BeneluxSpoor.net forum
Overige spoorzaken => Grootspoor => Topic gestart door: Albert.H0 op 05 May 2008, 23:04:01
-
In navolging van het Betuweroute....... draadje ook maar 1 over HSL-Zuid, want dat wordt toch ook inmiddels wel een soap. Of beter gezegd sof.
Uit de laatste Railmagazine (nr. 254): Volgens Infraspeed blijft het traject tussen Rotterdam en Antwerpen voorlopig dicht. De overgang tussen het Nederlandse en het Belgische veiligheidssysteem geeft nog te veel problemen.
Ehhhh, hoe bedoel u............? Het doel van invoering van het europese veiligheidssysteem ERTMS dat ooit op deze lijn gebruikt moet worden is toch juist om 1 systeem te krijgen zonder overgang tussen nationale systemen op de landsgrens. En daarnaast, voor zo'n traject als Rotterdam-Antwerpen kies je dan als gezamenlijke eigenaren van de infrastructuur toch voor 1 aannemer die het veiligheidssysteem voor het hele traject doet. En niet voor deelsystemen tot de grens. Hoe ouderwets (protectionistisch, nationalistisch) kun je nog zijn.
Onderhand lijkt het tijd voor een serieuze parlementaire enquete.
Albert
-
In dat nummer tevens een foto van het eerste HIspeed treinstel. Die Italianen zullen wel lachen, want het ziet ernaar uit dat de treinstellen toch ruim op tijd beschikbaar zullen zijn. ;D
En dat die ICRm rijtuigen voor Jan met de korte achternaam in allerijl zijn aangepast.
-
Kunnen we nog meer lachen, want dan moet NS misschien de Benelux behouden, omdat ze de rijtuigen niet nodig hebben :P
-
Het is te triest voor woorden dat een aantal hobbyisten die een goeie(smeer??) toegang hebben tot de politiek dit toch maar weer voor elkaar kunnen krijgen. Dit geldt ook voor de betuwe route. De BV Nederland moet zonodig overal op vooruit lopen en zich daarbij op een vreselijke manier onmogelijk maken. De veiligheissystemen zowel in Duitsland en Frankrijk zijn muliproof en dat had gemaakt dat beide lijnen in ieder geval vernuftig gebruikt hadden kunnen worden. Waarom hier expirimenteren......
Maar Nee overheid, of het nou brandweer politie of den Haag is moeten weer overal het laatste woord hebben, betreffende veiligheid, zodat kosten op een vreselijke manier uit de hand lopen. Dat geldt overigens ook voor de tunneltjes in Roermond. Ze hadden zeker nog nooit van een Maastunnel gehoord die reeds voor de oorlog in gebruik was en ze nog niet eens wisten hoe je electronica schrijft..........
Maar Ja ik zal wel de doemdenker zijn
Ik slaap wel verderrrrrr :-X :-X :-X :-X
Grtz Rob
-
Kunnen we nog meer lachen, want dan moet NS misschien de Benelux behouden, omdat ze de rijtuigen niet nodig hebben :P
De benelux BS had zo ie zo al voor 1 april de dienstregeling uitgemoeten hoorde ik, dus als dat zo zou zijn, krijgen we een trek - trek stam ;D
Groetjes,
Robbert
-
En wat gaat er nu gebeuren met die 186 jes als de V250 eerder wordt afgeleverd? Misschien kunnen ze daarmee de paar veel te oude en veel te vieze 16/17/1800 jes mee aflossen.
-
Die worden geleased dus gaan dan gewoon terug.
-
CDA-actie voor behoud Benelux-trein
Het CDA in de Tweede Kamer wil de Benelux-trein tussen Roosendaal en Brussel behouden.
Nu er een hogesnelheidstrein komt, vervalt de intercity van Amsterdam naar Brussel. Reizigersorganisatie Rover is daar kwaad over. Veel Zeeuwse reizigers stappen in die intercity die in Roosendaal stopt.
Het CDA wil dat de treinverbinding blijft bestaan. Minister Eurlings van Verkeer praat hier binnenkort over met zijn Vlaamse collega.
bron PZC
-
Wist iemand trouwens dat het 1e HSL treinstel nog leeg is van binnen? :P
-
Is dat het treinstel wat naar Velim? gestuurd is. Dan wordt het voor testritten gebruikt en zal er wel meetapparatuur en simulatiegewicht ingebouwd worden. Dan is het ivm beschadigen en bewegingsvrijheid makkelijker als er geen interieur aanwezig is.
Maar dit is maar een wilde gok van mij.
Gr.
Eric
-
In dat nummer tevens een foto van het eerste HIspeed treinstel. Die Italianen zullen wel lachen, want het ziet ernaar uit dat de treinstellen toch ruim op tijd beschikbaar zullen zijn. ;D
Gezien de ervaringen met door AnsaldoBreda gebouwd materieel zou ik er maar niet op rekenen dat de V250 voorlopig in dienst komt. Zie bijvoorbeeld het Deense IC4-debacle en ook de Noren zijn niet gelukkig met het in Italië gebouwde materieel.
www.raymondkies.nl
-
Ik zag eergisteren weer een stam voorbij komen van Asd naar Rtd: Klik hier. (http://www.flickr.com/photos/robbertvandera/2474397300/)
Grtz,
Robbert
-
Ha, zo te zien staan de Priority-rijtuigen eindelijk in de juiste volgorde.
Wel leuk om eindelijk zo'n stammetje te zien! Vooralsnog kom ik tussen Den Haag en Rotterdam alleen maar stammen met afgekauwde 1180'ers en dito stuurstandrijtuigen tegen.
Zijn er nog steeds plannen om de 1180'ers in de BNL-dienst te vervangen voor de Traxxjes? Dat was al de bedoeling sinds september '07...
Gr.
Geoffrey
-
Mooie plaatjes Robbert!
Begin deze week zag ik een benelux met de loc voor de stuurstand, richting Leiden rijdend vanuit Amsterdam.
-
Ik zag eergisteren weer een stam voorbij komen van Asd naar Rtd: Klik hier. (http://www.flickr.com/photos/robbertvandera/2474397300/)
"Eergisteren" en bij de foto staat 7 mei, 8 dagen verschil!? ;D Opmerking dat het mogelijk om een testrit zou gaan, is niet juist, niet alles wat 'beweegt' in die kleuren op de HSL is een testrit. Ik was die dag de 'chauffeur' van die trein en deze rit was in het kader van opleidingen. Volgens mij heb ik je zien staan toen ik die loc te Rtd omreed. Zie andere foto van die dag rechts onderaan deze pagina: http://www.joshua-homepage.nl/werk/hslfoto.html (http://www.joshua-homepage.nl/werk/hslfoto.html)
Groet Jos
-
Locomotief ontspoord tussen Rijswijk en Delft
Laatst gewijzigd: 16 mei 2008 09:48
DELFT - Een locomotief van een intercity is vrijdagochtend om 07.45 uur ontspoord na een aanrijding met een vorkheftruck. Het ongeval gebeurde op een spoorwegovergang tussen Delft en Rijswijk. Er zijn geen gewonden gevallen, zo meldde een politiewoordvoerster.
De intercity was op weg van Den Haag naar Venlo. Tussen Delft en Rijswijk is geen treinverkeer mogelijk. Bovendien is een brug beschadigd. Het is onduidelijk hoe groot de schade is.
De dienstregeling tussen Den Haag en Rotterdam is volgens een zegsvrouw van Spoorbeheerder Pro Rail ernstig ontregeld. Pro Rail adviseert reizigers tussen Den Haag en Rotterdam om te reizen via Gouda.
Het is nog onduidelijk hoelang het oponthoud gaat duren. De eerste prognose is dat tussen 12.00 en 13.00 uur het treinverkeer weer op gang komt. "Maar ik benadruk daarbij dat dit een heel voorzichtige prognose is. We moeten een slag om de arm houden. We weten bijvoorbeeld nog niet of en hoe groot de schade aan het spoor is."
De spoorlijn tussen Den Haag en Rotterdam is een van de drukste spoorverbindingen van ons land. Hoeveel reizigers door de aanrijding moeten omreizen is onduidelijk. Maar volgens Pro Rail gaat het zeker om duizenden mensen.
Reizigers hebben niets gemerkt van de aanrijding. Dat zegt Thies Timmermans, zelf een van de passagiers. "Ik zit in de achterste coupé, misschien is het effect daar minder", meldde hij vrijdag vanuit de stilstaande trein.
"We worden goed op de hoogte gehouden door conducteurs, maar hebben begrepen dat het voorlopig wel even gaat duren. We zouden de komende uren nog wel in de trein moeten blijven."
