Doel:€250.00
Donaties:€65.00

Per saldo:€-185.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 17-11-2019
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Weten we dat ook weer. door Rick
Vandaag om 07:54:19
Schwarzburg door Post49
Vandaag om 05:45:16
condensator werkt niet door Dave.......
Vandaag om 01:32:14
"Litter Bin" voor Brits spoor en Britse modelspoorprojecten door jandejager
Vandaag om 01:16:55
Re: BMB 00-modulebaan, overlijden Ferdinand (Ferre) door St00mboy
17 november 2019, 23:55:49
NCS 7/8 tot NS 61 62 Maffei lok in spoor 0 door FritsT
17 november 2019, 23:52:21
BMB 00-modulebaan, Algemeen. door St00mboy
17 november 2019, 23:43:56
De CanBus komt naar Kranenberg, Arduino's en de CanBus door meino
17 november 2019, 23:42:44
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door Silver Fox 2512
17 november 2019, 23:27:15
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door mardig23
17 november 2019, 23:22:56
De bouw van Schellenbach door Martin Domburg
17 november 2019, 23:05:53
Raadplaatje door GerardvV
17 november 2019, 23:02:27
Bemo RhB Bernina Triebwagen, hoe te openen? door Bert van Gelder
17 november 2019, 22:58:26
Pret met Arduino door Reinout van Rees
17 november 2019, 22:52:02
Rhätische Bahn in 0m; van Filisur naar Stuls door mwdb
17 november 2019, 22:42:45
Oersik in schaal 1 door FritsT
17 november 2019, 22:31:00
Lima antislipbanden, welke passen op NS1200? door EddyK
17 november 2019, 22:27:50
Mooi weer om buiten te spelen door sncf231e
17 november 2019, 21:58:52
Rondom Charlois door Modellbahnwagen
17 november 2019, 21:48:38
De fabriek - Spoor 0 door Ferry As
17 november 2019, 21:47:47
Diorama in een Billykast door wouter-
17 november 2019, 21:45:34
De Noordelijke Spoor en modelbouwdagen in Veendam. door Hans van de Burgt
17 november 2019, 21:12:54
Het 01TREFF 2020: Spoor 0 en 1 puur! door Mitchell
17 november 2019, 20:52:03
Mallnitzer Tauernbahnstrecke ÖBB N Spoor door Schachbrett
17 november 2019, 20:38:06
Update: baan in de tropen door Joost O
17 november 2019, 20:04:22
Fleischmann 1306 probeersels door Marco EB
17 november 2019, 19:58:29
Schwarzburg-Neuffen-Bahn door Ruud K
17 november 2019, 19:34:29
ACME 2019 door Menno de Vries
17 november 2019, 19:32:54
Schaal 0m. 1op45 op meterspoor. door Piet Groot
17 november 2019, 19:31:02
Piko h0 NS 2200 door DavidNS400 Grote sik
17 november 2019, 19:11:46
  

Auteur Topic: Arcomora: ARLOCO bezetmelder  (gelezen 21179 keer)

NTeering

  • Offline Offline
  • Berichten: 840
    • ARduino Controlled MOdel RAilway
Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Gepost op: 26 mei 2017, 19:37:02 »
    Nieuw in het Arcomora concept: ArLoco!

    Kenmerken ArLoco:
    •   16 Kanaals bezetmelder
    •   256 Adressen mogelijk
    •   Gebruikt LocoNet voor communicatie met centrale of computer.
    •   Uitgebreide debug faciliteiten.
    •   Geoptimaliseerd voor puls detectie (reedswitch, infrarood e.d.) en continu detectie (stroom- massadetectie)
    •   Eenvoudig te configureren met je PC.
    •   Geen moeilijk gedoe met CV’s.
    •   Per kanaal te configureren voor puls of continu detectie.
    •   Continu detectie:
              Voorziening tegen valse meldingen door storingspieken
              Voorziening tegen korte stroomonderbrekingen
              Geschikt voor stroomdetectie met de OKKIE stroomdetectieprint
    •   Puls detectie:
               Geeft constante bezetpuls van 1 sec.
               Elimineert contactdender.
               Voorziening tegen dubbele puls bij langzaam rijden met reedswitches
               Geschikt voor reedswitches, infrarood detectie e.d.

