Doel:€250.00
Donaties:€85.00

Per saldo:€-165.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 21-04-2020
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Märklin 60760 Loc-Decoder door Bahn-AG
Vandaag om 20:43:18
Baanbouw Bosje77 door Wim Vink
Vandaag om 20:43:12
Maïsveld n spoor maken, tips? door RemcoStarter
Vandaag om 20:34:21
Projekt 083-338 door Sander Fondse
Vandaag om 20:24:40
Rottershausen TP IIIb(1956 - 1968) H0 door Ronald69
Vandaag om 20:22:46
Aankomst grootste containerschip ter wereld door FritsT
Vandaag om 20:20:38
Cubana door Valentijn
Vandaag om 20:18:26
Initiatief TS voor behoud SUN-tramstel scoort eerste succes door RobK
Vandaag om 20:15:42
Even voorstellen: nieuwe baan: Ernum, Marklin H0 analoog 2.70x2.90 U vorm x 2 door Klarentrein
Vandaag om 20:13:40
Soldeerapparaat kopen, aanbevelingen? door peterha
Vandaag om 20:11:34
Waar koop je tegenwoordig 'betaalbare' sounddecoders? door iarnrod
Vandaag om 20:08:47
NS modelbaan Hoekdam H0 door Ronald1974
Vandaag om 19:58:44
ombouwen van een marklin 3071 door thalys
Vandaag om 19:40:14
Welke Duitse rangeerseinen bij eindstation door Wim Hesselink
Vandaag om 19:37:18
De terugkeer van het Eiland Waan door RobK
Vandaag om 19:25:12
Welke rijtuigen achter NS 1100 door Karben
Vandaag om 19:05:31
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door mass am see
Vandaag om 18:54:58
Bruggen-IG: De brug van Oosterbeek door Hans Mol
Vandaag om 18:52:16
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door puntenglijder
Vandaag om 18:49:12
"Union Pacific's Power Shop", een nieuwe baan in H0 door Ronald Halma
Vandaag om 18:39:40
Kellerstein; een nieuwe baan in H0 door Romavami
Vandaag om 18:10:30
Intermodellbau 2020 Dortmund 13-16 augustus door Olav
Vandaag om 18:01:58
De NS-(of Nedtrain)700 in Ho van Mesu models door Maarten.T
Vandaag om 17:53:56
Raadplaatje door Niekleair
Vandaag om 17:09:29
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door MarcNL
Vandaag om 16:39:45
Hoe groen was de groene E-loc 1000-? door Erik_omBC
Vandaag om 16:16:50
Modelspoorbaan Fleischmann door spoorzeven
Vandaag om 16:03:44
MB-module: Hielan Ware door Hendrik Jan
Vandaag om 15:55:27
Märklin/Trix TGV Thalys openen door Dave.......
Vandaag om 15:20:47
Baanbouw met Ecos besturing genaamd: Giessenstad Rbf door Klaas Zondervan
Vandaag om 15:14:21
  

Auteur Topic: Detectie van een kopspoor in Koploper?  (gelezen 1248 keer)

PeterNS

  • Offline Offline
  • Berichten: 153
Detectie van een kopspoor in Koploper?
« Gepost op: 20 augustus 2019, 13:54:20 »
Goedemiddag,

Ik heb de blokken van mijn baan van 2 bezetmelders en een ongedetecteerde sectie voorzien.
Mijn vraag is hoe detecteer je een kopspoor van bijvoorbeeld 25 cm?Je kunt hier geen meerdere
secties op maken.



Peter
« Laatst bewerkt op: 20 augustus 2019, 14:10:40 door Bert van Gelder »

Jeroen Water

  • Online Online
  • Berichten: 4387
  • NS tijdperk IV (1974)
    • Flickr Fotostream Jeroen Water
Re: detectie van een kopspoor in koploper
« Reactie #1 Gepost op: 20 augustus 2019, 14:08:12 »
Je kunt Koploper een beetje foppen, door 1 sectie te maken en deze op twee bezetmelders aan te sluiten. Dus twee draden vanaf de sectie trekken in plaats van 1 en beide draden op verschillende uitgangen van de bezetmelddecoder aansluiten.

In Koploper teken je dan twee secties op dat kopspoor en elke sectie geef je 1 van beide bezetmelders.

Wanneer een trein nu het spoortje op rijdt, zal de trein direct gaan remmen en stoppen. Softwarematig regel je de juiste snelheid in, zodat de trein niet tegen het stootblok rijdt, want je moet niet met een te hoge snelheid zo'n spoortje oprijden.

