Doel:€250.00
Donaties:€65.00

Per saldo:€-185.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 17-03-2020
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Baan in Los Angeles door AndrevdG
Vandaag om 01:49:28
Grote trafo van minimaal 168VA of toch niet? door AndrevdG
Vandaag om 01:48:08
Artitec restanten, wat kan je er van maken door Floris Dilz
Vandaag om 01:34:05
Puntstuk Roco wissels door saskia
Vandaag om 00:30:01
100x "Het is Weekend" foto's!!! door ArjanB
Vandaag om 00:24:00
Mk Rongenwagen in spoor O door roadster36
Vandaag om 00:20:22
BNLS - Werkspoor - Het turquoise dilemma door robin binsbergen
Vandaag om 00:13:32
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door Wim Vink
Vandaag om 00:06:02
Kranenberg, een exercitie in code 70 door NS264
Vandaag om 00:03:08
Een kleine baan in een grote schaal: Laden en lossen in 1:22.5 door Wim Vink
05 april 2020, 23:42:49
Haarsem aan Zee H0 door bask185
05 april 2020, 23:33:31
EifelBurgenBahn door mwdb
05 april 2020, 23:32:25
NTM goederenwagens in Spoor-0 door FritsT
05 april 2020, 23:26:37
NS 2100, zelfbouw door janw
05 april 2020, 23:24:52
Roco en Piko ICE’s, sluitverlichting knippert? door 008200
05 april 2020, 23:21:46
H0m RHB/MGB - van Sumvitg-C naar Disentis/Mustér (Zwitserland) door mwdb
05 april 2020, 23:16:54
Bruggen-IG: De brug van Oosterbeek door RikJ
05 april 2020, 23:13:36
Projekt 083-338 door 44
05 april 2020, 23:08:45
Twin Center open maken door Arno49
05 april 2020, 23:01:23
Ostmühle, rangeerbaan in spoor 0 door NS264
05 april 2020, 22:45:43
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door dh3201
05 april 2020, 22:39:54
H0 baan Zuid Limburg door T.Spat
05 april 2020, 22:34:20
RhB 0m Foto bochtje van restmateriaal door Wouter_
05 april 2020, 22:20:17
Mooi weer om buiten te spelen door sncf231e
05 april 2020, 21:51:51
Rijnmondlijn in h0 door Sebas5998
05 april 2020, 21:29:23
Ronald’s nieuwe project: Endstation der Linie: “Bahnhof Poggendam door cor_b
05 april 2020, 21:13:36
Tal der Eichhörnchen. N door raymond erdtsieck
05 april 2020, 21:08:38
De bouw van mijn modelbaan in Thailand door thevandijks
05 april 2020, 21:02:06
Bouwen van modellen bestaande uit gips door MOVisser
05 april 2020, 21:02:03
Wat is er momenteel te zien op de Betuweroute? door Floris
05 april 2020, 20:55:28
  

Auteur Topic: Detectie van een kopspoor in Koploper?  (gelezen 1192 keer)

PeterNS

  • Offline Offline
  • Berichten: 143
Detectie van een kopspoor in Koploper?
« Gepost op: 20 augustus 2019, 13:54:20 »
Goedemiddag,

Ik heb de blokken van mijn baan van 2 bezetmelders en een ongedetecteerde sectie voorzien.
Mijn vraag is hoe detecteer je een kopspoor van bijvoorbeeld 25 cm?Je kunt hier geen meerdere
secties op maken.



Peter
« Laatst bewerkt op: 20 augustus 2019, 14:10:40 door Bert van Gelder »

Jeroen Water

  • Offline Offline
  • Berichten: 4366
  • NS tijdperk IV (1974)
    • Flickr Fotostream Jeroen Water
Re: detectie van een kopspoor in koploper
« Reactie #1 Gepost op: 20 augustus 2019, 14:08:12 »
Je kunt Koploper een beetje foppen, door 1 sectie te maken en deze op twee bezetmelders aan te sluiten. Dus twee draden vanaf de sectie trekken in plaats van 1 en beide draden op verschillende uitgangen van de bezetmelddecoder aansluiten.

In Koploper teken je dan twee secties op dat kopspoor en elke sectie geef je 1 van beide bezetmelders.

Wanneer een trein nu het spoortje op rijdt, zal de trein direct gaan remmen en stoppen. Softwarematig regel je de juiste snelheid in, zodat de trein niet tegen het stootblok rijdt, want je moet niet met een te hoge snelheid zo'n spoortje oprijden.