(c) ANP/Novum
-
In verkeerd draadje gepost? ;D
Eric
-
Vandaag weer een trein zien rijden op de HSL bij Hoofddorp. Benelux rijtuigen ingesloten tussen 2 Traxxjes
-
Weet iemand misschien hoe het staat met de bouw van de V250 treinstellen? Ik vind ze lelijk daar niet van, maar ik ben wel benieuwd wanneer er eens een fatsoenlijke trein over de HSL gaat rijden.
In Rail Magazine staat dat de HSL tussen Amsterdam en Rotterdam na de zomer in gebruik gaat. Ben benieuwd :-|
Waarom is er destijds als back-up niet de oude TVM 430 beveiliging in gezet? En heeft dat systeem bij de introductie ook geen problemen gekend? Ben ik eigenlijk wel nieuwsgierig naar.
Mvgr Jan Wiebrand
-
Vandaag weer een trein zien rijden op de HSL bij Hoofddorp. Benelux rijtuigen ingesloten tussen 2 Traxxjes
Maak daar maar BR 189 023-5 en de BR 189 065-6 van:
(http://www.open.ou.nl/hon/parallelnoorderkempen5.jpg)
© www.hsl-zuid.nl
Groetjes,
Robbert
-
Nee, er rijd inderdaad ook een priostam met 2 Traxx'n rond op de HSL ;)
-
O, dan reed er een treintje dat niet bekend was bij mij. Ik had alleen die 2x 189 door gekregen.
Excuses.
Groetjes,
Robbeert
-
Hij reed vlak langs de trein waar ik in zat, zo één:
(http://lh6.ggpht.com/bobrodenburg/RwLDey5AHKI/AAAAAAAAGWs/pCA3G3wWuBY/s400/Img_5769.jpg)
(http://lh4.ggpht.com/bobrodenburg/RwLDLS5AG-I/AAAAAAAAGVI/wM6MszdoXbU/s400/Img_5781.jpg)
-
Klopt,
Dat zijn die traxx.
Groetjes,
Robbert
-
ik heb er wel een vage foto van als die gewenst is (die traxxen)
maar nu is het bedtijd
-
Voor de duidelijkheid:
Foto's zijn genomen bij station Rotterdam.
Bij de 2de foto staat de Traxx niet in de mist of komt er rook uit, het is de Stoom van een passerende SSN Stoomtrein ;D (van waaruit deze foto's zijn genomen)
-
Remco,
Foto's van de traxxen op de hsl zijn altijd welkom. Gewoon op de hoofdbaan is bij iedereen wel bekend denk ik.
Groetjes,
Robbert
-
Volgens mij hebben ze deze week weer tests uitgevoerd op de HSL met die TraXX locs en rijtuigen. Heb ze diverse keren gezien op station Rdam CS. En er ios ook een TraXX loc met op de zijkant in het lettertype en tekstkleur van prorail de tekst:""Powered by ProRail"
mvg,
Matthijs
-
JanWiebrand,
Één treinstel is momenteel in Tjechië om beproefd te worden.
Als de proeven goed verlopen komt het omstreeks september naar Nederland voor verdere proefritten.
Daarna gaat het stel terug naar Italië om te worden voorzien van interieur.
In december hopen 'ze' op de HSL te gaan rijden. Dit wordt niet hardop gezegd en ook het jaartal erachter is nog niet zeker :)
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/NS_Highspeed_V250___Velim1_31_03_08.jpg)
Velim, 31-03-08 foto: Jiri Konécný
-
Vorige week dinsdag, 17 juni, reed er op de HSL net voor Antwerpen een 2-tal TRAXX-en met daartussen 3 rijtuigen, ik denk NMBS I-11. Zo te zien testrit Noorderkempen-Antwerpen.
Albert
-
JanWiebrand,
Één treinstel is momenteel in Tjechië om beproefd te worden.
Als de proeven goed verlopen komt het omstreeks september naar Nederland voor verdere proefritten.
Daarna gaat het stel terug naar Italië om te worden voorzien van interieur.
In december hopen 'ze' op de HSL te gaan rijden. Dit wordt niet hardop gezegd en ook het jaartal erachter is nog niet zeker :)
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/NS_Highspeed_V250___Velim1_31_03_08.jpg)
Velim, 31-03-08 foto: Jiri Konécný
Man wat zijn die dingen lelijk...als ie ooit in model uitkomt gaat ie aan mijn neus voorbij. Mijn persoonlijke mening natuurlijk, er zullen genoeg mensen zijn die hem wel mooi vinden.
-
Ik begrijp bij lange na niet hoe zo'n gat voorin aerodynamisch kan zijn... ;)
-
zal wel dezelfde ontwerper zijn die de fiat mutipla ontworpen heeft....ver vanaf blijven dus.
-
Ik begrijp bij lange na niet hoe zo'n gat voorin aerodynamisch kan zijn... ;)
Dat is gewoon een grote luchthapper ;D
mvg,
Matthijs
-
(http://i177.photobucket.com/albums/w225/rrvm1971/101_3973.jpg)
(http://i177.photobucket.com/albums/w225/rrvm1971/101_3976.jpg)
(http://i177.photobucket.com/albums/w225/rrvm1971/101_3974-1.jpg)
zoals beloofd wat vage foto's van de HSL, genomen thv Rotterdam Blijdorp
-
Wel wat aan de late kant, maar donderdagmiddag 26 juni, rond 17.00 uur. Zag ik vanuit de stopper naar Gouda in het tegenlicht een trein rijden richting Amsterdam. Zo te zien was de loc een 189'er en een zeven tal tijtuigen.
-
Dat zal geen 189 zijn geweest, hooguit een E186.
www.raymondkies.nl
-
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/NS_Highspeed_V250___Velim1_31_03_08.jpg)
Het lijkt wel zo'n Senator van de DB aan de voorkant (ws hebben ze die ook de 2008 looks willen geven net als bij de Mini en de Fiat 500 waar het bij de auto's dan wel gelukt is ;D).
De kleur is die van een mislukte zuurstok van de kermis vind ik (nu maar kijken of je nagellak in de airbrush kunt doen om die kleur te gaan spuiten 8)).
En dat gat zal wel de achterkant zijn waar de uitlaat naar buiten komt!
Tot slot: uitdaging voor Karst om te gaan bouwen!.
Kees-Jan
-
Mjah, maar waar ga je die, eh, unieke kop van maken? Een Plan V gebruiken zal dit keer niet lukken.
- Peter
-
...Tot slot: uitdaging voor Karst om te gaan bouwen!...
OMDB >:( >:(
Dat ik tegenwoordig ook oost-europeesch aardig vind, wil nog niet zeggen dat ik alle gevoel voor estaetica heb verloren ;D ;D ;D
Grmbl,
Karst
-
Geen idee of het iets met de HSL te maken heeft, maar ik zie hier die zuurstok wagons voorbij komen op foto's.
Zag vandaag toen ik richting hoofddorp ging bij schiphol een trein rijden met de samenstelling:
Bordeaux Rode stuurstandrijtuig
een aantal zuurstokwagons (zoals ik ze maar noem :P)
en een Bordeaux Rode elok.
mijn vraag: hoort dit wel daar te rijden in die samenstelling?
mvg,
piet
p.s. heb niet zo veel kennis van het huidige materiaal en de verschillen er tussen, dus gooi ik de vraag hier maar ff.
-
Nou ik zal straks eens kijken als ik naar Breda ga of ik een nagellak IC tegen kom.
Kees-Jan
-
Ja hoort daar. Dat is de huidige samenstelling van de gewone Beneluxtrein tussen Amsterdam en Brussel. Die zuurstokrijtuigen zijn bedoeld voor de HSL, maar zo lang ze daar nog niet inzetbaar zijn, staan ze vooral in de aloude Beneluxtrein.
En wat betreft de testritten met de Traxx locs op de HSL. Die lopen volgens mij zeer regelmatig gewoon door. Ik sta iedere vrijdagavond op de tennisbaan nabij Blijdorp en op zo'n avond komt het setje een paar keer over het HSL-spoor voorbij.
-
En wat betreft de testritten met de Traxx locs op de HSL. Die lopen volgens mij zeer regelmatig gewoon door. Ik sta iedere vrijdagavond op de tennisbaan nabij Blijdorp en op zo'n avond komt het setje een paar keer over het HSL-spoor voorbij.
