Doel:€250.00
Donaties:€65.00

Per saldo:€-185.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 17-03-2020
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Cubana door Reeks77
Vandaag om 22:43:25
IB + Viesmann 5211 door Geert-Jan van Nimmerdor
Vandaag om 22:42:00
BMB-Module: "Blackwater Goods Yard" door Paulus
Vandaag om 22:29:50
Raadplaatje door Klaas Zondervan
Vandaag om 22:28:56
BNLS-Module: La vie...Cote d'Azur door Paulus
Vandaag om 22:20:10
Zestiger jaren plastic lijmen? door Pauldg
Vandaag om 22:19:26
NTM goederenwagens in Spoor-0 door FritsT
Vandaag om 22:11:31
Van Swarzach naar Swarzburg door nkob
Vandaag om 22:09:22
Oude tijden, nieuwe tijden, Duitsland TP II, tijdperk 2e wereldoorlog. door nkob
Vandaag om 22:02:05
NL baan: Frotterdam in h0 door Robert39
Vandaag om 21:56:29
Projekt 083-338 door Quinzeedied
Vandaag om 21:55:29
Bahnstrecke 5867 door Frank 123
Vandaag om 21:54:59
Informatie over Hongaarse ligrijtuigen gezocht door martijnhaman
Vandaag om 21:35:18
BNLS-module: "Grasland" door nighttrain1
Vandaag om 21:35:05
De 2454 en andere BSH-projecten in model door spoorijzer
Vandaag om 21:34:20
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door ArjanB
Vandaag om 21:27:43
Holland Scandinavie Express 1966 door Falkenberg
Vandaag om 21:24:10
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door GORILLUS
Vandaag om 21:23:47
Langlauf tender (Bayerische) ombouwen naar Kurztender. door GORILLUS
Vandaag om 21:21:15
Digitaal pendelen met Lenz ABC-systeem - Esu Lokpilot V5 door Ronald Koerts
Vandaag om 21:02:53
Kellerstein; een nieuwe baan in H0 door piksov
Vandaag om 20:33:01
Roco en Piko ICE’s, sluitverlichting knippert? door zuyderduyn
Vandaag om 20:30:47
Terschellinger Spoor door spoorijzer
Vandaag om 20:27:07
Grote trafo van minimaal 168VA of toch niet? door AndrevdG
Vandaag om 20:09:11
Draaifunctie Roco NS kraan kapot door consolidation
Vandaag om 20:05:06
Länderbahn en Reichsbahn locomotieven. door GORILLUS
Vandaag om 19:41:00
BMB 00-modulebaan, Algemeen. door St00mboy
Vandaag om 19:23:05
Old England door St00mboy
Vandaag om 19:07:49
Artitec: DDM-1 door erik1
Vandaag om 18:56:52
DR4018's verliezen adres door Bert_Apd
Vandaag om 18:16:04
  

Auteur Topic: Detectie van een kopspoor in Koploper?  (gelezen 1196 keer)

PeterNS

  • Offline Offline
  • Berichten: 143
Detectie van een kopspoor in Koploper?
« Gepost op: 20 augustus 2019, 13:54:20 »
Goedemiddag,

Ik heb de blokken van mijn baan van 2 bezetmelders en een ongedetecteerde sectie voorzien.
Mijn vraag is hoe detecteer je een kopspoor van bijvoorbeeld 25 cm?Je kunt hier geen meerdere
secties op maken.



Peter
« Laatst bewerkt op: 20 augustus 2019, 14:10:40 door Bert van Gelder »

Jeroen Water

  • Offline Offline
  • Berichten: 4366
  • NS tijdperk IV (1974)
    • Flickr Fotostream Jeroen Water
Re: detectie van een kopspoor in koploper
« Reactie #1 Gepost op: 20 augustus 2019, 14:08:12 »
Je kunt Koploper een beetje foppen, door 1 sectie te maken en deze op twee bezetmelders aan te sluiten. Dus twee draden vanaf de sectie trekken in plaats van 1 en beide draden op verschillende uitgangen van de bezetmelddecoder aansluiten.

In Koploper teken je dan twee secties op dat kopspoor en elke sectie geef je 1 van beide bezetmelders.

Wanneer een trein nu het spoortje op rijdt, zal de trein direct gaan remmen en stoppen. Softwarematig regel je de juiste snelheid in, zodat de trein niet tegen het stootblok rijdt, want je moet niet met een te hoge snelheid zo'n spoortje oprijden.

