Doel:€250.00
Donaties:€102.50

Per saldo:€-147.50

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 23-07-2020
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Baanbouw Bosje77 door Haradigi
Vandaag om 10:35:40
Aantal draden ringleiding door henk
Vandaag om 10:31:30
Projekt 083-338 door Gooierhaven
Vandaag om 10:23:44
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door bosje77
Vandaag om 10:23:20
"Litter Bin" voor Brits spoor en Britse modelspoorprojecten door wpinkhof
Vandaag om 09:57:41
Nieuw cilinderblok voor DJH/Modelloco NS 3900 door Gerke
Vandaag om 09:41:07
Elco voor sluitseinen door BartvD
Vandaag om 09:34:21
Laag-Baarlo door Patrick1975
Vandaag om 09:31:20
De bouw van mijn modelbaan in Thailand door Eric B
Vandaag om 09:19:29
NS Stoomverwarmingswagen door AndrevdG
Vandaag om 09:13:32
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door Marc tramt
Vandaag om 08:20:39
Update: baan in de tropen door Hans Grasmaijer
Vandaag om 08:13:57
Photos Toronto Canada door Niekleair
Vandaag om 06:17:52
Baan in Los Angeles door AndrevdG
Vandaag om 04:40:36
Beurs in Houten 29 augustus 2020 - de voor- en nabeschouwing door johanw
14 augustus 2020, 22:36:03
Havenbaantje, Duitse havenstad, periode 2e wereldoorlog. door AndréDev
14 augustus 2020, 22:33:57
Bad Harzwald een fictieve havenbaan in spoor 0 door AndréDev
14 augustus 2020, 22:32:58
NS ho DIN-portalen. Waar goed verkrijgbaar? door NS264
14 augustus 2020, 20:52:18
MARDEC, de Multifunctionele ARduino dcc DECoder. door ETH023
14 augustus 2020, 20:42:17
Bouwverslagen "Scheisse am Alln" op YouTube.. door zofman
14 augustus 2020, 20:19:42
Paul's model train stuff door Paul's model train stuff
14 augustus 2020, 20:12:24
Hoe plaats ik plaatjes via de IPad?... door johanw
14 augustus 2020, 20:09:49
NCS 7/8 tot NS 61 62 Maffei lok in spoor 0 door FritsT
14 augustus 2020, 20:05:58
Spoor op industrieterrein Lage Weide door Jos_1972
14 augustus 2020, 19:26:13
Rheinburgh, TP V/VI door cor_b
14 augustus 2020, 19:25:42
RSU Stapje 2 een NS goederenwagen van MK: de 18 Luiker door Hendrik Jan
14 augustus 2020, 19:17:03
Koploper Delft stopt (update 2020: online verder) door MarkSpoor
14 augustus 2020, 19:00:51
Testbaan in h0/0/0m met ESU LokProgrammer door tijgernootje
14 augustus 2020, 18:13:44
ESU binnenverlichting met decoder door Rolf S
14 augustus 2020, 17:13:43
Automatische koppeling door Falkenberg
14 augustus 2020, 16:59:56
  

Auteur Topic: Arcomora: ARLOCO bezetmelder  (gelezen 25884 keer)

NTeering

  • Offline Offline
  • Berichten: 878
    • ARduino Controlled MOdel RAilway
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #135 Gepost op: 13 mei 2019, 09:29:45 »
ArLoco 3.0 is beschikbaar

Van de ArLoco is inmiddels versie 3 verschenen.
Een belangrijke verbetering is de mogelijkheid om een input een eigen adres toe te kennen buiten de eigen adresrange vanaf het basisadres.
Een andere optie is de 'inversie'. Tot nu toe werd een ingang als 'bezet' gezien als de ingang 'laag' wordt.
Met de inversie optie kan een ingang ook als bezet worden gezien als de ingang hoog wordt.
Hierdoor kun je ook optische detectie gebruiken waarbij de trein een lichtstraal onderbreekt.
In 'rust' zal het opvallende licht een fototransistor doen geleiden en de uitgang dus 'laag' houden. Bij onderbreking wordt het signaal dan juist hoog.
Ook is een storende fout opgelost waarbij het afgegeven adres niet gelijk was aan het in Putty getoonde adres.

