Doel:€250.00
Donaties:€65.00

Per saldo:€-185.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 17-03-2020
Algemeen

De stichting

Recente berichten

The Summer of 69 door MarcNL
Vandaag om 14:46:51
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door basjuh1981
Vandaag om 14:42:40
Nieuwe baan: Dubbelspoor H0 door 72sonett
Vandaag om 14:41:48
NL baan: Frotterdam in h0 door Ben
Vandaag om 14:31:21
NTM goederenwagens in Spoor-0 door FritsT
Vandaag om 14:30:00
NL-baan in Canada door ArjanB
Vandaag om 14:23:29
Kap van Shapeways + chassis van ACME = NS 2000? door AB 7216
Vandaag om 14:08:26
Oersik etsplaat spoor 0 van Erwin, beginnersbouwverslag door AB 7216
Vandaag om 14:06:15
SBB Vectron met Nederlandse bestickering: wie brengt hem uit? door Daan!
Vandaag om 13:47:54
Ombouw/Pimpen Bolle neuzen door bollen neus
Vandaag om 13:46:42
Treinongeval Rijnstrecke door RICROO
Vandaag om 13:46:40
Bergzolder verbouwen tot hobbykamer door Daniels
Vandaag om 13:37:23
Flinke schade aan de fietsbrug Halve Zolenlijn door Marc tramt
Vandaag om 13:32:15
Zestiger jaren plastic lijmen? door bellejt
Vandaag om 13:03:01
Nieuwe trein toevoegen aan de ECoS door WillemdeNie
Vandaag om 12:51:05
Heuvelland, een tentoonstellingsbaantje in H0 door Klaas Zondervan
Vandaag om 12:46:58
Diorama in een Billykast door tothebeach
Vandaag om 12:33:58
De bouw van mijn modelbaan in Thailand door Wim Vink
Vandaag om 12:33:08
Spoorhumor door 44
Vandaag om 11:58:38
VERPLAATST: Fleischmann piccolo eindafschakeling wisselaandrijving verwijderen door 44
Vandaag om 11:55:47
VERPLAATST: Puntstuk Roco wissels door 44
Vandaag om 11:55:10
Old England door Marc tramt
Vandaag om 11:51:20
EifelBurgenBahn door Reinout van Rees
Vandaag om 11:44:12
BMB 00-modulebaan, Algemeen. door Edsko Hekman
Vandaag om 11:32:03
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door Rondje_HO
Vandaag om 11:17:06
Corona en modelbouw door Modellbahnwagen
Vandaag om 11:05:52
Frans loodsje et cetera door Scratchbuilt
Vandaag om 10:27:06
Dordt in Stoom door St00mboy
Vandaag om 10:14:59
Langlauf tender (Bayerische) ombouwen naar Kurztender. door puntenglijder
Vandaag om 10:10:42
Arduino en Selectrix door gvandersel
Vandaag om 09:52:05
  

Auteur Topic: Detectie van een kopspoor in Koploper?  (gelezen 1200 keer)

PeterNS

  • Offline Offline
  • Berichten: 143
Detectie van een kopspoor in Koploper?
« Gepost op: 20 augustus 2019, 13:54:20 »
Goedemiddag,

Ik heb de blokken van mijn baan van 2 bezetmelders en een ongedetecteerde sectie voorzien.
Mijn vraag is hoe detecteer je een kopspoor van bijvoorbeeld 25 cm?Je kunt hier geen meerdere
secties op maken.



Peter
« Laatst bewerkt op: 20 augustus 2019, 14:10:40 door Bert van Gelder »

Jeroen Water

  • Offline Offline
  • Berichten: 4366
  • NS tijdperk IV (1974)
    • Flickr Fotostream Jeroen Water
Re: detectie van een kopspoor in koploper
« Reactie #1 Gepost op: 20 augustus 2019, 14:08:12 »
Je kunt Koploper een beetje foppen, door 1 sectie te maken en deze op twee bezetmelders aan te sluiten. Dus twee draden vanaf de sectie trekken in plaats van 1 en beide draden op verschillende uitgangen van de bezetmelddecoder aansluiten.

In Koploper teken je dan twee secties op dat kopspoor en elke sectie geef je 1 van beide bezetmelders.

Wanneer een trein nu het spoortje op rijdt, zal de trein direct gaan remmen en stoppen. Softwarematig regel je de juiste snelheid in, zodat de trein niet tegen het stootblok rijdt, want je moet niet met een te hoge snelheid zo'n spoortje oprijden.

