Doel:€250.00
Donaties:€65.00

Per saldo:€-185.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 17-03-2020
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Nieuwe baan in schaal nul: station Kloosterp door roadster36
Vandaag om 00:45:00
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door hvyfuji
Vandaag om 00:23:18
NL baan: Frotterdam in h0 door Ronald Halma
Vandaag om 00:14:32
Vieze treinen, gebouwen, wegen etc. (tips en plaatjes) door Frans Peeters
Vandaag om 00:03:01
Kleine boutjes vastzetten? door Deetrein
Vandaag om 00:02:48
Update: baan in de tropen door Hans Grasmaijer
29 maart 2020, 23:53:26
BNLS-Module: La vie...Cote d'Azur door Chris80
29 maart 2020, 23:44:45
ECoS II (ESU), of Central Station (Marklin)? door Jan-Peter
29 maart 2020, 23:44:00
Brugstekkers 8-polig: alle identiek? door ex-DR V100
29 maart 2020, 23:40:43
Oep's door Modellbahnwagen
29 maart 2020, 23:38:11
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door Wim Vink
29 maart 2020, 23:36:30
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door Modellbahnwagen
29 maart 2020, 23:33:42
NTM goederenwagens in Spoor-0 door FritsT
29 maart 2020, 23:31:07
Heuvelland, een tentoonstellingsbaantje in H0 door Eric B
29 maart 2020, 22:46:56
Flacatlan in N door St00mboy
29 maart 2020, 22:43:16
(BNLS modulebaan) BNLS-Forumbaan algemeen door MOVisser
29 maart 2020, 22:40:36
Fleischmann Profi, 3-wegwissel schakelt moeilijk. door VictorPM
29 maart 2020, 22:40:33
Baanbouw Bosje77 door bosje77
29 maart 2020, 22:32:45
Mallnitzer Tauernbahnstrecke ÖBB N Spoor door T.Spat
29 maart 2020, 22:22:51
NS 6100 van GM&S door Weerd
29 maart 2020, 22:22:30
Rheinburgh, TP V/VI door Dave.......
29 maart 2020, 22:11:30
Het ontstaan van Trammenlandt door Robkop
29 maart 2020, 22:09:08
Oersik etsplaat spoor 0 van Erwin, beginnersbouwverslag door roadster36
29 maart 2020, 22:02:29
Z21 en de Uhlenbrock 63410 door H. de Kaste
29 maart 2020, 21:57:31
V42-04 verbouwing naar NS fantasie diesellokje door Carl
29 maart 2020, 21:46:41
Fleischmann 1306 probeersels door Duikeend
29 maart 2020, 21:46:17
AVT SRV wagen door Marcel112
29 maart 2020, 21:21:04
Cubana door St00mboy
29 maart 2020, 21:09:53
Kellerstein; een nieuwe baan in H0 door bigboynl
29 maart 2020, 20:40:13
Vorarlberg (Oostenrijkse treinbaan....n-spoor) door Schachbrett
29 maart 2020, 20:26:56
  

Auteur Topic: Arcomora: ARLOCO bezetmelder  (gelezen 23633 keer)

NTeering

  • Offline Offline
  • Berichten: 858
    • ARduino Controlled MOdel RAilway
Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Gepost op: 26 mei 2017, 19:37:02 »
    Nieuw in het Arcomora concept: ArLoco!

    Kenmerken ArLoco:
    •   16 Kanaals bezetmelder
    •   256 Adressen mogelijk
    •   Gebruikt LocoNet voor communicatie met centrale of computer.
    •   Uitgebreide debug faciliteiten.
    •   Geoptimaliseerd voor puls detectie (reedswitch, infrarood e.d.) en continu detectie (stroom- massadetectie)
    •   Eenvoudig te configureren met je PC.
    •   Geen moeilijk gedoe met CV’s.
    •   Per kanaal te configureren voor puls of continu detectie.
    •   Continu detectie:
              Voorziening tegen valse meldingen door storingspieken
              Voorziening tegen korte stroomonderbrekingen
              Geschikt voor stroomdetectie met de OKKIE stroomdetectieprint
    •   Puls detectie:
               Geeft constante bezetpuls van 1 sec.
               Elimineert contactdender.
               Voorziening tegen dubbele puls bij langzaam rijden met reedswitches
               Geschikt voor reedswitches, infrarood detectie e.d.

