Doel:€250.00
Donaties:€65.00

Per saldo:€-185.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 17-03-2020
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door basjuh1981
Vandaag om 20:25:38
RhB 0m Foto bochtje van restmateriaal door Frank 123
Vandaag om 20:23:06
probleem N piccolo engels wissel door hielke1501
Vandaag om 20:14:54
Ervaringen met veilingsites en webshops (Marktplaats, Ebay, Catawiki, etc). door Gerrit F
Vandaag om 20:13:03
Van Swarzach naar Swarzburg door nkob
Vandaag om 20:11:27
Modules van Kees Gorter door St00mboy
Vandaag om 20:09:37
Flacatlan in N door nkob
Vandaag om 20:09:22
Faller 2020 door modelattic
Vandaag om 20:07:47
Dordrecht jaren 70 door Rob Hagg
Vandaag om 20:04:55
Meerkleurige led gezocht, kleuren rood/wit? door Norway13
Vandaag om 20:04:45
EifelBurgenBahn door Krokodil68
Vandaag om 20:03:59
Projekt 083-338 door hervé
Vandaag om 19:54:31
Tal der Eichhörnchen. N door Gerhard64
Vandaag om 19:53:47
Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel door Martin Welberg
Vandaag om 19:51:19
BMB-Module: "Blackwater Goods Yard" door St00mboy
Vandaag om 19:50:00
Transfers/Decals (rol) koersborden door Marc tramt
Vandaag om 19:48:16
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door wob
Vandaag om 19:47:16
BMB 00-modulebaan, Algemeen. door St00mboy
Vandaag om 19:41:04
Paul's model train stuff door Paul's model train stuff
Vandaag om 19:33:14
Fl 1657 digitaliseren n-spoor door frans51
Vandaag om 19:33:08
Baanbouw Bosje77 door KJB
Vandaag om 18:59:37
Oersik etsplaat spoor 0 van Erwin, beginnersbouwverslag door FritsT
Vandaag om 18:56:08
Midland Industriebaan, NS Tijdperk IV, HO. door Eric B
Vandaag om 18:43:29
Bouwen van modellen bestaande uit gips door Wim Vink
Vandaag om 18:41:36
NTM goederenwagens in Spoor-0 door Tulpendaal
Vandaag om 18:32:48
Treinongeval Rijnstrecke door Chris2412
Vandaag om 18:27:34
Montage bouwkit Weinert BR 93 door puntenglijder
Vandaag om 18:15:05
63410 via iTrain en z21 licht laten schakelen? door H. de Kaste
Vandaag om 18:05:02
Gezocht: emplacementsverlichtingspaal in Nederlandse stijl door Gert Arkema
Vandaag om 17:53:04
Decoder stuurstand configureren door wob
Vandaag om 17:47:42
  

Auteur Topic: Arcomora: ARLOCO bezetmelder  (gelezen 23717 keer)

NTeering

  • Offline Offline
  • Berichten: 858
    • ARduino Controlled MOdel RAilway
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #135 Gepost op: 13 mei 2019, 09:29:45 »
ArLoco 3.0 is beschikbaar

Van de ArLoco is inmiddels versie 3 verschenen.
Een belangrijke verbetering is de mogelijkheid om een input een eigen adres toe te kennen buiten de eigen adresrange vanaf het basisadres.
Een andere optie is de 'inversie'. Tot nu toe werd een ingang als 'bezet' gezien als de ingang 'laag' wordt.
Met de inversie optie kan een ingang ook als bezet worden gezien als de ingang hoog wordt.
Hierdoor kun je ook optische detectie gebruiken waarbij de trein een lichtstraal onderbreekt.
In 'rust' zal het opvallende licht een fototransistor doen geleiden en de uitgang dus 'laag' houden. Bij onderbreking wordt het signaal dan juist hoog.
Ook is een storende fout opgelost waarbij het afgegeven adres niet gelijk was aan het in Putty getoonde adres.