Jeroen
« Laatst bewerkt op: 20 augustus 2019, 14:10:08 door Jeroen Water »
Bouwt aan Ermehuizen anno 1974

Remunj

  • Offline Offline
  • Berichten: 6480
Re: Detectie van een kopspoor in Koploper?
« Reactie #2 Gepost op: 20 augustus 2019, 15:26:40 »
Mijn vraag is hoe detecteer je een kopspoor van bijvoorbeeld 25 cm?Je kunt hier geen meerdere
secties op maken.
Waarom zou je in zo'n kort blok meerdere secties maken? Beetje overkill.
Gewoon één detectie en het blok met minimale snelheid binnenrijden. En dan het stoppen eventueel regelen met xx cm doorrijden naar behoefte.
Gr.
Eric

Klaas Zondervan

  • Offline Offline
  • Berichten: 18543
    • Pagina van klaas
Re: Detectie van een kopspoor in Koploper?
« Reactie #3 Gepost op: 20 augustus 2019, 16:29:42 »
Ik zie ook niet wat voor zin het heeft om er twee fictieve secties van te maken. Die worden tegelijk geactiveerd, dus je kunt de acties die Koploper moet uitvoeren net zo goed aan één sectie koppelen.
"Without" wordt omgebouwd tot "Heuvelland"
Het werk aan "Uit en Thuis" ligt daardoor stil.

PeterNS

  • Offline Offline
  • Berichten: 143
Re: Detectie van een kopspoor in Koploper?
« Reactie #4 Gepost op: 20 augustus 2019, 18:20:44 »
Bedankt voor jullie uitleg dus 1sectie maken en via koploper de snelheid dusdanig afstellen richting het kopspoor dat de loc voor het stootjuk stilstaat

Eenerspoor

  • Offline Offline
  • Berichten: 899
  • D813 Groningen-1972-73 grijs verleden met karakter
    • MSC-Roden
Re: Detectie van een kopspoor in Koploper?
« Reactie #5 Gepost op: 21 augustus 2019, 12:58:41 »
Zo doen we dat op de clubbaan ook en we kunnen de trein op cm nauwkeurig laten stoppen. Dat stel je in  op het tabblad "Doorrijden cm/sec" in Onderhouden -> Baandefinities ->  Aanvulling blokgegevens.
Dit gaat het beste als je met een geijkte lok rijdt.

Ken je trouwens het Koploperforum?

Mvg,
Henk
H0 2-rail, ECoS, TwinCenter, LocoNet, Koploper

Ben

  • Online Online
  • Berichten: 3472
Re: Detectie van een kopspoor in Koploper?
« Reactie #6 Gepost op: 21 augustus 2019, 17:27:05 »
Wat is er op tegen om twee secties te maken? Als je nog moet gaan aanleggen heeft dat altijd de voorkeur boven "doorrijden centimeters of seconden".

Dit spoortje is 25cm lang, midden onder de lok zit de scheiding en alle lokkies stoppen op dezelfde plaats.



Gr, Ben.


Klaas Zondervan

  • Offline Offline
  • Berichten: 18543
    • Pagina van klaas
Re: Detectie van een kopspoor in Koploper?
« Reactie #7 Gepost op: 21 augustus 2019, 19:20:13 »
Wat is er op tegen om twee secties te maken?
Daar is niks op tegen als het echt 2 fysieke secties zijn want dan kun je nog nauwkeuriger stoppen. Maar Jeroen kwam met het idee om 1 fysieke sectie aan 2 bezetmelders te koppelen en dat is naar mijn idee zinloos.
"Without" wordt omgebouwd tot "Heuvelland"
Het werk aan "Uit en Thuis" ligt daardoor stil.

Eenerspoor

  • Offline Offline
  • Berichten: 899
  • D813 Groningen-1972-73 grijs verleden met karakter
    • MSC-Roden
Re: Detectie van een kopspoor in Koploper?
« Reactie #8 Gepost op: 22 augustus 2019, 08:45:19 »
je kunt ook de stopmelder uit het voorgaande blok definiëren als inrijmelder voor het korte kopspoor. Hetzelfde principe als gemeenschappelijke inrijmelder bij een schaduwstation.

Of je maakt een virtuele melder in het kopspoor als inrijmelder.

Mvg,
Henk
H0 2-rail, ECoS, TwinCenter, LocoNet, Koploper

PeterNS

  • Offline Offline
  • Berichten: 143
Re: Detectie van een kopspoor in Koploper?
« Reactie #9 Gepost op: 22 augustus 2019, 10:04:31 »
Henk ik weet van het koploperforum maar ik kijk/lees ook veel op deze site en dit was mijn 1e ingeving om te vragen