Doel:€250.00
Donaties:€310.00

Per saldo:€60.00

Steun ons nu!
Actie: steun €2.50 via de Wim Vink kalender 2021!

Laatst bijgewerkt
op 28-09-2020
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door Wim Vink
Vandaag om 14:42:20
Baanbouw Frycio; eindelijk ruimte door Wim Vink
Vandaag om 14:38:53
Pfarrerwinkel bahn door Wim Vink
Vandaag om 14:37:26
Schwarzburg door Wim Vink
Vandaag om 14:35:57
Baanbouw Bosje77 door Wim Vink
Vandaag om 14:34:57
Update: baan in de tropen door Wim Vink
Vandaag om 14:33:20
Van Swarzach naar Swarzburg door Wim Vink
Vandaag om 14:31:32
Murder on the Oriënt Express, Net 5. 28-09-2020 door 44
Vandaag om 14:30:30
Buitenlust door BartvD
Vandaag om 14:23:09
Projekt 083-338 door 44
Vandaag om 14:19:40
SGM; de laatste loodjes. Fotodraadje. door Jamie
Vandaag om 13:55:42
[BNLS-actie] Tolhuisje in 0, H0 en N door Edsko Hekman
Vandaag om 13:52:47
H0 Krähehof zolder door ron.kraaijkamp
Vandaag om 13:37:17
BNLS-Werkspoor - DJH NS 5000 ex War Department 73755 (Longmoor) uit messing en witmetaal door Tomasso
Vandaag om 13:30:36
Raadplaatje door Arjen52
Vandaag om 13:27:38
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door Ronald69
Vandaag om 13:26:36
Ringleiding gelijk- en wisselstroom, welke afstand tussen beide? door Klaas Zondervan
Vandaag om 13:13:59
Bouwproject Zolderspoorbaan DB epoche III Hoofdstation met zijlijn door H0_trainiac
Vandaag om 12:08:41
Nieuw cilinderblok voor DJH/Modelloco NS 3900 door Gerrit F
Vandaag om 12:08:03
Corona, en de toekomst van modeltreinbeurzen? door Karben
Vandaag om 12:07:33
Lux reinigingswagens, is het wat? door Wil uut Drenthe
Vandaag om 11:30:23
DR4088 aansluiten en mogelijkheden door Chiel
Vandaag om 11:05:36
NS 5500 / HSM 700 spoor 0 / 1 door FritsT
Vandaag om 10:29:34
Zoekplaatje NS 3726 door ingenium secundus
Vandaag om 08:41:58
Polderparade door gvandersel
Vandaag om 08:17:24
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door Sander.
Vandaag om 07:47:26
LTM-51 Garratt in messing, Spoor-0 door Ivo tB
Vandaag om 01:06:34
BNLS-Module: Grasland - de keerlussen met schaduwbakken door Klaas Zondervan
28 september 2020, 23:52:24
NS 6100 van GM&S door Tomasso
28 september 2020, 23:36:47
Terschellinger Spoor door FritsT
28 september 2020, 23:22:50
  

Auteur Topic: Wissels werken niet als trein rijdt met Loksound V4  (gelezen 16869 keer)

Marcel112

  • Lid EMV
  • Offline Offline
  • Berichten: 1282
    • Project "Spoor op Vleugels"
Re: Wissels werken niet als trein rijdt met Loksound V4
« Reactie #75 Gepost op: 06 oktober 2015, 19:57:27 »
Zelfs dan zijn er nog spikes te zien Timo.

NIET met de LoPi, maar WEL met de LoSo.
Ontstoren is dus niet de hele oplossing.
Die hele storing moet weg te halen zijn.
Alle foto's van Spoor op Vleugels EMV Foto album
Alle filmpjes van de vereniging op Youtube

Timo

  • Team encyclopedie
  • Offline Offline
  • Berichten: 4656
Re: Wissels werken niet als trein rijdt met Loksound V4
« Reactie #76 Gepost op: 06 oktober 2015, 20:00:51 »
Dat is dan toch echt een kwestie van ontstoren. Wat heb je getest met de LoSo om hem te ontstoren?