Klopt, zijn meetritten in verband met stof in de Groene Hart tunnel.
www.raymondkies.nl
-
dankje,
weet ik dat ook weer, vond het al zo raar. Best lelijke kleuren vind ik:P rood met wit gaat nog wel, maar dan roze er tussen. lelijk ::)
-
Straks staan de rijtuigen in de juiste volgorde en dan zul je zien dat het best mooi wordt. De locs zijn dan trouwens ook rood, ik dacht dat locs met de stam voor de meetritten nog groen zijn.
www.raymondkies.nl
-
di avond, zo rond 18:30 reed een rode traxx nabij roefarendsveen ri. R'dam.
-
Straks staan de rijtuigen in de juiste volgorde en dan zul je zien dat het best mooi wordt.
ik zag eergister de rijtuigen al in de goede volgorde staan. de kleuren liepen in iedergeval mooi in elkaar over.
grtz
-
ER rijden al een tijdje een paar benelux treinen met de rijtuigen in de juiste volgorde.
-
kleuren mogen dan wel mooi overlopen als de wagons op volgorde staan, maar vind de kleur roze gewoon niet op een trein thuis horen :P alleen rood met wit was mooier geweest.
geen idee of deze benelux trein in volgorde stond. we reden er te snel onderdoor
mvg,
piet
-
ER rijden al een tijdje een paar benelux treinen met de rijtuigen in de juiste volgorde.
Ik kan me dat eerlijk gezegd niet voorstellen. De rijtuigen mogen pas in de juiste volgorde worden gezet als ze (in de normale dienst) op de HSL gaan rijden. Eerder niet.
www.raymondkies.nl
-
Dat klopt. Maar tussen wat er mag en wat er wekeleijk gebeurd zit een wereld van verschil. Niet alleen bij de spoorwegen. ;D
Ik heb ook al eerder een stam in de juiste volgorde gezien. Gespot enige tijd geleden (volgens mij ergens eind Mei) vanaf de A16. Kwam tegemoed dus ging te snel voorbij en had geen camera bij de hand.
Gr.
Eric
-
Raymond als je me niet geloofd dan wil ik je best een foto sturen. Ik heb er meerdere op de foto gezet dus beetje vreemd om dan te zeggen dat het niet zo is :S
-
't Is geen kwestie dat ik je niet geloof, maar er is altijd op gehamerd dat de rijtuigen in een Benelux-stam nooit in de juiste volgorde mogen staan. Een ongeluk zit in een klein hoekje dus het kan best zijn dat het een keertje fout is gegaan. Ik ben wel benieuwd naar een foto, dus zet 'm er maar op ;)
www.raymondkies.nl
-
Ik wil best wel een setje LSjes over blazen hoor (das pas pimpen).
Kees-jan
-
di avond, zo rond 18:30 reed een rode traxx nabij roefarendsveen ri. R'dam.
Donderdagavond bij Nieuw-Vennep gespot richting A'dam. Zeer hoge snelheid (schatting ca 180 - 200 km/uur)
-
't Is geen kwestie dat ik je niet geloof, maar er is altijd op gehamerd dat de rijtuigen in een Benelux-stam nooit in de juiste volgorde mogen staan. Een ongeluk zit in een klein hoekje dus het kan best zijn dat het een keertje fout is gegaan. Ik ben wel benieuwd naar een foto, dus zet 'm er maar op ;)
www.raymondkies.nl
Voglens mij waren er al stammen in de goede volgorde gezet inmiddels...
-
Donderdagavond bij Nieuw-Vennep gespot richting A'dam. Zeer hoge snelheid (schatting ca 180 - 200 km/uur)
Lijkt me lastig voor een loc met een Vmax van 160 km/h....
www.raymondkies.nl
-
Kan het dan een andere loc geweest zijn?
Was echt bloedjesnel...
-
'k zou niet weten wat, hooguit een 189, maar die kan maar 140 km/h...
www.raymondkies.nl
-
Wat ik nou lees...
HSL-nieuws op NU.nl (http://www.nu.nl/news/1710550/32/NS_gaat_vanaf_september_proefrijden_op_HSL-spoor.html)
Zou het er dan tóch van gaan komen ???
-
Zo, een paar miljard stukgeslagen voor maar 20 km sneller rijden. Geweldig. Of gaat de Thalys daar harder rijden?
-
De thalys en die andere trein die geleverd wordt door het Italiaanse AnsaldoBreda gaan harder rijden. Ik denk dat met die treinstellen de Traxx locs met HiSpeed rijtuigen bedoelt wordt.
mvg,
Matthijs
-
Wat ik even niet snap :
- "De reisduur tussen Schiphol en Rotterdam wordt (...) teruggebracht van 47 minuten naar 26 minuten."
- "Deze treinen kunnen 160 kilometer per uur rijden op het hogesnelheidstraject, in plaats van de huidige 140 kilometer per uur op de normale rails"
Hoe rekenen ze dat, 20 km/u harder en de reisduur bijna halveren ... ???
-
Heeft misschien ook iets te maken met het aantal stops of verkeer wat in de wegrijd. Is puur een suggestie.
-
Tsja, in Denemarken heeft de DSB een ultimatum gesteld aan AnsaldoBreda: als de voor DSB gebouwde treinstellen IC4 niet binnen een bepaalde periode rijden, dan kan de fabriek ze terug komen halen...
Dat belooft wat voor ons 'vogelbekdier'.
mvg,
Gert
-
Hoe rekenen ze dat, 20 km/u harder en de reisduur bijna halveren
Dat is niet alleen een kwestie van harder rijden... De HSL-is een korter traject van Rotterdam naar Amsterdam, en stops in Den Haag en Leiden worden overgeslagen.
-
Niet alleen dat, op het normale net wordt ook geen 140 gereden in de Randstad, daar is het veel te druk voor.
-
Uit het bericht:
De Nederlandse Spoorwegen gaan vanaf 8 september proefrijden met treinstellen op de hogesnelheidslijn tussen Schiphol en Rotterdam. Dat heeft een woordvoerder van de NS donderdag gezegd.
Over hoe lang de proef gaat duren, wil de NS niet speculeren.
"Zowel de trein als de rails en het beveiligingssysteem (Ertms) worden getest." De datum van 1 oktober waarop minister Camiel Eurlings (Verkeer) hoopte om met de HSL-Zuid-treinen te gaan rijden, lijkt hierdoor welhaast onmogelijk te halen.
Ik dacht dat e.e.a. al lang getest was. Bijvoorbeeld op het deel Rotterdam-Antwerpen bleek uit testen dat de overgang op de grens tussen de systemen (waarom in 's ...... naam verschillende sytemen op één lijn???) niet werkte.
Deze lijn is waarschijnlijk zodra de testen eindelijk zijn afgelopen volledig versleten. moet ie weer gerenoveerd worden, en opnieuw getest enz...
-
hoi,
op somda staat een dienstregeling die vanaf 18 augustus geldig is. dit is een globale dienstregeling. de treinen rijden tussen amsterdam en rotterdam in proefbedrijf.
mvg
-
Vandaag passeerde een traxx (zo'n groen zilveren) met de Benelux trein (met gewone reizigers) station Leiden.
(http://lh6.ggpht.com/bobrodenburg/RwLDey5AHKI/AAAAAAAAGWs/pCA3G3wWuBY/s400/Img_5769.jpg)
zo 1 dus
Is het nu gebeurt met de reeks 11 :-|
-
Er komt zeker een einde aan de 11.8 in Nederland.
Maar voorlopig nog niet denk ik.
Ze gaan alleen proef rijden op het stuk Amsterdam - Rotterdam
-
ik had gehoord dat bij HSL A4 bij het steeds verzakt en dat ze daar niet hebben geheid lekker slim van ze ;D
groetjes bas
-
HEt is toch wel echt gebeurt hoor. Er rijd nu 1 stam met 186. En volgens mij ergens eind september komt er een tweede bij. Dus het duurt nog wel even maar het aantal ingezette reeks 11 word wel minder. Ik vind het wel een vooruitgang. De reeks 11 hoord bij de oude benelux en niet bij de zuurstok treinen.
-
maar aan de kopse kanten, is er een toch de stuurstand?
-
Volgens mij gaan ze of met 2 traxx loc's rijden in trek-trek bedrijf.
Of de loc gaat in Amsterdam Centraal en in Brussel Zuid omlopen.
De Stuurstand is helaas niet bruikbaar in cominatie met een Traxx, Die is alleen maar geschikt voor op de 11.8
-
Lijkt me sterk is wel een heel duur grapje. Ik denk dat ze een extra loc in Brussel en Amsterdam laten om over te pakken. Scheeld je een hoop onnodige kilometers.
-
Dat kan ook.
