Doel:€250.00
Donaties:€197.50

Per saldo:€-52.50

Steun ons nu!
Actie: steun €2.50 via de Wim Vink kalender 2021!

Laatst bijgewerkt
op 18-09-2020
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Zoekplaatje NS 3726 door gruspoor
Vandaag om 14:51:57
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door bosje77
Vandaag om 14:50:54
Adaptor tbv ledverlichting door mkalkhov
Vandaag om 14:39:33
Werking relais door gruspoor
Vandaag om 14:37:47
Bouw Br 03 001 Borsig door Jelmer
Vandaag om 14:23:55
De IJmuider spoorlijn - korte geschiedenis en plaatjes door Jelmer
Vandaag om 14:22:36
Baanderhoek H0 3 x 1,3 m door Remko_H0
Vandaag om 14:07:41
Raadplaatje door Cc72000
Vandaag om 14:06:32
NS modelbaan Hoekdam H0 door Joran
Vandaag om 14:00:42
Wat is er aan de hand met www.seinarm.nl ? door Duikeend
Vandaag om 13:40:07
Piko NS1100, materieelbespreking door Martijn de Kuiper
Vandaag om 13:30:12
Welke manier van handbediening op wissels? door Falkenberg
Vandaag om 12:55:42
Line-up foto's van modellen door Ronald69
Vandaag om 12:24:44
Liliput Onderdeel NS 7851 stoomlok door Besselspoor
Vandaag om 12:12:27
Verfraaien D-trein rijtuigen door Modellbahnwagen
Vandaag om 12:01:45
Rocrail gebruikersgroep door meino
Vandaag om 11:57:41
Station Rekerdam door Zoedelaar
Vandaag om 11:56:23
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door puntenglijder
Vandaag om 11:42:35
De bouw van mijn modelbaan in Thailand door gvandersel
Vandaag om 10:40:58
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door Erik Mijd
Vandaag om 10:34:48
Baanbouw met Ecos besturing genaamd: Giessenstad Rbf door Esufreak
Vandaag om 10:22:46
Crafftiq start met de ontwikkeling en productie van modeltreinen door Carel Ruysink
Vandaag om 10:12:00
Depot + vervolg Vlieringen-2 door Piet Groot
Vandaag om 09:20:48
Doornvliet door MOVisser
Vandaag om 08:35:36
Mijn LEGO modellen. door Forever Rocofan
Vandaag om 06:45:36
Beurs in Houten 10 oktober 2020 - de voor- en nabeschouwing door FritsT
Vandaag om 06:38:52
Baan in Los Angeles door AndrevdG
Vandaag om 04:23:08
BNLS-Module: Grasland - de keerlussen met schaduwbakken door Edsko Hekman
23 september 2020, 23:29:28
Projekt 083-338 door 44
23 september 2020, 22:31:57
The Summer of 69 door Ronald Halma
23 september 2020, 22:16:57
  

Auteur Topic: Wissels werken niet als trein rijdt met Loksound V4  (gelezen 16836 keer)

keesv1

  • Offline Offline
  • Berichten: 117
  • Van analoog naar digitaal. Project voor jaren!
Wissels werken niet als trein rijdt met Loksound V4
« Gepost op: 14 september 2015, 21:41:55 »
Een lastig probleem!
Sinds een lange tijd wordt ik geconfronteerd met een lastig probleem betreft het gebruik van de loksound V4. Het volgende doet zich voor:
Mijn V200 van Piko is uitgerust met een ESU loksound V4 en functioneert naar behoren, d.w.z. de geluiden doen het allemaal zowel als de lok stilstaat of rijdt. Alle wissels zijn te bedienen zowel via i –train als via de IB Basic. Het vreemde doet zich voor als de lok rijdt. Dan zijn diverse wissels niet meer te bedienen. Dit is willekeurig d.w.z. dat niet een bepaald wissels of wissels het niet meer doen maar soms doen er een paar het niet en dan weer ander wel enz. Er is op deze manier niet met mijn baan te rijden omdat diverse treinen in verkeerde blokken terecht komen. Nogmaals dit gebeurt alleen als de lok rijdt en de snelheid maakt niet uit. Ook maakt het niet uit of de V200 alleen op de baan rijdt of dat er nog andere loks op de baan aanwezig zijn. Ander decoders kennen dit probleem niet.

