Doel:€250.00
Donaties:€90.00

Per saldo:€-160.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 18-11-2019
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Condensator werkt niet door henk
Vandaag om 05:42:57
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door bosje77
Vandaag om 03:24:25
Lima antislipbanden, welke passen op NS1200? door Joost O
Vandaag om 02:19:30
Rondom Charlois door Modellbahnwagen
Vandaag om 01:52:11
Fleischmann BR220 (4235) door saskia
Vandaag om 01:11:51
"Litter Bin" voor Brits spoor en Britse modelspoorprojecten door jandejager
Vandaag om 00:13:29
Oersik in schaal 1 door MB6400
Vandaag om 00:03:59
De CanBus komt naar Kranenberg, Arduino's en de CanBus door meino
Vandaag om 00:00:30
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door Sander.
18 november 2019, 23:55:53
Philotrain HSM 726, de grote verbouwing door roadster36
18 november 2019, 23:53:45
Fleischmann 1306 probeersels door roadster36
18 november 2019, 23:51:02
NCS 7/8 tot NS 61 62 Maffei lok in spoor 0 door FritsT
18 november 2019, 23:27:49
Intellibox II en WLAN door Martin Domburg
18 november 2019, 23:09:45
Gezocht: decals NOC NSF logo Koploper 4241 door Chris2412
18 november 2019, 22:49:47
Falkensteiner bockerl door Reinout van Rees
18 november 2019, 22:41:27
Weten we dat ook weer. door Thom
18 november 2019, 22:34:33
Projekt 083-338 door Ruud K
18 november 2019, 22:31:55
Roco NS2400, bouw van een dummy door Duikeend
18 november 2019, 22:30:41
Bemo 1269 103, RhB Bernina Triebwagen, openen, en decoderinbouw? door RhB-Mikey
18 november 2019, 22:11:51
Gezocht: iemand die decoder kan inbouwen, en onderhoud. door Marcel112
18 november 2019, 21:59:27
Albulisch H0m en EPIII in H0 door martijn v m
18 november 2019, 21:56:55
Zoutkamp 1921 - 1942 door eitreb
18 november 2019, 21:47:56
Uit Smalspoorcompagnies werkplaats. door St00mboy
18 november 2019, 21:22:48
Big Boy 4014 - The Great Race to Ogden door Duikeend
18 november 2019, 21:09:18
NS modelbaan Hoekdam H0 door Stootjuk
18 november 2019, 21:08:28
Franse treinen en scenery door Marty
18 november 2019, 21:05:46
Ervaringen met veilingsites en webshops (Marktplaats, Ebay, Catawiki, etc). door Gerrit F
18 november 2019, 20:52:39
Baanplan voor herbeginner met een Fleischman H0 door erikkral
18 november 2019, 20:44:14
's-Heer Heinkenspolder door Reinier Z.
18 november 2019, 20:43:28
Depot + vervolg Vlieringen-2 door Hans Reints
18 november 2019, 20:37:55
  

Auteur Topic: Wissels werken niet als trein rijdt met Loksound V4  (gelezen 15541 keer)

Wim Ros

  • BHV
  • Offline Offline
  • Berichten: 7821
  • Alleen de waarheid ligt in het midden.
    • Perrongeluk
Re: Wissels werken niet als trein rijdt met Loksound V4
« Reactie #60 Gepost op: 22 september 2015, 20:51:09 »
Maar dit gaat over de LokSound V4, en als je goed leest en zoekt is de decoder van Kees niet uniek, en zou zo zeggen waar rook is is vuur.
Gewoon een situatie met of in de decoder zelf. Verder dan dit niet zou ik niet zoeken en het probleem neerleggen waar het moet, en dat is bij ESU.

Mvg
Wim.
« Laatst bewerkt op: 22 september 2015, 21:44:25 door Wim Ros »
Intellibox via LocoNet-Interface met s88 via een s88 naar LocoNet adapter.Of L.NET-S88SD16-N Marklin 6021 via een 63820, LocoNet-Interface en een s88 naar LocoNet adapter. Lenz Digital Plus via  LI101F of s88XPressNetLi s88SD16-n. http://rosoft.boards.net

ErikW

  • Offline Offline
  • Berichten: 114
Re: Wissels werken niet als trein rijdt met Loksound V4
« Reactie #61 Gepost op: 23 september 2015, 15:11:59 »
Zou je, als je toch bezig bent, ook eens een ontstoorspoeltje van 47uH in één van de voedende draden van de decoder kunnen opnemen? 

rjr

  • Offline Offline
  • Berichten: 1498
Re: Wissels werken niet als trein rijdt met Loksound V4
« Reactie #62 Gepost op: 01 oktober 2015, 15:58:31 »
Zijn er nog ontwikkelingen op dit vlak? Al duidelijk waar het zit en belangrijker nog, wat een oplossing zou kunnen zijn?