Jeroen
« Laatst bewerkt op: 20 augustus 2019, 14:10:08 door Jeroen Water »
Bouwt aan Ermehuizen anno 1974

Remunj

  • Offline Offline
  • Berichten: 6471
Re: Detectie van een kopspoor in Koploper?
« Reactie #2 Gepost op: 20 augustus 2019, 15:26:40 »
Mijn vraag is hoe detecteer je een kopspoor van bijvoorbeeld 25 cm?Je kunt hier geen meerdere
secties op maken.
Waarom zou je in zo'n kort blok meerdere secties maken? Beetje overkill.
Gewoon één detectie en het blok met minimale snelheid binnenrijden. En dan het stoppen eventueel regelen met xx cm doorrijden naar behoefte.
Gr.
Eric

Klaas Zondervan

  • Offline Offline
  • Berichten: 18527
    • Pagina van klaas
Re: Detectie van een kopspoor in Koploper?
« Reactie #3 Gepost op: 20 augustus 2019, 16:29:42 »
Ik zie ook niet wat voor zin het heeft om er twee fictieve secties van te maken. Die worden tegelijk geactiveerd, dus je kunt de acties die Koploper moet uitvoeren net zo goed aan één sectie koppelen.
"Without" wordt omgebouwd tot "Heuvelland"
Het werk aan "Uit en Thuis" ligt daardoor stil.

PeterNS

  • Offline Offline
  • Berichten: 143
Re: Detectie van een kopspoor in Koploper?
« Reactie #4 Gepost op: 20 augustus 2019, 18:20:44 »
Bedankt voor jullie uitleg dus 1sectie maken en via koploper de snelheid dusdanig afstellen richting het kopspoor dat de loc voor het stootjuk stilstaat

Eenerspoor

  • Offline Offline
  • Berichten: 899
  • D813 Groningen-1972-73 grijs verleden met karakter
    • MSC-Roden
Re: Detectie van een kopspoor in Koploper?
« Reactie #5 Gepost op: 21 augustus 2019, 12:58:41 »
Zo doen we dat op de clubbaan ook en we kunnen de trein op cm nauwkeurig laten stoppen. Dat stel je in  op het tabblad "Doorrijden cm/sec" in Onderhouden -> Baandefinities ->  Aanvulling blokgegevens.
Dit gaat het beste als je met een geijkte lok rijdt.

Ken je trouwens het Koploperforum?

Mvg,
Henk
H0 2-rail, ECoS, TwinCenter, LocoNet, Koploper

Ben

  • Offline Offline
  • Berichten: 3467
Re: Detectie van een kopspoor in Koploper?
« Reactie #6 Gepost op: 21 augustus 2019, 17:27:05 »
Wat is er op tegen om twee secties te maken? Als je nog moet gaan aanleggen heeft dat altijd de voorkeur boven "doorrijden centimeters of seconden".

Dit spoortje is 25cm lang, midden onder de lok zit de scheiding en alle lokkies stoppen op dezelfde plaats.



Gr, Ben.


Klaas Zondervan

  • Offline Offline
  • Berichten: 18527
    • Pagina van klaas
Re: Detectie van een kopspoor in Koploper?
« Reactie #7 Gepost op: 21 augustus 2019, 19:20:13 »
Wat is er op tegen om twee secties te maken?
Daar is niks op tegen als het echt 2 fysieke secties zijn want dan kun je nog nauwkeuriger stoppen. Maar Jeroen kwam met het idee om 1 fysieke sectie aan 2 bezetmelders te koppelen en dat is naar mijn idee zinloos.
"Without" wordt omgebouwd tot "Heuvelland"
Het werk aan "Uit en Thuis" ligt daardoor stil.

Eenerspoor

  • Offline Offline
  • Berichten: 899
  • D813 Groningen-1972-73 grijs verleden met karakter
    • MSC-Roden
Re: Detectie van een kopspoor in Koploper?
« Reactie #8 Gepost op: 22 augustus 2019, 08:45:19 »
je kunt ook de stopmelder uit het voorgaande blok definiëren als inrijmelder voor het korte kopspoor. Hetzelfde principe als gemeenschappelijke inrijmelder bij een schaduwstation.

Of je maakt een virtuele melder in het kopspoor als inrijmelder.

Mvg,
Henk
H0 2-rail, ECoS, TwinCenter, LocoNet, Koploper

PeterNS

  • Offline Offline
  • Berichten: 143
Re: Detectie van een kopspoor in Koploper?
« Reactie #9 Gepost op: 22 augustus 2019, 10:04:31 »
Henk ik weet van het koploperforum maar ik kijk/lees ook veel op deze site en dit was mijn 1e ingeving om te vragen