Doel:€250.00
Donaties:€172.50

Per saldo:€-77.50

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 12-01-2021
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Richtingsafhankelijke detectie / melding door Hansepansje
Vandaag om 16:51:43
Roco NS 2400, model 2020, materieelbespreking door Forever Rocofan
Vandaag om 16:51:15
Fleischmann DB 103142-6 door stoombr38
Vandaag om 16:50:45
Artitec 2021 HO, accessoires. Nieuws van de fabrikant. door Bert van Gelder
Vandaag om 16:47:01
Pimp my Fleischmann BR01 164 ==> Lofzang op een Fleischmann BR 01 door naoorlogsNS
Vandaag om 16:43:51
Artitec: Plan E, serie 2007 door Pauldg
Vandaag om 16:41:04
Bahnstrecke 5867 door Frank 123
Vandaag om 16:39:31
Länderbahn en Reichsbahn locomotieven. door bosje77
Vandaag om 16:35:26
Mooi weer om buiten te spelen door FritsT
Vandaag om 16:34:19
Modelspoorbaan Fleischmann door Rolando
Vandaag om 16:34:03
Lima locs, welke antislipbanden kun je gebruiken? door hans1958
Vandaag om 16:31:38
Albert's fantasie in schaal 0e door Scratchbuilt
Vandaag om 16:29:30
NS 2200 zonder en met demper door Sicco Dierdorp
Vandaag om 16:29:19
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door timtrein
Vandaag om 16:28:40
Roco MultiMaus, hoe moet je CV programmeren van 3 cijfers? door henk
Vandaag om 16:26:52
Frans loodsje et cetera door PieterHa
Vandaag om 16:22:15
Restauratie TEE treinstel door timtrein
Vandaag om 16:19:42
Rheinburgh, TP V/VI door Joran
Vandaag om 16:16:38
Nieuw n-spoor baantje...De Albula door Ronaldp
Vandaag om 16:11:07
Test: rails reinigen met RVS-reiniger. door stefan88
Vandaag om 16:08:40
Wie weet waar deze opname's gemaakt zijn? door h.verhoef31@kpnplanet.nl
Vandaag om 16:04:31
Magnorail in grotere schalen door Scratchbuilt
Vandaag om 16:02:11
Ringleiding en draad door Luc2000
Vandaag om 15:58:24
Probeersel in schaal 0, als dat maar wat wordt! door JaJo
Vandaag om 15:55:36
Ombouw/Pimpen Bolle neuzen door bollen neus
Vandaag om 15:55:16
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door Patrick1975
Vandaag om 15:36:50
NL nummerborden voor Piko Benelux-hondekop door Rob Ellerman
Vandaag om 15:33:53
Stadtstrecke in spoor 1 door Ferry As
Vandaag om 15:32:52
Rails behandelen met ATF (transmissie vloeistof) ? door Luit
Vandaag om 15:27:41
3-weg wissel aansluiten, en terugmelding d.m.v. leds? door Pascal77
Vandaag om 15:20:24
  

Auteur Topic: Arcomora: ARLOCO bezetmelder  (gelezen 28779 keer)

heuvelbaan

  • Offline Offline
  • Berichten: 351
    • opbouw blog treinbaan
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #120 Gepost op: 13 april 2018, 21:58:00 »
Vanavond de weerstanden gecontroleerd, zitten allemaal goed. (de kleurcoderingen van de niet en goed werkende Arloco komen overeen)

De LM393 omgewisseld, geen resultaat.

Morgen ga ik alle solderingen maar eens nalopen.

En als dat dan niet werkt dan weet ik het niet meer, stoppen met Arloco?
Zou het wel zonde vinden want de wisselaansturing (Mardec) werkt perfect!
Maar heb nu wel 3 Arloco's waarvan er maar 1 werkt.  ???

Is eventueel iemand bereid om eens naar mijn (nog) niet werkende Arloco's te kijken?
Woon zelf in Almere maar ik wil er graag een stukje voor omrijden, dus afstand is geen probleem.

Groeten Marco

heuvelbaan

  • Offline Offline
  • Berichten: 351
    • opbouw blog treinbaan
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #121 Gepost op: 15 april 2018, 18:26:20 »
Pffff, inmiddels weer een stapje verder.