Omdat ArLoco 3 het EEPROM op een andere manier gebruikt is ArLoco 3 NIET compatibel met oudere versies.
Dus na upload de ArLoco resetten en opnieuw configureren.

T.b.v. het gebruik op een MEGA260 is ook het shield aangepast.
Voor de daarbij vereiste verbinding met pin 48 van de MEGA kan er op het shield een Dupont pin worden gesoldeerd:


Tegelijk met deze release zijn ook Arsigdec en Mardec vernieuwd en verbeterd.
Bovendien bevat de release een DCC monitor voor accessoires.

Download de nieuwe ArLoco van www.arcomora.com/download

Mvg
Nico
« Laatst bewerkt op: 13 mei 2019, 10:10:16 door NTeering »

Hans van de Burgt

  • BMB & EMV
  • Offline Offline
  • Berichten: 4612
    • Medway Valley Line
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #136 Gepost op: 12 juni 2019, 20:42:54 »
@Nico,

Ik heb nog een oude versie van het Arloco shield. Daar stond ook de oude Arloco software op. Ik heb vandaag de nieuwste Arcomora software gedownload en geïnstalleerd. Mijn Mardecs doen het nu wel, maar de nieuwe Arloco software op het Arloco shield krijgen lukt mij niet. Heb de gebruikte Arduino Uno daarom leeg gemaakt, en hoopte dat dit zou werken als ware het een schone installatie, maar nee dus. Wat nu?

Gr, Hans
https://britsemodulebaan.wordpress.com/ (BMB-groep)
https://medwayvalleyline.wordpress.com/ (Wateringbury, Stoneham Lock en Beltring & Branbridges Halt)
http://www.eindhovenmodelbouw.nl/ (EMV)
https://maakonderwijs.wordpress.com (Techniek onderwijs)

NTeering

  • Offline Offline
  • Berichten: 878
    • ARduino Controlled MOdel RAilway
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #137 Gepost op: 12 juni 2019, 21:03:52 »
Hans,

Het zou handig zijn als je aangeeft wat er dan fout gaat.
Wat heb je gedaan om te uploaden?
Welke melding(en) krijg je?
Maak schermafdrukken! Nee niet van volledig scherm, maar alleen van de melding.

Heb je de Upload tool al geprobeerd?

En je moet ArLoco niet op het shield laden maar op de Arduino. Daar heb je geen shield voor nodig.

mvg
Nico
« Laatst bewerkt op: 12 juni 2019, 21:08:06 door NTeering »

PeterC

  • Offline Offline
  • Berichten: 153
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #138 Gepost op: 09 juli 2019, 22:51:32 »
Geachte lezers,

Voor een toekomstig mobiel projectje wil ik een eenvoudige besturing hebben. Het is de bedoeling dat er digitaal gependeld gaat worden. Het rijden zal een beetje onder geschikt zijn, het gaat hierbij meer om de aankleding. Voor zover ik het begrepen heb zou ik met een arduino met een Arloco shield en een Okkie een heel eind kunnen komen. Het geheel zou dan middels Koploper bediend moeten worden, klopt mijn veronderstelling of heb ik nog meer nodig. Ik heb dus geen loconet.

PeterC

NTeering

  • Offline Offline
  • Berichten: 878
    • ARduino Controlled MOdel RAilway
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #139 Gepost op: 10 juli 2019, 09:27:12 »
Hallo Peter,

Dat gaat dus niet lukken.
Waarom dacht je dat de ArLoco ArLOCO heet?
Zonder Loconet dus geen ArLoco.

Nico

Remco_Nzo

  • Offline Offline
  • Berichten: 255
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #140 Gepost op: 10 juli 2019, 13:24:11 »
Nee, zoals Nico schreef geen arloco.

