Doel:€250.00
Donaties:€65.00

Per saldo:€-185.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 17-03-2020
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Ermehuizen anno 1974 door Jeroen Water
Vandaag om 15:16:35
Oude tijden, nieuwe tijden, Duitsland TP II, tijdperk 2e wereldoorlog. door GORILLUS
Vandaag om 15:15:56
DAF YA-314 Algemeen door AndréDev
Vandaag om 15:14:17
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door Wim Vink
Vandaag om 15:14:04
Is Trix Express links- of rechtsdragend? door Klaas Zondervan
Vandaag om 15:12:25
BMB 00-modulebaan, Algemeen. door St00mboy
Vandaag om 15:03:29
NTM goederenwagens in Spoor-0 door FritsT
Vandaag om 14:56:55
Mislukte DJH/ModelLoco projecten gezocht door NS8714
Vandaag om 14:55:18
Update: baan in de tropen door tuurtje
Vandaag om 14:44:39
DCC++ probleempje door Waterman
Vandaag om 14:42:36
NS 6100 van GM&S door zuylen
Vandaag om 14:38:14
Modelbaan Beltheim (voorheen Waldbach Süd) door Krokodil68
Vandaag om 14:11:50
Havenbaantje, Duitse havenstad, periode 2e wereldoorlog. door AndréDev
Vandaag om 13:57:27
Trix 22300 loopt (nog) niet door VAM65
Vandaag om 13:53:59
Arnold BR111, worm(wiel) in draaistellen vervangen door stoombr38
Vandaag om 13:51:52
Nieuwe baan in schaal nul: station Kloosterp door Pauldg
Vandaag om 13:48:56
Tomix 6425 nieuwe motor door Rien Ridderhof
Vandaag om 13:41:34
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door damngrazy
Vandaag om 13:30:25
Stationsplein Baden Baden door Dion
Vandaag om 13:00:32
Ultrasone reiniger voor het schoonmaken van een airbrush? door FritsT
Vandaag om 12:59:39
BNLS-Module: "Rvbr-Btk, Ringvaartbrug Haarlemmermeer nabij Buitenkaag" NS H0 door Dion
Vandaag om 12:56:18
Driemaster in ‘t veen - NS 2900 in h0 door HaHoHo
Vandaag om 12:53:29
Heuvelland, een tentoonstellingsbaantje in H0 door Klaas Zondervan
Vandaag om 12:42:13
Corona en modelbouw door tijgernootje
Vandaag om 12:25:37
Mallnitzer Tauernbahnstrecke ÖBB N Spoor door Schachbrett
Vandaag om 12:23:21
Schwarzburg-Neuffen-Bahn door GORILLUS
Vandaag om 12:17:18
De parel van Houten; een NS Hippel met lijmsporen door San-Markos
Vandaag om 11:26:09
De fabriek - Spoor 0 door BartvD
Vandaag om 11:22:29
Länderbahn en Reichsbahn locomotieven. door GORILLUS
Vandaag om 11:12:00
Kellerstein; een nieuwe baan in H0 door tijgernootje
Vandaag om 10:46:06
  

Auteur Topic: Detectie van een kopspoor in Koploper?  (gelezen 1187 keer)

PeterNS

  • Offline Offline
  • Berichten: 127
Detectie van een kopspoor in Koploper?
« Gepost op: 20 augustus 2019, 13:54:20 »
Goedemiddag,

Ik heb de blokken van mijn baan van 2 bezetmelders en een ongedetecteerde sectie voorzien.
Mijn vraag is hoe detecteer je een kopspoor van bijvoorbeeld 25 cm?Je kunt hier geen meerdere
secties op maken.



Peter
« Laatst bewerkt op: 20 augustus 2019, 14:10:40 door Bert van Gelder »

Jeroen Water

  • Online Online
  • Berichten: 4365
  • NS tijdperk IV (1974)
    • Flickr Fotostream Jeroen Water
Re: detectie van een kopspoor in koploper
« Reactie #1 Gepost op: 20 augustus 2019, 14:08:12 »
Je kunt Koploper een beetje foppen, door 1 sectie te maken en deze op twee bezetmelders aan te sluiten. Dus twee draden vanaf de sectie trekken in plaats van 1 en beide draden op verschillende uitgangen van de bezetmelddecoder aansluiten.

In Koploper teken je dan twee secties op dat kopspoor en elke sectie geef je 1 van beide bezetmelders.

Wanneer een trein nu het spoortje op rijdt, zal de trein direct gaan remmen en stoppen. Softwarematig regel je de juiste snelheid in, zodat de trein niet tegen het stootblok rijdt, want je moet niet met een te hoge snelheid zo'n spoortje oprijden.

