Doel:€250.00
Donaties:€172.50

Per saldo:€-77.50

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 12-01-2021
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Ontstaan van module/ diorama baan De Lagerweij door jaco1988
Vandaag om 00:56:26
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door NS1220
Vandaag om 00:07:57
EifelBurgenBahn door Reinout van Rees
Vandaag om 00:03:23
Loof en bladeren, welke leveranciers zijn er? door Henry Visser
Vandaag om 00:00:14
"Litter Bin" voor Brits spoor en Britse modelspoorprojecten door St00mboy
18 januari 2021, 23:26:36
BMB 00-modulebaan, Algemeen. door St00mboy
18 januari 2021, 23:23:02
Waar is kurkplaat te koop ? door Peter Kleton
18 januari 2021, 23:20:48
Vragen over keerlus, en benodigde digitale onderdelen. door Juroen
18 januari 2021, 23:06:00
Kreisbahn nach Bad Bimmelberg, ofwel de Bimmelbahn door GD
18 januari 2021, 23:00:18
DR5000 en Lenz decoders werken niet door RE465
18 januari 2021, 23:00:13
Roco 2e MultiMaus aansluiten, welke kabels nodig? door Knootje
18 januari 2021, 22:59:15
Uit en Thuis, de bouw door bask185
18 januari 2021, 22:49:07
Projekt 083-338 door 44
18 januari 2021, 22:46:06
Roco MultiMaus, hoe moet je CV programmeren van 3 cijfers? door bmwpiet
18 januari 2021, 22:42:50
Beneluxforum Kalender 2021 door André 1976
18 januari 2021, 22:38:19
Welke Roco koppelingen heb ik nodig? door Reinout van Rees
18 januari 2021, 22:34:44
Methanol Blue Tiger DCC, loopt slecht. Decoder defect? door hein frunt
18 januari 2021, 22:34:03
Bezetmelding voor gevorderden? door RobGood
18 januari 2021, 22:32:22
IC-trein naar Berlijn in model, welke rijtuigen? door d.vanaalst
18 januari 2021, 22:30:37
Restauratie TEE treinstel door Freek Jonkers
18 januari 2021, 22:26:17
Wisselsymbool veranderen Ecos2 door Hasenwald
18 januari 2021, 22:05:35
Knooppunt aan de Twentelijn door 1200blauw
18 januari 2021, 22:02:43
Railtalk Magazine Latest Issue door Erik Mijd
18 januari 2021, 22:00:40
Digikeijs DR4024 + DR4021 (bezetmelding) + bezetmelding (Rosoft) door Klaas Zondervan
18 januari 2021, 21:38:30
Werkplaats - (Baanplan H0) door martijnhaman
18 januari 2021, 21:34:55
Blok kleurt niet mee in Koploper. door Rinuswaardenburg
18 januari 2021, 21:32:03
Roco NS 200/300 Sik, model 2019 door henk
18 januari 2021, 21:30:12
Drukke spoorlijn Den Dolder? door richardvandijk
18 januari 2021, 21:16:19
Roco 2021, nieuws van de fabrikant. door CC72067
18 januari 2021, 21:02:29
"Bij nader omzien", een Nederlands spoorwegfotoarchief door ingenium secundus
18 januari 2021, 20:24:08
  

Auteur Topic: Arcomora: ARLOCO bezetmelder  (gelezen 28830 keer)

cadeboer

  • Offline Offline
  • Berichten: 26
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #105 Gepost op: 09 maart 2018, 14:01:37 »
Hi Nico

Ja ik had een gebruikt nu verwijderd. Maar probleem bleef zich voordoen nee arloco tijdelijk verwijderd en vervangen door dr4088 tot na opendag. Dan zal ik weer eens verder kijken.

Casper

cadeboer

  • Offline Offline
  • Berichten: 26
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #106 Gepost op: 18 maart 2018, 18:33:54 »
Met draad op nrveen geen probleem meer met vast lopen.

Kan ik trouwens ook hall sensoren aansluiten.

Casper

NTeering

  • Offline Offline
  • Berichten: 930
    • ARduino Controlled MOdel RAilway
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #107 Gepost op: 18 maart 2018, 23:35:36 »
Hallo Casper,

Ik denk zeker dat een digitale Hall sensor gebruikt kan worden op de ArLoco.
Gebruik puls detectie.
Ik heb er echter geen ervaring mee.
Kijk hier even: http://www.theorycircuit.com/hall-effect-sensor-arduino-program/

Mvg
Nico

cadeboer

  • Offline Offline
  • Berichten: 26
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #108 Gepost op: 19 maart 2018, 06:45:35 »
Het werkt.