1 Arloco had 2 solderingen die ik er niet zo mooi uit zag zien.
Maar even opnieuw de bout erop gezet en voilà, ik heb nu ook een 2e werkende Arloco.
Dus de rest van de middag bezig geweest alles weer netjes te monteren.

Zal in de loop van de week ook de 3e Arloco eens nalopen op lelijke solderingen.  ???
Vermoedelijk zal dit ook het geval zijn. Gaat vooral om de weerstanden R21, 23, 24 en 25.

Groeten Marco

NTeering

  • Offline Offline
  • Berichten: 930
    • ARduino Controlled MOdel RAilway
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #122 Gepost op: 21 april 2018, 17:34:13 »
Vandaag, 21 april is ArLoco 2.0 gereleased.
Wijzigingen:
- Een sensor kan 'inactief' worden gezet. Dan wordt deze niet meer afgetest en heeft ook geen adres.
- Het adresbereik (1-16) van een ArLoco is vervangen door een basis adres.
  De eerste actieve sensor heeft het basisadres, de tweede heeft basisadres+1 enz.
Hierdoor kunnen er meer dan 16 ArLoco's onder een baan, waarbij iedere ArLoco een beperkt adresbereik heeft.
Dat is handig voor module banen waarbij iedere module z'n eigen ArLoco moet hebben.

Bij een update wordt het oude adresbereik automatisch omgezet naar een basisadres.

Om te updaten gebruik je het update package op arcomora.wordpress.com/download


mvg
Nico
« Laatst bewerkt op: 25 april 2018, 11:30:07 door NTeering »

NTeering

  • Offline Offline
  • Berichten: 930
    • ARduino Controlled MOdel RAilway
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #123 Gepost op: 25 april 2018, 11:36:37 »
Huub Bakker heeft een handleiding gemaakt over hoe je de ArLoco moet koppelen met de MGV85 LocoNet buffer en Rocrail.
Bedankt Huub.
Je kunt 'm vinden onder aan de downloadpagina op arcomora.wordpress.com/download

Mvg
Nico

NTeering

  • Offline Offline
  • Berichten: 930
    • ARduino Controlled MOdel RAilway
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #124 Gepost op: 30 april 2018, 19:20:12 »
In de nieuwe versie van ArLoco 2.0 is alsnog een foutje gevonden.
Het is er een van het type: soms-gaat-het-goed-en-soms-niet.
Sensor 1 reageerde soms niet op een puls, terwijl sensor 1 juist alleen maar geschikt is voor pulsdetectie.
Het probleem was aangekaart door Ruud Boer en Paul de Witte.
Ik kon zelf alleen maar 'bewijzen' dat het wel goed ging.
Maar de oorzaak is gevonden en verholpen in versie 2.0a.

Gebruik opnieuw de update installatie om het probleem op te lossen.

Mvg

Nico

PdeWitte

  • Nieuwe gebruiker
  • Offline Offline
  • Berichten: 1
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #125 Gepost op: 01 mei 2018, 07:39:38 »
Probleem opgelost, alles werkt nu perfect.
Groet,
Paul

NTeering

  • Offline Offline
  • Berichten: 930
    • ARduino Controlled MOdel RAilway
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #126 Gepost op: 19 oktober 2018, 12:35:00 »
ArLoco 2.1 is er!
Download het van www.arcomora.com/download
Ook de update is daar te vinden.

ArLoco 2.1 ondersteund nu ook de MEGA2560.
Je kunt dan tot 61 secties detecteren.
Uiteraard is het ArLoco shield ook bruikbaar.

De communicatiesnelheid met Putty is verhoogd van 9600 baud naar 57600 baud.

Succes,
Nico
« Laatst bewerkt op: 19 oktober 2018, 13:42:31 door NTeering »

zwitserland

  • Offline Offline
  • Berichten: 57
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #127 Gepost op: 19 oktober 2018, 15:41:26 »
Hallo Nico,
Bedankt weer voor de mooie update"s
Ik heb een vraag over de Okkie.
Ik gebruik geen Loconet, kan ik de Okkie toch gewoon als bezetmelder gebruiken?

Jan.

