Doel:€250.00
Donaties:€65.00

Per saldo:€-185.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 17-03-2020
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Update: baan in de tropen door Hans Grasmaijer
Vandaag om 12:13:15
Wielen gelijkzetten? door Floris Dilz
Vandaag om 12:11:18
Van Dapol spoor 0 class 08 naar NS 500/600 door NS8714
Vandaag om 12:10:27
Länderbahn en Reichsbahn locomotieven. door bosje77
Vandaag om 11:55:04
Kellerstein; een nieuwe baan in H0 door Romavami
Vandaag om 11:52:02
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door bosje77
Vandaag om 11:51:15
"Union Pacific's Power Shop", een nieuwe baan in H0 door Ronald Halma
Vandaag om 11:43:01
Baanplan La Vie de la Reine - H0 Fleischmann profi door freekvo
Vandaag om 11:37:39
Wagons klimmen uit puntstuk / leverancier wielafstand gereedschap gezocht door MOVisser
Vandaag om 11:31:16
Havenbaantje, Duitse havenstad, periode 2e wereldoorlog. door MOVisser
Vandaag om 11:27:35
Croppers Yard, iets kleins in 00 door Whis
Vandaag om 11:26:22
Kopstation aan Noordzeekust Duitsland door gdh
Vandaag om 11:19:33
Line-up foto's van modellen door lex stoom
Vandaag om 11:16:45
Projekt 083-338 door GORILLUS
Vandaag om 11:15:56
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door GORILLUS
Vandaag om 11:10:32
Oude tijden, nieuwe tijden, Duitsland TP II, tijdperk 2e wereldoorlog. door GORILLUS
Vandaag om 11:07:28
Problemen met Roco wissels door Ronald Halma
Vandaag om 10:55:55
Spoor nul RijGroep NoordOost/Nederland door bernhard67
Vandaag om 10:55:54
Uit Smalspoorcompagnies werkplaats. door St00mboy
Vandaag om 10:55:52
Nieuwe baan in schaal nul: station Kloosterp door Pauldg
Vandaag om 10:22:28
Problemen met het instellen van de Ulhenbrock 63320 decoders door Josephes
Vandaag om 10:14:50
Ombouw/Pimpen Bolle neuzen door bollen neus
Vandaag om 09:39:48
Mallnitzer Tauernbahnstrecke ÖBB N Spoor door Schachbrett
Vandaag om 09:36:41
BNLS-Module: "Rvbr-Btk, Ringvaartbrug Haarlemmermeer nabij Buitenkaag" NS H0 door Modellbahnwagen
Vandaag om 09:36:14
NS 6100 van GM&S door HaHoHo
Vandaag om 09:22:17
Driemaster in ‘t veen - NS 2900 in h0 door ingenium
Vandaag om 03:04:50
Trix 22300 loopt (nog) niet door Biesje
Vandaag om 00:59:02
Max. draadlengte bij massadetectie door 1200blauw
28 maart 2020, 23:21:40
M.s.v. De Percee bouwt aan nieuwe clubbaan door J. Moors
28 maart 2020, 22:49:48
Artitec restanten, wat kan je er van maken door Eric B
28 maart 2020, 21:35:35
  

Auteur Topic: Arcomora: ARLOCO bezetmelder  (gelezen 23622 keer)

NTeering

  • Offline Offline
  • Berichten: 858
    • ARduino Controlled MOdel RAilway
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #135 Gepost op: 13 mei 2019, 09:29:45 »
ArLoco 3.0 is beschikbaar

Van de ArLoco is inmiddels versie 3 verschenen.
Een belangrijke verbetering is de mogelijkheid om een input een eigen adres toe te kennen buiten de eigen adresrange vanaf het basisadres.
Een andere optie is de 'inversie'. Tot nu toe werd een ingang als 'bezet' gezien als de ingang 'laag' wordt.
Met de inversie optie kan een ingang ook als bezet worden gezien als de ingang hoog wordt.
Hierdoor kun je ook optische detectie gebruiken waarbij de trein een lichtstraal onderbreekt.
In 'rust' zal het opvallende licht een fototransistor doen geleiden en de uitgang dus 'laag' houden. Bij onderbreking wordt het signaal dan juist hoog.
Ook is een storende fout opgelost waarbij het afgegeven adres niet gelijk was aan het in Putty getoonde adres.

