Doel:€250.00
Donaties:€35.00

Per saldo:€-215.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 12-10-2019
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Overbelasting ? LokPilot4 door MRdirect
Vandaag om 14:55:28
Mallnitzer Tauernbahnstrecke ÖBB N Spoor door Joshua
Vandaag om 14:45:41
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door Wim Vink
Vandaag om 14:43:23
De parel van Houten; een NS Hippel met lijmsporen door Johnnytrein
Vandaag om 14:42:50
Roco Wlanmaus en batterijen door 008200
Vandaag om 14:41:21
BMB-deelname aan overige rijdagen of evenementen door Hans van de Burgt
Vandaag om 14:37:32
Rondom Charlois door Ronald Halma
Vandaag om 14:37:22
Rottershausen TP IIIb(1956 - 1968) door Ronald69
Vandaag om 14:31:48
Van Kranbach naar Haanrade in spoor 0 door Jan1962
Vandaag om 14:31:11
REE Modèles 2019 door Silvolde
Vandaag om 14:30:15
NCS 7/8 tot NS 61 62 Maffei lok in spoor 0 door FritsT
Vandaag om 14:19:44
Bouw Beel + "wat reed er achter de Beel" door Hans van de Burgt
Vandaag om 14:18:54
Digikeijs DR5052 draaischijfmodule door MdBruin
Vandaag om 14:12:18
Uit en Thuis, de bouw door Ronald Halma
Vandaag om 14:09:35
Diorama in een Billykast door wouter-
Vandaag om 14:00:05
NL-baan in Canada door Martin Hornis
Vandaag om 13:46:18
Roco 2019 door Rondje_HO
Vandaag om 13:35:59
Digikeijs DR4018 schakeldecoder werkt niet met Roco wissels door Ronald Halma
Vandaag om 13:28:05
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door Arjan6511
Vandaag om 13:12:43
Projekt 083-338 door Ronald Koerts
Vandaag om 12:30:41
Duitse reclameborden/winkelopschriften door Arjan6511
Vandaag om 11:35:40
Van Biervliet/B Models 2019 door Arjan6511
Vandaag om 11:20:44
Raadplaatje door Haradigi
Vandaag om 11:12:56
welke lijm voor monteren faulhaber motor op SB aandrijving door Haradigi
Vandaag om 10:39:20
MODELSPOOR 2019 by MTD - 19 & 20 Oktober 2019 in EDEGEM (B) door Dieter Marquardt
Vandaag om 09:54:05
Depot + vervolg Vlieringen-2 door Hans Reints
Vandaag om 09:41:05
Staat de NS lok 3737 momentel in het NSM ? door Peter Kleton
Vandaag om 09:38:51
"Litter Bin" voor Brits spoor en Britse modelspoorprojecten door Hans van de Burgt
Vandaag om 09:00:12
DR4088LN programmeren voorbij 128, hoe door VAM65
Vandaag om 07:55:15
Oude Fleischmann meuk en curiosa door Hans Grasmaijer
Vandaag om 02:27:02
  

Auteur Topic: Detectie van een kopspoor in Koploper?  (gelezen 1036 keer)

PeterNS

  • Offline Offline
  • Berichten: 108
Detectie van een kopspoor in Koploper?
« Gepost op: 20 augustus 2019, 13:54:20 »
Goedemiddag,

Ik heb de blokken van mijn baan van 2 bezetmelders en een ongedetecteerde sectie voorzien.
Mijn vraag is hoe detecteer je een kopspoor van bijvoorbeeld 25 cm?Je kunt hier geen meerdere
secties op maken.



Peter
« Laatst bewerkt op: 20 augustus 2019, 14:10:40 door Bert van Gelder »

Jeroen Water

  • Offline Offline
  • Berichten: 4291
  • NS tijdperk IV (1974)
    • Flickr Fotostream Jeroen Water
Re: detectie van een kopspoor in koploper
« Reactie #1 Gepost op: 20 augustus 2019, 14:08:12 »
Je kunt Koploper een beetje foppen, door 1 sectie te maken en deze op twee bezetmelders aan te sluiten. Dus twee draden vanaf de sectie trekken in plaats van 1 en beide draden op verschillende uitgangen van de bezetmelddecoder aansluiten.

In Koploper teken je dan twee secties op dat kopspoor en elke sectie geef je 1 van beide bezetmelders.

Wanneer een trein nu het spoortje op rijdt, zal de trein direct gaan remmen en stoppen. Softwarematig regel je de juiste snelheid in, zodat de trein niet tegen het stootblok rijdt, want je moet niet met een te hoge snelheid zo'n spoortje oprijden.