    Er is wel een ArLoco shield nodig. Hierop zit tevens een voeding voor de Arduino.



    Ook is er een optionele stroomdetectie print, met de naam OKKIE beschikbaar


    Zowel het shield als de Okkie kan worden besteld op Arcomora.wordpress.com/order
    Download de handleiding en software op arcomora.wordpress.com/download


    Mvg
    Nico[/list]
    « Laatst bewerkt op: 27 mei 2017, 16:13:26 door NTeering »

    Fransx

    • Offline Offline
    • Berichten: 192
    Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
    « Reactie #1 Gepost op: 26 mei 2017, 21:48:38 »
    Hoi Nico
    Heel mooi, ben wel geen gebruiker van de Ardunio, meer PIC georienteerd maar wil wel even iets over de detectie methode vermelden.
    De IR detectie, zowel lichtsluis als reflectie is ook een continu signaal en niet een puls signaal.

    Groeten Frans

    heuvelbaan

    • Offline Offline
    • Berichten: 294
      • opbouw blog treinbaan
    Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
    « Reactie #2 Gepost op: 28 mei 2017, 11:50:13 »
    Hallo Nico,

    Ziet er weer top uit, ook een fijne duidelijke handleiding.
    Zodra mijn investeringsstop is opgeheven komt mijn bestelling er aan.  ;D

    NTeering

    • Offline Offline
    • Berichten: 858
      • ARduino Controlled MOdel RAilway
    Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
    « Reactie #3 Gepost op: 28 mei 2017, 12:41:18 »
    Hallo Frans,

    Nog even wat nagedacht over je opmerking.
    Als de IR-sluis goed geplaatst is (dus de openingen tussen de wagons niet 'ziet') is er inderdaad sprake van een continue detectie. Het logische blok (blok zoals vastgelegd in je treinbesturingsprogramma) waaraan deze sensor gekoppeld is wordt gedurende de passage van de trein gezien als 'bezet' indien de sensor een 'continue' sensor is.
    Bij echte stroomdetectie zal een logisch blok als bezet worden gezien zolang er stroomafnemende loks/wagons op het betreffende fysieke baanvak aanwezig zijn.
    Maar ArLoco laat je de keus om ook bij een IR-sluis pulsdetectie te gebruiken. Het blok wordt dan als bezet gezien als de kop van de trein de sluis passeert. Het werkt dan hetzelfde als bij gebruik van een reedswitch.
    Dus continue of niet? Ja, voor wat betreft het signaal naar de ArLoco maar een keus v.w.b de feitelijke bezetmelding.

    Nico

    FlyerOne

    • Nieuwe gebruiker
    • Offline Offline
    • Berichten: 9
      • Ryanair
    Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
    « Reactie #4 Gepost op: 28 mei 2017, 13:13:11 »
    Hulde Nico!

    Mijn (toekomstige) baan gaat volledig rond het ArCoMoRa principe gebouwd worden dankzij de gebruiksvriendelijkheid en support. De bestelling voor de printjes komt er ter zijne tijd aan, volgende winter ergens denk ik als het verbouwen klaar is. ;D De meeste componenten heb ik wel al in de schuif liggen per 100 stuks van Ali voor andere dingen.
    Mvg,

    Tom

    Fransx

    • Offline Offline
    • Berichten: 192
    Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
    « Reactie #5 Gepost op: 28 mei 2017, 15:05:52 »
    Hoi Nico
    Jij had alles al zo goed omschreven en vond het zonde als er hier vragen om over gesteld zou worden.
    Zelf gebruik ik IR reflectie in de rails, detecteerd vanaf de eerste koppeling tot de laatste kopelling, dus continu signaal.
    Daarom ook mijn reactie.
    Groeten Frans