Dat bedoelde ik in principe ook al met Omlopen.
En ik denk dat trek-trek goedkoper is, want rangeren op Brussel zuid is praktisch onmogelijk, veel te druk.
En in Amsterdam is het ook veel te druk.
En af en aan rangeren van de loc kost ook geld, ik denk dat het dan goedkoper is om met 2 loc's te rijden
En je moet ook denken aan de stallingskosten.
Want als je in Amsterdam en Brussel een loc parkeert, zit je ook met stallingskosten volgens mij??
-
Nu rijden ze toch ook al met een stam rond. Daar zit maar 1 loc voor. Dus nu moeten ze sowieso omlopen. Die 186 dat zijn goedkope locjes.
-
Ik meen gelezen te hebben dat de zuurstoktrein "straks" weldegelijk als trek-trek gaat rijden. Dit ivm het kop maken in Breda. (Dit dus als het ooit zover komt dat de HSL volledig in gebruik genomen wordt.)
Gezien de "voortgang" van het hele HSL gebeuren zou het me niet eens meer verbazen als de vogelbekalbatrosanasoldobredazuurstok alsnog "op tijd" beschikbaar is.
Kunnen ze die priobakken weer lekker ombouwen naar normale ICRm en zijn ze nooit gebruikt waarvoor ze bestemd waren.
mvg
Sander.
www.nsrijdtverder.nl
-
heb vorige week in het brabants dagblad gelezen dat ze per 8 september
gaan proef rijden tussen schiphol en rotterdam cs met 2traxx locs een voor en
een acherop en 6 rijtuigen als dat goed gaat willen ze per 1 oktober gaan rijden
tussen amsterdam cs en rotterdam cs.
de tijd zal het uitwijzen of alles ook zo gaat
m.v.g.gerard
-
Lijkt me niet dat ze die karren weer helemaal terug gaan bouwen naar oorspronkelijke staat. Ze zullen alleen van buiten wel weer gehuisstijld worden.
-
De Pryor bakken zijn qua interieur vrijwel gelijk aan ICRm.
Dus alleen opnieuw spuiten.
-
vandaag nog gespot:
(http://farm4.static.flickr.com/3082/2797150835_06b520228e.jpg)
;D ;)
Kees-Jan
-
Dat is toch de betuwe-route die bij jou langs het dorp loopt? ;D
-
In Brussel komt er een andere Traxx voor. De loc die de trein aanbrengt komt de volgende dag pas weer terug naar NL. Wat ik hoorde is dat de Traxx-inzet heel langzaam uitgebreid gaat worden,maar voorlopig rijdt er één stam. Kunnen we nog even genieten van de stuurstanden en de 11.8!
Gr André
-
De Pryor bakken zijn qua interieur vrijwel gelijk aan ICRm.
Dus alleen opnieuw spuiten.
Hebben ze niet gewoon het interieur geplaats van de Intercity+ ?
In onze locale krant stond een grote (waarschuwings ???)advertentie over het proefrijden ,(dat de melk van de koeien in de wei zuur kan worden etc,etc).
Op de stations wordt dan ook gestopt waarbij de deuren geopend en gesloten worden om de werkelijkheid zo goed mogelijk te benaderen (dan staan de borden wel op "niet instappen/do not board" ::).
Op de laatste testdag gaan ze met publiek proefrijden waarvoor je, je straks kan aanmelden.
-
zojuist gespot
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/10sep008_137.jpg)
-
En waar is dat?
-
@ Bob,
Nee (misschien helaas voor de huidige benelux reizigers) maar in de IC+ zat duidelijk een ander interieur dan in deze benelux zuurstok bakken.
Bovendien zou er ook nooit voldoende IC+ interieur geweest zijn om er alle benelux zuurstok bakken mee te voorzien. ;)
m.v.g.
Mark
-
Er staat al bijna een week een stam zuurstokrijtuigen in de juiste volgorde in Maastricht.
-
Die wordt zondag overgebracht naar Amsterdam achter een E186.
www.raymondkies.nl
-
@Trabantfahrer
Dat klopt helemaal.
Want vandaag is een E186 met een (vervuilde) stam Prio-rijtuigen aangekomen, die heeft hij daar laten staan.
En heeft de andere rijtuigen wat er al stonden meegenomen.
De rijtuigen die in Maastricht zijn aangekomen hadden nog geen lampje boven de deuren.
Die wat vandaag richting Amsterdam vertrokken zijn hadden dat wel.
Zou het kunnen dat ze in Maastricht bezig zijn met het maken van die oranje lampjes boven de deuren???
-
Da's goed mogelijk.
www.raymondkies.nl
-
Gister heb ik voor de 2e keer een trein ingehaald op de HSL met de trein waar ik inzat. Dit keer was er een V100 van RRF onder weg richting Lage Zwaluwe net ten zuiden van het kanaal tussen Breda en Lage Zwaluwe.
Groetjes Michiel
-
@J.Beckers. Er worden inderdaad lampjes boven de deuren ingebouwd. Daarvoor worden de rijtuigen helemaal naar Maastricht gesleept. En ja zo'n 186 staan toch nog massaal onder te stoffen :P
-
@Rail4Marcel.
Dat is inderdaat goed dat die 186 loc's eens in bewging komen, want stilstaan kost ook geld.
-
En het belangrijkste nu kan ik ze op de foto zetten in Eindhoven wat wil je nog meer :D ;D ;)
-
En ik hoef niet naar het noorden, Ik kan lekker met mn fietsje naar maastricht karre.
Kan ik daar lekker foto's maken.
Toch wel handig zo een werkplaats in maastricht.
-
@Rail4Marcel.
Dat is inderdaat goed dat die 186 loc's eens in bewging komen, want stilstaan kost ook geld.
Er rijden al vier E186'en in de Beneluxdienst (niet allemaal tegelijk trouwens).
www.raymondkies.nl
-
Ik zag afgelopen zondag de HSL trein staan bij A'dam CS.
-
Tomas,
Bijna goed.
De HSL zal je niet bij A'dam gezien hebben want dat is de gehele onder en bovenbouw, dus rails, bovenleiding, beveiliging etc.
HSL staat dan ook voor Hoge Snelheids Lijn
Je kan wel de HST gezien. Dat zijn de treinen. Eerst de zuurstokstammen en als ze ooit geleverd worden de vogelbekdieren aka V250.
HST betekend op zijn beurt Hoge Snelheids Trein.
Een subtiel verschil maar wel twee wezenlijk verschillende termen.
Gr.
Eric
-
Daarom zegt hij ook 'HSL trein'. Dat is een trein die op een HSL rijdt, wat overigens niet hetzelfde is als een HST. En aangezien dat ding van 160 km/u bepaald geen HST is, lijkt me die omschrijving nog de beste. :)
- Peter
-
Is het hiet iedereen ontgaan dat opde HSL tussen Amsterdam en Rotterdam al bijna een week een soort van proefbefrijf wordt gereden (E186 met Prio-stam)?
www.raymondkies.nl
-
Is het hiet iedereen ontgaan dat opde HSL tussen Amsterdam en Rotterdam al bijna een week een soort van proefbefrijf wordt gereden (E186 met Prio-stam)?
www.raymondkies.nl
Nee: heb vorige week in het brabants dagblad gelezen dat ze per 8 september
gaan proef rijden tussen schiphol en rotterdam cs met 2traxx locs een voor en
een acherop en 6 rijtuigen als dat goed gaat willen ze per 1 oktober gaan rijden
tussen amsterdam cs en rotterdam cs.
de tijd zal het uitwijzen of alles ook zo gaat
m.v.g.gerard
Ik heb alleen nog geen foto's gezien ;)
-
Ja, zoiets dacht ik al.
Want als ze ooit met die dingen naar Brussel gaan, kunnen ze niet daar lekker op Midi hun lokje laten omlopen.
Daar heeft Infrabel absoluut geen ruimte voor.
Volgens mij was dat toen bij de eerdere beneluxtrein zowel met de reeks 25.5 en de reeks 11.8 al een voorwaarde dat de treinen aan beide kanten een stuurpositie hebben.
Dat geld volgens mij niet voor doorgaande treinen, want die kunnen in een keer door.
-
Een belangrijke reden voor het inzetten van trek-duwtreinen was ook dat moest worden kopgemaakt in Antwerpen C.
www.raymondkies.nl
-
Voordat de Antwerpse treintunnel klaar was moest de Benelux altijd een half rondje rijden om aan Antwerpen centraal te komen.
Om daar kop te maken en dan zn reis vervolgen richting Brussel-Zuid.