Gegevens:
Baanbesturing: IB basic (DCC gelijkstroom Loconet)
Melders : Uhlenbrock 63320
Wisseldecoders: Digikeijs DR4018 (DCC)
Aantal wissels: 30
Voeding voor wissels: Aparte trafo van 16Volt bij 10 ampère.
Seinbediening: Dinamo OC 32 met aparte voeding
De loksound is alleen voor digitaal ingesteld en railcom is uitgeschakeld. Verder zijn alle instelling standaard.
Ben zeer benieuwd naar de oorzaak en een mogelijk oplossing.
Met vriendelijke groet,
Kees
H0 IB Basic, I train, Sprog 2,  Tijdperk IV,V Duitsland en de Alpen landen.

Ronald Koerts

  • Offline Offline
  • Berichten: 7804
    • Bouw Endstation der Linie: Bahnhof Poggendam
Re: Wissels werken niet als trein rijdt met Loksound V4
« Reactie #1 Gepost op: 14 september 2015, 21:55:58 »
Klinkt als een vermogens probleem. Heb je een soort van ringleiding onder de baan?

Groeten Ronald
Zijn we aan het bouwen? Ja! We zijn aan het bouwen: Ronald’s nieuwe project: Endstation der Linie: Bahnhof Poggendam!

keesv1

  • Offline Offline
  • Berichten: 117
  • Van analoog naar digitaal. Project voor jaren!
Re: Wissels werken niet als trein rijdt met Loksound V4
« Reactie #2 Gepost op: 14 september 2015, 22:04:11 »
Dank voor je reactie.
Lijkt mij geen vermogensprobleem. Op een IB basic loopt 1 lokomotief (v200) met de loksound V4. Als de lok op stand 1 staat heb ik het probleem al. Bij stilstand niet. Als ik daar in tegen 8 lokomotieven met diverse decoders op de baan laat rijden (geen loksound) heb ik het probleem niet.Als het dus een vermogensprobleem is zou ik het bij het tegelijk rijden van zoveel loks ook moeten hebben. Bij de V200 maakt het niet uit of het geluid uit of aan staat. Met de loksound heb ik altijd dit probleem.
Met vriendelijke groet,
Kees
H0 IB Basic, I train, Sprog 2,  Tijdperk IV,V Duitsland en de Alpen landen.

Wim Ros

  • BHV
  • Offline Offline
  • Berichten: 7820
  • Alleen de waarheid ligt in het midden.
    • Perrongeluk
Re: Wissels werken niet als trein rijdt met Loksound V4
« Reactie #3 Gepost op: 14 september 2015, 23:07:44 »
Lijkt mij een loc cq decoder probleem, ga met de loc naar een andere baan liefst met een IB-Basic als centrale en ook eentje met b.v. een ECoS heb je daar hetzelfde dan weet je dat de loc/decoder de oorzaak is en kun je aan de hand daarvan verdere stappen ondernemen. Zoals het door ESU laten onderzoeken.

Mvg
Wim.
Intellibox via LocoNet-Interface met s88 via een s88 naar LocoNet adapter.Of L.NET-S88SD16-N Marklin 6021 via een 63820, LocoNet-Interface en een s88 naar LocoNet adapter. Lenz Digital Plus via  LI101F of s88XPressNetLi s88SD16-n. http://rosoft.boards.net

Patrick Smout

  • Offline Offline
  • Berichten: 327
Re: Wissels werken niet als trein rijdt met Loksound V4
« Reactie #4 Gepost op: 15 september 2015, 06:15:03 »
Wat doet een andere decoder in de V200 of de ls4 in een andere loc? Kan zijn dat je dat al geprobeerd hebt maar dat kan ik niet helemaal afleiden uit je mails. 

