Doel:€250.00
Donaties:€65.00

Per saldo:€-185.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 17-11-2019
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Schwarzburg door Post49
Vandaag om 05:45:16
condensator werkt niet door Dave.......
Vandaag om 01:32:14
"Litter Bin" voor Brits spoor en Britse modelspoorprojecten door jandejager
Vandaag om 01:16:55
Re: BMB 00-modulebaan, overlijden Ferdinand (Ferre) door St00mboy
17 november 2019, 23:55:49
NCS 7/8 tot NS 61 62 Maffei lok in spoor 0 door FritsT
17 november 2019, 23:52:21
BMB 00-modulebaan, Algemeen. door St00mboy
17 november 2019, 23:43:56
De CanBus komt naar Kranenberg, Arduino's en de CanBus door meino
17 november 2019, 23:42:44
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door Silver Fox 2512
17 november 2019, 23:27:15
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door mardig23
17 november 2019, 23:22:56
De bouw van Schellenbach door Martin Domburg
17 november 2019, 23:05:53
Raadplaatje door GerardvV
17 november 2019, 23:02:27
Bemo RhB Bernina Triebwagen, hoe te openen? door Bert van Gelder
17 november 2019, 22:58:26
Pret met Arduino door Reinout van Rees
17 november 2019, 22:52:02
Rhätische Bahn in 0m; van Filisur naar Stuls door mwdb
17 november 2019, 22:42:45
Oersik in schaal 1 door FritsT
17 november 2019, 22:31:00
Lima antislipbanden, welke passen op NS1200? door EddyK
17 november 2019, 22:27:50
Mooi weer om buiten te spelen door sncf231e
17 november 2019, 21:58:52
Rondom Charlois door Modellbahnwagen
17 november 2019, 21:48:38
De fabriek - Spoor 0 door Ferry As
17 november 2019, 21:47:47
Diorama in een Billykast door wouter-
17 november 2019, 21:45:34
Weten we dat ook weer. door NL-modelspoor
17 november 2019, 21:23:10
De Noordelijke Spoor en modelbouwdagen in Veendam. door Hans van de Burgt
17 november 2019, 21:12:54
Het 01TREFF 2020: Spoor 0 en 1 puur! door Mitchell
17 november 2019, 20:52:03
Mallnitzer Tauernbahnstrecke ÖBB N Spoor door Schachbrett
17 november 2019, 20:38:06
Update: baan in de tropen door Joost O
17 november 2019, 20:04:22
Fleischmann 1306 probeersels door Marco EB
17 november 2019, 19:58:29
Schwarzburg-Neuffen-Bahn door Ruud K
17 november 2019, 19:34:29
ACME 2019 door Menno de Vries
17 november 2019, 19:32:54
Schaal 0m. 1op45 op meterspoor. door Piet Groot
17 november 2019, 19:31:02
Piko h0 NS 2200 door DavidNS400 Grote sik
17 november 2019, 19:11:46
  

Auteur Topic: Wissels werken niet als trein rijdt met Loksound V4  (gelezen 15534 keer)

Karst Drenth

  • Offline Offline
  • Berichten: 9345
  • NS blauw, groen, rood, bruin, grijs en standgroen
    • Plan U op Sleutelspoor
Re: Wissels werken niet als trein rijdt met Loksound V4
« Reactie #90 Gepost op: 22 oktober 2015, 10:58:54 »
Je zou nog ( voor ons ;) ) een keer kunnen proberen de schroef terug te zetten naar de DC positie ;)

ruudns

  • Offline Offline
  • Berichten: 5264
  • ***
Re: Wissels werken niet als trein rijdt met Loksound V4
« Reactie #91 Gepost op: 22 oktober 2015, 11:01:44 »
Kan zijn dat je signaal via de condensatoren en de schroef naar het chassis ging en zo het probleem veroorzaakte. Om de update uit te sluiten zou je de schroef een terug kunnen zetten en kijken of het probleem weer terug is.

ps: Karts was me net voor ;).
Ho, NS periode III tot V. Artitec, Roco, Hamo, FM, Piko, Rivarossi en Liliput.
Verwerken van NS H0 modellen in de NSinmodel treinenlijst (https://forum.beneluxspoor.net/index.php?topic=67158.0).

Timo

  • Team encyclopedie
  • Offline Offline
  • Berichten: 4530
Re: Wissels werken niet als trein rijdt met Loksound V4
« Reactie #92 Gepost op: 22 oktober 2015, 11:55:14 »
Mooi dat het nu lijkt te werken.

Condensator tussen rails en motor zou inderdaad het motor geweld op de rails terecht kunnen doen komen.