Omdat ArLoco 3 het EEPROM op een andere manier gebruikt is ArLoco 3 NIET compatibel met oudere versies.
Dus na upload de ArLoco resetten en opnieuw configureren.

T.b.v. het gebruik op een MEGA260 is ook het shield aangepast.
Voor de daarbij vereiste verbinding met pin 48 van de MEGA kan er op het shield een Dupont pin worden gesoldeerd:


Tegelijk met deze release zijn ook Arsigdec en Mardec vernieuwd en verbeterd.
Bovendien bevat de release een DCC monitor voor accessoires.

Download de nieuwe ArLoco van www.arcomora.com/download

Mvg
Nico
« Laatst bewerkt op: 13 mei 2019, 10:10:16 door NTeering »

Hans van de Burgt

  • BMB & EMV
  • Offline Offline
  • Berichten: 4323
    • Medway Valley Line
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #136 Gepost op: 12 juni 2019, 20:42:54 »
@Nico,

Ik heb nog een oude versie van het Arloco shield. Daar stond ook de oude Arloco software op. Ik heb vandaag de nieuwste Arcomora software gedownload en geïnstalleerd. Mijn Mardecs doen het nu wel, maar de nieuwe Arloco software op het Arloco shield krijgen lukt mij niet. Heb de gebruikte Arduino Uno daarom leeg gemaakt, en hoopte dat dit zou werken als ware het een schone installatie, maar nee dus. Wat nu?

Gr, Hans
https://britsemodulebaan.wordpress.com/ (BMB-groep)
https://medwayvalleyline.wordpress.com/ (Wateringbury, Stoneham Lock en Beltring & Branbridges Halt)
http://www.eindhovenmodelbouw.nl/ (EMV)
https://maakonderwijs.wordpress.com (Techniek onderwijs)

NTeering

  • Offline Offline
  • Berichten: 858
    • ARduino Controlled MOdel RAilway
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #137 Gepost op: 12 juni 2019, 21:03:52 »
Hans,

Het zou handig zijn als je aangeeft wat er dan fout gaat.
Wat heb je gedaan om te uploaden?
Welke melding(en) krijg je?
Maak schermafdrukken! Nee niet van volledig scherm, maar alleen van de melding.

Heb je de Upload tool al geprobeerd?

En je moet ArLoco niet op het shield laden maar op de Arduino. Daar heb je geen shield voor nodig.

mvg
Nico
« Laatst bewerkt op: 12 juni 2019, 21:08:06 door NTeering »

PeterC

  • Offline Offline
  • Berichten: 147
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #138 Gepost op: 09 juli 2019, 22:51:32 »
Geachte lezers,

Voor een toekomstig mobiel projectje wil ik een eenvoudige besturing hebben. Het is de bedoeling dat er digitaal gependeld gaat worden. Het rijden zal een beetje onder geschikt zijn, het gaat hierbij meer om de aankleding. Voor zover ik het begrepen heb zou ik met een arduino met een Arloco shield en een Okkie een heel eind kunnen komen. Het geheel zou dan middels Koploper bediend moeten worden, klopt mijn veronderstelling of heb ik nog meer nodig. Ik heb dus geen loconet.

PeterC

NTeering

  • Offline Offline
  • Berichten: 858
    • ARduino Controlled MOdel RAilway
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #139 Gepost op: 10 juli 2019, 09:27:12 »
Hallo Peter,

Dat gaat dus niet lukken.
Waarom dacht je dat de ArLoco ArLOCO heet?
Zonder Loconet dus geen ArLoco.

Nico

Remco_Nzo

  • Online Online
  • Berichten: 213
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #140 Gepost op: 10 juli 2019, 13:24:11 »
Nee, zoals Nico schreef geen arloco.