Vandaar dat de beneluxtrein altijd over 2 stuurstanden heeft beschikt.
-
Vandaag heb ik iets gezien en ik dacht dat ik :o droomde :o.
Ik was post aan het bezorgen in Eijsden.
En ik ben toen op een bankje gaan zitten op het station daar om me een boterham te eten.
Toen kwam daar uit de richting van maastricht een ??? groen/grijze E186 met een stam pryority rijtuigen ???
Die reed richting Luik
heeft iemand enig idee wat die zuurstok kwam doen tussen Maastricht en Luik??
Zou het waarschijnlijk zijn dat ze van uit Maastricht mischien in een keer naar Brussel gaan als ze de lampjes boven de deuren hebben opgebouwd gekregen??
-
Door de stakingen in België zal er wel een stammetje tekort geweest zijn aldaar. Misschien dat ze toevallig net een van de in Maastricht van lichtjes voorziene stammen hebben gepakt om het tekort in België op te vangen?
-
Ja, dat zou kunnen, van uit Maastricht ben je immers binnen een uurtje bij de stelplaats in Schaerbeek (net voor Brussel)
-
Want als ze ooit met die dingen naar Brussel gaan, kunnen ze niet daar lekker op Midi hun lokje laten omlopen.
Daar heeft Infrabel absoluut geen ruimte voor.
Er wordt niet direct omgelopen, maar afgekoppeld, er staat aan de andere zijde van het station een 2e lok die de trein terugbrengt. De lok die 'm binnenbracht wordt na vertrek naar de andere zijde verplaatst en daar klaargezet voor de volgende trein.
-
Ik ben al heel vaak in Brussel zuid geweest, maar ik heb daar nog nooit gezien dat een locomotief omliep of afgekoppelt werd, behalve natuurlijk als het gaat om en defect geraakte loc.
het is ook wel eens voorgekomen dat onze bordeaux rode benelux rijtuigen voorzien zijn van 2 loc's 11.8.
Dit kwam wel eens voor als het besturings systeem (MUX) van de Bs haperde.
-
Het test bedrijf ligy ook nog stil. Reden prorail en ns hispeed zijn nog klaar met de rails. Zou binnenkort met een testrit meegegaan zijn. Op uitnodiging van klantenpanel van NS. Helaas gaat het dus niet door.
-
Ik ben al heel vaak in Brussel zuid geweest, maar ik heb daar nog nooit gezien dat een locomotief omliep of afgekoppelt werd, behalve natuurlijk als het gaat om en defect geraakte loc.
Is dan waarschijnlijk nieuw.
Bij aankomst in Brussel-Zuid wordt de TRAXX steeds uitgeweken op spoor 22 terwijl een andere TRAXX aan de andere zijde van de trein wordt aangekoppeld (bron: Op De Baan nr. 87, oktober 2008).
Daar de 'Benelux'-treinen die door een Traxx verzekerd worden niet meer als trek- en duwtrein kunnen rijden, is in Brussel-Zuid een locwissel nodig. Er is immers niet voldoende keertijd om een frontwissel uit te voeren met dezelfde loc! (bron: Spoorwegjournaal nr. 165 september-oktober 2008)
-
Er zou sprake van zijn geweest dat de benelux zou gaan rijden met voor en achter een TRAXX loc.
-
Het test bedrijf ligy ook nog stil. Reden prorail en ns hispeed zijn nog klaar met de rails. Zou binnenkort met een testrit meegegaan zijn. Op uitnodiging van klantenpanel van NS. Helaas gaat het dus niet door.
Klok en klepel? NS Hispeed heeft natuurlijk helemaal niks met de oplevering van de infrastructuur te maken. Die testritten rijden wel, alleen niet met willekeurig publiek.
Er zou sprake van zijn geweest dat de benelux zou gaan rijden met voor en achter een TRAXX loc.
Daar zijn te weinig machines voor beschikbaar op het moment.
-
Gisteren op Rotterdam-CS (Vlak voor de presentatie van de CD- Railz)
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_1939_3.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_1939_3.jpg)
Loc loopt tegen de trein aan.
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_1938_3.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_1938_3.jpg)
Oude ontmoet nieuw
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_1940_3.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_1940_3.jpg)
Klaar voor vertrek!
SK
-
Er komt bij Hoofddorp een vracht terminal. Er is in ieder geval een miljoenen subsidie toegezegd.
(Gelezen in Haarlems Dagblad) (http://www.haarlemsdagblad.nl/nieuws/regionaal/haarlemmermeer/article3946545.ece/Geld_Rijk_voor_snelle_vrachttrein)
-
Zeker twee jaar uitstel supersnelle treinen.
DEN HAAG - De hogesnelheidstreinen zullen in Nederland pas in 2010 met 250 kilometer per uur kunnen rijden. Dat is zeker twee jaar later dan de bedoeling was.
Op het speciale hogesnelheidstraject (HSL) dat daarvoor is aangelegd kunnen de treinen vanaf volgend jaar wel langzamer rijden.
Minister Camiel Eurlings (Verkeer en Waterstaat) zal daarover dinsdag een brief sturen naar de Tweede Kamer, zo bevestigt een woordvoerder van het ministerie een bericht in De Telegraaf.
Late oplevering
Het uitstel komt door de late oplevering van de supersnelle treinen door het Italiaanse bedrijf Ensaldo Breda en omdat de Canadese treinenfabrikant Bombardier het nieuwe beveiligingssysteem niet eerder op orde krijgt.
De spoorlijn vanaf Hoofddorp naar het zuiden is sinds kort klaar en wordt getest. Waarschijnlijk kan HSA vanaf januari volgend jaar wel met een snelle trein gaan rijden tussen Amsterdam en Rotterdam. Deze trein kan 160 kilometer per uur rijden, 20 kilometer sneller dan de huidige intercity's.
Tgv's
Volgend jaar zomer kunnen mogelijk ook de Franse tgv's op het hsl-traject, maar ook die mogen dan niet harder dan 160. Vanwege het nieuwe beveiligingssysteem is het niet mogelijk treinen met verschillende snelheden op het tracé te laten rijden.
Door het uitstel bestaat volgens Eurlings de kans dat het hogesnelheidsbedrijf HSA (90 procent NS en 10 procent KLM) in de problemen komt. HSA moet vanaf nu gaan betalen voor het gebruik van de spoorlijn maar haalt daar niet genoeg inkomsten uit. Eurlings wil het bedrijf tegemoetkomen en zal binnenkort melden hoe hij dat denkt te doen.
Bron: nu.nl
Dus weer uitstel :( Zou NS nu zolangzamerhand niet eens een keer gek worden van al die problemen?
Wel jammer zo, een hoop tijd en geld gaat verloren.
Mvgr Jan Wiebrand
-
Verkeerde keuzes in het verleden bieden geen garantie voor de toekomst...... :-|
-
Dus weer uitstel :( Zou NS nu zolangzamerhand niet eens een keer gek worden van al die problemen?
Wel jammer zo, een hoop tijd en geld gaat verloren.
Mvgr Jan Wiebrand
Ze hebben ze zelf veroorzaakt door aparte treinstellen te willen hebben. Als ze gewoon de nieuwe AGV hadden besteld dan waren er een stuk minder problemen geweest.
-
Marcel,
Een tikje kort door de bocht.
NS (Highspeed) heeft niets met de infrastructuur te maken. Die is voor ProRail cs.
De keuze van het treinstel, tsja daar is al veel over geschreven. De keuze voor AnsalsoBreda is nou niet direct de gelukkigste gebleken (luisteren naar ander afnemers had geen kwaad gekund).
Toen de V250 werd besteld bestond er nog geen AGV (is pas dit jaar geprensenteerd) en moet nog gehomologeerd worden. Alhoewel de techniek daarin gebaseerd is op de TGV's is het ook nog maar afwachten in hoeverre dat dierct goed gaat.
Een TGV of ICE afgeleide had minder pijn opgeleverd.
Gr.
Eric
-
Heeft het er niet mee te maken dat een TGV of ICE, waar je al gauw 350 km/u mee kunt rijden (de Chinezen gaan volgens mij 380 km/u met een aangepaste ICE3 rijden) veel te duur is voor die kippeneindjes die je in Nederland hebt? Nog voordat je goed en wel je topsnelheid hebt bereikt, moet je alweer afremmen omdat er weer een groot uitgevallen dorp aan zit te komen. Dan is het logischer om een model te kiezen dat aan minder hoge eisen voldoet en dus goedkoper kan zien.