Timo
Verzonden vanaf mijn desktop met Firefox

keesv1

  • Offline Offline
  • Berichten: 114
  • Van analoog naar digitaal. Project voor jaren!
Re: Wissels werken niet als trein rijdt met Loksound V4
« Reactie #93 Gepost op: 22 oktober 2015, 17:24:18 »
Je zou nog ( voor ons ;) ) een keer kunnen proberen de schroef terug te zetten naar de DC positie ;)

Heb ik gedaan. Weer hetzelfde probleem alleen in mindere mate (lijkt het). Het lijkt erop dat de verbinding met het chassis de problemen heeft veroorzaakt. Waarom? Hij die het weet mag het zeggen.

Groetjes,
Kees
P.S. Misschien zien we elkaar morgen in Utrecht.
H0 IB Basic, I train, Sprog 2,  Tijdperk IV,V Duitsland en de Alpen landen.

Marcel112

  • Lid EMV
  • Offline Offline
  • Berichten: 1096
    • Project "Spoor op Vleugels"
Re: Wissels werken niet als trein rijdt met Loksound V4
« Reactie #94 Gepost op: 22 oktober 2015, 18:56:38 »
Kees,

Hebt nu dus ook de condensatoren niet meer in gebruik, die zaten op het DC gat.

Wij meten juist met condensatoren een verlaging in de storing op het dcc signaal, bij meerdere type LoSo 4.
Mogelijk dat je ook aan kunt geven welke firmware je er nu op hebt staan.
Eerder heb ik namelijk met een huidige probleemloc probleemloos een sleep van 4,5m over de baan versleept.
Waarbij er dan altijd meerdere treinen in bedrijf waren. Toen was er geen enkel probleem.
Mogelijk dat er in een nieuwere firmware een en ander is aangepast door ESU.

Dit wordt per mail aan hen voorgelegd.
Alle foto's van Spoor op Vleugels EMV Foto album
Alle filmpjes van de vereniging op Youtube

spock

  • Offline Offline
  • Berichten: 266
Re: Wissels werken niet als trein rijdt met Loksound V4
« Reactie #95 Gepost op: 24 oktober 2015, 22:34:39 »
In navolging daavan.

Weet iemand hoe een esu decoder naar een oudere versie terug gezet kan worden?

Mvg spock

Verstuurd vanaf mijn SM-T800 met Tapatalk


Remunj

  • Offline Offline
  • Berichten: 6353
Re: Wissels werken niet als trein rijdt met Loksound V4
« Reactie #96 Gepost op: 25 oktober 2015, 12:12:25 »
Heb het zelf nooit geprobeerd maar je zou een oudere versie van de LPG software kunnen installeren (met een oudere decoder fw versie) en dan de decoder opnieuw te flashen.
Geheel op eigen risico en ik geef je geen garantie  8)
Gr.
Eric

Ronald Halma

  • Team Mitropa
  • Offline Offline
  • Berichten: 10448
  • Live your life as you please!
    • Team USA Metusa Junction
Re: Wissels werken niet als trein rijdt met Loksound V4
« Reactie #97 Gepost op: 25 oktober 2015, 14:32:17 »
Waarom zou je dat willen dan?  ::)

treinenhobby

  • Offline Offline
  • Berichten: 399
Re: Wissels werken niet als trein rijdt met Loksound V4
« Reactie #98 Gepost op: 25 oktober 2015, 19:41:25 »
Klopt wat Eric (Remunj) zegt.
Oudere versie installeren en dan opnieuw de firmware upgraden, wat dan eigenlijk een downgrade wordt.
Heb dit zelf ook al eens moeten uitvoeren omdat het updaten was mislukt (tijdens het updaten tegen de lok stoten, waardoor deze even niet goed contact maakte met het spoor en de decoder niet meer te programmeren was) en het direct opnieuw updaten gaf de melding dat de firmware up to date was.
1 versie teruggegaan en daarna opnieuw de nieuwste versie eroverheen en het werkte weer.

Ook ik durf geen garantie te geven dat het altijd goed gaat met alle soorten decoders, maar bij mij heeft het wel geholpen.

Remunj

  • Offline Offline
  • Berichten: 6353
Re: Wissels werken niet als trein rijdt met Loksound V4
« Reactie #99 Gepost op: 26 oktober 2015, 13:19:17 »
Waarom zou je dat willen dan?  ::)
Misschien omdat er mogelijk in een eerdere FW versie geen of minder problemen waren?
Zoals met alle software is elke verandering niet automatisch een verbetering.

Maar misschien kan spock (je ouders moeten toch wel erge startrek fans geweest zijn om je kind zo te noemen  ::) ) hier
op antwoorden.
Gr.
Eric

Rob van Kooy

  • Offline Offline
  • Berichten: 476
Re: Wissels werken niet als trein rijdt met Loksound V4
« Reactie #100 Gepost op: 26 oktober 2015, 13:58:09 »
Hallo

Spock was ook de achternaam van een wereldbekend arts die een indertijd veelgelezen boekje schreef over het gedrag van opgroeiende kinderen en hoe als ouders daar op te reageren!