Jeroen
« Laatst bewerkt op: 20 augustus 2019, 14:10:08 door Jeroen Water »
Bouwt aan Ermehuizen anno 1974

Remunj

  • Offline Offline
  • Berichten: 6325
Re: Detectie van een kopspoor in Koploper?
« Reactie #2 Gepost op: 20 augustus 2019, 15:26:40 »
Mijn vraag is hoe detecteer je een kopspoor van bijvoorbeeld 25 cm?Je kunt hier geen meerdere
secties op maken.
Waarom zou je in zo'n kort blok meerdere secties maken? Beetje overkill.
Gewoon één detectie en het blok met minimale snelheid binnenrijden. En dan het stoppen eventueel regelen met xx cm doorrijden naar behoefte.
Gr.
Eric

Klaas Zondervan

  • Offline Offline
  • Berichten: 17522
    • Pagina van klaas
Re: Detectie van een kopspoor in Koploper?
« Reactie #3 Gepost op: 20 augustus 2019, 16:29:42 »
Ik zie ook niet wat voor zin het heeft om er twee fictieve secties van te maken. Die worden tegelijk geactiveerd, dus je kunt de acties die Koploper moet uitvoeren net zo goed aan één sectie koppelen.
Spoorbaan "Uit en Thuis" in aanbouw.

PeterNS

  • Offline Offline
  • Berichten: 108
Re: Detectie van een kopspoor in Koploper?
« Reactie #4 Gepost op: 20 augustus 2019, 18:20:44 »
Bedankt voor jullie uitleg dus 1sectie maken en via koploper de snelheid dusdanig afstellen richting het kopspoor dat de loc voor het stootjuk stilstaat

Eenerspoor

  • Offline Offline
  • Berichten: 896
  • D813 Groningen-1972-73 grijs verleden met karakter
    • MSC-Roden
Re: Detectie van een kopspoor in Koploper?
« Reactie #5 Gepost op: 21 augustus 2019, 12:58:41 »
Zo doen we dat op de clubbaan ook en we kunnen de trein op cm nauwkeurig laten stoppen. Dat stel je in  op het tabblad "Doorrijden cm/sec" in Onderhouden -> Baandefinities ->  Aanvulling blokgegevens.
Dit gaat het beste als je met een geijkte lok rijdt.

Ken je trouwens het Koploperforum?

Mvg,
Henk
H0 2-rail, ECoS, TwinCenter, LocoNet, Koploper

Ben

  • Online Online
  • Berichten: 3180
Re: Detectie van een kopspoor in Koploper?
« Reactie #6 Gepost op: 21 augustus 2019, 17:27:05 »
Wat is er op tegen om twee secties te maken? Als je nog moet gaan aanleggen heeft dat altijd de voorkeur boven "doorrijden centimeters of seconden".

Dit spoortje is 25cm lang, midden onder de lok zit de scheiding en alle lokkies stoppen op dezelfde plaats.



Gr, Ben.


Klaas Zondervan

  • Offline Offline
  • Berichten: 17522
    • Pagina van klaas
Re: Detectie van een kopspoor in Koploper?
« Reactie #7 Gepost op: 21 augustus 2019, 19:20:13 »
Wat is er op tegen om twee secties te maken?
Daar is niks op tegen als het echt 2 fysieke secties zijn want dan kun je nog nauwkeuriger stoppen. Maar Jeroen kwam met het idee om 1 fysieke sectie aan 2 bezetmelders te koppelen en dat is naar mijn idee zinloos.
Spoorbaan "Uit en Thuis" in aanbouw.

Eenerspoor

  • Offline Offline
  • Berichten: 896
  • D813 Groningen-1972-73 grijs verleden met karakter
    • MSC-Roden
Re: Detectie van een kopspoor in Koploper?
« Reactie #8 Gepost op: 22 augustus 2019, 08:45:19 »
je kunt ook de stopmelder uit het voorgaande blok definiëren als inrijmelder voor het korte kopspoor. Hetzelfde principe als gemeenschappelijke inrijmelder bij een schaduwstation.

Of je maakt een virtuele melder in het kopspoor als inrijmelder.

Mvg,
Henk
H0 2-rail, ECoS, TwinCenter, LocoNet, Koploper

PeterNS

  • Offline Offline
  • Berichten: 108
Re: Detectie van een kopspoor in Koploper?
« Reactie #9 Gepost op: 22 augustus 2019, 10:04:31 »
Henk ik weet van het koploperforum maar ik kijk/lees ook veel op deze site en dit was mijn 1e ingeving om te vragen