Doel:€250.00
Donaties:€157.50

Per saldo:€-92.50

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 30-06-2020
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Brandende trein door het Kinzigtal (Zwarte Woud) door Thom
Vandaag om 18:58:45
Ervaringen met veilingsites en webshops (Marktplaats, Ebay, Catawiki, etc). door ingenium
Vandaag om 18:58:28
De bouw van mijn modelbaan in Thailand door SvenW
Vandaag om 18:55:09
Reichsbahn, periode 2e wereldoorlog door Edgy
Vandaag om 18:49:38
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door barry1972
Vandaag om 18:49:25
Wat heb jij op je desktop staan? door MarcNL
Vandaag om 18:48:45
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door MarcNL
Vandaag om 18:31:42
Doornvliet door Wim Vink
Vandaag om 18:24:56
BNLS-Werkspoor - Bouw 3900 van DJH/Modelloco met tips voor beginners door Gerke
Vandaag om 18:23:54
Foto-techniek voor modeltreinen, softwarematig grote scherptediepte (Focus Stack door borotof
Vandaag om 17:55:26
Projekt 083-338 door 44
Vandaag om 17:49:49
Lima 149808 verlichting door f2hsmitsn
Vandaag om 17:28:49
Railkeuze door VerduijnvdWouden
Vandaag om 17:12:28
Ervaringen met bezorgdiensten (PostNL, DHL, etc) door ingenium
Vandaag om 17:07:39
Fleischmann driewegwissel door Klaas Zondervan
Vandaag om 16:46:21
Nummering blokken door Ben
Vandaag om 16:28:21
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door Stijn
Vandaag om 16:25:50
NS Stoomverwarmingswagen door Rob E.
Vandaag om 16:19:58
Seinen in het station. door Wies
Vandaag om 16:08:54
Ombouw/Pimpen Bolle neuzen door bollen neus
Vandaag om 15:55:17
Multimaus wijzigen cv’s lukt niet door Locofiel
Vandaag om 15:47:16
Amsterdam Weesperpoort als nieuw station door MacArthur
Vandaag om 14:07:55
De kleine modellen met het grote voorbeeld door Floris Dilz
Vandaag om 12:08:14
Hoofdafmetingen van Wagon Lit materieel gezocht door Peter Kleton
Vandaag om 11:02:06
M.s.v. De Percee bouwt aan nieuwe clubbaan door PMBW
Vandaag om 09:24:51
Bemo De 2/2 151 wil digitaal niet (meer) rijden, analoog wel. door VvKan
Vandaag om 09:14:16
Falkenheim door Arjan6511
Vandaag om 07:46:40
Scannen streepjescode door roco
Vandaag om 07:30:41
Havenbaantje, Duitse havenstad, periode 2e wereldoorlog. door Frycio82
Vandaag om 07:29:13
Oude tijden, nieuwe tijden, Duitsland TP II, tijdperk 2e wereldoorlog. door AndréDev
15 juli 2020, 23:43:40
  

Auteur Topic: NL baan: Frotterdam in h0  (gelezen 249720 keer)

Ben

  • Online Online
  • Berichten: 3690
Re:NL baan: Frotterdam in h0
« Reactie #60 Gepost op: 29 maart 2013, 16:21:47 »
Klimspiraal: binnenboog R = 484 mm, buitenboog R = 546 mm.

Gr, Ben.

Chris

  • Offline Offline
  • Berichten: 17855
  • JULI-AUGUSTUS 2020!!!
    • Het Groterdam Project
Re:NL baan: Frotterdam in h0
« Reactie #61 Gepost op: 29 maart 2013, 16:34:30 »
Mij is jaloers op de technische installatie  ;D

5307

  • Offline Offline
  • Berichten: 53
    • Bfoto
Re:NL baan: Frotterdam in h0
« Reactie #62 Gepost op: 29 maart 2013, 18:37:40 »
Klimspiraal: binnenboog R = 484 mm, buitenboog R = 546 mm.

Gr, Ben.

