Doel:€250.00
Donaties:€177.50

Per saldo:€-72.50

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 16-06-2021
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door bigboynl
Vandaag om 01:06:18
Mallnitzer Tauernbahnstrecke ÖBB N Spoor door Schachbrett
Vandaag om 00:19:36
Prijsdifferentiatie in Oostenrijk door Freek Heite
Vandaag om 00:01:57
BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen door Modellbahnwagen
23 juli 2021, 23:40:34
NCS 7/8 tot NS 61 62 Maffei lok in spoor 0 door FritsT
23 juli 2021, 23:36:40
LTM-51 Garratt in messing, Spoor-0 door rolfm
23 juli 2021, 23:31:49
Frans loodsje et cetera door Noordernet
23 juli 2021, 23:20:12
Fleischmann oude naar nieuwe antislipband nummers door tovenaartejo
23 juli 2021, 23:12:16
Länderbahn en Reichsbahn locomotieven. door sncf231e
23 juli 2021, 22:36:00
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door MarkSpoor
23 juli 2021, 22:31:29
Nog een lofzang? Roco's BR 01 (NK) door 44
23 juli 2021, 22:21:19
Pimp m’n ICE3, van 403 naar 406 EUROPA door Chris Westerduin
23 juli 2021, 22:18:40
Nederdam, H0 1970 - 1990 door Pascal77
23 juli 2021, 22:11:54
BNLS-Module: "Rvbr-Btk, Ringvaartbrug Haarlemmermeer nabij Buitenkaag" NS H0 door nighttrain1
23 juli 2021, 22:04:51
Roco BR 44 door 44
23 juli 2021, 22:04:18
Modeltreinverzameling en waterschade door Olav
23 juli 2021, 21:56:57
Laag-Baarlo door Mark Lin
23 juli 2021, 21:23:58
Compacte wisselstraat voor meer rijlengte door Ferdinand Bogman
23 juli 2021, 20:41:08
Heris verwarmingswagen verbeteren door Falkenberg
23 juli 2021, 20:39:41
Brawa Rheingold door Falkenberg
23 juli 2021, 20:26:45
Paul's model train stuff door Paul's model train stuff
23 juli 2021, 20:20:27
3 H0-modellen V200.1 vergeleken door Falkenberg
23 juli 2021, 20:20:22
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door Floris
23 juli 2021, 20:16:19
NS wil slaaptrein samen met Oostenrijkers nieuw leven inblazen door FLM1331
23 juli 2021, 19:44:40
Raadplaatje door Falkenberg
23 juli 2021, 18:32:08
Harzwald Hafen Bahn door tijgernootje
23 juli 2021, 18:29:31
Beschadigde spoorlijnen België, Duitsland en NL, door zware regenval. Juli 2021. door Marc tramt
23 juli 2021, 17:54:00
Toon hier je (model)treinfoto's door hrp
23 juli 2021, 16:37:24
Pfarrerwinkel bahn door Wim Vink
23 juli 2021, 16:18:43
Lofzang op een Fleischmann BR 01 door charp
23 juli 2021, 14:52:18
  

Auteur Topic: Vijfhuis (v.h. Frotterdam)  (gelezen 312997 keer)

Ben

  • Offline Offline
  • Berichten: 4182
Re:NL baan: Frotterdam in h0
« Reactie #60 Gepost op: 29 maart 2013, 16:21:47 »
Klimspiraal: binnenboog R = 484 mm, buitenboog R = 546 mm.

Gr, Ben.

Chris

  • Offline Offline
  • Berichten: 18204
  • In een groen, groen, groen, groen, knolle
    • Het Groterdam Project
Re:NL baan: Frotterdam in h0
« Reactie #61 Gepost op: 29 maart 2013, 16:34:30 »
Mij is jaloers op de technische installatie  ;D

5307

  • Offline Offline
  • Berichten: 53
    • Bfoto
Re:NL baan: Frotterdam in h0
« Reactie #62 Gepost op: 29 maart 2013, 18:37:40 »
Klimspiraal: binnenboog R = 484 mm, buitenboog R = 546 mm.

Gr, Ben.