NTeering

  • Offline Offline
  • Berichten: 930
    • ARduino Controlled MOdel RAilway
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #128 Gepost op: 19 oktober 2018, 16:11:32 »
In principe wel.
Ieder device dat zichzelf hoog houdt (5V) met een pull-up weerstand kun je gebruiken.
De optocouplers op de Okkie hebben een open collector uitgang.
Wat dat ding er vervolgens mee doet zal de Okkie worst wezen.

Nog even voor alle duidelijkheid:
De Okkie is niet voor terugmelding, dat doet ArLoco, maar alleen voor stroomdetectie.

Nico
« Laatst bewerkt op: 19 oktober 2018, 16:31:47 door NTeering »

NTeering

  • Offline Offline
  • Berichten: 930
    • ARduino Controlled MOdel RAilway
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #129 Gepost op: 09 november 2018, 17:15:06 »
Oeps, Foutje

ArLoco 2.1 zou de MEGA2560 ondersteunen.
Maar dat werkte dus nog niet helemaal.

Dat maakte versie 2.2 noodzakelijk.
Deze werkt nu wel goed met het ArLoco shield op de MEGA2560.
Daarvoor is wel een extra draadje nodig van het shield naar de MEGA.
Kijk in de handleiding voor de noodzakelijke aanpassingen.

Zowel de volledige installatie als de update installatie zijn aangepast en weer te downloaden vanaf www.arcomora.com/download

Nico

zwitserland

  • Offline Offline
  • Berichten: 57
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #130 Gepost op: 26 december 2018, 21:46:55 »
Hallo Nico,

Heb een probleem met het configureren van de Arloco.
Ik krijg onderstaand scherm te zien en kan verder niets.

ARLOCO, the ARduino LocoNet feedback encoder
UNO version 2.2

Normal mode of ARLOCO #1

To configuration: connect USB and press 'C'

Default detection method set to Continuous

Delay before setting occupied (msec): 100
Delay before setting free (msec): 1000
Waittime for pulse detection (msec): 1001

Base address: 1

Als ik dan een keer een enter geef komt er
Train detected on address 1 from sensor 1 op het scherm te staan.

Wat is hier aan de hand?

Groet, Jan  (modelspoorgroep Eindhoven)

NTeering

  • Offline Offline
  • Berichten: 930
    • ARduino Controlled MOdel RAilway
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #131 Gepost op: 27 december 2018, 09:51:02 »
Hallo Jan,

Dat lijkt me niet helemaal de bedoeling.
Ik ga er naar kijken en kom er asap op terug.

Mvg
Nico

zwitserland

  • Offline Offline
  • Berichten: 57
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #132 Gepost op: 27 december 2018, 10:27:58 »
Goedemorgen Nico,

Het lijkt er op dat de UNO overleden is.
Als ik er spanning opzet via de USB of externe voeding dan brand het ON ledje zoals het hoort maar ook het L ledje.
Als ik een andere UNO gebruik heb ik geen problemen.

Groet
Jan.

erikkral

  • Offline Offline
  • Berichten: 80
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #133 Gepost op: 29 april 2019, 21:52:30 »
Goedenavond,

Na een paar leuke Mardec’s aan de gang te hebben gekregen, wil ik ook eens kijken om ARLoco te gebruiken als bezetmelder.
Ik heb een vraag nadat ik iets gelezen had op de website van ArCoMoRa:

The ArLoco is a 16(UNO) or 58(MEGA2560) channel feed back encoder with LocoNet®.
It uses a special Arduino shield that includes 16 inputs for channels, a power supply for the Arduino and two RJ12 connectors for LocoNet.

Betekent dit dat je maar 1 printje kan gebruiken bij een UNO en dat je bij een MEGA2560 56/16 (want 16 aansluitingen op één print) = 3,6 printjes kan gebruiken? Zou het betekenen dat als je de print op een UNO zet dat je deze niet door kan lussen naar een tweede UNO met een print erop?

NTeering

  • Offline Offline
  • Berichten: 930
    • ARduino Controlled MOdel RAilway
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #134 Gepost op: 29 april 2019, 22:20:46 »
Hallo Erik,

Als je de handleiding even bekijkt zie je dat op een MEGA ook gewoon één shield gebruikt wordt.
16 van de 58 ingangen op hjet shield en de rest direct op de pinnen van de MEGA.

Nico