Bedankt voor de opheldering!  ;)

Ben

  • Online Online
  • Berichten: 3690
Re:NL baan: Frotterdam in h0
« Reactie #63 Gepost op: 09 april 2013, 19:23:19 »

Mij is jaloers op de technische installatie  ;D


Afkijken mag, dat doe ik ook waar het gaat om je Groterdamse bouwsels. :)

Afgelopen week wat uurtjes besteed aan het verder bedraden van de bestaande schaduwstations vanuit de nieuwe krachtcentrale. Alles werkt naar behoren en er kan weer een treintje rijden. ;D



En een tijdelijk plekje gecreëerd voor de treindienstleiding. Van hieruit kan ik gemakkelijk testen en servo's instellen straks.



Het eerste stukje baan wat in het zicht komt is getest waar het gaat om de juiste plek van de stopsectie voor de wisselstraat. De 1800 met fout rijtuig stopt keurig voor het rode sein de groene viltstift na 3x leren remmen in Koploper. :)

Voor de bovenbaan moet ik een 2e en 3e OC32 voor de servo's en seinen in gebruik nemen. Bij de 1e heb ik behoorlijk lopen pielen om draadjes te solderen aan de 37p connector. Dat nu maar anders aangepakt.

Op een stukje strokenprint met 39 baantjes heb ik 4 stuks 8p klemconnectoren gesoldeerd en deze met 32 draadjes verbonden met de OC32. Nu kan de print onder de baan en kan ik gemakkelijk de draadjes insteken zonder halsbrekende toeren met een hete soldeerbout. 'T is effe een uurtje werk maar ik heb er lol van.





Gr, Ben.

F.E.M.

  • Offline Offline
  • Berichten: 34
Re:NL baan: Frotterdam in h0
« Reactie #64 Gepost op: 09 april 2013, 19:39:11 »
Op een stukje strokenprint met 39 baantjes heb ik 4 stuks 8p klemconnectoren gesoldeerd en deze met 32 draadjes verbonden met de OC32... 'T is effe een uurtje werk maar ik heb er lol van.
Gelukkig heb je er lol aan gehad, want het is de heruitvinding van de DS32 :-)
http://www.vpeb.nl/oplossingen/accessoires/oc32/ds32/

Groeten,

Franky
Mvg,

Franky

Dennis van Leuverden

  • Bestuur
  • Offline Offline
  • Berichten: 483
  • Gotthardbahn
Re:NL baan: Frotterdam in h0
« Reactie #65 Gepost op: 13 april 2013, 00:01:11 »
Hoe staat het eigenlijk met het kurk Ben?

Met vriendelijke groet,
Dennis

Ben

  • Online Online
  • Berichten: 3690
Re:NL baan: Frotterdam in h0
« Reactie #66 Gepost op: 13 april 2013, 12:16:38 »
Hallo Dennis,

Met het kurk gaat het goed, de rol ligt te liggen. ;D

Ben effe druk met elektronica printenmeuk en servo's in elkaar prutsen. Hoewel dit ook onderdeel van de hobby is is het allemaal bijzaak en ik wil er z.s.m. vanaf, het kan maar klaar zijn. ;)



Dus even doorbijten, alle rommel netjes plaatsen en aansluiten en dan komen de rol kurk en de dozen flexrail weer te voorschijn.

Gr, Ben.

Dennis van Leuverden

  • Bestuur
  • Offline Offline
  • Berichten: 483
  • Gotthardbahn
Re:NL baan: Frotterdam in h0
« Reactie #67 Gepost op: 13 april 2013, 12:28:14 »
Hallo Ben,

Ja, dat hoort ook bij de hobby. Ik vind de elektronica juist weer een leuk ding. Maar dat jij het een minder leuk aspect vind valt niet op; het ziet er keurig afgewerkt uit.

Ik zal nog moeten leren om te schakelen van baanbouw naar modelbouw :). Eerst ondertussen een kleine collectie treinen bij elkaar sparen.

