Doel:€250.00
Donaties:€107.50

Per saldo:€-142.50

Steun ons nu!
Actie: steun €2.50 via de Wim Vink kalender 2021!

Laatst bijgewerkt
op 23-11-2020
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Ergensnergens in H0e door MarcNL
Vandaag om 06:42:54
"Union Pacific's Power Shop", een nieuwe baan in H0 door Ronald Halma
Vandaag om 06:38:44
Nieuwe Noorse baan : Nordlandsbanen: Hell Stasjon - Polarsirkelen door Lolke Bijlsma
Vandaag om 05:52:17
Model rijdt niet op analoge baan. door PietB
Vandaag om 01:19:54
Frontseinen feller krijgen, andere gloeilampjes? door borotof
Vandaag om 00:26:01
2200 multitractie, correct programmeren verlichting voor- en achterzijde? door borotof
Vandaag om 00:23:08
Meerdere Digikeijs DR4024 - voeding opgeblazen. Advies gevraagd. door Debvd
Vandaag om 00:21:54
Fleischmann Profi wissel met servoaandrijving door 72sonett
26 november 2020, 23:39:20
RTM in 0m door roadster36
26 november 2020, 23:21:26
Spoorhumor door St00mboy
26 november 2020, 23:15:32
Motorschild Fleischmann dubbel isoleren door zuylen
26 november 2020, 23:13:27
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door Remco vM
26 november 2020, 22:51:12
Seinen en wissel koppelen in DR4018 door RBlok
26 november 2020, 22:33:53
Kellerstein; een nieuwe baan in H0 door Romavami
26 november 2020, 22:23:16
LTM-51 Garratt in messing, Spoor-0 door FritsT
26 november 2020, 22:20:40
DKM NS2400 openmaken? door Marcel112
26 november 2020, 22:15:35
Baanbouw Frycio; eindelijk ruimte door Edgy
26 november 2020, 22:14:37
EifelBurgenBahn door Reinout van Rees
26 november 2020, 22:03:02
Projekt 083-338 door tuurtje
26 november 2020, 21:48:16
Piko Br 150 (51641), Plux22 en de CS3 door Stephan6312
26 november 2020, 21:24:05
Digitale koppelingen, ervaringen (2020)? door phdirk
26 november 2020, 21:07:58
Belgische torpedowagens van Cockeril Sambre Chertal door Ronet-1981
26 november 2020, 20:45:50
Bouw Hunsrückbaan door Reinout van Rees
26 november 2020, 20:44:17
Bouw "Bahnhofsvorfeld" door charp
26 november 2020, 20:00:25
Rondom Charlois door Alewijn
26 november 2020, 19:55:07
Dönsdorfer Bauberichte door Basilicum
26 november 2020, 19:52:47
Bruggen-IG: de Hef in N schaal... door jowi
26 november 2020, 19:51:24
"Litter Bin" voor Brits spoor en Britse modelspoorprojecten door St00mboy
26 november 2020, 19:36:34
MB-module: Hielan Ware door Basmans
26 november 2020, 19:30:48
Oude tijden, nieuwe tijden, Duitsland TP II, tijdperk 2e wereldoorlog. door GORILLUS
26 november 2020, 19:25:28
  

Auteur Topic: S88 alleen signaal als de loc rijdt  (gelezen 3251 keer)

Dirk

  • Offline Offline
  • Berichten: 626
Re: S88 alleen signaal als de loc rijdt
« Reactie #30 Gepost op: 23 mei 2020, 18:37:23 »
@ Remunj
Ja, dat citaat was bedoeld voor Klaas.
Maar het werkt, het enige wat ik heb gevonden is in de 3-weg wissel was het puntstuk op een verkeerde servoswitch gestoken, maar of dat verschil maakt?? En de voedings draden van de centrale en de booster heb ik ook hetzelfde gestoken, maar evenzeer of dat iets uitmaakt??? Anyway, het werkt dus nu kan ik weer verder. War jij allemaal aanhaalt was OK, daarom heb ik een herbedrading gedaan volgens kleur. En ter info; ik lees wel de manuals van mijn spullen;
2-rail digitaal, IB antiek, DR5000, Multimaus, Rosoft servo decoders en diverse Digikeijs spullen,Peco code 100.

Bert_Apd

  • Offline Offline
  • Berichten: 1546
  • N-Spoor DB Epoche III
Re: S88 alleen signaal als de loc rijdt
« Reactie #31 Gepost op: 23 mei 2020, 22:32:47 »
@Dirk,

... Anyway, het werkt dus nu kan ik weer verder. ...