NTeering

  • Offline Offline
  • Berichten: 930
    • ARduino Controlled MOdel RAilway
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #109 Gepost op: 19 maart 2018, 09:07:09 »
 (y) (y) (y) (y) (y) (y)

heuvelbaan

  • Offline Offline
  • Berichten: 351
    • opbouw blog treinbaan
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #110 Gepost op: 11 april 2018, 22:33:49 »
Hallo Nico,

Ik begin lichtelijk gefrustreerd te raken want ik weet niet wat ik fout doe?

Dit heb ik op het moment in gebruik:

Arduino 1 met Mardec wisselaansturing (7 stuks) werk perfect.
Arduino 2 met Mardec wisselaansturing (7 stuks) werk perfect.
Arduino 3 adres 1 met 1 Arloco en 2 Okkies bezetmelding voor sporen 1 t/m 16 werkt perfect.
Arduino 4 adres 2 met 1 Arloco en 2 Okkies bezetmelding voor sporen 17 t/m 32 werkt niet.

Dus mijn vermoeden was dat ik een fout gemaakt heb met het assembleren van de Arloco en zodoende een nieuwe besteld.
De nieuwe Arloco ook geassembleerd en helaas hetzelfde probleem.

Als ik beide Arloco's via Putty gebruik (USB kabel) werken ze naar behoren (als ik de GRND verbind met een sensor zie ik in Putty een bezetmelding verschijnen en de statusled knippert).
Als ik ze aansluit op de centrale, werken ze niet. Ik kan wel handmatig een bezetmelding generen maar deze komt niet aan in de centrale.
Dus ik dacht mijn centrale kijkt niet verder dan 16 bezetmelders.

Daarom heb ik de goed werkende Arloco van Arduino 4 er af gehaald en vervangen voor een niet werkende.
Maar helaas geeft nog steeds niks door aan de centrale, de statusled knippert wel?
Hetzelfde geld overigens voor de nieuwste gebouwde Arloco ook deze geeft niks door aan de centrale en ook hier knippert de statusled.

Ik vermoed dat het iets kleins is maar kan het gewoon niet vinden.
Alle solderingen en componenten op de print gecontroleerd maar ook daar zie ik niks vreemd aan?

Hopelijk kan iemand (of Nico) mij verder helpen.

Groeten Marco

NTeering

  • Offline Offline
  • Berichten: 930
    • ARduino Controlled MOdel RAilway
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #111 Gepost op: 12 april 2018, 12:24:42 »
Hallo Marco,

Helemaal begrijpen doe ik het niet:
Citaat
Arduino 4 adresbereik 2 met 1 Arloco en 2 Okkies bezetmelding voor sporen 17 t/m 32 werkt niet.

Daarom heb ik de goed werkende Arloco van Arduino 4

Ik neem aan dat beide ARLoco's doorverbonden zijn met een Loconet kabel en slechts één van beide met de Centrale is verbonden? Op welke ArLoco zit het probleem?
Diagnose:
- verwissel beide ArLoco's; zet ze dus op de andere Arduino.
Als probleem mee verhuist is er iets met de ArLoco.
Als het probleem op dezelfde Arduino blijft is het wellicht de Arduino. Probeer een andere Arduino
Kan dan ook de verbindingskabel zijn als de 'achterste' ArLoco het probleem is. Vervang de kabel.

Nico


heuvelbaan

  • Offline Offline
  • Berichten: 351
    • opbouw blog treinbaan
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #112 Gepost op: 12 april 2018, 13:17:45 »
Excuses dat moest natuurlijk Arduino 3 zijn.

Hallo Marco,

Helemaal begrijpen doe ik het niet:
Ik neem aan dat beide ARLoco's doorverbonden zijn met een Loconet kabel en slechts één van beide met de Centrale is verbonden? Op welke ArLoco zit het probleem?
Dat is inderdaad juist. Het probleem zit in de laatste Arloco, maar als ik de laatste Arloco omruil met de eerste zit het probleem in de eerste.

Citaat
Diagnose:
- verwissel beide ArLoco's; zet ze dus op de andere Arduino.
Als probleem mee verhuist is er iets met de ArLoco.
Dat heb ik dus gedaan en het probleem verhuist mee.

Citaat
Als het probleem op dezelfde Arduino blijft is het wellicht de Arduino. Probeer een andere Arduino
Kan dan ook de verbindingskabel zijn als de 'achterste' ArLoco het probleem is. Vervang de kabel.
Het probleem verhuist mee, dus het ligt niet aan de kabels en niet aan de Arduino.