    Er is wel een ArLoco shield nodig. Hierop zit tevens een voeding voor de Arduino.



    Ook is er een optionele stroomdetectie print, met de naam OKKIE beschikbaar


    Zowel het shield als de Okkie kan worden besteld op Arcomora.wordpress.com/order
    Download de handleiding en software op arcomora.wordpress.com/download


    Mvg
    Nico[/list]
    « Laatst bewerkt op: 27 mei 2017, 16:13:26 door NTeering »

    Fransx

    • Offline Offline
    • Berichten: 188
    Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
    « Reactie #1 Gepost op: 26 mei 2017, 21:48:38 »
    Hoi Nico
    Heel mooi, ben wel geen gebruiker van de Ardunio, meer PIC georienteerd maar wil wel even iets over de detectie methode vermelden.
    De IR detectie, zowel lichtsluis als reflectie is ook een continu signaal en niet een puls signaal.

    Groeten Frans

    heuvelbaan

    • Offline Offline
    • Berichten: 237
      • opbouw blog treinbaan
    Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
    « Reactie #2 Gepost op: 28 mei 2017, 11:50:13 »
    Hallo Nico,

    Ziet er weer top uit, ook een fijne duidelijke handleiding.
    Zodra mijn investeringsstop is opgeheven komt mijn bestelling er aan.  ;D

    NTeering

    • Offline Offline
    • Berichten: 840
      • ARduino Controlled MOdel RAilway
    Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
    « Reactie #3 Gepost op: 28 mei 2017, 12:41:18 »
    Hallo Frans,

    Nog even wat nagedacht over je opmerking.
    Als de IR-sluis goed geplaatst is (dus de openingen tussen de wagons niet 'ziet') is er inderdaad sprake van een continue detectie. Het logische blok (blok zoals vastgelegd in je treinbesturingsprogramma) waaraan deze sensor gekoppeld is wordt gedurende de passage van de trein gezien als 'bezet' indien de sensor een 'continue' sensor is.
    Bij echte stroomdetectie zal een logisch blok als bezet worden gezien zolang er stroomafnemende loks/wagons op het betreffende fysieke baanvak aanwezig zijn.
    Maar ArLoco laat je de keus om ook bij een IR-sluis pulsdetectie te gebruiken. Het blok wordt dan als bezet gezien als de kop van de trein de sluis passeert. Het werkt dan hetzelfde als bij gebruik van een reedswitch.
    Dus continue of niet? Ja, voor wat betreft het signaal naar de ArLoco maar een keus v.w.b de feitelijke bezetmelding.

    Nico

    FlyerOne

    • Offline Offline
    • Berichten: 9
      • Ryanair
    Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
    « Reactie #4 Gepost op: 28 mei 2017, 13:13:11 »
    Hulde Nico!

    Mijn (toekomstige) baan gaat volledig rond het ArCoMoRa principe gebouwd worden dankzij de gebruiksvriendelijkheid en support. De bestelling voor de printjes komt er ter zijne tijd aan, volgende winter ergens denk ik als het verbouwen klaar is. ;D De meeste componenten heb ik wel al in de schuif liggen per 100 stuks van Ali voor andere dingen.
    Mvg,

    Tom

    Fransx

    • Offline Offline
    • Berichten: 188
    Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
    « Reactie #5 Gepost op: 28 mei 2017, 15:05:52 »
    Hoi Nico
    Jij had alles al zo goed omschreven en vond het zonde als er hier vragen om over gesteld zou worden.
    Zelf gebruik ik IR reflectie in de rails, detecteerd vanaf de eerste koppeling tot de laatste kopelling, dus continu signaal.
    Daarom ook mijn reactie.
    Groeten Frans