Begrijp ik daaruit dat het probleem is opgelost, de detectie werkt nu weer?

Groeten,
Bert

Dirk

  • Offline Offline
  • Berichten: 626
Re: S88 alleen signaal als de loc rijdt
« Reactie #32 Gepost op: 24 mei 2020, 09:19:09 »
Ja, alles werkt zoals het hoort.

Dirk
2-rail digitaal, IB antiek, DR5000, Multimaus, Rosoft servo decoders en diverse Digikeijs spullen,Peco code 100.

Klaas Zondervan

  • Offline Offline
  • Berichten: 19930
    • Pagina van klaas
Re: S88 alleen signaal als de loc rijdt
« Reactie #33 Gepost op: 24 mei 2020, 09:23:12 »
Zomaar vanzelf goed gekomen? Of heb je iets veranderd?
"Without" wordt omgebouwd tot "Heuvelland"
Het werk aan "Uit en Thuis" ligt daardoor even stil.

Bert_Apd

  • Offline Offline
  • Berichten: 1546
  • N-Spoor DB Epoche III
Re: S88 alleen signaal als de loc rijdt
« Reactie #34 Gepost op: 24 mei 2020, 09:59:20 »
Ja, alles werkt zoals het hoort.

Zou inderdaad leuk zijn om te weten wat de oorzaak was, dan leren wij er ook nog wat van...

Dirk

  • Offline Offline
  • Berichten: 626
Re: S88 alleen signaal als de loc rijdt
« Reactie #35 Gepost op: 25 mei 2020, 08:51:00 »
Tja, het is nu het verhaal van dode mussen en hanen die te vroeg gekraaid hebben. Ik was al blij, maar toen ik het schaduwstation wilde checken waren er toch weer problemen. Maar wel het probleem van de melding die verdwijnt is wel verdwenen. En idd ik heb alleen de draden van de booster omgedraaid. In mijn laatste post heb ik het geschreven, maar je zal zelf moeten scrollen, er is me duidelijk gemaakt dat ik beter niet meer citeer wegens overload van de server.

Dirk
2-rail digitaal, IB antiek, DR5000, Multimaus, Rosoft servo decoders en diverse Digikeijs spullen,Peco code 100.

Klaas Zondervan

  • Offline Offline
  • Berichten: 19930
    • Pagina van klaas
Re: S88 alleen signaal als de loc rijdt
« Reactie #36 Gepost op: 25 mei 2020, 09:06:13 »
Je teksten zijn een beetje cryptisch. Maar als ik het goed begrijp zaten de draden van de booster verkeerdom en dat was de oorzaak van het probleem.
"Without" wordt omgebouwd tot "Heuvelland"
Het werk aan "Uit en Thuis" ligt daardoor even stil.

Dirk

  • Offline Offline
  • Berichten: 626
Re: S88 alleen signaal als de loc rijdt
« Reactie #37 Gepost op: 25 mei 2020, 12:23:57 »
Ja, lijkt mij wat onwaarschijnlijk, maar dat is het enige. Ik had altijd begrepen dat dcc geen +en- had, dus wisselstroom, maar wie ben ik, nooit elektronica geleerd.  Blijkbaar heeft dcc een phase, maar als dat zo belangrijk is zouden de makers van hardware toch een kleur geven aan de aansluitingen. Maar dat probleem is van de baan. Nu eens zoeken waarom sommige blokken niet meer gescheiden zijn, ik vrdenk de warmte in combinatie met flexen.

Dirk
2-rail digitaal, IB antiek, DR5000, Multimaus, Rosoft servo decoders en diverse Digikeijs spullen,Peco code 100.

Klaas Zondervan

  • Offline Offline
  • Berichten: 19930
    • Pagina van klaas
Re: S88 alleen signaal als de loc rijdt
« Reactie #38 Gepost op: 25 mei 2020, 12:30:50 »
Ik had altijd begrepen dat dcc geen +en- had, dus wisselstroom,
DCC is inderdaad wisselspanning, maar die heeft ook een plus en min, of beter gezegd, die wisselt tussen plus en min. En als je er twee combineert, dan moeten ze dat gelijktijdig doen. Als de ene plus is en de andere min, dan krijg je alsnog kortsluiting.
Volgens mij zijn de handleidingen bij boosters daar toch wel duidelijk in.
"Without" wordt omgebouwd tot "Heuvelland"
Het werk aan "Uit en Thuis" ligt daardoor even stil.