Omdat ArLoco 3 het EEPROM op een andere manier gebruikt is ArLoco 3 NIET compatibel met oudere versies.
Dus na upload de ArLoco resetten en opnieuw configureren.

T.b.v. het gebruik op een MEGA260 is ook het shield aangepast.
Voor de daarbij vereiste verbinding met pin 48 van de MEGA kan er op het shield een Dupont pin worden gesoldeerd:


Tegelijk met deze release zijn ook Arsigdec en Mardec vernieuwd en verbeterd.
Bovendien bevat de release een DCC monitor voor accessoires.

Download de nieuwe ArLoco van www.arcomora.com/download

Mvg
Nico
« Laatst bewerkt op: 13 mei 2019, 10:10:16 door NTeering »

Hans van de Burgt

  • BMB & EMV
  • Offline Offline
  • Berichten: 4322
    • Medway Valley Line
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #136 Gepost op: 12 juni 2019, 20:42:54 »
@Nico,

Ik heb nog een oude versie van het Arloco shield. Daar stond ook de oude Arloco software op. Ik heb vandaag de nieuwste Arcomora software gedownload en geïnstalleerd. Mijn Mardecs doen het nu wel, maar de nieuwe Arloco software op het Arloco shield krijgen lukt mij niet. Heb de gebruikte Arduino Uno daarom leeg gemaakt, en hoopte dat dit zou werken als ware het een schone installatie, maar nee dus. Wat nu?

Gr, Hans
https://britsemodulebaan.wordpress.com/ (BMB-groep)
https://medwayvalleyline.wordpress.com/ (Wateringbury, Stoneham Lock en Beltring & Branbridges Halt)
http://www.eindhovenmodelbouw.nl/ (EMV)
https://maakonderwijs.wordpress.com (Techniek onderwijs)

NTeering

  • Offline Offline
  • Berichten: 858
    • ARduino Controlled MOdel RAilway
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #137 Gepost op: 12 juni 2019, 21:03:52 »
Hans,

Het zou handig zijn als je aangeeft wat er dan fout gaat.
Wat heb je gedaan om te uploaden?
Welke melding(en) krijg je?
Maak schermafdrukken! Nee niet van volledig scherm, maar alleen van de melding.

Heb je de Upload tool al geprobeerd?

En je moet ArLoco niet op het shield laden maar op de Arduino. Daar heb je geen shield voor nodig.

mvg
Nico
« Laatst bewerkt op: 12 juni 2019, 21:08:06 door NTeering »

PeterC

  • Offline Offline
  • Berichten: 147
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #138 Gepost op: 09 juli 2019, 22:51:32 »
Geachte lezers,

Voor een toekomstig mobiel projectje wil ik een eenvoudige besturing hebben. Het is de bedoeling dat er digitaal gependeld gaat worden. Het rijden zal een beetje onder geschikt zijn, het gaat hierbij meer om de aankleding. Voor zover ik het begrepen heb zou ik met een arduino met een Arloco shield en een Okkie een heel eind kunnen komen. Het geheel zou dan middels Koploper bediend moeten worden, klopt mijn veronderstelling of heb ik nog meer nodig. Ik heb dus geen loconet.

PeterC

NTeering

  • Offline Offline
  • Berichten: 858
    • ARduino Controlled MOdel RAilway
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #139 Gepost op: 10 juli 2019, 09:27:12 »
Hallo Peter,

Dat gaat dus niet lukken.
Waarom dacht je dat de ArLoco ArLOCO heet?
Zonder Loconet dus geen ArLoco.

Nico

Remco_Nzo

  • Offline Offline
  • Berichten: 212
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #140 Gepost op: 10 juli 2019, 13:24:11 »
Nee, zoals Nico schreef geen arloco.

