Doel:€250.00
Donaties:€85.00

Per saldo:€-165.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 26-09-2021
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Update: baan in de tropen door Hans Grasmaijer
Vandaag om 15:54:32
Nederlandse Modelspoordagen, Rijswijk, 24-26 sept. 2021. Voor- en nabeschouwing. door Ad Cleijsen
Vandaag om 15:51:31
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door Wim Vink
Vandaag om 15:51:08
Eisenbahn Magazine, wie ontvangt hem wel? door jerrytrein
Vandaag om 15:41:04
Roco Fccpps, overzicht van Roco-modellen. door ceuleer
Vandaag om 15:36:22
Stuklijst in Roco Line door Hasenwald
Vandaag om 15:07:07
Kleur lens NS dwergsein. door Rob Hagg
Vandaag om 14:58:46
Pendelbaan met 1 keerlus (H0, L-vorm, 4,50 x 3,00 mtr) (Zandvoort) door Peter J K
Vandaag om 14:45:18
Artitec 2021, HO en N. Nieuws van de fabrikant door Jeroen Water
Vandaag om 14:18:24
Inspiration? Quiberon… ! door Benelux795
Vandaag om 13:57:59
Rondom Charlois door tuurtje
Vandaag om 13:57:07
Dg spoor 0 door daempfer
Vandaag om 13:47:56
Kalender 2022 door Wim Vink
Vandaag om 13:45:12
Decoder advies gevraagd voor div. analoge locomotieven. door MichielB
Vandaag om 13:17:04
Station Amsterdam Weesperpoort 1940-1975 door Edsko Hekman
Vandaag om 12:51:46
Piko NS 2000, materieelbespreking. door VAM65
Vandaag om 12:33:08
Baanbouw met Ecos besturing genaamd: Giessenstad Rbf door Esufreak
Vandaag om 12:08:04
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door Modellbahnwagen
Vandaag om 10:54:49
Mooi weer om buiten te spelen door puntenglijder
Vandaag om 10:44:17
EifelBurgenBahn door Reinout van Rees
Vandaag om 10:19:21
BMB 00-modulebaan, Beveiliging door bask185
Vandaag om 10:15:16
Gezocht: wie kan Sketchup-bestand kan omzetten naar STL voor printen. door MOVisser
Vandaag om 10:15:01
Fotodijk(je) door NS1220
Vandaag om 09:54:37
Länderbahn en Reichsbahn locomotieven. door puntenglijder
Vandaag om 09:53:03
Ervaring vitrineopmaat.nl door ErikH
Vandaag om 09:43:39
Vijfhuis (v.h. Frotterdam) door Ben
Vandaag om 09:13:06
Een klein stukje Den Haag - Rotterdam Hofplein Lijn in 1:87 H0 door nighttrain1
Vandaag om 08:24:34
2021-09-26 Amtrak Empire Builder ontsporing door Niekleair
Vandaag om 04:30:58
Rails schoonhouden met kurk. door clickmaniac
Vandaag om 00:39:50
RailPro Regs Ballastbakken door Maarten.T
26 september 2021, 22:29:02
  

Auteur Topic: Vijfhuis (v.h. Frotterdam)  (gelezen 325486 keer)

Ben

  • Offline Offline
  • Berichten: 4236
Re:NL baan: Frotterdam in h0
« Reactie #60 Gepost op: 29 maart 2013, 16:21:47 »
Klimspiraal: binnenboog R = 484 mm, buitenboog R = 546 mm.

Gr, Ben.

Chris

  • Offline Offline
  • Berichten: 18252
  • wat ruist er door het struikgewas?
    • Het Groterdam Project
Re:NL baan: Frotterdam in h0
« Reactie #61 Gepost op: 29 maart 2013, 16:34:30 »
Mij is jaloers op de technische installatie  ;D

5307

  • Offline Offline
  • Berichten: 53
    • Bfoto
Re:NL baan: Frotterdam in h0
« Reactie #62 Gepost op: 29 maart 2013, 18:37:40 »
Klimspiraal: binnenboog R = 484 mm, buitenboog R = 546 mm.

Gr, Ben.