    NTeering

    • Offline Offline
    • Berichten: 858
      • ARduino Controlled MOdel RAilway
    Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
    « Reactie #6 Gepost op: 29 mei 2017, 10:17:03 »
    In het eerste item van dit draadje werd gesteld dat je het ArLoco shield nodig hebt.
    Beter gezegd: je hebt wat extra's nodig voor LocoNet. Net zoals het DCC circuit bij de Mardec en Arsigdec.
    Dat kan echter ook een stuk eenvoudiger:



    Dit kun je ook eenvoudig zelf maken op een stukje montagebord.
    Je hebt dan uiteraard geen voeding voor de Arduino en stevige aansluitklemmen.
    Voor de stroomdetectie kun je uiteraard ook iedere andere kaart gebruiken op voorwaarde dat deze 'laag actief' is.

    Mvg
    Nico

    cadeboer

    • Offline Offline
    • Berichten: 26
    Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
    « Reactie #7 Gepost op: 02 juni 2017, 22:42:28 »
    Hoi

    ik krijg de arloco niet comunicerend over loconet met de dr5000. Als ik putty opstart zie ik wel dat de sensor gemeld wordt  als ik ground met 1 verbind. Als ik dan hem aan de loconet hang dan zie ik wel het loconet lampje even oplichten op de dr5000 maar ik zie verder geen sensor gemeld worden in dr5000 config.

    Wat doe ik verkeerd.

    Casper

    NTeering

    • Offline Offline
    • Berichten: 858
      • ARduino Controlled MOdel RAilway
    Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
    « Reactie #8 Gepost op: 02 juni 2017, 22:57:31 »
    Zet aantal S88 melders op nul.

    Verstuurd vanaf mijn MotoG3 met Tapatalk


    cadeboer

    • Offline Offline
    • Berichten: 26
    Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
    « Reactie #9 Gepost op: 02 juni 2017, 22:58:08 »
    staan op nul

    NTeering

    • Offline Offline
    • Berichten: 858
      • ARduino Controlled MOdel RAilway
    Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
    « Reactie #10 Gepost op: 02 juni 2017, 23:40:08 »
    Tsja, dan weet ik het ook zo gauw niet.
    Toen we de DR5000 voor de eerste keer er aan hingen zagen we ook dat het LocoNet lampje op de DR500 heel kort flitste.
    Navraag bij Karst Drenth leerde dat we het aantal S88 melders op nul moesten zetten. Dat staat default op één.
    Dat werkte toen.
    Maar als ze al op nul staan???

    Nico

    cadeboer

    • Offline Offline
    • Berichten: 26
    Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
    « Reactie #11 Gepost op: 03 juni 2017, 04:56:13 »
    Hmm zal anders Kars ff mail sturen.

    cadeboer

    • Offline Offline
    • Berichten: 26
    Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
    « Reactie #12 Gepost op: 03 juni 2017, 07:10:00 »
    Hoi Nico

    heb nog een printje kan ik die ook opbouwen zonder voedings gedeeelte Zag in tekening dat dit moet lukken. Vraag voor de zekerheid. Een klein tipje de blauwe weerstanden zijn kleuren bijna niet leesbaar. Mischien dat ik daar fout in gemaakt heb.

    Casper

    Swiss_fan

    • Offline Offline
    • Berichten: 1293
    • Mijn fotoalbum zien? klik op het wereldbolletje
      • mijn foto's
    Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
    « Reactie #13 Gepost op: 03 juni 2017, 09:09:59 »
    Weerstand waarden ff meten scheelt een hoop ellende.
    Met vriendelijke groet, Peter

    Als het niet gaat zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat.

    NTeering

    • Offline Offline
    • Berichten: 858
      • ARduino Controlled MOdel RAilway
    Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
    « Reactie #14 Gepost op: 03 juni 2017, 09:53:00 »
    Je kunt inderdaad zonder de voeding.
    Die krijg je ook via USB of LocoNet.

    Ik kan toch moeilijk een labeltje aan ieder weerstandje hangen.
    Inderdaad nameten als je niet zeker bent.

    Nico