Gegroet,

Rob van Kooy

spock

  • Offline Offline
  • Berichten: 266
Re: Wissels werken niet als trein rijdt met Loksound V4
« Reactie #101 Gepost op: 07 mei 2016, 00:18:42 »
Even een update van de vordering van dit probleem.

Ik ben samen met H Wissing (de schrijver van het artikel in de Dimo 2016-1) bezig geweest met dit probleem op het ESU forum.
Door het vele meten en testen van de verschillende opties konden we aantonen dat het de LOSO4 decoder was en niet de lok.

Ik heb bij de Intermodellbau beurs in Dortmund een tijd met Jurgen Lindner van ESU gesproken en hij kwam met een opmerking dat er 1 verschil zit tussen de LOPI4 en LOSO4. Dat is een condensator net na de gelijkrichting. Dat is een keramische condenstor van 1uF 50Volt.

Er is toen afgesproken dat dit getest gaat worden. Deze condensator kan met een SMD 1206 uitvoering precies op de accupack soldeerpads gesoldeerd worden. (U+ en Masse).

Zowel bij Wissing als bij mij zijn de spikes verdwenen. De heer Wissing heeft op het stummiforum de metingen gezet en een foto van de gesoldeerde condensator:

http://www.stummiforum.de/viewtopic.php?f=5&t=118882&p=1542059#p1542059

Het heeft "wat" langer geduurd, maar er is nu een oplossing bekend.

mvg spock


Ben

  • Offline Offline
  • Berichten: 3232
Re: Wissels werken niet als trein rijdt met Loksound V4
« Reactie #102 Gepost op: 07 mei 2016, 06:42:25 »
Interessante conclusie, dank voor het delen.

Gr, Ben.

Timo

  • Team encyclopedie
  • Offline Offline
  • Berichten: 4530
Re: Wissels werken niet als trein rijdt met Loksound V4
« Reactie #103 Gepost op: 08 mei 2016, 18:37:28 »
Hoi Spock,

Fijn dat het nu opgelost is! Is het nu dus ook opgelost bij de originele vraagsteller Kees?

Toch grappig om te zien dat het uiteindelijk neergekomen is op de oplossing die ik in post 32 deed. Ook is het goed om te zien dat iemand nu werkelijk een scope aangesloten heeft gehad. De storing (waar deze ook vandaan komt) is duidelijk zichtbaar! Deze zorgt er dus ook voor dat locdecoders mogelijk commando's miste maar wisseldecoders zijn er gevoeliger voor door de beperkte duur van een commando. (De hogere F-functies zouden er ook makkelijk last van kunnen hebben.) Zou natuurlijk ook kunnen dat (sommige) locdecoders ook gewoon een laag doorlaatfilter hebben voor het DCC signaal (in hardware of in software) wat ze ook minder gevoelig maakt.

Al met al, fijn dat je van die rommel af bent!

Heb je nog gehoord of ESU er nog wat mee gaat doen? Gaan ze proberen deze modificatie standaard toe te passen? Zijn ze coulant voor andere met het probleem?


Timo
Verzonden vanaf mijn desktop met Firefox

spock

  • Offline Offline
  • Berichten: 266
Re: Wissels werken niet als trein rijdt met Loksound V4
« Reactie #104 Gepost op: 09 mei 2016, 17:12:38 »
Hallo Timo,

Ik dacht dat Kees dmv het verwijderen van condensatoren geen last meer had van de storing.

Er zijn al eerder scoop beelden geplaatst op zowel de bnls als ESU forum.

Er werden vele opties aangedragen voor dit probleem, maar het bleef bijna overal met gissen. Het nadeel van meerder opties die mensen aandragen is om de juiste te selecteren. De topper was wel dat het glashard werd bestreden dat het probleem bestond, want hij had een grote baan en had er geen last van.
De leverancier zegt op zijn beurt "dat het overal aan ligt, behalve zijn product". Het was een kwestie van alles testen en uitproberen om het probleem eenduidig toe te spitsen.

Of je last had van dit probleem hangt idd samen met de andere gebruikte trein- of wisseldecoders. Het hangt samen hoe de decoder bestand is tegen spikes. Dit zal vooral met decoders voorkomen uit het lagere segment (Dhr Lindner had er een ander woord voor, maar dat zal ik je besparen  ;)).

Wat verrassend was dat ik al eerder een 220uF Elko op de accupack had aangesloten. Het resulteerde erin dat de spikes minder werden en wissels wel weer werken, maar op de scoop zag je dat het nog niet helemaal lekker was.
Met het monteren van de 1uF keramische condensator is het signaal echter gelijk aan dat van een LOPI4 decoder.
Het had schijnbaar eerder met de karakter eigenschap van het type condensator te maken als puur de capaciteit.

Ik heb er niet met ESU over gehad wat zij hiermee gaan doen. Ik was dat moment meer bezig om het probleem op te lossen ism met ESU.

De kosten zijn nog geen 2 Euro voor 50 van die condensatoren bij Aliexpress. Ik ga hierover niet miepen bij ESU.

mvg spock