Bedankt voor de opheldering!  ;)

Ben

  • Offline Offline
  • Berichten: 4236
Re:NL baan: Frotterdam in h0
« Reactie #63 Gepost op: 09 april 2013, 19:23:19 »

Mij is jaloers op de technische installatie  ;D


Afkijken mag, dat doe ik ook waar het gaat om je Groterdamse bouwsels. :)

Afgelopen week wat uurtjes besteed aan het verder bedraden van de bestaande schaduwstations vanuit de nieuwe krachtcentrale. Alles werkt naar behoren en er kan weer een treintje rijden. ;D



En een tijdelijk plekje gecreëerd voor de treindienstleiding. Van hieruit kan ik gemakkelijk testen en servo's instellen straks.



Het eerste stukje baan wat in het zicht komt is getest waar het gaat om de juiste plek van de stopsectie voor de wisselstraat. De 1800 met fout rijtuig stopt keurig voor het rode sein de groene viltstift na 3x leren remmen in Koploper. :)

Voor de bovenbaan moet ik een 2e en 3e OC32 voor de servo's en seinen in gebruik nemen. Bij de 1e heb ik behoorlijk lopen pielen om draadjes te solderen aan de 37p connector. Dat nu maar anders aangepakt.

Op een stukje strokenprint met 39 baantjes heb ik 4 stuks 8p klemconnectoren gesoldeerd en deze met 32 draadjes verbonden met de OC32. Nu kan de print onder de baan en kan ik gemakkelijk de draadjes insteken zonder halsbrekende toeren met een hete soldeerbout. 'T is effe een uurtje werk maar ik heb er lol van.





Gr, Ben.

F.E.M.

  • Offline Offline
  • Berichten: 34
Re:NL baan: Frotterdam in h0
« Reactie #64 Gepost op: 09 april 2013, 19:39:11 »
Op een stukje strokenprint met 39 baantjes heb ik 4 stuks 8p klemconnectoren gesoldeerd en deze met 32 draadjes verbonden met de OC32... 'T is effe een uurtje werk maar ik heb er lol van.
Gelukkig heb je er lol aan gehad, want het is de heruitvinding van de DS32 :-)
http://www.vpeb.nl/oplossingen/accessoires/oc32/ds32/

Groeten,

Franky
Mvg,

Franky

Dennis1984

  • Offline Offline
  • Berichten: 483
  • Gotthardbahn
Re:NL baan: Frotterdam in h0
« Reactie #65 Gepost op: 13 april 2013, 00:01:11 »
Hoe staat het eigenlijk met het kurk Ben?

Met vriendelijke groet,
Dennis

Ben

  • Offline Offline
  • Berichten: 4236
Re:NL baan: Frotterdam in h0
« Reactie #66 Gepost op: 13 april 2013, 12:16:38 »
Hallo Dennis,

Met het kurk gaat het goed, de rol ligt te liggen. ;D

Ben effe druk met elektronica printenmeuk en servo's in elkaar prutsen. Hoewel dit ook onderdeel van de hobby is is het allemaal bijzaak en ik wil er z.s.m. vanaf, het kan maar klaar zijn. ;)



Dus even doorbijten, alle rommel netjes plaatsen en aansluiten en dan komen de rol kurk en de dozen flexrail weer te voorschijn.

Gr, Ben.

Dennis1984

  • Offline Offline
  • Berichten: 483
  • Gotthardbahn
Re:NL baan: Frotterdam in h0
« Reactie #67 Gepost op: 13 april 2013, 12:28:14 »
Hallo Ben,

Ja, dat hoort ook bij de hobby. Ik vind de elektronica juist weer een leuk ding. Maar dat jij het een minder leuk aspect vind valt niet op; het ziet er keurig afgewerkt uit.

Ik zal nog moeten leren om te schakelen van baanbouw naar modelbouw :). Eerst ondertussen een kleine collectie treinen bij elkaar sparen.