Remunj

  • Offline Offline
  • Berichten: 6736
Re: S88 alleen signaal als de loc rijdt
« Reactie #39 Gepost op: 25 mei 2020, 13:10:31 »
En idd ik heb alleen de draden van de booster omgedraaid. In mijn laatste post heb ik het geschreven, maar je zal zelf moeten scrollen, er is me duidelijk gemaakt dat ik beter niet meer citeer wegens overload van de server.
Dat je niet meer mag citeren heeft niemand gezegd  :angel:
Je mag wel citeren op een gedeelte van een post.
Maar jij drukte vaak op citeer i.p.v. reageer als je gelijk op een voorgaande post reageerde. En dat is nutteloos. En de server kan dat heus wel aan.

Dus in dit geval mag je best wel iets citeren  ;D

Ik vermoedt dat je verwijst naar deze post van je
En de voedings draden van de centrale en de booster heb ik ook hetzelfde gestoken, maar evenzeer of dat iets uitmaakt??? Anyway, het werkt dus nu kan ik weer verder. War jij allemaal aanhaalt was OK, daarom heb ik een herbedrading gedaan volgens kleur.
Daaruit is niet geheel duidelijk of je dat na onze adviezen gecheckt en veranderd hebt of dat het al zo zat.

En ja, het maakt wel degelijk uit of de signalen in fase zijn of niet zoals je inmiddels gemerkt hebt.
Gr.
Eric

Dirk

  • Offline Offline
  • Berichten: 626
Re: S88 alleen signaal als de loc rijdt
« Reactie #40 Gepost op: 25 mei 2020, 16:24:06 »
Klaas, zal wel zo bedoeld zijn, maar waarom maken de fabrikanten dan geen gebruik van kleur, opdruk aansluiting, of wat nog meer, in de manual staat er volgens mij niks over, op pg 8 staat een voorbeeld, maar geen kleuren oid, dus als je de booster anders plaatst heb je geen idee of die juist staat of niet.

Dirk
2-rail digitaal, IB antiek, DR5000, Multimaus, Rosoft servo decoders en diverse Digikeijs spullen,Peco code 100.

Klaas Zondervan

  • Offline Offline
  • Berichten: 19930
    • Pagina van klaas
Re: S88 alleen signaal als de loc rijdt
« Reactie #41 Gepost op: 25 mei 2020, 16:31:39 »
Dirk, je hebt het over een pagina uit een manual, maar welke manual? Sorry dat ik het moet zeggen, maar je geeft steeds maar halve informatie.
"Without" wordt omgebouwd tot "Heuvelland"
Het werk aan "Uit en Thuis" ligt daardoor even stil.

Ben

  • Offline Offline
  • Berichten: 3875
Re: S88 alleen signaal als de loc rijdt
« Reactie #42 Gepost op: 25 mei 2020, 16:38:29 »
Hoi Klaas,

Hij heeft een 5000 staat in zijn handtekening.

Hoi Dirk,

Wat jij zoekt staat op pagina 64, aansluitvoorbeelden. Daarmee is het helder wat betreft de kleurtjes denk ik.



Verder verdraait de DR5033 booster de fase automatisch om, zie de handleiding.

Gr, Ben.

Klaas Zondervan

  • Offline Offline
  • Berichten: 19930
    • Pagina van klaas
Re: S88 alleen signaal als de loc rijdt
« Reactie #43 Gepost op: 25 mei 2020, 17:03:10 »
Hij heeft een 5000 staat in zijn handtekening.
Ja, maar daar staat niet welke booster. En de vraag is: gaat het over de centrale of over de booster?
"Without" wordt omgebouwd tot "Heuvelland"
Het werk aan "Uit en Thuis" ligt daardoor even stil.

Ben

  • Offline Offline
  • Berichten: 3875
Re: S88 alleen signaal als de loc rijdt
« Reactie #44 Gepost op: 25 mei 2020, 17:11:47 »
Je hebt gelijk, ik stop met voor een ander denken. ;D

Dirk moet het maar uitleggen, sowieso is het allemaal een beetje wazig. Evengoed kan het probleem voortkomen uit een verkeerde polarisatie van zijn 3-weg wissel. Zijn van die stiekeme kortsluitinkjes die niet altijd opgemerkt worden door een booster of centrale.