Jeroen
« Laatst bewerkt op: 20 augustus 2019, 14:10:08 door Jeroen Water »
Bouwt aan Ermehuizen anno 1974

Remunj

  • Offline Offline
  • Berichten: 6526
Re: Detectie van een kopspoor in Koploper?
« Reactie #2 Gepost op: 20 augustus 2019, 15:26:40 »
Mijn vraag is hoe detecteer je een kopspoor van bijvoorbeeld 25 cm?Je kunt hier geen meerdere
secties op maken.
Waarom zou je in zo'n kort blok meerdere secties maken? Beetje overkill.
Gewoon één detectie en het blok met minimale snelheid binnenrijden. En dan het stoppen eventueel regelen met xx cm doorrijden naar behoefte.
Gr.
Eric

Klaas Zondervan

  • Offline Offline
  • Berichten: 18944
    • Pagina van klaas
Re: Detectie van een kopspoor in Koploper?
« Reactie #3 Gepost op: 20 augustus 2019, 16:29:42 »
Ik zie ook niet wat voor zin het heeft om er twee fictieve secties van te maken. Die worden tegelijk geactiveerd, dus je kunt de acties die Koploper moet uitvoeren net zo goed aan één sectie koppelen.
"Without" wordt omgebouwd tot "Heuvelland"
Het werk aan "Uit en Thuis" ligt daardoor stil.

PeterNS

  • Offline Offline
  • Berichten: 153
Re: Detectie van een kopspoor in Koploper?
« Reactie #4 Gepost op: 20 augustus 2019, 18:20:44 »
Bedankt voor jullie uitleg dus 1sectie maken en via koploper de snelheid dusdanig afstellen richting het kopspoor dat de loc voor het stootjuk stilstaat

Eenerspoor

  • Offline Offline
  • Berichten: 900
  • D813 Groningen-1972-73 grijs verleden met karakter
    • MSC-Roden
Re: Detectie van een kopspoor in Koploper?
« Reactie #5 Gepost op: 21 augustus 2019, 12:58:41 »
Zo doen we dat op de clubbaan ook en we kunnen de trein op cm nauwkeurig laten stoppen. Dat stel je in  op het tabblad "Doorrijden cm/sec" in Onderhouden -> Baandefinities ->  Aanvulling blokgegevens.
Dit gaat het beste als je met een geijkte lok rijdt.

Ken je trouwens het Koploperforum?

Mvg,
Henk
H0 2-rail, ECoS, TwinCenter, LocoNet, Koploper

Ben

  • Offline Offline
  • Berichten: 3581
Re: Detectie van een kopspoor in Koploper?
« Reactie #6 Gepost op: 21 augustus 2019, 17:27:05 »
Wat is er op tegen om twee secties te maken? Als je nog moet gaan aanleggen heeft dat altijd de voorkeur boven "doorrijden centimeters of seconden".

Dit spoortje is 25cm lang, midden onder de lok zit de scheiding en alle lokkies stoppen op dezelfde plaats.



Gr, Ben.


Klaas Zondervan

  • Offline Offline
  • Berichten: 18944
    • Pagina van klaas
Re: Detectie van een kopspoor in Koploper?
« Reactie #7 Gepost op: 21 augustus 2019, 19:20:13 »
Wat is er op tegen om twee secties te maken?
Daar is niks op tegen als het echt 2 fysieke secties zijn want dan kun je nog nauwkeuriger stoppen. Maar Jeroen kwam met het idee om 1 fysieke sectie aan 2 bezetmelders te koppelen en dat is naar mijn idee zinloos.
"Without" wordt omgebouwd tot "Heuvelland"
Het werk aan "Uit en Thuis" ligt daardoor stil.

Eenerspoor

  • Offline Offline
  • Berichten: 900
  • D813 Groningen-1972-73 grijs verleden met karakter
    • MSC-Roden
Re: Detectie van een kopspoor in Koploper?
« Reactie #8 Gepost op: 22 augustus 2019, 08:45:19 »
je kunt ook de stopmelder uit het voorgaande blok definiëren als inrijmelder voor het korte kopspoor. Hetzelfde principe als gemeenschappelijke inrijmelder bij een schaduwstation.

Of je maakt een virtuele melder in het kopspoor als inrijmelder.

Mvg,
Henk
H0 2-rail, ECoS, TwinCenter, LocoNet, Koploper

PeterNS

  • Offline Offline
  • Berichten: 153
Re: Detectie van een kopspoor in Koploper?
« Reactie #9 Gepost op: 22 augustus 2019, 10:04:31 »
Henk ik weet van het koploperforum maar ik kijk/lees ook veel op deze site en dit was mijn 1e ingeving om te vragen