Timo
Verzonden vanaf mijn desktop met Firefox

Marcel112

  • Lid EMV
  • Offline Offline
  • Berichten: 1282
    • Project "Spoor op Vleugels"
Re: Wissels werken niet als trein rijdt met Loksound V4
« Reactie #77 Gepost op: 06 oktober 2015, 20:06:13 »

Even lezen Timo
Op de clubbaan de scope aangesloten aan de rails en eerst de probleemloc met een LoPi laten rijden.
Geen enkele spike en problemen, ook met alle terugmeld toeters en bellen aan.
Andere loc laten rijden met de LoSo, duidelijke spikes van een paar volt. Nog geen problemen op de wissels.

Die tweede loc was met ontstoring gekocht. Zat 2x 100 in.
« Laatst bewerkt op: 07 oktober 2015, 10:40:18 door Bert van Gelder. Reden: Om te antwoorden de REAGEER-knop gebruiken, niet de CITAAT-knop a.u.b! »
Alle foto's van Spoor op Vleugels EMV Foto album
Alle filmpjes van de vereniging op Youtube

Timo

  • Team encyclopedie
  • Offline Offline
  • Berichten: 4656
Re: Wissels werken niet als trein rijdt met Loksound V4
« Reactie #78 Gepost op: 06 oktober 2015, 20:22:49 »
Heb ik gelezen. Maar als je dan nog spikes hebt is het gewoon niet afdoende ;)

Waar in de loc zit overigens die twee keer 100nf (neem ik aan)? Nog een spoel in serie met de motor?


Timo
« Laatst bewerkt op: 07 oktober 2015, 10:59:21 door Timo »
Verzonden vanaf mijn desktop met Firefox

keesv1

  • Offline Offline
  • Berichten: 117
  • Van analoog naar digitaal. Project voor jaren!
Re: Wissels werken niet als trein rijdt met Loksound V4
« Reactie #79 Gepost op: 07 oktober 2015, 09:35:27 »
Ontstoren?
In de V200 zitten 2x 100nF in serie en een spoeltje parallel.Deze heb ik overbrugd (dus de motor Grijs en oranje) direct aan de decoder gehangen. Zonder resultaat.
De LoSo die in de V200 zit is een originele via piko besteld van het merk Piko (maar is een loksound V4.0). Je moet er dus van uitgaan dat Piko de combinatie Loso met motor heeft getest. Helaas heb ik gaan Roco lok met een plux22 aansluiting.
Het onderzoek wat jullie doen is heel goed en ik volg het met spanning. Dat ik niet zou moeten gaan voor de OC32 (of PM32) is n.m.i onzin. De OC32 gebruikt helemaal geen DCC signaal, dus ook geen last van "spikes".
Groetjes,
Kees
H0 IB Basic, I train, Sprog 2,  Tijdperk IV,V Duitsland en de Alpen landen.

Klaas Zondervan

  • Online Online
  • Berichten: 19556
    • Pagina van klaas
Re: Wissels werken niet als trein rijdt met Loksound V4
« Reactie #80 Gepost op: 07 oktober 2015, 09:48:31 »
In de V200 zitten 2x 100nF in serie en een spoeltje parallel.
Dat zal wel zijn: 2 x100 uH in serie en een condensator parallel. ;D
"Without" wordt omgebouwd tot "Heuvelland"
Het werk aan "Uit en Thuis" ligt daardoor even stil.

Ben

  • Offline Offline
  • Berichten: 3787
Re: Wissels werken niet als trein rijdt met Loksound V4
« Reactie #81 Gepost op: 07 oktober 2015, 11:11:44 »
Hier een plaatje van de dragerprint: http://s929.photobucket.com/user/zeitzen/media/Piko/DSCI0597_zps47067272.jpg.html

Wat je ziet is dat één zijde van de digitale spanning (hier een AC model) verbonden is met het metalen lokframe. En net als bij de Hondekoppen zal Piko ook hier wel condensatoren hebben gelegd van motorpool naar lokframe naast de bekende seriespoelen en de parallel condensator aan de motor. Bij mijn Piko Hondekoppen heb ik nogal wat problemen gehad met de motorregeling en heb de condensatoren naar massa weggeknipt.