Kijk, daar hadden ze wel naar bestaande treinstellen, die 250 km/u gaan, om kunnen kijken. Al zijn die meestal kantelbaktreinstellen, wat op een HSL een beetje nutteloos. Er is eigenlijk niet zo gek veel voor hogesnelheidslijnen, maar dan met een beperkte snelheid. Wat meteen de vraag opwerpt of die dingen wel überhaput zinvol zijn.
- Peter
-
Daar hebben we het al eens over gehad. Echte hogesnelheidstreinen zijn te duur voor het verkeer over de HSL binnen de Benelux. Er moesten dus treinen met een top rond 250 km per uur komen en in dat segment is niets van de plank leverbaar.
Overigens hebben de problemen met de opening van de HSL niet met de treinen, maar met de beveiliging te maken. Thalys had anders al lang met 300 km per uur door Nederland gescheurd.
-
Er is eigenlijk niet zo gek veel voor hogesnelheidslijnen, maar dan met een beperkte snelheid. Wat meteen de vraag opwerpt of die dingen wel überhaput zinvol zijn.
dat een product nog niet of in mindere mate bestaat zegt niets over de behoefte aan een dergelijk type trein. De behoefte moet eerst onderkend worden en de situatie moet ook eerst geschikt zijn voor 'stoptreinen op een HSL'. Daar heb je in eerste plaats uberhaupt een HSL voor nodig en die zijn helemaal nog niet zo talrijk. In Spanje rijdt men ook met semi-snelle treinen, gedeeltelijk over snelle lijnen en de SNCF plant een gigantische order voor treinstellen zowel op conventioneel net kunnen rijden als op de HSL-en met snelheden tot 250 km/h. Zweden onderzoekt ook treinen met dergelijke snlheden in in Belgie is de nieuwe Reeks 18 ook gewchikt voor 200 km/h voor precies dezelfde reden, rijden op HSL en normaal net. Dit is voor mij op dit moment een duidelijk indicatie dat meerder partijen onderkennen dat het introduceren van zo'n categorie interessant is.
We hebben het over een relatief nieuwewetse treincategorie. Hier moet dus nog veel veldwerk worden gedaan, al is het zo dat er toendertijd al wel enige producten genoemd hadden kunnen worden die dichter bij het productiestadium zaten dan de geheel nieuw ontwikkelde Albatros (bv de S/120 van CAF). Daarnaast kan je natuurlijk bedenken dat fabrikanten veel meer kunnen aanbeiden dan wat er daadwerkelijk rijdt. Alstom en Siemens hadden vast ook, op basis van veel ervaring met typen die gedeeltelijk dezelfde functie vervullen, goede producten in de aanbeiding.
-
en de SNCF plant een gigantische order voor treinstellen zowel op conventioneel net kunnen rijden als op de HSL-en met snelheden tot 250 km/h.
Heb je daar meer informatie over? Het klinkt namelijk een beetje vreemd als ik zie hoe de hogesnelheidslijnen in dat land zijn aangelegd, met nauwelijks haltes onderweg noch een groot aantal verbindingen met het klassieke net. Lijkt me meer iets voor Spanje (waar de mid range HST's inderdaad dagelijkse praktijk zijn) en Italië (waar je zo'n beetje elke 500 meter een verbinding hebt tussen HSL-net en klassieke net ;D).
-
Ik zag vanochtend op Rotterdam Centraal een 186 met een paar zuurstok-rijtuigen aan de haak staan. De 186'er had 2 (twee) pantografen tegen de bovenleiding staan. Ik dacht dat deze locs per stroomsoort één pantograaf hadden... klopt dat?
-
Ik las in RM dat de 189 van Railion de binnenste twee stroomafnemers gebruikt voor 1500 en 3000 V gelijkspanning en de buitenste twee voor 15 en 25 kV wisselspanning. Ik geloof dat dit hetzelfde is bij de TRAXX locs serie 186.
Ik ben wel heel benieuwd wanneer er nu echt ook reizigers over de HSL vervoerd gaan worden.
Mvgr Jan Wiebrand
-
Misschien wel iets voor de ICE?
-
Afgezien van dat er te weinig stellen van zijn zit je nog met de beveiliging. ;)
-
ATC wil de rode traxx 186 terug hebben naar de orginele groene/zilvere kleuren... vandaar dat de locs nog niet in Belgie zijn geweest ;). Verder als je wat traxx'n wilt fotograferen, vrijdagmiddag op R'dam, staan er een stuk of 5.
Robbert.
-
waarom dan?
-
Zal wel met geld te maken hebben. HiSpeed huurt (of leased) deze loks. Van ATC (de eigenaar) mag je alleen het nummer wijzigen en een logo toevoegen.
De lok een heel andere kleurstelling geven mag niet, maar ik denk dat hier een financiële reden achter zit. Als je de lok in je eigen kleurstelling wil brengen zal dat wel meer kosten. Dus of de lok wordt weer groen/grijs, of e.e.a. wordt uitonderhandeld.
-
Hoezo zouden er vrijdag 5 in rotterdam zijn? Opzich wel grappig dat Ns niet eerst heeft uitgezocht of het wel mag. Hadden ze de locs beter bij CB Rail kunnen leasen. Net als ITL die mogen de locs wel in eigen kleuren maken.
-
Toen ik naar Schiphol ging zat ik in de Hispeed 8) Geweldig geluid maken die 186 locs.
-
ATC wil de rode traxx 186 terug hebben naar de orginele groene/zilvere kleuren... vandaar dat de locs nog niet in Belgie zijn geweest ;).
Alsjeblieft zeg, wat is dit nu weer voor onzin? De toelating in België heeft te maken met de geïnstalleerde ETCS-software in de loc; niks meer, niks minder.
-
Niks onzin, 't gaat hier niet over technische toelating. Technisch zijn de rode en de groen/grijze gelijk. De leasemaatschappij wil gewoon (nog?) niet dat de loks in de rode kleur commercieel gebruikt worden.
-
Nu was ik de afgelopen twee weken in Tsjechië, en wel 40 km van Velim - waar de bekende onderzoeksfaciliteit is gelegen - verwijderd. De Albatros was daar dus aanwezig (evenals Voiths Maxima, maar dat terzijde) en ik heb enkele foto's geschoten. Ook heb ik een paar keer een stief kwartiertje staan wachten totdat-ie zijn proefritjes zou gaan rijden op de Ring, maar op de momenten dat ik er was was dat telkens nét niet het geval: lunchtijd, even een bijstellinkje, hele ding de loods in of juist in stukjes gehakt enzovoort. De foto's zijn dus NIET van daverende kwaliteit, bepaald niet zelfs, maar meer in paparazzi-stijl. Anyway, die zal ik van de week eens posten 8)
-
Niks onzin, 't gaat hier niet over technische toelating. Technisch zijn de rode en de groen/grijze gelijk. De leasemaatschappij wil gewoon (nog?) niet dat de loks in de rode kleur commercieel gebruikt worden.
Technisch zit er wel degelijk verschil in, en daarom mogen een aantal Traxxen Belgie wel in en een aantal niet.
Zoals Luc al zei is dit afhankelijk van de geinstalleerde ATCS sofware...
-
't Is ACTS of ETCS, maar nu heb je die twee door elkaar gehaald. :)
- Peter
-
Niks onzin, 't gaat hier niet over technische toelating. Technisch zijn de rode en de groen/grijze gelijk. De leasemaatschappij wil gewoon (nog?) niet dat de loks in de rode kleur commercieel gebruikt worden.
En waarom zou de leasemaatschappij dat niet willen? Het zal hun een worst wezen wat voor kleurtjes er op de locs worden geplakt. Als er maar wordt betaald.
Overigens worden de groene locs op dit moment rood gemaakt.
www.raymondkies.nl
-
Nu was ik de afgelopen twee weken in Tsjechië, en wel 40 km van Velim - waar de bekende onderzoeksfaciliteit is gelegen - verwijderd. De Albatros was daar dus aanwezig (evenals Voiths Maxima, maar dat terzijde) en ik heb enkele foto's geschoten. Ook heb ik een paar keer een stief kwartiertje staan wachten totdat-ie zijn proefritjes zou gaan rijden op de Ring, maar op de momenten dat ik er was was dat telkens nét niet het geval: lunchtijd, even een bijstellinkje, hele ding de loods in of juist in stukjes gehakt enzovoort. De foto's zijn dus NIET van daverende kwaliteit, bepaald niet zelfs, maar meer in paparazzi-stijl. Anyway, die zal ik van de week eens posten 8)
Nou ik wil die foto's wel zien. Paparazzi stijl of niet maakt niet uit! Dus vergeet ze niet te posten ;)
-
't Is ACTS of ETCS, maar nu heb je die twee door elkaar gehaald. :)
- Peter
Euu Ja, dit ziet er wel knap uit... ;D
ETCS uiteraard... ;)
-
Het zal hun een worst wezen wat voor kleurtjes er op de locs worden geplakt. Als er maar wordt betaald.
