Doel:€250.00
Donaties:€102.50

Per saldo:€-147.50

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 23-07-2020
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Nieuws over oud spul in Colombia door Thai-Bundesbahn
Vandaag om 06:02:29
Railways of Zimbabwe Beyer Garratt type 15 stoomlok door AndrevdG
Vandaag om 05:16:24
NS baan in Las Vegas door Daan in Las Vegas
Vandaag om 05:14:54
Beneluxforum Kalender 2021 door AndrevdG
Vandaag om 05:12:54
Baan in Los Angeles door Daan in Las Vegas
Vandaag om 02:32:24
Mallnitzer Tauernbahnstrecke ÖBB N Spoor door Schachbrett
Vandaag om 01:38:17
Worsteling over mogelijke uitbreiding van gekozen systeem door laurent
Vandaag om 01:00:28
Olympische trein 2012, welke sluitsein? door Maarten.T
Vandaag om 00:54:53
"Southern Pacific's Coos Bay Branchline in H0", een nieuwe thuisbaan. door Frank103
Vandaag om 00:12:28
versterker uitgang LocSound5 door PkAlfisti
Vandaag om 00:08:15
Mooi weer om buiten te spelen door FritsT
09 augustus 2020, 23:49:44
Globale ruimteindeling nieuwe H0 NL baan door 72sonett
09 augustus 2020, 22:53:11
(BNLS modulebaan) BNLS-Forumbaan algemeen door Edsko Hekman
09 augustus 2020, 22:23:51
Wat is er momenteel te zien op de Betuweroute? door Erik Mijd
09 augustus 2020, 22:17:33
Bahnstrecke 5867 door Wim Vink
09 augustus 2020, 22:09:51
Havenbaantje, Duitse havenstad, periode 2e wereldoorlog. door Edgy
09 augustus 2020, 21:51:05
Schwarzburg door AndréDev
09 augustus 2020, 21:45:04
SSN 41 105 door 44
09 augustus 2020, 21:12:39
De bouw van mijn modelbaan in Thailand door Joost O
09 augustus 2020, 20:45:00
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door Wim Vink
09 augustus 2020, 20:23:48
Kopstation aan Noordzeekust Duitsland door NS264
09 augustus 2020, 19:36:54
Länderbahn en Reichsbahn locomotieven. door Wim Vink
09 augustus 2020, 18:49:18
Beurs in Houten 29 augustus 2020 - de voor- en nabeschouwing door Falcon10
09 augustus 2020, 18:29:37
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door Floris
09 augustus 2020, 18:09:57
Hoe plaats ik plaatjes via de IPad?... door johanw
09 augustus 2020, 17:31:40
Koploper Delft stopt door Rondje_HO
09 augustus 2020, 17:19:48
Rhätische Bahn in 0m; van Filisur naar Stuls door VvKan
09 augustus 2020, 17:17:21
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door 4020 281-4
09 augustus 2020, 16:52:48
Van Swarzach naar Swarzburg door nkob
09 augustus 2020, 16:39:55
NL-baan in Canada door ArjanB
09 augustus 2020, 15:55:18
  

Auteur Topic: Wissels werken niet als trein rijdt met Loksound V4  (gelezen 16635 keer)

Timo

  • Team encyclopedie
  • Offline Offline
  • Berichten: 4670
Re: Wissels werken niet als trein rijdt met Loksound V4
« Reactie #45 Gepost op: 22 september 2015, 11:48:05 »
Dat is nog best een slim idee! Tijd om te testen iemand met een LoSo 4?

Alleen even opletten dat je krachtige weerstanden pakt of genoeg in serie/parallel. Iets van 10 normale 1/4W 1k5 weerstanden parallel ofzo (geeft 120mA @ 18V met 216mW per weerstand)? Of meer voor iets hogere stroom (15 voor 180mA).


Timo
Verzonden vanaf mijn desktop met Firefox

Ben

  • Offline Offline
  • Berichten: 3732
Re: Wissels werken niet als trein rijdt met Loksound V4
« Reactie #46 Gepost op: 22 september 2015, 11:49:40 »

Klinkt mij dus nog steeds alsof de decoder veel storing het spoor op gooit.


Lijkt mij ook. Je kunt het testen door de lastregeling uit te zetten: CV56 op 0.

Overigens zou ik van deze lok de garantie claimen, het is een incidenteel probleem. Ik heb het ieder geval nooit aan de hand gehad.

Gr, Ben.