Eerder ben ik met dit verhaal voor idioot verklaard maar misschien kun je daar iets mee? ;)

Gr, Ben.

Klaas Zondervan

  • Online Online
  • Berichten: 19556
    • Pagina van klaas
Re: Wissels werken niet als trein rijdt met Loksound V4
« Reactie #82 Gepost op: 07 oktober 2015, 11:23:57 »
@Ben, dat is dus precies wat ESU in zijn handleidingen aangeeft. Zij concentreren zich daarbij op Märklin modellen waarin ook ontstoorcondensatoren tussen de koolborstels en het locframe zitten. Die moeten er uit.
Het kan best zijn dat in locs van andere fabrikanten ook zulke condensatoren zitten.
"Without" wordt omgebouwd tot "Heuvelland"
Het werk aan "Uit en Thuis" ligt daardoor even stil.

Timo

  • Team encyclopedie
  • Offline Offline
  • Berichten: 4656
Re: Wissels werken niet als trein rijdt met Loksound V4
« Reactie #83 Gepost op: 07 oktober 2015, 12:48:09 »
@Klaas, dat mag ik ook hopen :D Anders zal het niet zo goed rijden  ;D

Maar ik ben het even kwijt Kees, in de lok met de LoSo zitten dus spoelen in serie en een condensator parallel? Maar deze heb je overbrugd? Je zou de condensator eens kunnen vervangen door een nieuwe keramische condensator.

Ik denk overigens dat testen van de combi niet veel verder gaat dan zorgen dat de loc zelf mooi rijdt met de decoder  ::) Dan is de fabrikant al blij.

Het feit dat iedereen vind dat niet niet voor een OC32 moet gaan is niet omdat ze niet zouden werken ofzo. Maar dat het zonde geld is. Ook is het probleem daarmee niet over. De storing zit nog steeds op de rails. En misschien lijken locs er geen last van te hebben, de storing is er. De normale pakketten worden met regelmaat verzonden dus daardoor gaat het waarschijnlijk goed. Maar uit me hoofd worden de hogere F toetsen niet zo vaak verzonden (F5 en hoger dacht ik). Heb je al eens geprobeerd bij een andere loc die functies te schakelen als de LoSO rijdt?

En inderdaad, er moeten geen spoelen/condensatoren tussen de rail en de motor zitten...


Timo
Verzonden vanaf mijn desktop met Firefox

ErikW

  • Offline Offline
  • Berichten: 127
Re: Wissels werken niet als trein rijdt met Loksound V4
« Reactie #84 Gepost op: 20 oktober 2015, 16:48:57 »
Inmiddels heeft Piko bevestigd dat er een probleem is met de ontstoring van hun lokomotieven. Het geldt voor alle decoders, alleen de Loksounds reageren hier sterker op.

Zie de laatste reactie van hwissing op het Stummi forum :

http://stummiforum.de/viewtopic.php?f=5&t=118882&start=25

Marcel112

  • Lid EMV
  • Offline Offline
  • Berichten: 1282
    • Project "Spoor op Vleugels"
Re: Wissels werken niet als trein rijdt met Loksound V4
« Reactie #85 Gepost op: 20 oktober 2015, 19:07:49 »
Probleem treedt niet alleen op bij Piko locomotieven.
Bij ons op de club gaat het om Heljan Locomotieven.

Lijkt er dus naar mijn idee sterk op dat er iets niet goed zit in de LoSo's. Met LoPi's zijn de baansignalen namelijk WEL heerlijk schoon zoals ze horen te zijn.
Alle foto's van Spoor op Vleugels EMV Foto album
Alle filmpjes van de vereniging op Youtube

Wim Ros

  • BHV
  • Offline Offline
  • Berichten: 7820
  • Alleen de waarheid ligt in het midden.
    • Perrongeluk
Re: Wissels werken niet als trein rijdt met Loksound V4
« Reactie #86 Gepost op: 20 oktober 2015, 19:11:25 »
HEHE, Eindelijk iemand die de juiste conclusie trekt.  :-X :-X

