Doel:€250.00
Donaties:€102.50

Per saldo:€-147.50

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 23-07-2020
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Uitzetten van staal (rails ) en koper (bovenleiding ) door Peter Kleton
Vandaag om 19:34:47
Beurs in Houten 29 augustus 2020 - de voor- en nabeschouwing door Silvolde
Vandaag om 19:30:43
Eerste baanplan spoor N door Erik
Vandaag om 19:20:52
Roco NS1000, oud model, digitaliseren en pimpen door Casmir
Vandaag om 18:56:54
Nieuw cilinderblok voor DJH/Modelloco NS 3900 door Carel Ruysink
Vandaag om 18:52:27
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door Ben
Vandaag om 18:42:27
Eén leuke of mooie trein/spoor foto van je vakantie. door Bob R.
Vandaag om 18:41:48
MB-module: "Charleroi Route de Mons" door Whis
Vandaag om 18:38:38
De bouw van mijn modelbaan in Thailand door Thai-Bundesbahn
Vandaag om 18:36:17
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door Floris Dilz
Vandaag om 18:32:30
Beneluxforum Kalender 2021 door MOVisser
Vandaag om 18:14:07
's-Heer Heinkenspolder door Reinier Z.
Vandaag om 17:54:22
Automatische koppeling door Silver Fox 2512
Vandaag om 17:10:55
Roco NS 1601 valt stil door v140
Vandaag om 17:06:24
Corona, en de toekomst van modeltreinbeurzen? door Hendrik Jan
Vandaag om 16:37:14
Baanbouw: NL Baan Kleindrecht in H0 door AdLoc
Vandaag om 15:26:19
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door Erik Mijd
Vandaag om 15:17:44
Bahnstrecke 5867 door Frank 123
Vandaag om 14:05:06
Railways of Zimbabwe Beyer Garratt type 15 stoomlok door MathieuN
Vandaag om 13:44:42
Modules van Kees Gorter door cor_b
Vandaag om 13:41:50
Rode achterlichten worden niet meer geschakeld met F0 door FHJ Seller
Vandaag om 13:37:43
Wie is Hans Reints door Hans Reints
Vandaag om 12:33:01
Oersik etsplaat spoor 0 van Erwin, beginnersbouwverslag door 1795
Vandaag om 12:11:54
Depot + vervolg Vlieringen-2 door ronald1956
Vandaag om 11:54:06
Roco ETA 515, materieelbespreking door arnout
Vandaag om 11:33:52
Laag-Baarlo door spoorzeven
Vandaag om 11:11:03
Uit welk tijdschrift is dit artikel afkomstig? door 008200
Vandaag om 09:42:11
Sint Valies (Testbaantje in een koffer, h0f) door minibart
Vandaag om 09:41:40
Onshape cursus door coldforged
Vandaag om 08:55:36
Projekt 083-338 door 44
07 augustus 2020, 23:32:57
  

Auteur Topic: Detectie van een kopspoor in Koploper?  (gelezen 1330 keer)

PeterNS

  • Offline Offline
  • Berichten: 153
Detectie van een kopspoor in Koploper?
« Gepost op: 20 augustus 2019, 13:54:20 »
Goedemiddag,

Ik heb de blokken van mijn baan van 2 bezetmelders en een ongedetecteerde sectie voorzien.
Mijn vraag is hoe detecteer je een kopspoor van bijvoorbeeld 25 cm?Je kunt hier geen meerdere
secties op maken.



Peter
« Laatst bewerkt op: 20 augustus 2019, 14:10:40 door Bert van Gelder »

Jeroen Water

  • Offline Offline
  • Berichten: 4399
  • NS tijdperk IV (1974)
    • Flickr Fotostream Jeroen Water
Re: detectie van een kopspoor in koploper
« Reactie #1 Gepost op: 20 augustus 2019, 14:08:12 »
Je kunt Koploper een beetje foppen, door 1 sectie te maken en deze op twee bezetmelders aan te sluiten. Dus twee draden vanaf de sectie trekken in plaats van 1 en beide draden op verschillende uitgangen van de bezetmelddecoder aansluiten.

In Koploper teken je dan twee secties op dat kopspoor en elke sectie geef je 1 van beide bezetmelders.

Wanneer een trein nu het spoortje op rijdt, zal de trein direct gaan remmen en stoppen. Softwarematig regel je de juiste snelheid in, zodat de trein niet tegen het stootblok rijdt, want je moet niet met een te hoge snelheid zo'n spoortje oprijden.