Met vriendelijke groet,
Dennis

Ron van den Broek

  • Offline Offline
  • Berichten: 21
    • Mijn baan in opbouw "Broekoord"
Re:NL baan: Frotterdam in h0
« Reactie #68 Gepost op: 13 april 2013, 18:47:35 »
Hoi Ben,

Een mooie en nette oplossing heb je daar voor de OC32, begrijp nu dat daar ook een kant en klare oplossing voor is maar ik zag jouw foto eerder ;D
Sinds kort overweeg ik ook om de overstap te doen naar de OC32 dus jij laat hier al weer een fijne tip zien (y)
Frotterdam maar lekker verder, hou ik wel van. ;)

Mvg Ron

Dennis1984

  • Offline Offline
  • Berichten: 483
  • Gotthardbahn
Re:NL baan: Frotterdam in h0
« Reactie #69 Gepost op: 14 april 2013, 17:37:03 »
Ben,

Na het urenlang bestuderen van jouw baan heb ik nog een prangende vraag: waarom heb je gekozen voor Piko code A in je schaduwstation? Heeft dat te maken met de prijs of is er een andere reden?

Met vriendelijke groet,
Dennis

Ben

  • Offline Offline
  • Berichten: 4236
Re:NL baan: Frotterdam in h0
« Reactie #70 Gepost op: 14 april 2013, 18:39:39 »
Piko A is een stuk goedkoper dan Tillig Elite. En de wissels hoef ik niet te polariseren en kan ik open rijden.

Gr, Ben.

Ben

  • Offline Offline
  • Berichten: 4236
Re:NL baan: Frotterdam in h0
« Reactie #71 Gepost op: 08 mei 2013, 18:49:12 »
Kleine update, niet al te veel gedaan de laatste weken nu de lente is losgebarsten. (y)

OC32 decoder #2 is bedraad en zo goed als klaar, goed voor 10 servo's, 10 relais om te polariseren en nog een 4-tal 3lichtseinen. Draadjes, draadjes draadjes. ;D







Gr, Ben.

Ronald81

  • Offline Offline
  • Berichten: 2656
    • M'n treinbaan...
Re:NL baan: Frotterdam in h0
« Reactie #72 Gepost op: 08 mei 2013, 19:38:01 »
Je werkt het in ieder geval netjes af, aan de onderzijde!  (y)

Als dit de trend word voor de rest van de baan, zie ik wel iets moois groeien... ;)

Groet,

Ronald
Je rolt van het één in het ander...

ArjanM

  • Offline Offline
  • Berichten: 42
Re:NL baan: Frotterdam in h0
« Reactie #73 Gepost op: 09 mei 2013, 21:41:04 »
Ben,

Voor mijn nieuwe baan wil ik ook de OC32 in gaan zetten voor het aansturen van servo's en het polariseren van wissels. Ik heb dit voor een omgebouwde 3-rail wissel ook al eens gebouwd.
Waar ik nu nog steeds niet uit ben is de initiële situatie na opstarten van de OC32. Een mono stabiel relais zal altijd afvallen wanneer de O32 wordt uitgezet. Nu kun je een begin stand instellen op de OC32, die moet je dan wel synchroniseren met de servo stand. Echter dit is niet noodzakelijkerwijs dezelfde stand als geregistreerd in de besturings-software.
Voorbeeld
Baan wordt uitgeschakeld met wissel in stand afbuigend
Relais valt af, servo blijft hetzelfde.
Baan start op, OC32 sta ingesteld op rechtdoor: servo wordt versteld, en relais blijft onbekrachtigd.
Echter de software denkt dat de wissel op afbuigen staat.

Laat jij dit oplossen door het initialiseren van Koploper? Of heb je iets anders geregeld, zodat alles in sync is?

Groeten,
Arjan
Gr.
Arjan

Roco-line en Tillig, Intellibox, Loconet, TrainController 8

Ben

  • Offline Offline
  • Berichten: 4236
Re:NL baan: Frotterdam in h0
« Reactie #74 Gepost op: 09 mei 2013, 22:38:08 »
Hoi Arjan,

Kort antwoord: ik initialiseer altijd eenmalig bij opstart van Koploper. Daarmee is alles in sync. Heb eigenlijk nooit nagedacht over een andere mogelijkheid.

Gr, Ben.