Doel:€250.00
Donaties:€65.00

Per saldo:€-185.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 17-03-2020
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Roco BR 01 235 van 2-rail naar 3-rail ombouwen en digitaal maken. door puntenglijder
Vandaag om 12:01:40
Kellerstein; een nieuwe baan in H0 door spoorijzer
Vandaag om 12:01:21
NL baan: Frotterdam in h0 door Ben
Vandaag om 11:55:07
De bouw van mijn modelbaan in Thailand door thevandijks
Vandaag om 11:55:01
Terschellinger Spoor door FritsT
Vandaag om 11:51:31
Videoserie: Rocrail voor beginners door JohnT
Vandaag om 11:49:27
Afwrijftransfer aanbrengen, waarmee kun je dat doen? door henk
Vandaag om 11:15:02
Old England door sdz1976
Vandaag om 11:10:01
25 jaar geleden door Willem1951
Vandaag om 11:08:01
The Summer of 69 door Besselspoor
Vandaag om 11:00:36
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door Marc tramt
Vandaag om 11:00:14
Ombouw/Pimpen Bolle neuzen door bollen neus
Vandaag om 10:59:55
Artitec: DDM-1 door Martijn de Kuiper
Vandaag om 10:47:52
Aankomst grootste containerschip ter wereld door FritsT
Vandaag om 10:43:46
Bruggen-IG: De brug van Oosterbeek door Gerco van Beelen
Vandaag om 10:13:05
Bahnstrecke 5867 door Frank 123
Vandaag om 09:56:05
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door Wim Vink
Vandaag om 09:32:41
BMB-Module: "Blackwater Goods Yard" door sdz1976
Vandaag om 09:24:42
Haarsem aan Zee H0 door sdz1976
Vandaag om 09:22:32
De 2454 en andere BSH-projecten in model door SimonSt
Vandaag om 09:16:37
Projekt 083-338 door Quinzeedied
Vandaag om 09:05:38
Nieuwe baan in schaal nul: station Kloosterp door Pauldg
Vandaag om 08:35:20
100x "Het is Weekend" foto's! door Frycio82
Vandaag om 07:14:55
Länderbahn en Reichsbahn locomotieven. door sjoerd74
Vandaag om 06:12:37
Driemaster in ‘t veen - NS 2900 in h0 door Beached
Vandaag om 00:29:22
Een kleine baan in een grote schaal: Laden en lossen in 1:22.5 door NS1220
06 april 2020, 23:51:17
NTM goederenwagens in Spoor-0 door FritsT
06 april 2020, 23:47:49
H0m RHB/MGB - van Sumvitg-C naar Disentis/Mustér (Zwitserland) door T.Spat
06 april 2020, 23:04:25
"Litter Bin" voor Brits spoor en Britse modelspoorprojecten door St00mboy
06 april 2020, 22:45:56
Zestiger jaren plastic lijmen? door Klaas Zondervan
06 april 2020, 22:20:50
  

Auteur Topic: Detectie van een kopspoor in Koploper?  (gelezen 1195 keer)

PeterNS

  • Offline Offline
  • Berichten: 143
Detectie van een kopspoor in Koploper?
« Gepost op: 20 augustus 2019, 13:54:20 »
Goedemiddag,

Ik heb de blokken van mijn baan van 2 bezetmelders en een ongedetecteerde sectie voorzien.
Mijn vraag is hoe detecteer je een kopspoor van bijvoorbeeld 25 cm?Je kunt hier geen meerdere
secties op maken.



Peter
« Laatst bewerkt op: 20 augustus 2019, 14:10:40 door Bert van Gelder »

Jeroen Water

  • Offline Offline
  • Berichten: 4366
  • NS tijdperk IV (1974)
    • Flickr Fotostream Jeroen Water
Re: detectie van een kopspoor in koploper
« Reactie #1 Gepost op: 20 augustus 2019, 14:08:12 »
Je kunt Koploper een beetje foppen, door 1 sectie te maken en deze op twee bezetmelders aan te sluiten. Dus twee draden vanaf de sectie trekken in plaats van 1 en beide draden op verschillende uitgangen van de bezetmelddecoder aansluiten.

In Koploper teken je dan twee secties op dat kopspoor en elke sectie geef je 1 van beide bezetmelders.

Wanneer een trein nu het spoortje op rijdt, zal de trein direct gaan remmen en stoppen. Softwarematig regel je de juiste snelheid in, zodat de trein niet tegen het stootblok rijdt, want je moet niet met een te hoge snelheid zo'n spoortje oprijden.