    NTeering

    • Offline Offline
    • Berichten: 840
      • ARduino Controlled MOdel RAilway
    Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
    « Reactie #6 Gepost op: 29 mei 2017, 10:17:03 »
    In het eerste item van dit draadje werd gesteld dat je het ArLoco shield nodig hebt.
    Beter gezegd: je hebt wat extra's nodig voor LocoNet. Net zoals het DCC circuit bij de Mardec en Arsigdec.
    Dat kan echter ook een stuk eenvoudiger:



    Dit kun je ook eenvoudig zelf maken op een stukje montagebord.
    Je hebt dan uiteraard geen voeding voor de Arduino en stevige aansluitklemmen.
    Voor de stroomdetectie kun je uiteraard ook iedere andere kaart gebruiken op voorwaarde dat deze 'laag actief' is.

    Mvg
    Nico

    cadeboer

    • Offline Offline
    • Berichten: 26
    Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
    « Reactie #7 Gepost op: 02 juni 2017, 22:42:28 »
    Hoi

    ik krijg de arloco niet comunicerend over loconet met de dr5000. Als ik putty opstart zie ik wel dat de sensor gemeld wordt  als ik ground met 1 verbind. Als ik dan hem aan de loconet hang dan zie ik wel het loconet lampje even oplichten op de dr5000 maar ik zie verder geen sensor gemeld worden in dr5000 config.

    Wat doe ik verkeerd.

    Casper

    NTeering

    • Offline Offline
    • Berichten: 840
      • ARduino Controlled MOdel RAilway
    Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
    « Reactie #8 Gepost op: 02 juni 2017, 22:57:31 »
    Zet aantal S88 melders op nul.

    Verstuurd vanaf mijn MotoG3 met Tapatalk


    cadeboer

    • Offline Offline
    • Berichten: 26
    Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
    « Reactie #9 Gepost op: 02 juni 2017, 22:58:08 »
    staan op nul

    NTeering

    • Offline Offline
    • Berichten: 840
      • ARduino Controlled MOdel RAilway
    Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
    « Reactie #10 Gepost op: 02 juni 2017, 23:40:08 »
    Tsja, dan weet ik het ook zo gauw niet.
    Toen we de DR5000 voor de eerste keer er aan hingen zagen we ook dat het LocoNet lampje op de DR500 heel kort flitste.
    Navraag bij Karst Drenth leerde dat we het aantal S88 melders op nul moesten zetten. Dat staat default op één.
    Dat werkte toen.
    Maar als ze al op nul staan???

    Nico

    cadeboer

    • Offline Offline
    • Berichten: 26
    Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
    « Reactie #11 Gepost op: 03 juni 2017, 04:56:13 »
    Hmm zal anders Kars ff mail sturen.

    cadeboer

    • Offline Offline
    • Berichten: 26
    Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
    « Reactie #12 Gepost op: 03 juni 2017, 07:10:00 »
    Hoi Nico

    heb nog een printje kan ik die ook opbouwen zonder voedings gedeeelte Zag in tekening dat dit moet lukken. Vraag voor de zekerheid. Een klein tipje de blauwe weerstanden zijn kleuren bijna niet leesbaar. Mischien dat ik daar fout in gemaakt heb.

    Casper

    Swiss_fan

    • Offline Offline
    • Berichten: 1290
    • Mijn fotoalbum zien? klik op het wereldbolletje
      • mijn foto's
    Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
    « Reactie #13 Gepost op: 03 juni 2017, 09:09:59 »
    Weerstand waarden ff meten scheelt een hoop ellende.
    Met vriendelijke groet, Peter

    Als het niet gaat zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat.

    NTeering

    • Offline Offline
    • Berichten: 840
      • ARduino Controlled MOdel RAilway
    Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
    « Reactie #14 Gepost op: 03 juni 2017, 09:53:00 »
    Je kunt inderdaad zonder de voeding.
    Die krijg je ook via USB of LocoNet.

    Ik kan toch moeilijk een labeltje aan ieder weerstandje hangen.
    Inderdaad nameten als je niet zeker bent.

    Nico