Overigens worden de groene locs op dit moment rood gemaakt.
Inderdaad, als er maar betaald wordt. Als ze alle rood worden zal dat dus wel geregeld zijn naar tevredenheid van de verhuurder. kassa dus ;D
-
Mag ik dan een foto van een toegelate ATC 186 in totaal andere kleuren heren ? ::)
-
Goed, de foto's dus... zoals gezegd: helaas hebben mijn uren wachten (verspreid over vier verschillende dagen) langs de Ring van Velim niets opgeleverd en moeten jullie het doen met foto's van een afstand terwijl de trein op het (uiteraard niet toegankelijke) emplacement van de onderzoeksfaciliteit staat. Op de laatste foto ontbreekt overigens de achterste kopbak, deze stond elders op het emplacement wortel te schieten.
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/DSC_5871.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/DSC_5871.jpg)
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/DSC_5872.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/DSC_5872.jpg)
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/DSC_5873.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/DSC_5873.jpg)
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/DSC_5882.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/DSC_5882.jpg)
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/DSC_5883.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/DSC_5883.jpg)
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/DSC_6253_1.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/DSC_6253_1.jpg)
Enjoy!
Heb ik de primeur? ;D
-
Wat gaat ie snel hé? ;D
-
jah je hebt een primeur ;D
rare omgekeerde blokfluit :D
die diesel loc vind ik nog het mooiste van de hele foto reeks ;D
heb je daar nog meer platen van.
mvg fridzie
-
'k Was er nog een vergeten... staat de 742 ook mooi op ;D.
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/DSC_5884.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/DSC_5884.jpg)
[off topic]
Van die dieselloc heb ik geen andere foto's, wel nog eentje van een collega-742 in andere kleurstelling in Praha hl.n. (en ook al niet de beste foto die ooit gemaakt is, maar ik stond nu eenmaal op het verkeerde perron 8))
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/DSC_6334.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/DSC_6334.jpg)
[/off topic]
@trammert: op dat moment dus niet zo erg, maar de Ring is naar ik meen geschikt voor 200 km/h, dus hij zal ergens in zijn campagne wel redelijk snel gegaan zijn ja ;D. In ieder geval sneller dan toen ik 'm in Pistoia (I) onder een zeiltje zag staan bij Ansaldo... dat ding achtervolgt mij, denk ik :(.
-
@Robbert. In nederland zijn alle rode volgens mij gewoon toegelaten hoor. Heb er al verschillende op de foto. Verder brengt de ns er zaterdag 3 naar Roosendaal om om te stickeren. DAt ze niet toegelaten zijn in Belgie had er volgens mij mee te maken dat ze die nummer van de toen rode nog niet hadden ingeschreven en dat kan alleen maar op bepaalde data.
-
Alsjeblieft zeg, wat is dit nu weer voor onzin? De toelating in België heeft te maken met de geïnstalleerde ETCS-software in de loc; niks meer, niks minder.
Beticht iemand van onzin (is inderdaad zo), maar wat je zegt is ook maar half de waarheid. Software van de lok is ook een andere dan die op de HSL gebruikt worden.
Niks onzin, 't gaat hier niet over technische toelating. Technisch zijn de rode en de groen/grijze gelijk. De leasemaatschappij wil gewoon (nog?) niet dat de loks in de rode kleur commercieel gebruikt worden.
De technische hoedanigheid heeft geen enkele verband met de kleur. Physiek zijn ze gelijk, alleen softwarematig (lok en ETCS) zijn ze onderling verschillend. Lease mij heeft in deze niets te willen, de gebruiker mag er me doen wat het contract evt. niet verbied.
Technisch zit er wel degelijk verschil in, en daarom mogen een aantal Traxxen Belgie wel in en een aantal niet.
Zoals Luc al zei is dit afhankelijk van de geinstalleerde ATCS sofware...
ATCS?????????? Voor de opmerking 'software' zie boven, halve waarheid.
@Robbert. In nederland zijn alle rode volgens mij gewoon toegelaten hoor. Heb er al verschillende op de foto. Verder brengt de ns er zaterdag 3 naar Roosendaal om om te stickeren. Dat ze niet toegelaten zijn in Belgie had er volgens mij mee te maken dat ze die nummer van de toen rode nog niet hadden ingeschreven en dat kan alleen maar op bepaalde data.
Toelatingen zijn niet afhankelijk van het 'behangtje' van een lok, het kleurtje dus. Zaterdag worden er niet 3 gebracht maar 3 gehaald!! Het bekende klepel verhaal en de NS heeft er al helemaal niets mee te maken. Gehaald worden de 112, 118 en 120 als ze gereed zijn. Zondag gaan er weer twee groene voor hun metamorfose die richting op.
Groet de chauffeur voor die beide dagen, groet U.
-
ATCS?????????? Voor de opmerking 'software' zie boven, halve waarheid.
Als je zelf ook even de vorige pagina goed gelezen had, had je deze bijdehandte opmerking achterwege kunnen laten.
DankU....
-
Klein beetje uitleg (lezen!); Er staat alleen ACTS met een vraagteken en dat is geen 'opmerking'. En ja ik heb het gelezen, althans hetgeen wat je waarschijnlijk bedoeld, al zeg je niet wat je bedoeld ofwel "quoten". Volgende zin is is geen opmerking maar verwijzing naar mijn eigen tekst.
Joshua
-
Lease mij heeft in deze niets te willen, de gebruiker mag er me doen wat het contract evt. niet verbied.
wat het contract evt. niet verbied. Juist. Volgens berichten in Belgische (spoor)pers zou volgens het standaard contract alleen een nummer en logo mogen. Geen kleuraanpassing. Vandaar ook 43 of 53 loks in groen/grijs in België (reeks 28).
Als die van HiSpeed nu alle rood worden is dat blijkbaar geregeld. En het zou me erg verbazen als de leasemaatschappij er niet financieel wijzer van geworden is. ;D
En inderdaad. kleur heeft niets met toelating te maken.
Software wel. De 1e 3 reeks 28 in België hebben met diverse treinen gereden. Maar mochten niet op de HSL. Toen er getest ging worden op de HSL zijn ze van andere software voorzien, en is hun toelating gewijzigd. Wat ik wel vreemd vind is dat ze als HSL lok blijkbaar wel de stukken van de HSL tot de diverse stations mogen rijden, maar niet daarbuiten. Zonder "HSL" software niet de HSL op, OK. Maar met "HSL" software niet meer algemene toelating op het conventinele net, maar slechts gedeeltelijk? Vreemd. Wat is de reden daarachter, of wel waarin wijken de aansluittrajecten op de HSL af van de rest van het net? Iemand enig idee?
-
kleur heeft niets met toelating te maken.
Dat is niet helemaal waar, in Nederland moet op de voorkant van de trein minimaal een vlak van 1m2 (van de oppervlakte ben ik niet geheel zeker) wit of geel aanwezig zijn, ten behoeve van de zichtbaarheid overdag.
-
Ja, je hebt gelijk. Net als de rode balk voorop die volgens mij in Italië verplicht is.
-
wat het contract evt. niet verbied. Juist. Volgens berichten in Belgische (spoor)pers zou volgens het standaard contract alleen een nummer en logo mogen. Geen kleuraanpassing. Vandaar ook 43 of 53 loks in groen/grijs in België (reeks 28). Als die van HiSpeed nu alle rood worden is dat blijkbaar geregeld. En het zou me erg verbazen als de leasemaatschappij er niet financieel wijzer van geworden is.
Je hebt het hier over 3 verschillende contracten met mogelijk verschillende voorwaarden. 186ers voor Hispeed (12), voor de NMBS (3) en voor CobraRail (40). Blijkbaar hechten de Belgen minder waarde (en geld) aan een duidelijke eigen identiteit voor deze machines. Geldt overigens ook voor de G2000en die als Reeks 57 genummerd worden/zijn.