Met vriendelijke groet,
Dennis

Ron van den Broek

  • Offline Offline
  • Berichten: 21
    • Mijn baan in opbouw "Broekoord"
Re:NL baan: Frotterdam in h0
« Reactie #68 Gepost op: 13 april 2013, 18:47:35 »
Hoi Ben,

Een mooie en nette oplossing heb je daar voor de OC32, begrijp nu dat daar ook een kant en klare oplossing voor is maar ik zag jouw foto eerder ;D
Sinds kort overweeg ik ook om de overstap te doen naar de OC32 dus jij laat hier al weer een fijne tip zien (y)
Frotterdam maar lekker verder, hou ik wel van. ;)

Mvg Ron

Dennis van Leuverden

  • Bestuur
  • Offline Offline
  • Berichten: 483
  • Gotthardbahn
Re:NL baan: Frotterdam in h0
« Reactie #69 Gepost op: 14 april 2013, 17:37:03 »
Ben,

Na het urenlang bestuderen van jouw baan heb ik nog een prangende vraag: waarom heb je gekozen voor Piko code A in je schaduwstation? Heeft dat te maken met de prijs of is er een andere reden?

Met vriendelijke groet,
Dennis

Ben

  • Online Online
  • Berichten: 3690
Re:NL baan: Frotterdam in h0
« Reactie #70 Gepost op: 14 april 2013, 18:39:39 »
Piko A is een stuk goedkoper dan Tillig Elite. En de wissels hoef ik niet te polariseren en kan ik open rijden.

Gr, Ben.

Ben

  • Online Online
  • Berichten: 3690
Re:NL baan: Frotterdam in h0
« Reactie #71 Gepost op: 08 mei 2013, 18:49:12 »
Kleine update, niet al te veel gedaan de laatste weken nu de lente is losgebarsten. (y)

OC32 decoder #2 is bedraad en zo goed als klaar, goed voor 10 servo's, 10 relais om te polariseren en nog een 4-tal 3lichtseinen. Draadjes, draadjes draadjes. ;D







Gr, Ben.

Ronald81

  • Offline Offline
  • Berichten: 2637
  • M'n andere bezigheid...
    • M'n treinbaan...
Re:NL baan: Frotterdam in h0
« Reactie #72 Gepost op: 08 mei 2013, 19:38:01 »
Je werkt het in ieder geval netjes af, aan de onderzijde!  (y)

Als dit de trend word voor de rest van de baan, zie ik wel iets moois groeien... ;)

Groet,

Ronald
Je rolt van het één in het ander...

ArjanM

  • Offline Offline
  • Berichten: 41
Re:NL baan: Frotterdam in h0
« Reactie #73 Gepost op: 09 mei 2013, 21:41:04 »
Ben,

Voor mijn nieuwe baan wil ik ook de OC32 in gaan zetten voor het aansturen van servo's en het polariseren van wissels. Ik heb dit voor een omgebouwde 3-rail wissel ook al eens gebouwd.
Waar ik nu nog steeds niet uit ben is de initiële situatie na opstarten van de OC32. Een mono stabiel relais zal altijd afvallen wanneer de O32 wordt uitgezet. Nu kun je een begin stand instellen op de OC32, die moet je dan wel synchroniseren met de servo stand. Echter dit is niet noodzakelijkerwijs dezelfde stand als geregistreerd in de besturings-software.
Voorbeeld
Baan wordt uitgeschakeld met wissel in stand afbuigend
Relais valt af, servo blijft hetzelfde.
Baan start op, OC32 sta ingesteld op rechtdoor: servo wordt versteld, en relais blijft onbekrachtigd.
Echter de software denkt dat de wissel op afbuigen staat.

Laat jij dit oplossen door het initialiseren van Koploper? Of heb je iets anders geregeld, zodat alles in sync is?

Groeten,
Arjan
Gr.
Arjan

Roco-line en Tillig, Intellibox, Loconet, TrainController 8

Ben

  • Online Online
  • Berichten: 3690
Re:NL baan: Frotterdam in h0
« Reactie #74 Gepost op: 09 mei 2013, 22:38:08 »
Hoi Arjan,

Kort antwoord: ik initialiseer altijd eenmalig bij opstart van Koploper. Daarmee is alles in sync. Heb eigenlijk nooit nagedacht over een andere mogelijkheid.

Gr, Ben.