Mvg,

Patrick

keesv1

  • Offline Offline
  • Berichten: 117
  • Van analoog naar digitaal. Project voor jaren!
Re: Wissels werken niet als trein rijdt met Loksound V4
« Reactie #5 Gepost op: 15 september 2015, 07:35:59 »
Wim en Patrick,
Heb deze decoder al in een andere lok geprobeerd maar hou hetzelfde probleem. Verder heb ik niet de beschikking over een andere baan met IB Basic en of Ecos.
Heb dit probleem als gepost op het ESU forum maar nog geen respons. Dank voor jullie reactie.
Groetjes,
Kees
H0 IB Basic, I train, Sprog 2,  Tijdperk IV,V Duitsland en de Alpen landen.

ErikW

  • Offline Offline
  • Berichten: 127
Re: Wissels werken niet als trein rijdt met Loksound V4
« Reactie #6 Gepost op: 15 september 2015, 16:39:22 »
Waar halen je wisseldecoders hun digitale signaal vandaan? Van de rails of direct uit de IB?

En je voedt je wissels met een aparte trafo zie ik. Heb je de massa's doorverbonden?  Zijn ze in fase?

Ik denk dat je loksound toch een signaaltje toevoegt op je rails (Railcom of iets anders). 

Ik heb zelf alles met boosters achter mijn IB hangen, de wissels hebben ook hun eigen booster (Märklin 66045).  Hiermee voorkom je dit soort problemen.  Heb je boosters?

phdirk

  • Offline Offline
  • Berichten: 1316
Re: Wissels werken niet als trein rijdt met Loksound V4
« Reactie #7 Gepost op: 15 september 2015, 16:56:54 »
Hallo Kees,

 Hoewel het niet waarschijnlijk is met een aparte voedingstrafo van 16V en 10 A, zou je toch nog eens naar de spanning op je DR4018 kunnen kijken. Als die spanning namelijk lager is dan 12V valt de DR4018 in de programmeerstand en zullen de wissels niet schakelen en mogelijk zelfs van adres veranderen.
Met beste groeten,

Dirk Meijer

Wim Ros

  • BHV
  • Offline Offline
  • Berichten: 7820
  • Alleen de waarheid ligt in het midden.
    • Perrongeluk
Re: Wissels werken niet als trein rijdt met Loksound V4
« Reactie #8 Gepost op: 15 september 2015, 17:13:23 »
Wim en Patrick,
Verder heb ik niet de beschikking over een andere baan met IB Basic en of Ecos.

Misschien is een bezoekje bij de H.I.P. dan een optie die hebben daar banen en centrales genoeg.
En is helemaal niet zo ver bij je vandaan
http://www.hobbyinpraktijk.nl/

Mvg
Wim.
Intellibox via LocoNet-Interface met s88 via een s88 naar LocoNet adapter.Of L.NET-S88SD16-N Marklin 6021 via een 63820, LocoNet-Interface en een s88 naar LocoNet adapter. Lenz Digital Plus via  LI101F of s88XPressNetLi s88SD16-n. http://rosoft.boards.net