Timo

  • Team encyclopedie
  • Offline Offline
  • Berichten: 4670
Re: Wissels werken niet als trein rijdt met Loksound V4
« Reactie #47 Gepost op: 22 september 2015, 11:57:35 »
Denk niet dat het uitzetten van de lastregeling hier wat aan doet. Het feit dat de decoder de back EMF niet meer uitleest om de snelheid constant te houden betekend niet dat de motor geen back EMF meer genereert. Dat doet hij gewoon nog steeds.

WEl zou het kunnen dat je de lastregeling uit moet zetten als je er een weerstand aan hangt omdat de decoder anders een back EMF verwacht en die komt met een weerstand niet  ;D


Timo
Verzonden vanaf mijn desktop met Firefox

Klaas Zondervan

  • Offline Offline
  • Berichten: 19303
    • Pagina van klaas
Re: Wissels werken niet als trein rijdt met Loksound V4
« Reactie #48 Gepost op: 22 september 2015, 12:05:53 »
Op die back-EMF kan toch niet zoveel rommel zitten dat dat de railspanning vervuilt?
"Without" wordt omgebouwd tot "Heuvelland"
Het werk aan "Uit en Thuis" ligt daardoor even stil.

Ben

  • Offline Offline
  • Berichten: 3732
Re: Wissels werken niet als trein rijdt met Loksound V4
« Reactie #49 Gepost op: 22 september 2015, 12:08:14 »
Je weet het als je het probeert. Het is sowieso een probleem wat niet gemakkelijk te verklaren is.

Gr, Ben.

Timo

  • Team encyclopedie
  • Offline Offline
  • Berichten: 4670
Re: Wissels werken niet als trein rijdt met Loksound V4
« Reactie #50 Gepost op: 22 september 2015, 12:32:24 »
Tja, geen idee. De back EMF lijkt me het meest rommelige wat een decoder kan hebben. Anders zou ik ook niet weten wat de troep veroorzaakt.


Timo
Verzonden vanaf mijn desktop met Firefox

Klaas Zondervan

  • Offline Offline
  • Berichten: 19303
    • Pagina van klaas
Re: Wissels werken niet als trein rijdt met Loksound V4
« Reactie #51 Gepost op: 22 september 2015, 13:25:18 »
Het enige wat ik nog kan verzinnen is het vonken van de koolborstels. Zit de condensator over de motoraansluitingen er in, of is die weggelaten/weggehaald?
"Without" wordt omgebouwd tot "Heuvelland"
Het werk aan "Uit en Thuis" ligt daardoor even stil.

ErikW

  • Offline Offline
  • Berichten: 126
Re: Wissels werken niet als trein rijdt met Loksound V4
« Reactie #52 Gepost op: 22 september 2015, 13:35:11 »
Op het Stummiforum is men alweer wat verder, het blijkt een defecte condensator parallel aan de motor te zijn.  Zit er bij jou ook zoiets?

Klaas Zondervan

  • Offline Offline
  • Berichten: 19303
    • Pagina van klaas
Re: Wissels werken niet als trein rijdt met Loksound V4
« Reactie #53 Gepost op: 22 september 2015, 14:36:38 »
Inderdaad, daar adviseren ze, op aangeven van Piko, om die condensator er uit te halen.
Maar dan vraag ik me af wat er aan een condensator defect kan zijn waardoor hij rommel veroorzaakt.
Volgens mij zijn er maar 2 opties: of hij is onderbroken, dan is het net alsof hij al weg is, of hij is kortgesloten, en dan werkt er niks meer.

Maar in het geval van Kees lijkt me dit niet de oorzaak. Zijn probleem verhuist mee als hij de decoder in een andere loc steekt, dus het probleem zit in de decoder. Of hij moet in alle locs een defecte of ontbrekende condensator hebben.
"Without" wordt omgebouwd tot "Heuvelland"
Het werk aan "Uit en Thuis" ligt daardoor even stil.

Timo

  • Team encyclopedie
  • Offline Offline
  • Berichten: 4670
Re: Wissels werken niet als trein rijdt met Loksound V4
« Reactie #54 Gepost op: 22 september 2015, 14:41:38 »
Dat zou goed kunnen ja. Ik moet zeggen, ik heb niet netjes geschreven. Met back EMF bedoelde ik eigenlijk alles wat van de motor terug kwam. Dat is natuurlijk niet juist. Ik doelde gewoon op alle storing die een motor kan geven. Vandaar de condensator aan de powerpack aansluiting, daat had de storing ook opgevangen kunnen worden. Maar over de motor kan ook als de decoder het leuk vind.