Het vreemde is dat ze het via de usb kabel wel goed doen, dus zit het dan wel in de Arloco?
Kan de usb kabel aangesloten blijven als de Loconet kabel ook is aangesloten?
Citaat
Nico

Groeten Marco

NTeering

  • Offline Offline
  • Berichten: 930
    • ARduino Controlled MOdel RAilway
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #113 Gepost op: 12 april 2018, 13:51:50 »
De USB kabel kan er altijd in zitten.
Maar pas dan op met sensor 1.
Citaat
maar als ik de laatste ArLoco omruil met de eerste zit het probleem in de eerste
Maar dan moet het dus aan het ArLoco shield liggen.
Zijn alle ArLoco's identiek, dus allemaal met een R26 bij de statusled?
Als de statusled wel knippert bij een bezetmelding maar er komt geen LocoNetsignaal op de centrale dan is er iets niet goed met:
- de elektronica voor de loconettransmissie (rondom de LM393) op het shield
- de kabel (maar dat is het dus niet)
- configuratie in centrale (op LocoNet-T aansluiting)

Voor het overige heb ik ook geen idee.

Nico

heuvelbaan

  • Offline Offline
  • Berichten: 351
    • opbouw blog treinbaan
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #114 Gepost op: 12 april 2018, 21:51:09 »
Ik heb hier de foto's van de Arloco's. Als eerste de goede.


En de foute.


De Arloco's lijken inderdaad identiek, hebben dus beide weerstand R26 bij de statusled.

Zal ik nog een poging  doen om de LM393 om te wisselen?

Configuratie in de centrale lijkt me sterk, als ik de foutieve Arloco omwissel met de goede Arloco werkt het ook niet.
Deze krijgt dan automatisch adres 1 t/m 16 ipv 17 t/m 32. Immers het adres staat in de Arduino?
Er worden dan ook dezelfde kabels gebruikt dus dat is het ook niet.

Groeten Marco

NTeering

  • Offline Offline
  • Berichten: 930
    • ARduino Controlled MOdel RAilway
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #115 Gepost op: 12 april 2018, 22:12:31 »
Aan de foto's is niet veel te zien.
Je kunt zeker eens proberen om de LM393 om te wisselen.
Maar als een derde ArLoco ook niet werkt lijkt dat niet een oplossing te geven.
Gaat het fout op beide RJ12 connectors?
Kun je nog eens kritisch naar de weerstanden kijken? Wellicht toch ergens een verwisseling.
IC goed in z'n voetje?

Ik weet het anders ook niet.

Nico


heuvelbaan

  • Offline Offline
  • Berichten: 351
    • opbouw blog treinbaan
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #116 Gepost op: 13 april 2018, 09:42:06 »
Aan de foto's is niet veel te zien.
Je kunt zeker eens proberen om de LM393 om te wisselen.
Maar als een derde ArLoco ook niet werkt lijkt dat niet een oplossing te geven.
Gaat het fout op beide RJ12 connectors?
Daar lijkt het inderdaad wel op, via de USB aansluiting komen de signalen wel binnen.
Dus dan lijkt het erop dat de LM393 wel goed is.

Citaat
Kun je nog eens kritisch naar de weerstanden kijken? Wellicht toch ergens een verwisseling.
Ik zal deze vanavond nog eens doormeten.

Citaat
IC goed in z'n voetje?
Ja, de IC zit goed in het voetje.

Citaat
Ik weet het anders ook niet.

Nico

Nee, dat begrijp ik, ik snap het ook niet meer.

Groeten Marco

NTeering

  • Offline Offline
  • Berichten: 930
    • ARduino Controlled MOdel RAilway
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #117 Gepost op: 13 april 2018, 10:17:43 »
Citaat
Ik zal deze vanavond nog eens doormeten.

Doormeten heeft weinig zin.
Je meet dan immers ook alle weerstand die er parallel aan zit.
Je kunt alleen de kleurcodes nog checken en vergelijken met de goede ArLoco.

heuvelbaan

  • Offline Offline
  • Berichten: 351
    • opbouw blog treinbaan
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #118 Gepost op: 13 april 2018, 11:15:32 »
Doormeten heeft weinig zin.
Je meet dan immers ook alle weerstand die er parallel aan zit.
Je kunt alleen de kleurcodes nog checken en vergelijken met de goede ArLoco.

Oeps, je hebt gelijk. ik zal het vanavond nogmaals controleren.

groeten marco

Servé

  • Team encyclopedie
  • Offline Offline
  • Berichten: 1685
  • Niks kan tippen aan een E1700
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #119 Gepost op: 13 april 2018, 12:37:21 »
Maak eens een duidelijke en scherpe foto van de gesoldeerde kant?
Vriendelijke groet, Servé.