Jeroen
« Laatst bewerkt op: 20 augustus 2019, 14:10:08 door Jeroen Water »
Bouwt aan Ermehuizen anno 1974

Remunj

  • Offline Offline
  • Berichten: 6477
Re: Detectie van een kopspoor in Koploper?
« Reactie #2 Gepost op: 20 augustus 2019, 15:26:40 »
Mijn vraag is hoe detecteer je een kopspoor van bijvoorbeeld 25 cm?Je kunt hier geen meerdere
secties op maken.
Waarom zou je in zo'n kort blok meerdere secties maken? Beetje overkill.
Gewoon één detectie en het blok met minimale snelheid binnenrijden. En dan het stoppen eventueel regelen met xx cm doorrijden naar behoefte.
Gr.
Eric

Klaas Zondervan

  • Offline Offline
  • Berichten: 18540
    • Pagina van klaas
Re: Detectie van een kopspoor in Koploper?
« Reactie #3 Gepost op: 20 augustus 2019, 16:29:42 »
Ik zie ook niet wat voor zin het heeft om er twee fictieve secties van te maken. Die worden tegelijk geactiveerd, dus je kunt de acties die Koploper moet uitvoeren net zo goed aan één sectie koppelen.
"Without" wordt omgebouwd tot "Heuvelland"
Het werk aan "Uit en Thuis" ligt daardoor stil.

PeterNS

  • Offline Offline
  • Berichten: 143
Re: Detectie van een kopspoor in Koploper?
« Reactie #4 Gepost op: 20 augustus 2019, 18:20:44 »
Bedankt voor jullie uitleg dus 1sectie maken en via koploper de snelheid dusdanig afstellen richting het kopspoor dat de loc voor het stootjuk stilstaat

Eenerspoor

  • Offline Offline
  • Berichten: 899
  • D813 Groningen-1972-73 grijs verleden met karakter
    • MSC-Roden
Re: Detectie van een kopspoor in Koploper?
« Reactie #5 Gepost op: 21 augustus 2019, 12:58:41 »
Zo doen we dat op de clubbaan ook en we kunnen de trein op cm nauwkeurig laten stoppen. Dat stel je in  op het tabblad "Doorrijden cm/sec" in Onderhouden -> Baandefinities ->  Aanvulling blokgegevens.
Dit gaat het beste als je met een geijkte lok rijdt.

Ken je trouwens het Koploperforum?

Mvg,
Henk
H0 2-rail, ECoS, TwinCenter, LocoNet, Koploper

Ben

  • Offline Offline
  • Berichten: 3469
Re: Detectie van een kopspoor in Koploper?
« Reactie #6 Gepost op: 21 augustus 2019, 17:27:05 »
Wat is er op tegen om twee secties te maken? Als je nog moet gaan aanleggen heeft dat altijd de voorkeur boven "doorrijden centimeters of seconden".

Dit spoortje is 25cm lang, midden onder de lok zit de scheiding en alle lokkies stoppen op dezelfde plaats.



Gr, Ben.


Klaas Zondervan

  • Offline Offline
  • Berichten: 18540
    • Pagina van klaas
Re: Detectie van een kopspoor in Koploper?
« Reactie #7 Gepost op: 21 augustus 2019, 19:20:13 »
Wat is er op tegen om twee secties te maken?
Daar is niks op tegen als het echt 2 fysieke secties zijn want dan kun je nog nauwkeuriger stoppen. Maar Jeroen kwam met het idee om 1 fysieke sectie aan 2 bezetmelders te koppelen en dat is naar mijn idee zinloos.
"Without" wordt omgebouwd tot "Heuvelland"
Het werk aan "Uit en Thuis" ligt daardoor stil.

Eenerspoor

  • Offline Offline
  • Berichten: 899
  • D813 Groningen-1972-73 grijs verleden met karakter
    • MSC-Roden
Re: Detectie van een kopspoor in Koploper?
« Reactie #8 Gepost op: 22 augustus 2019, 08:45:19 »
je kunt ook de stopmelder uit het voorgaande blok definiëren als inrijmelder voor het korte kopspoor. Hetzelfde principe als gemeenschappelijke inrijmelder bij een schaduwstation.

Of je maakt een virtuele melder in het kopspoor als inrijmelder.

Mvg,
Henk
H0 2-rail, ECoS, TwinCenter, LocoNet, Koploper

PeterNS

  • Offline Offline
  • Berichten: 143
Re: Detectie van een kopspoor in Koploper?
« Reactie #9 Gepost op: 22 augustus 2019, 10:04:31 »
Henk ik weet van het koploperforum maar ik kijk/lees ook veel op deze site en dit was mijn 1e ingeving om te vragen