Snel weer even hier een loc open gehaald (Roco Br101) en daar zit over de motor een 100nF met in iedere aanvoer nog een 100uH spoel. Zit in een loc met een Lopi 3 dus ESU zal dat wel okay vinden.

Nog even inhakende op Klaar, enige wat ik me nog kan bedenken is dat de condensator wel werkt en juist voor een hoge last voor de decoder zorgt. Dus richting een kortsluiting voor de PWM.


Timo
« Laatst bewerkt op: 22 september 2015, 14:46:28 door Timo »
Verzonden vanaf mijn desktop met Firefox

keesv1

  • Offline Offline
  • Berichten: 117
  • Van analoog naar digitaal. Project voor jaren!
Re: Wissels werken niet als trein rijdt met Loksound V4
« Reactie #55 Gepost op: 22 september 2015, 15:57:36 »
Inderdaad, daar adviseren ze, op aangeven van Piko, om die condensator er uit te halen.
Maar dan vraag ik me af wat er aan een condensator defect kan zijn waardoor hij rommel veroorzaakt.
Volgens mij zijn er maar 2 opties: of hij is onderbroken, dan is het net alsof hij al weg is, of hij is kortgesloten, en dan werkt er niks meer.

Maar in het geval van Kees lijkt me dit niet de oorzaak. Zijn probleem verhuist mee als hij de decoder in een andere loc steekt, dus het probleem zit in de decoder. Of hij moet in alle locs een defecte of ontbrekende condensator hebben.

Ik sluit dat niet uit! De decoder heb ik weliswaar in een ander lok geprobeerd maar dat is ook een Pico loc (E41). Ik heb nog andere loks maar niet met een plux22 aansluiting!
Ga zo eens kijken hoe dat bij mij zit. Kan altijd de condensator even verwijderen en kijken wat voor resultaat dat geeft.
Groetjes,
Kees
H0 IB Basic, I train, Sprog 2,  Tijdperk IV,V Duitsland en de Alpen landen.

Ben

  • Offline Offline
  • Berichten: 3732
Re: Wissels werken niet als trein rijdt met Loksound V4
« Reactie #56 Gepost op: 22 september 2015, 16:30:05 »
Daarmee verlies je wel je garantie Kees.....

Gr, Ben.

Marcel112

  • Lid EMV
  • Offline Offline
  • Berichten: 1264
    • Project "Spoor op Vleugels"
Re: Wissels werken niet als trein rijdt met Loksound V4
« Reactie #57 Gepost op: 22 september 2015, 19:00:38 »
@ Timo

Eerder hebben we al storingen gehad met een oude BR 65 van Fleischmann.
Nog met een echte pannekoek in het vooronder, deze geeft aanzienlijke storingen over de baan richting de wissels.
Helemaal als de kabels te dicht langs elkaar lopen onder de baan.

ECHTER, deze BR 65 geeft nu geen enkele storing meer op de baan.
Een back EMF wordt door ons dus vrijwel uitgesloten.
Alle foto's van Spoor op Vleugels EMV Foto album
Alle filmpjes van de vereniging op Youtube

Timo

  • Team encyclopedie
  • Offline Offline
  • Berichten: 4670
Re: Wissels werken niet als trein rijdt met Loksound V4
« Reactie #58 Gepost op: 22 september 2015, 19:26:30 »
Ik wil je best geloven ;) Maar toch blijf ik het raar vinden vanuit elektrotechnisch standpunt. Er wordt namelijk niets ontkoppeld ofzo.

Overigens kan een Fleischmann met pannenkoek prima rijden met een decoder. (Als in, storingsvrij, want zo mooi soepel en langzaam als een moderne Roco ofzo lukt niet.) Heb er hier ook meerdere lopen. Vooral zorgen dat de koolborstels goed zijn en de collector brandschoon. Ook goed tussen de lamellen. Zo heb ik ze hier ook lopen (met een Lopi 3).


Timo
Verzonden vanaf mijn desktop met Firefox

henk

  • Offline Offline
  • Berichten: 19105
Re: Wissels werken niet als trein rijdt met Loksound V4
« Reactie #59 Gepost op: 22 september 2015, 20:17:54 »
Juist die BR65 loopt hier voortreffelijk met zijn Loksound 3.5. Dergelijke storingen heb ik sowieso nooit meegemaakt. Het blijft wel eigenaardig hoor.
Het is heel Nederlands om iets heel Nederlands te vinden.