Je kan wel kijken naar een project van Curious T!mo op dit forum : https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=31Jurpu8cXE

Remco.
N-spoor in de koelkast gezet - nu heerlijk bezig met LGB op zolder (dcc, multimaus, massoth, mardec, arloco)

NTeering

  • Offline Offline
  • Berichten: 858
    • ARduino Controlled MOdel RAilway
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #141 Gepost op: 10 juli 2019, 13:54:47 »
Maar daar word toch ook LocoNet gebruikt met een Intellibox. En Peter heeft geen LocoNet

Nico

Remco_Nzo

  • Offline Offline
  • Berichten: 212
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #142 Gepost op: 10 juli 2019, 18:57:05 »
DUH ! Dat wordt hem ook niet.
(liep niet op 4 cylinders vandaag - geen idee waarom ik dat gemist heb).
Remco.
N-spoor in de koelkast gezet - nu heerlijk bezig met LGB op zolder (dcc, multimaus, massoth, mardec, arloco)

PeterC

  • Offline Offline
  • Berichten: 147
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #143 Gepost op: 10 juli 2019, 21:55:28 »
Hmm... inderdaad niet erg slim van mij om dat over het hoofd te zien.
In ieder geval bedankt voor het reageren.

PeterC

ETH023

  • Online Online
  • Berichten: 323
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #144 Gepost op: 22 augustus 2019, 13:04:29 »
Goedemiddag,

Ik heb de Arloco i.c.m. de Okkie voor stroomdetectie, als ik het goed heb begrepen uit de handleiding kan ik dan niet ingang 1 / sensor 1 gebruiken klopt dit?

2de vraag als ik mijn eerste Arloco instel op basisadres 1, is de 1ste sensor 1 / 2de sensor 2 / 3de sensor 3 enz. en de 2de Arloco basisadres 2 geef 1ste sensor 2 2de sensor 3 3de sensor 4 of begrijp ik het dan niet goed?




Alvast bedankt mvg Erwin
Erwin

NTeering

  • Offline Offline
  • Berichten: 858
    • ARduino Controlled MOdel RAilway
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #145 Gepost op: 22 augustus 2019, 13:19:39 »
Hallo Erwin,

Met stroomdetectie en een Okkie kun je sensor 1 inderdaad niet gebruiken.

Basisadres 1 betekent dat de sensors op die ArLoco de adressen 1 t/m 16 krijgen.
Dan is basisadres 2 op de 2de ArLoco wel een beetje krom.
Die geef je dan basisadres 17 of hoger.

Mvg
Nico

ETH023

  • Online Online
  • Berichten: 323
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #146 Gepost op: 22 augustus 2019, 13:32:26 »
Hallo Nico,

Duidelijk bedankt voor je snelle reactie  (y) vanavond weer verder.

Met vriendelijke groeten Erwin
Erwin

NTeering

  • Offline Offline
  • Berichten: 858
    • ARduino Controlled MOdel RAilway
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #147 Gepost op: 22 augustus 2019, 14:10:28 »
Je kunt sensor 1 wel gebruiken met een reedswitch, zoals op de tekening.

Als de ArLoco in een modulebak zit waar je maar bv 10 maar adressen nodig hebt, kun je adres 11 t/m 16 de-activeren (basisadres 1)
Een tweede ArLoco in de volgende bak kun je dan basisadres 11 geven.
Dat spaart wat adressen uit.

Nico

ETH023

  • Online Online
  • Berichten: 323
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #148 Gepost op: 23 augustus 2019, 19:52:19 »
Hallo Nico,

Ik probeer de sketch Arloco te laden maar krijg het nog niet voor elkaar, wat doe ik niet goed?
zie screenprint:






Met vriendelijke groet Erwin
Erwin

heuvelbaan

  • Offline Offline
  • Berichten: 294
    • opbouw blog treinbaan
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #149 Gepost op: 23 augustus 2019, 20:09:45 »
Dat lijkt op een defecte Arduino.  :(
Heb het hier meerder malen meegemaakt, probeer het met Reset Eprom het eens.
En daarna de sketch opnieuw laden.

Groeten Marco