Bedankt voor de opheldering!  ;)

Ben

  • Offline Offline
  • Berichten: 4182
Re:NL baan: Frotterdam in h0
« Reactie #63 Gepost op: 09 april 2013, 19:23:19 »

Mij is jaloers op de technische installatie  ;D


Afkijken mag, dat doe ik ook waar het gaat om je Groterdamse bouwsels. :)

Afgelopen week wat uurtjes besteed aan het verder bedraden van de bestaande schaduwstations vanuit de nieuwe krachtcentrale. Alles werkt naar behoren en er kan weer een treintje rijden. ;D



En een tijdelijk plekje gecreëerd voor de treindienstleiding. Van hieruit kan ik gemakkelijk testen en servo's instellen straks.



Het eerste stukje baan wat in het zicht komt is getest waar het gaat om de juiste plek van de stopsectie voor de wisselstraat. De 1800 met fout rijtuig stopt keurig voor het rode sein de groene viltstift na 3x leren remmen in Koploper. :)

Voor de bovenbaan moet ik een 2e en 3e OC32 voor de servo's en seinen in gebruik nemen. Bij de 1e heb ik behoorlijk lopen pielen om draadjes te solderen aan de 37p connector. Dat nu maar anders aangepakt.

Op een stukje strokenprint met 39 baantjes heb ik 4 stuks 8p klemconnectoren gesoldeerd en deze met 32 draadjes verbonden met de OC32. Nu kan de print onder de baan en kan ik gemakkelijk de draadjes insteken zonder halsbrekende toeren met een hete soldeerbout. 'T is effe een uurtje werk maar ik heb er lol van.





Gr, Ben.

F.E.M.

  • Offline Offline
  • Berichten: 34
Re:NL baan: Frotterdam in h0
« Reactie #64 Gepost op: 09 april 2013, 19:39:11 »
Op een stukje strokenprint met 39 baantjes heb ik 4 stuks 8p klemconnectoren gesoldeerd en deze met 32 draadjes verbonden met de OC32... 'T is effe een uurtje werk maar ik heb er lol van.
Gelukkig heb je er lol aan gehad, want het is de heruitvinding van de DS32 :-)
http://www.vpeb.nl/oplossingen/accessoires/oc32/ds32/

Groeten,

Franky
Mvg,

Franky

Dennis1984

  • Offline Offline
  • Berichten: 484
  • Gotthardbahn
Re:NL baan: Frotterdam in h0
« Reactie #65 Gepost op: 13 april 2013, 00:01:11 »
Hoe staat het eigenlijk met het kurk Ben?

Met vriendelijke groet,
Dennis

Ben

  • Offline Offline
  • Berichten: 4182
Re:NL baan: Frotterdam in h0
« Reactie #66 Gepost op: 13 april 2013, 12:16:38 »
Hallo Dennis,

Met het kurk gaat het goed, de rol ligt te liggen. ;D

Ben effe druk met elektronica printenmeuk en servo's in elkaar prutsen. Hoewel dit ook onderdeel van de hobby is is het allemaal bijzaak en ik wil er z.s.m. vanaf, het kan maar klaar zijn. ;)



Dus even doorbijten, alle rommel netjes plaatsen en aansluiten en dan komen de rol kurk en de dozen flexrail weer te voorschijn.

Gr, Ben.

Dennis1984

  • Offline Offline
  • Berichten: 484
  • Gotthardbahn
Re:NL baan: Frotterdam in h0
« Reactie #67 Gepost op: 13 april 2013, 12:28:14 »
Hallo Ben,

Ja, dat hoort ook bij de hobby. Ik vind de elektronica juist weer een leuk ding. Maar dat jij het een minder leuk aspect vind valt niet op; het ziet er keurig afgewerkt uit.

Ik zal nog moeten leren om te schakelen van baanbouw naar modelbouw :). Eerst ondertussen een kleine collectie treinen bij elkaar sparen.