Bedankt,
Roelco

keesv1

  • Offline Offline
  • Berichten: 114
  • Van analoog naar digitaal. Project voor jaren!
Re: Wissels werken niet als trein rijdt met Loksound V4
« Reactie #63 Gepost op: 01 oktober 2015, 20:18:44 »
Zoals gezegd ga ik de wisseldecoders vervangen door of een OC32 of PM32.
Is nogal wat werk en wacht totdat ik er tijd voor heb. Tot die tijd rij zonder loksound.
Groetjes,
Kees
H0 IB Basic, I train, Sprog 2,  Tijdperk IV,V Duitsland en de Alpen landen.

spock

  • Offline Offline
  • Berichten: 266
Re: Wissels werken niet als trein rijdt met Loksound V4
« Reactie #64 Gepost op: 02 oktober 2015, 11:10:49 »
Vandaag even wat aandacht aan dit issue

Even een opstelling gemaakt met de rollenbank en een scoop aangesloten.

Eerst gekeken naar het DCC signaal met een 218 met een lopi4. Resultaat: Een mooi schoon DCC signaal.

Vervolgens de heljan class 66 loso4 op de bank en vervolgens meten.

Over het algemeen een redelijk signaal met zo nu en dan een spike van een paar volt.

Zo nu en dan ook dit:


Komt iemand dit bekend voor en kan wat tips geven?

spock













ErikW

  • Offline Offline
  • Berichten: 114
Re: Wissels werken niet als trein rijdt met Loksound V4
« Reactie #65 Gepost op: 02 oktober 2015, 11:17:27 »
Ik denk dat we hier de terugmelding uit de loso4 zien. Dat laatste datapakket is ook langer dan de andere...

spock

  • Offline Offline
  • Berichten: 266
Re: Wissels werken niet als trein rijdt met Loksound V4
« Reactie #66 Gepost op: 02 oktober 2015, 11:36:54 »
Nog ter info: Ik zie deze spikes niet als het geluid uit staat. Geeft de loso4 extra terugmelding als het geluid aanstaat?

mvg spock

ErikW

  • Offline Offline
  • Berichten: 114
Re: Wissels werken niet als trein rijdt met Loksound V4
« Reactie #67 Gepost op: 02 oktober 2015, 12:26:27 »
Hoi Spock,

Als ik alles zo lees, kan de enige conclusie zijn dat de loso4 terugmeldingen op de rails zet, zelfs als deze functionaliteit uit staat.  Dit verklaart ook waarom het alleen fout gaat bij wissels en andere locs raar beginnen te reageren als deze op de zelfde booster zitten.

Het artikel is nog steeds niet verschenen, dus we moeten het nog even afwachten. Het zou me niet verbazen als ESU met een softwareupdate (of terugroepactie ???) komt, en het artikel daarom nog even tegengehouden is.

De wisseldecoders zou ik ook zeker niet vervangen, maar in plaats daarvan het probleem bij de bron aanpakken (de loso4).  De meeste boosters laten geen terugmeldingen door, dus dat is voor de meesten een afdoende oplossing.

Erik

spock

  • Offline Offline
  • Berichten: 266
Re: Wissels werken niet als trein rijdt met Loksound V4
« Reactie #68 Gepost op: 02 oktober 2015, 12:36:22 »
Wij (moi en marcel112) hebben afgelopen zondag In Genk met Jurgen Lindner (CEO van ESU) gesproken. Hij zei niks van deze problemen te weten.
Ik heb vanochtend de decoder ge-update van 4.09 naar 4.14. Het getoonde beeld was van de 4.14 firmware.

Even voor de duidelijkheid: Welk artikel  bedoel je?

mvg spock

Marcel112

  • Lid EMV
  • Offline Offline
  • Berichten: 1097
    • Project "Spoor op Vleugels"
Re: Wissels werken niet als trein rijdt met Loksound V4
« Reactie #69 Gepost op: 02 oktober 2015, 14:43:22 »
In Duitsland zou een artikel komen over deze problemen.

Mogelijk dat Jurgen het probleem niet kende omdat wij gebruik maken van RoSoft decoders voor de wissels.
In Duitsland zijn deze decoders naar mijn weten onbekend en onbemind.