Je kan wel kijken naar een project van Curious T!mo op dit forum : https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=31Jurpu8cXE

Remco.
N-spoor in de koelkast gezet - nu heerlijk bezig met LGB op zolder (dcc, multimaus, massoth, mardec, arloco)

NTeering

  • Offline Offline
  • Berichten: 858
    • ARduino Controlled MOdel RAilway
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #141 Gepost op: 10 juli 2019, 13:54:47 »
Maar daar word toch ook LocoNet gebruikt met een Intellibox. En Peter heeft geen LocoNet

Nico

Remco_Nzo

  • Online Online
  • Berichten: 213
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #142 Gepost op: 10 juli 2019, 18:57:05 »
DUH ! Dat wordt hem ook niet.
(liep niet op 4 cylinders vandaag - geen idee waarom ik dat gemist heb).
Remco.
N-spoor in de koelkast gezet - nu heerlijk bezig met LGB op zolder (dcc, multimaus, massoth, mardec, arloco)

PeterC

  • Offline Offline
  • Berichten: 147
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #143 Gepost op: 10 juli 2019, 21:55:28 »
Hmm... inderdaad niet erg slim van mij om dat over het hoofd te zien.
In ieder geval bedankt voor het reageren.

PeterC

ETH023

  • Offline Offline
  • Berichten: 323
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #144 Gepost op: 22 augustus 2019, 13:04:29 »
Goedemiddag,

Ik heb de Arloco i.c.m. de Okkie voor stroomdetectie, als ik het goed heb begrepen uit de handleiding kan ik dan niet ingang 1 / sensor 1 gebruiken klopt dit?

2de vraag als ik mijn eerste Arloco instel op basisadres 1, is de 1ste sensor 1 / 2de sensor 2 / 3de sensor 3 enz. en de 2de Arloco basisadres 2 geef 1ste sensor 2 2de sensor 3 3de sensor 4 of begrijp ik het dan niet goed?




Alvast bedankt mvg Erwin
Erwin

NTeering

  • Offline Offline
  • Berichten: 858
    • ARduino Controlled MOdel RAilway
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #145 Gepost op: 22 augustus 2019, 13:19:39 »
Hallo Erwin,

Met stroomdetectie en een Okkie kun je sensor 1 inderdaad niet gebruiken.

Basisadres 1 betekent dat de sensors op die ArLoco de adressen 1 t/m 16 krijgen.
Dan is basisadres 2 op de 2de ArLoco wel een beetje krom.
Die geef je dan basisadres 17 of hoger.

Mvg
Nico

ETH023

  • Offline Offline
  • Berichten: 323
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #146 Gepost op: 22 augustus 2019, 13:32:26 »
Hallo Nico,

Duidelijk bedankt voor je snelle reactie  (y) vanavond weer verder.

Met vriendelijke groeten Erwin
Erwin

NTeering

  • Offline Offline
  • Berichten: 858
    • ARduino Controlled MOdel RAilway
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #147 Gepost op: 22 augustus 2019, 14:10:28 »
Je kunt sensor 1 wel gebruiken met een reedswitch, zoals op de tekening.

Als de ArLoco in een modulebak zit waar je maar bv 10 maar adressen nodig hebt, kun je adres 11 t/m 16 de-activeren (basisadres 1)
Een tweede ArLoco in de volgende bak kun je dan basisadres 11 geven.
Dat spaart wat adressen uit.

Nico

ETH023

  • Offline Offline
  • Berichten: 323
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #148 Gepost op: 23 augustus 2019, 19:52:19 »
Hallo Nico,

Ik probeer de sketch Arloco te laden maar krijg het nog niet voor elkaar, wat doe ik niet goed?
zie screenprint:






Met vriendelijke groet Erwin
Erwin

heuvelbaan

  • Online Online
  • Berichten: 298
    • opbouw blog treinbaan
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #149 Gepost op: 23 augustus 2019, 20:09:45 »
Dat lijkt op een defecte Arduino.  :(
Heb het hier meerder malen meegemaakt, probeer het met Reset Eprom het eens.
En daarna de sketch opnieuw laden.

Groeten Marco