Jeroen
« Laatst bewerkt op: 20 augustus 2019, 14:10:08 door Jeroen Water »
Bouwt aan Ermehuizen anno 1974

Remunj

  • Offline Offline
  • Berichten: 6471
Re: Detectie van een kopspoor in Koploper?
« Reactie #2 Gepost op: 20 augustus 2019, 15:26:40 »
Mijn vraag is hoe detecteer je een kopspoor van bijvoorbeeld 25 cm?Je kunt hier geen meerdere
secties op maken.
Waarom zou je in zo'n kort blok meerdere secties maken? Beetje overkill.
Gewoon één detectie en het blok met minimale snelheid binnenrijden. En dan het stoppen eventueel regelen met xx cm doorrijden naar behoefte.
Gr.
Eric

Klaas Zondervan

  • Offline Offline
  • Berichten: 18535
    • Pagina van klaas
Re: Detectie van een kopspoor in Koploper?
« Reactie #3 Gepost op: 20 augustus 2019, 16:29:42 »
Ik zie ook niet wat voor zin het heeft om er twee fictieve secties van te maken. Die worden tegelijk geactiveerd, dus je kunt de acties die Koploper moet uitvoeren net zo goed aan één sectie koppelen.
"Without" wordt omgebouwd tot "Heuvelland"
Het werk aan "Uit en Thuis" ligt daardoor stil.

PeterNS

  • Offline Offline
  • Berichten: 143
Re: Detectie van een kopspoor in Koploper?
« Reactie #4 Gepost op: 20 augustus 2019, 18:20:44 »
Bedankt voor jullie uitleg dus 1sectie maken en via koploper de snelheid dusdanig afstellen richting het kopspoor dat de loc voor het stootjuk stilstaat

Eenerspoor

  • Offline Offline
  • Berichten: 899
  • D813 Groningen-1972-73 grijs verleden met karakter
    • MSC-Roden
Re: Detectie van een kopspoor in Koploper?
« Reactie #5 Gepost op: 21 augustus 2019, 12:58:41 »
Zo doen we dat op de clubbaan ook en we kunnen de trein op cm nauwkeurig laten stoppen. Dat stel je in  op het tabblad "Doorrijden cm/sec" in Onderhouden -> Baandefinities ->  Aanvulling blokgegevens.
Dit gaat het beste als je met een geijkte lok rijdt.

Ken je trouwens het Koploperforum?

Mvg,
Henk
H0 2-rail, ECoS, TwinCenter, LocoNet, Koploper

Ben

  • Online Online
  • Berichten: 3468
Re: Detectie van een kopspoor in Koploper?
« Reactie #6 Gepost op: 21 augustus 2019, 17:27:05 »
Wat is er op tegen om twee secties te maken? Als je nog moet gaan aanleggen heeft dat altijd de voorkeur boven "doorrijden centimeters of seconden".

Dit spoortje is 25cm lang, midden onder de lok zit de scheiding en alle lokkies stoppen op dezelfde plaats.



Gr, Ben.


Klaas Zondervan

  • Offline Offline
  • Berichten: 18535
    • Pagina van klaas
Re: Detectie van een kopspoor in Koploper?
« Reactie #7 Gepost op: 21 augustus 2019, 19:20:13 »
Wat is er op tegen om twee secties te maken?
Daar is niks op tegen als het echt 2 fysieke secties zijn want dan kun je nog nauwkeuriger stoppen. Maar Jeroen kwam met het idee om 1 fysieke sectie aan 2 bezetmelders te koppelen en dat is naar mijn idee zinloos.
"Without" wordt omgebouwd tot "Heuvelland"
Het werk aan "Uit en Thuis" ligt daardoor stil.

Eenerspoor

  • Offline Offline
  • Berichten: 899
  • D813 Groningen-1972-73 grijs verleden met karakter
    • MSC-Roden
Re: Detectie van een kopspoor in Koploper?
« Reactie #8 Gepost op: 22 augustus 2019, 08:45:19 »
je kunt ook de stopmelder uit het voorgaande blok definiëren als inrijmelder voor het korte kopspoor. Hetzelfde principe als gemeenschappelijke inrijmelder bij een schaduwstation.

Of je maakt een virtuele melder in het kopspoor als inrijmelder.

Mvg,
Henk
H0 2-rail, ECoS, TwinCenter, LocoNet, Koploper

PeterNS

  • Offline Offline
  • Berichten: 143
Re: Detectie van een kopspoor in Koploper?
« Reactie #9 Gepost op: 22 augustus 2019, 10:04:31 »
Henk ik weet van het koploperforum maar ik kijk/lees ook veel op deze site en dit was mijn 1e ingeving om te vragen