Welke instellingen heb je gebruikt in deze LoSo 4?
Mogelijk dat daar ook nog wat verduidelijking in zit.
RailCom zal nog aanstaan denk ik, daar je met een Ecos rijdt?
« Laatst bewerkt op: 02 oktober 2015, 14:50:36 door Marcel112 »
Alle foto's van Spoor op Vleugels EMV Foto album
Alle filmpjes van de vereniging op Youtube

spock

  • Offline Offline
  • Berichten: 266
Re: Wissels werken niet als trein rijdt met Loksound V4
« Reactie #70 Gepost op: 02 oktober 2015, 15:45:59 »
Net railcom uitgezet, en hou nog steeds die rare spikes

Verstuurd vanaf mijn SM-T800 met Tapatalk


ErikW

  • Offline Offline
  • Berichten: 114
Re: Wissels werken niet als trein rijdt met Loksound V4
« Reactie #71 Gepost op: 02 oktober 2015, 16:06:16 »
Hoi Spock,

Ik bedoel dit artikel :
http://www.stummiforum.de/viewtopic.php?f=5&t=118882&sid=c262c1d36c4610d36e2df2f21c48626f&start=25

De TS (hwissing) had ongeveer het zelfde probleem, en heeft ook met een logic analyzer gekeken wat er op de rails gebeurt. Hij heeft daar nogal wat werk in gestoken, en is er naar eigen zeggen achter wat de oorzaak is. Hij wil alleen niet op het forum delen wat hij gevonden heeft, hij wil het graag eerst publiceren.

Volgens mij zie jij ook de railcom berichten langskomen. Dit is blijkbaar niet uit te zetten (of we weten niet hoe).

Erik

Erik

spock

  • Offline Offline
  • Berichten: 266
Re: Wissels werken niet als trein rijdt met Loksound V4
« Reactie #72 Gepost op: 02 oktober 2015, 23:37:20 »
@erikw: bedankt voor de link. De dimo 2015-4 ligt hier al een week, en kon het maar niet plaatsen.  Artikel is uitgesteld, dit is dus een vertraging van 3 maanden.

@marcel112:   geprobeerd om hier ook wissel 58 na te doen. Het werkt en blijft werken, helaas. Kan de fout dus niet reproduceren. Dinsdag maar eens verder kijken. Morgen eens in houten kijken.

Mvg spock

Verstuurd vanaf mijn SM-T800 met Tapatalk


Marcel112

  • Lid EMV
  • Offline Offline
  • Berichten: 1097
    • Project "Spoor op Vleugels"
Re: Wissels werken niet als trein rijdt met Loksound V4
« Reactie #73 Gepost op: 06 oktober 2015, 19:17:27 »
Vandaag verder aan het testen geweest met Spock.

Op de clubbaan de scope aangesloten aan de rails en eerst de probleemloc met een LoPi laten rijden.
Geen enkele spike en problemen, ook met alle terugmeld toeters en bellen aan.
Andere loc laten rijden met de LoSo, duidelijke spikes van een paar volt. Nog geen problemen op de wissels.
LoSo weer terug geplaatst in de loc waar deze in thuishoort, af fabriek met Sound geleverd.
Spikes van bijna 10!!! volt te zien op de scope!!  :o

De eerste loc is analoog gekocht, hier zitten dus ontstoorspoelen in, in de sound loc niet.
Blijft dat met de LoSo spikes te zien zijn op het DCC signaal, deze zijn dus NIET terug te voeren op de terugmelding van wat dan ook.
Zetten we de decoder op de decodertester zien we geen enkele spike terugkomen.
Combinatie van decoder en motor geeft in dit geval dus de problemen.

Laat die vervanging van de wisselaansturing dus maar mooi zitten Kees. Heeft geen enkel nut, buiten dat het je onnodig geld gaat kosten.
Het probleem zal ook nadien nog met deze loc blijven voordoen.

Al met al een "leuke" storing waar we naar zullen blijven zoeken om de oplossing te vinden.
Alle foto's van Spoor op Vleugels EMV Foto album
Alle filmpjes van de vereniging op Youtube

Timo

  • Team encyclopedie
  • Offline Offline
  • Berichten: 4530
Re: Wissels werken niet als trein rijdt met Loksound V4
« Reactie #74 Gepost op: 06 oktober 2015, 19:27:28 »
Klinkt dus als ontstoren en klaar. Over de motor of over de decoder en klaar :)


Timo
Verzonden vanaf mijn desktop met Firefox