Met vriendelijke groet,
Dennis

Ron van den Broek

  • Offline Offline
  • Berichten: 21
    • Mijn baan in opbouw "Broekoord"
Re:NL baan: Frotterdam in h0
« Reactie #68 Gepost op: 13 april 2013, 18:47:35 »
Hoi Ben,

Een mooie en nette oplossing heb je daar voor de OC32, begrijp nu dat daar ook een kant en klare oplossing voor is maar ik zag jouw foto eerder ;D
Sinds kort overweeg ik ook om de overstap te doen naar de OC32 dus jij laat hier al weer een fijne tip zien (y)
Frotterdam maar lekker verder, hou ik wel van. ;)

Mvg Ron

Dennis1984

  • Offline Offline
  • Berichten: 484
  • Gotthardbahn
Re:NL baan: Frotterdam in h0
« Reactie #69 Gepost op: 14 april 2013, 17:37:03 »
Ben,

Na het urenlang bestuderen van jouw baan heb ik nog een prangende vraag: waarom heb je gekozen voor Piko code A in je schaduwstation? Heeft dat te maken met de prijs of is er een andere reden?

Met vriendelijke groet,
Dennis

Ben

  • Offline Offline
  • Berichten: 4182
Re:NL baan: Frotterdam in h0
« Reactie #70 Gepost op: 14 april 2013, 18:39:39 »
Piko A is een stuk goedkoper dan Tillig Elite. En de wissels hoef ik niet te polariseren en kan ik open rijden.

Gr, Ben.

Ben

  • Offline Offline
  • Berichten: 4182
Re:NL baan: Frotterdam in h0
« Reactie #71 Gepost op: 08 mei 2013, 18:49:12 »
Kleine update, niet al te veel gedaan de laatste weken nu de lente is losgebarsten. (y)

OC32 decoder #2 is bedraad en zo goed als klaar, goed voor 10 servo's, 10 relais om te polariseren en nog een 4-tal 3lichtseinen. Draadjes, draadjes draadjes. ;D







Gr, Ben.

Ronald81

  • Offline Offline
  • Berichten: 2652
    • M'n treinbaan...
Re:NL baan: Frotterdam in h0
« Reactie #72 Gepost op: 08 mei 2013, 19:38:01 »
Je werkt het in ieder geval netjes af, aan de onderzijde!  (y)

Als dit de trend word voor de rest van de baan, zie ik wel iets moois groeien... ;)

Groet,

Ronald
Je rolt van het één in het ander...

ArjanM

  • Offline Offline
  • Berichten: 42
Re:NL baan: Frotterdam in h0
« Reactie #73 Gepost op: 09 mei 2013, 21:41:04 »
Ben,

Voor mijn nieuwe baan wil ik ook de OC32 in gaan zetten voor het aansturen van servo's en het polariseren van wissels. Ik heb dit voor een omgebouwde 3-rail wissel ook al eens gebouwd.
Waar ik nu nog steeds niet uit ben is de initiële situatie na opstarten van de OC32. Een mono stabiel relais zal altijd afvallen wanneer de O32 wordt uitgezet. Nu kun je een begin stand instellen op de OC32, die moet je dan wel synchroniseren met de servo stand. Echter dit is niet noodzakelijkerwijs dezelfde stand als geregistreerd in de besturings-software.
Voorbeeld
Baan wordt uitgeschakeld met wissel in stand afbuigend
Relais valt af, servo blijft hetzelfde.
Baan start op, OC32 sta ingesteld op rechtdoor: servo wordt versteld, en relais blijft onbekrachtigd.
Echter de software denkt dat de wissel op afbuigen staat.

Laat jij dit oplossen door het initialiseren van Koploper? Of heb je iets anders geregeld, zodat alles in sync is?

Groeten,
Arjan
Gr.
Arjan

Roco-line en Tillig, Intellibox, Loconet, TrainController 8

Ben

  • Offline Offline
  • Berichten: 4182
Re:NL baan: Frotterdam in h0
« Reactie #74 Gepost op: 09 mei 2013, 22:38:08 »
Hoi Arjan,

Kort antwoord: ik initialiseer altijd eenmalig bij opstart van Koploper. Daarmee is alles in sync. Heb eigenlijk nooit nagedacht over een andere mogelijkheid.

Gr, Ben.