Jeroen
« Laatst bewerkt op: 20 augustus 2019, 14:10:08 door Jeroen Water »
Bouwt aan Ermehuizen anno 1974

Remunj

  • Offline Offline
  • Berichten: 6613
Re: Detectie van een kopspoor in Koploper?
« Reactie #2 Gepost op: 20 augustus 2019, 15:26:40 »
Mijn vraag is hoe detecteer je een kopspoor van bijvoorbeeld 25 cm?Je kunt hier geen meerdere
secties op maken.
Waarom zou je in zo'n kort blok meerdere secties maken? Beetje overkill.
Gewoon één detectie en het blok met minimale snelheid binnenrijden. En dan het stoppen eventueel regelen met xx cm doorrijden naar behoefte.
Gr.
Eric

Klaas Zondervan

  • Offline Offline
  • Berichten: 19295
    • Pagina van klaas
Re: Detectie van een kopspoor in Koploper?
« Reactie #3 Gepost op: 20 augustus 2019, 16:29:42 »
Ik zie ook niet wat voor zin het heeft om er twee fictieve secties van te maken. Die worden tegelijk geactiveerd, dus je kunt de acties die Koploper moet uitvoeren net zo goed aan één sectie koppelen.
"Without" wordt omgebouwd tot "Heuvelland"
Het werk aan "Uit en Thuis" ligt daardoor even stil.

PeterNS

  • Offline Offline
  • Berichten: 153
Re: Detectie van een kopspoor in Koploper?
« Reactie #4 Gepost op: 20 augustus 2019, 18:20:44 »
Bedankt voor jullie uitleg dus 1sectie maken en via koploper de snelheid dusdanig afstellen richting het kopspoor dat de loc voor het stootjuk stilstaat

Eenerspoor

  • Offline Offline
  • Berichten: 902
  • D813 Groningen-1972-73 grijs verleden met karakter
    • MSC-Roden
Re: Detectie van een kopspoor in Koploper?
« Reactie #5 Gepost op: 21 augustus 2019, 12:58:41 »
Zo doen we dat op de clubbaan ook en we kunnen de trein op cm nauwkeurig laten stoppen. Dat stel je in  op het tabblad "Doorrijden cm/sec" in Onderhouden -> Baandefinities ->  Aanvulling blokgegevens.
Dit gaat het beste als je met een geijkte lok rijdt.

Ken je trouwens het Koploperforum?

Mvg,
Henk
H0 2-rail, ECoS, TwinCenter, LocoNet, Koploper

Ben

  • Offline Offline
  • Berichten: 3730
Re: Detectie van een kopspoor in Koploper?
« Reactie #6 Gepost op: 21 augustus 2019, 17:27:05 »
Wat is er op tegen om twee secties te maken? Als je nog moet gaan aanleggen heeft dat altijd de voorkeur boven "doorrijden centimeters of seconden".

Dit spoortje is 25cm lang, midden onder de lok zit de scheiding en alle lokkies stoppen op dezelfde plaats.



Gr, Ben.


Klaas Zondervan

  • Offline Offline
  • Berichten: 19295
    • Pagina van klaas
Re: Detectie van een kopspoor in Koploper?
« Reactie #7 Gepost op: 21 augustus 2019, 19:20:13 »
Wat is er op tegen om twee secties te maken?
Daar is niks op tegen als het echt 2 fysieke secties zijn want dan kun je nog nauwkeuriger stoppen. Maar Jeroen kwam met het idee om 1 fysieke sectie aan 2 bezetmelders te koppelen en dat is naar mijn idee zinloos.
"Without" wordt omgebouwd tot "Heuvelland"
Het werk aan "Uit en Thuis" ligt daardoor even stil.

Eenerspoor

  • Offline Offline
  • Berichten: 902
  • D813 Groningen-1972-73 grijs verleden met karakter
    • MSC-Roden
Re: Detectie van een kopspoor in Koploper?
« Reactie #8 Gepost op: 22 augustus 2019, 08:45:19 »
je kunt ook de stopmelder uit het voorgaande blok definiëren als inrijmelder voor het korte kopspoor. Hetzelfde principe als gemeenschappelijke inrijmelder bij een schaduwstation.

Of je maakt een virtuele melder in het kopspoor als inrijmelder.

Mvg,
Henk
H0 2-rail, ECoS, TwinCenter, LocoNet, Koploper

PeterNS

  • Offline Offline
  • Berichten: 153
Re: Detectie van een kopspoor in Koploper?
« Reactie #9 Gepost op: 22 augustus 2019, 10:04:31 »
Henk ik weet van het koploperforum maar ik kijk/lees ook veel op deze site en dit was mijn 1e ingeving om te vragen