Jeroen
« Laatst bewerkt op: 20 augustus 2019, 14:10:08 door Jeroen Water »
Bouwt aan Ermehuizen anno 1974

Remunj

  • Offline Offline
  • Berichten: 6468
Re: Detectie van een kopspoor in Koploper?
« Reactie #2 Gepost op: 20 augustus 2019, 15:26:40 »
Mijn vraag is hoe detecteer je een kopspoor van bijvoorbeeld 25 cm?Je kunt hier geen meerdere
secties op maken.
Waarom zou je in zo'n kort blok meerdere secties maken? Beetje overkill.
Gewoon één detectie en het blok met minimale snelheid binnenrijden. En dan het stoppen eventueel regelen met xx cm doorrijden naar behoefte.
Gr.
Eric

Klaas Zondervan

  • Offline Offline
  • Berichten: 18479
    • Pagina van klaas
Re: Detectie van een kopspoor in Koploper?
« Reactie #3 Gepost op: 20 augustus 2019, 16:29:42 »
Ik zie ook niet wat voor zin het heeft om er twee fictieve secties van te maken. Die worden tegelijk geactiveerd, dus je kunt de acties die Koploper moet uitvoeren net zo goed aan één sectie koppelen.
"Without" wordt omgebouwd tot "Heuvelland"
Het werk aan "Uit en Thuis" ligt daardoor stil.

PeterNS

  • Offline Offline
  • Berichten: 127
Re: Detectie van een kopspoor in Koploper?
« Reactie #4 Gepost op: 20 augustus 2019, 18:20:44 »
Bedankt voor jullie uitleg dus 1sectie maken en via koploper de snelheid dusdanig afstellen richting het kopspoor dat de loc voor het stootjuk stilstaat

Eenerspoor

  • Offline Offline
  • Berichten: 899
  • D813 Groningen-1972-73 grijs verleden met karakter
    • MSC-Roden
Re: Detectie van een kopspoor in Koploper?
« Reactie #5 Gepost op: 21 augustus 2019, 12:58:41 »
Zo doen we dat op de clubbaan ook en we kunnen de trein op cm nauwkeurig laten stoppen. Dat stel je in  op het tabblad "Doorrijden cm/sec" in Onderhouden -> Baandefinities ->  Aanvulling blokgegevens.
Dit gaat het beste als je met een geijkte lok rijdt.

Ken je trouwens het Koploperforum?

Mvg,
Henk
H0 2-rail, ECoS, TwinCenter, LocoNet, Koploper

Ben

  • Offline Offline
  • Berichten: 3456
Re: Detectie van een kopspoor in Koploper?
« Reactie #6 Gepost op: 21 augustus 2019, 17:27:05 »
Wat is er op tegen om twee secties te maken? Als je nog moet gaan aanleggen heeft dat altijd de voorkeur boven "doorrijden centimeters of seconden".

Dit spoortje is 25cm lang, midden onder de lok zit de scheiding en alle lokkies stoppen op dezelfde plaats.



Gr, Ben.


Klaas Zondervan

  • Offline Offline
  • Berichten: 18479
    • Pagina van klaas
Re: Detectie van een kopspoor in Koploper?
« Reactie #7 Gepost op: 21 augustus 2019, 19:20:13 »
Wat is er op tegen om twee secties te maken?
Daar is niks op tegen als het echt 2 fysieke secties zijn want dan kun je nog nauwkeuriger stoppen. Maar Jeroen kwam met het idee om 1 fysieke sectie aan 2 bezetmelders te koppelen en dat is naar mijn idee zinloos.
"Without" wordt omgebouwd tot "Heuvelland"
Het werk aan "Uit en Thuis" ligt daardoor stil.

Eenerspoor

  • Offline Offline
  • Berichten: 899
  • D813 Groningen-1972-73 grijs verleden met karakter
    • MSC-Roden
Re: Detectie van een kopspoor in Koploper?
« Reactie #8 Gepost op: 22 augustus 2019, 08:45:19 »
je kunt ook de stopmelder uit het voorgaande blok definiëren als inrijmelder voor het korte kopspoor. Hetzelfde principe als gemeenschappelijke inrijmelder bij een schaduwstation.

Of je maakt een virtuele melder in het kopspoor als inrijmelder.

Mvg,
Henk
H0 2-rail, ECoS, TwinCenter, LocoNet, Koploper

PeterNS

  • Offline Offline
  • Berichten: 127
Re: Detectie van een kopspoor in Koploper?
« Reactie #9 Gepost op: 22 augustus 2019, 10:04:31 »
Henk ik weet van het koploperforum maar ik kijk/lees ook veel op deze site en dit was mijn 1e ingeving om te vragen