Je kan wel kijken naar een project van Curious T!mo op dit forum : https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=31Jurpu8cXE

Remco.
N-spoor in de koelkast gezet - nu heerlijk bezig met LGB op zolder (dcc, multimaus, massoth, mardec, arloco)

NTeering

  • Offline Offline
  • Berichten: 878
    • ARduino Controlled MOdel RAilway
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #141 Gepost op: 10 juli 2019, 13:54:47 »
Maar daar word toch ook LocoNet gebruikt met een Intellibox. En Peter heeft geen LocoNet

Nico

Remco_Nzo

  • Offline Offline
  • Berichten: 255
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #142 Gepost op: 10 juli 2019, 18:57:05 »
DUH ! Dat wordt hem ook niet.
(liep niet op 4 cylinders vandaag - geen idee waarom ik dat gemist heb).
Remco.
N-spoor in de koelkast gezet - nu heerlijk bezig met LGB op zolder (dcc, multimaus, massoth, mardec, arloco)

PeterC

  • Offline Offline
  • Berichten: 153
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #143 Gepost op: 10 juli 2019, 21:55:28 »
Hmm... inderdaad niet erg slim van mij om dat over het hoofd te zien.
In ieder geval bedankt voor het reageren.

PeterC

ETH023

  • Offline Offline
  • Berichten: 323
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #144 Gepost op: 22 augustus 2019, 13:04:29 »
Goedemiddag,

Ik heb de Arloco i.c.m. de Okkie voor stroomdetectie, als ik het goed heb begrepen uit de handleiding kan ik dan niet ingang 1 / sensor 1 gebruiken klopt dit?

2de vraag als ik mijn eerste Arloco instel op basisadres 1, is de 1ste sensor 1 / 2de sensor 2 / 3de sensor 3 enz. en de 2de Arloco basisadres 2 geef 1ste sensor 2 2de sensor 3 3de sensor 4 of begrijp ik het dan niet goed?




Alvast bedankt mvg Erwin
Erwin

NTeering

  • Offline Offline
  • Berichten: 878
    • ARduino Controlled MOdel RAilway
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #145 Gepost op: 22 augustus 2019, 13:19:39 »
Hallo Erwin,

Met stroomdetectie en een Okkie kun je sensor 1 inderdaad niet gebruiken.

Basisadres 1 betekent dat de sensors op die ArLoco de adressen 1 t/m 16 krijgen.
Dan is basisadres 2 op de 2de ArLoco wel een beetje krom.
Die geef je dan basisadres 17 of hoger.

Mvg
Nico

ETH023

  • Offline Offline
  • Berichten: 323
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #146 Gepost op: 22 augustus 2019, 13:32:26 »
Hallo Nico,

Duidelijk bedankt voor je snelle reactie  (y) vanavond weer verder.

Met vriendelijke groeten Erwin
Erwin

NTeering

  • Offline Offline
  • Berichten: 878
    • ARduino Controlled MOdel RAilway
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #147 Gepost op: 22 augustus 2019, 14:10:28 »
Je kunt sensor 1 wel gebruiken met een reedswitch, zoals op de tekening.

Als de ArLoco in een modulebak zit waar je maar bv 10 maar adressen nodig hebt, kun je adres 11 t/m 16 de-activeren (basisadres 1)
Een tweede ArLoco in de volgende bak kun je dan basisadres 11 geven.
Dat spaart wat adressen uit.

Nico

ETH023

  • Offline Offline
  • Berichten: 323
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #148 Gepost op: 23 augustus 2019, 19:52:19 »
Hallo Nico,

Ik probeer de sketch Arloco te laden maar krijg het nog niet voor elkaar, wat doe ik niet goed?
zie screenprint:






Met vriendelijke groet Erwin
Erwin

heuvelbaan

  • Offline Offline
  • Berichten: 332
    • opbouw blog treinbaan
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #149 Gepost op: 23 augustus 2019, 20:09:45 »
Dat lijkt op een defecte Arduino.  :(
Heb het hier meerder malen meegemaakt, probeer het met Reset Eprom het eens.
En daarna de sketch opnieuw laden.

Groeten Marco