Groetjes
Intellibox via LocoNet-Interface met s88 via een s88 naar LocoNet adapter.Of L.NET-S88SD16-N Marklin 6021 via een 63820, LocoNet-Interface en een s88 naar LocoNet adapter. Lenz Digital Plus via  LI101F of s88XPressNetLi s88SD16-n. http://rosoft.boards.net

maartenvanderburgt

  • Gast
Re: Wissels werken niet als trein rijdt met Loksound V4
« Reactie #87 Gepost op: 21 oktober 2015, 09:37:15 »

Wim, bedoel je daarmee, dat er wel degelijk iets mis is met de Esu LoSo decoders ?
Of bedoel je, dat de condensator (en andere meuk) er uit gesoldeerd moet worden?
Of beide ?

Over de condensator: volgens mij staat dat al in berichten uit het begin van de jaren 90 van de vorige eeuw.  Dus dat getuigt van een goed samenwerken tussen de modeltreinproducenten en de digi - aanbieders, dat ze dit probleem (afspraken) na 25 jaar nog niet onder de knie hebben. >:( >:(
Maarten
« Laatst bewerkt op: 21 oktober 2015, 21:22:45 door Bert van Gelder. Reden: Om te antwoorden de REAGEER-knop gebruiken, niet de CITAAT-knop. »

Timo

  • Team encyclopedie
  • Offline Offline
  • Berichten: 4656
Re: Wissels werken niet als trein rijdt met Loksound V4
« Reactie #88 Gepost op: 21 oktober 2015, 10:43:20 »
Waarheid ligt waarschijnlijk beetje in het midden.

De motoren in de loc produceren erg veel storing en zijn slecht ontstoort. Analoog merkt toch niemand dit meer, wie gebruikt er nog analoge antenne  ::)  ;D

Maar ik ben zeker van mening dat de LoSo ook faalt. Dit omdat het met een LoPi dus lang niet zo erg is. Met andere woorden, deze doet een veel betere taak om de boel te ontstoren.

Maar goed, het antwoordt is dus simpel en ik droeg het al lang geleden aan  ;) Ontstoren! Waar dat het meest effectief kan is even proberen.


Timo
Verzonden vanaf mijn desktop met Firefox

keesv1

  • Offline Offline
  • Berichten: 117
  • Van analoog naar digitaal. Project voor jaren!
Re: Wissels werken niet als trein rijdt met Loksound V4
« Reactie #89 Gepost op: 22 oktober 2015, 10:43:05 »
Misschien toch de oplossing.
Gisteren weer eens in het probleem gedoken. De lok toch maar eens doorgemeten met de lokprogrammer van ESU ( geleend van DigiMRC (dankje Daan!)).
Nette waarden en er lijkt niks verkeerd te staan (railcom uit en geen analoog).
Stap 1: Ik heb de firmware geupdateded. Dit had ik al veel eerder moeten doen maar door een gebrek aan een lokprogrammer is het er niet van gekomen.
Stap 2: N.a.v. de opmerking over de condensatoren naar de massa (chassis) toch nog eens de print goed bekeken. Er zitten op de print 3 schroefgaten, 2 linksboven met daarbij het opschrift AC en DC. een derde gat zit rechtsonder en daar staat niks bij. De print zit standaard vast met de schroef in het DC gat. Deze schroef maakt verbinding met het chassis en op de print zitten wat condensatoren die op die manier verbinding hebben met het chassis. Ik heb de schroef verplaats naar het rechtsonder gat (wat dus geen verbinding maakt met het chassis) en de zaak nog eens doorgemeten of er punten op de print zijn die verbinding hebben met het chassis. Dit was niet het geval.
Loksnelheden ingemeten in i-Train en een route gestart. Tot mijn grote verbazing doet alles het. Alle wissels gaan op tijd om.
Het probleem lijkt hiermee te zijn opgelost. Of het de updated geweest is of  verbinding met het chassis weet ik niet maar ik ben blij dat het nu wel werkt.

Rest mij nog allen te danken voor het meedenken en meten. Alle opmerkingen hebben tot dit resultaat geleid.
Groetjes,
Kees
H0 IB Basic, I train, Sprog 2,  Tijdperk IV,V Duitsland en de Alpen landen.