keesv1

  • Offline Offline
  • Berichten: 117
  • Van analoog naar digitaal. Project voor jaren!
Re: Wissels werken niet als trein rijdt met Loksound V4
« Reactie #9 Gepost op: 15 september 2015, 21:04:02 »
Ik geloof gewoon niet dat het de voeding voor de wissels is. 16V 10Amp is meer dan genoeg! Waar ik wel in geloof is dat met name de loksound het DCC signaal naar de wissels verstoord. en met name de loksound V4 want met andere decoders heb ik het probleem niet. Ook als ik de decoder in een ander lok plaats heb ik het probleem.
Decoders van Uhlenbrock, lenz, Lokpilot v3.0 en v4.0 hebben dit probleem niet. Het gaat mij wat ver om dan toch geluid uit de lok te halen al mijn DR 4018 te vervangen, (4 stuks in totaal) als dat het probleem zou verhelpen. Ik zal dit probleem ook eens voorleggen bij de mensen van Digikeijs. Misschien hebben zij wel een oplossing of herkennen dit probleem.
Bedankt voor de reacties maar ik zie nog steeds geen oplossing. Misschien een booster voor een beter DCC signaal? Heb nu nog geen booster.
Groetjes,
Kees
H0 IB Basic, I train, Sprog 2,  Tijdperk IV,V Duitsland en de Alpen landen.

Ronald Koerts

  • Offline Offline
  • Berichten: 7804
    • Bouw Endstation der Linie: Bahnhof Poggendam
Re: Wissels werken niet als trein rijdt met Loksound V4
« Reactie #10 Gepost op: 15 september 2015, 21:06:52 »
Heb je ook Motorola signaal op de baan staan? Of alleen DCC signaal?

Groet Ronald.
Zijn we aan het bouwen? Ja! We zijn aan het bouwen: Ronald’s nieuwe project: Endstation der Linie: Bahnhof Poggendam!

keesv1

  • Offline Offline
  • Berichten: 117
  • Van analoog naar digitaal. Project voor jaren!
Re: Wissels werken niet als trein rijdt met Loksound V4
« Reactie #11 Gepost op: 15 september 2015, 21:10:32 »
Alleen DCC. Alles wat ik niet nodig heb (analoog, railcom en motorola) uitgeschakeld.

Groet,
Kees
H0 IB Basic, I train, Sprog 2,  Tijdperk IV,V Duitsland en de Alpen landen.

Wim Ros

  • BHV
  • Offline Offline
  • Berichten: 7820
  • Alleen de waarheid ligt in het midden.
    • Perrongeluk
Re: Wissels werken niet als trein rijdt met Loksound V4
« Reactie #12 Gepost op: 15 september 2015, 21:34:09 »
Ik geloof daar allemaal niets van, want als alles goed werkt en als je die ene decoder erbij betrekt niet meer dan kan het maar aan een ding liggen en dat is die (sound) decoder. Al het andere heeft er helemaal niets mee te maken.

Groetjes
Intellibox via LocoNet-Interface met s88 via een s88 naar LocoNet adapter.Of L.NET-S88SD16-N Marklin 6021 via een 63820, LocoNet-Interface en een s88 naar LocoNet adapter. Lenz Digital Plus via  LI101F of s88XPressNetLi s88SD16-n. http://rosoft.boards.net

keesv1

  • Offline Offline
  • Berichten: 117
  • Van analoog naar digitaal. Project voor jaren!
Re: Wissels werken niet als trein rijdt met Loksound V4
« Reactie #13 Gepost op: 15 september 2015, 22:02:30 »
Mee eens Wim! Maar wat nu?
Groetjes,
Kees
H0 IB Basic, I train, Sprog 2,  Tijdperk IV,V Duitsland en de Alpen landen.

Ronald Koerts

  • Offline Offline
  • Berichten: 7804
    • Bouw Endstation der Linie: Bahnhof Poggendam
Re: Wissels werken niet als trein rijdt met Loksound V4
« Reactie #14 Gepost op: 15 september 2015, 22:05:10 »
testen op een andere baan met een andere centrale :) ;) Wim gaf H.I.P. in werkendam al aan als een plek waar je mogelijk terecht kan.

Groet Ronald.
Zijn we aan het bouwen? Ja! We zijn aan het bouwen: Ronald’s nieuwe project: Endstation der Linie: Bahnhof Poggendam!