ATC heeft lijkt mij op zich weinig belang bij het behouden van de kleurstelling, want die is alleen voor enige experts als zodanig herkenbaar. Ik zou eigenlijk geen practische argumenten kunnen bedenken waarom een lease-maatschappij meer geld zou vragen voor een lok die bestickerd mag worden tov een lok waarbij dat niet kan (wie wel?). Goede stickers laten geen permanente schade achter, de stickers zelf en het aanbrengen daarvan lijken me eerder voor rekening van de vervoerder te komen. Hoogstens kan ATC het zien als een extra service voor een vervoerder om deze in eigen kleurstelling te brengen. Vaak lees je wel dat het mogen aanbrengen van een complete nieuwe bestickering afhankelijk is van de tijdsduur van het huur- of leasecontract.
Het lijkt me wel logisch dat in het basiscontract de 'service' van het in eigen stijl mogen brengen van de lok niet is opgenomen.
-
jah je hebt een primeur ;D
rare omgekeerde blokfluit :D
die diesel loc vind ik nog het mooiste van de hele foto reeks ;D
heb je daar nog meer platen van.
mvg fridzie
Goed voorstel: zullen we bij deze "de blokfluit" maar toewijzen als officiële bijnaam voor het treinstel, dan hebben we dat in iedergeval tijdig geregeld ;)
-
@Robbert hier is trouwens een foto van een rode in België volgens het onderschrift zou die de trein naar Amsterdam gaan trekken.
klik (http://www.railcolor.net/index.php?nav=1000001&lang=1&file=bomb_34342_51&action=image)
Foto is van Railcolor.
-
Ja, klopt. Ik heb die foto enkele dagen geleden al gezien.
Raar dat ik dan zoiets hoor... ::)
-
Hallo,
Volgens de magazine Op de Baan van de TSP (die meestal goed op de hoogte is in België)
gingen alleen de loks van 186 113 t/m116 de rode livrei krijgen wat toen al voor oneeenigheid
leidde met Angel Trains.
HSA huurt 12 TRAXX'en met de nummers 186 111 t/m 122 van Angels Trains.
In België hebben de TRAXX'en dus 3 gebruikers HSA, NMBS en B-Cargo.
Mvg
Olivier
-
Goed voorstel: zullen we bij deze "de blokfluit" maar toewijzen als officiële bijnaam voor het treinstel, dan hebben we dat in iedergeval tijdig geregeld ;)
De bijnaam Albatros is al geruime tijd in gebruik evenals Dodo.
Denk niet dat blokfluit het gaat rededen :D
Gr.
Eric
-
Klein beetje uitleg (lezen!); Er staat alleen ACTS met een vraagteken en dat is geen 'opmerking'. En ja ik heb het gelezen, althans hetgeen wat je waarschijnlijk bedoeld, al zeg je niet wat je bedoeld ofwel "quoten". Volgende zin is is geen opmerking maar verwijzing naar mijn eigen tekst.
Joshua
Ik zou ens stoppen met dat bijdehandte opmerkingen maken dat iemand moet lezen...
Want als jij nou zelf echt de vorige pagina gelezen had, had je allang kunnen lezen dat ik een tikfout gemaakt hebt en dat al gecorrigeerd had.
Vervolgens vraag jij me daarna wat ik bedoel met ACTS waarvan de uitleg dus juist al op de vorige pagina staat, en dan mopper je tegen mij dat ik beter moet lezen... ?
En Btw, Quoten is zeldfe als Citeren...
-
Het gaat al een tijdje niet meer over de HSL-Zuid, of zie ik dat verkeerd?
Met andere woorden, een vriendelijk verzoek om bij het onderwerp te blijven en niet over de discussie te discussiëren. Dit is niet om deze of gene in het gelijk te stellen, maar we zien al een paar pagina's lang een herhaling van zetten en voor je het weet vallen er boze woorden.
Aangezien we allemaal vrienden zijn, zien we dat liever niet. ;)
- Peter
-
Weten jullie waarom Ams-Rtd 4 min langer dan Rtd-Asd in de test-dienstregeling?
verder viel dit mij even op:
Dat is niet helemaal waar, in Nederland moet op de voorkant van de trein minimaal een vlak van 1m2 (van de oppervlakte ben ik niet geheel zeker) wit of geel aanwezig zijn, ten behoeve van de zichtbaarheid overdag.
Ja, je hebt gelijk. Net als de rode balk voorop die volgens mij in Italië verplicht is.
is dit niet de nieuwe vorm van op eilandjes zitten in Europa?
-
Ja, het duurt nog héééél lang voordat je met een lok die in 1 Europees land is toegelaten gewoon de grens over kan (1 beveiligingssysteem, 1 set eisen waaraan een lok moet voldoen voor heel Europa). Net zo als dat al jaren heel gewoon is voor een auto ;) (behalve Engeland waar je je koplampen gedeeltelijk moet afplakken).
-
Vandaag weer een rode Br 186 van Hispeed gezien in Maastricht.
Stond op spoor 1 en had het rangeersein branden.
Alleen jammer dat ik mn fototoestel niet bij me had, want anders had ik een plaatje geschoten.
Jos.
-
Die kwam een stam rijtuigen ophalen die een wijziging ondergaan heeft...
-
@ Thom.
Dat wist ik ook, want dat gaat al enige weken zo.
Maar zo vaak zie je geen rode Hispeed 186 in Maastricht.
Je ziet wel vaker de groen/grijze 186.
Jos.
-
Vandaag weer een rode Br 186 van Hispeed gezien in Maastricht.
Stond op spoor 1 en had het rangeersein branden.
Alleen jammer dat ik mn fototoestel niet bij me had, want anders had ik een plaatje geschoten.
Jos.
Kleine wereld! Dat was ik gisteren met de 186 112, ik kwam voor het ophalen van de laatste rijtuigen die een cw ondergingen bij Nedtrain in Mt. Ik was dus verkeerd binnengenomen op spoor 1, ze dachten dat ik rijtuigen bij me had. Toen ben ik eerst maar gaan 'snacken'. Het was een rode, omdat er nog maar één groene is ( de 121) en omdat de ruimte in de HSL lok's (dus die met de software voor de HSL, dus ook met AC.. óh sorry ETCS) groter is dan de loks die voor de dienst naar Brussel gebruikt worden. Het was dus de laatste keer en er zullen waarschijnlijk geen Traxx 2E's meer Mt bezoeken. Volgende week is de groene 121 trouwens ook passé.
Jos
-
@ Jos,
Dan heb ik je waarschijnlijk uit de cabine deur zien komen, ik was daar met mijn vriendin.
Ik had een oranje jas met grijze biezen op de mouwen.
En mn vriendin een lichtblauwe jas,
En toen we om 15:45 op de bus stonden te wachten, direct naast de loc reed je net weg richting de werkplaats.
Klopt dit?
Jos.
-
Dat laatste kan ik bevestigen via de '45'naar spoor 12, het eerste niet. :)
Jos
-
Maar ja, van de andere kant.
Er lopen zo veel mensen op een station.
Daar kun je echt niet op gaan letten.
Maar je zal wel vaker in Maastricht komen denk ik?
Jos.
-
Klein verzoekje om toch bij het onderwerp te blijven: bij mijn weten loopt de HSL-Zuid niet door Maastricht. :)
- Peter
-
@ Peter.
Klopt.
Maar er staat wel regelmatig Materieel voor de HSL i9n Maastricht.
Jos.
-
net op het journaal gehoord dat het rails wel klaar is maar er zijn weer geen treinen. >:(
-
Ja klopt Bas en ze zeiden er ook nog bij dat de NS (lees reizigers) opdraait voor de vertragingen.
Ik snap het denk ik niet helemaal, maar de Thalys treinen kunnen er toch al op rijden ???
En voor de beneluxdienst hadden ze toch al 4 Traxx locs klaar staan ???
Groeten,
Jarno
-
de thalys kon pas volgend jaar worden geleverd ofzo.
-
Had meer met het beveiligings systeem te maken geloof ik.
Daarom mag de Thalys er nog niet op.
Jos.
-
Thalys stellen moeten omgebouwd worden naar ECTS beveiliging. Nu hebben ze alleen ATB en de Belgische en Franse beveiliging aan boord.
Tot die tijd mogen ze niet op de HSL rijden. Daar mag alleen materieel met ECTS rijden. Andere beveiliging is er niet aangelegd.
Traxxen zijn wel voorzien van ECTS dus die zouden er mogen rijden. Hebben ze al veel proef mee gereden.
Gr.
Eric
-
Voorlopig geen treinen op HSL-Zuid
DEN HAAG - De eerste treinen op de hogesnelheidslijn HSL-Zuid laten opnieuw op zich wachten. Verkeersminister Camiel Eurlings deelde dat donderdag mee in de Tweede Kamer. De Kamer reageerde woedend, ook omdat de minister de exploitant HSA te hulp wil schieten om een faillissement af te wenden.
Het spoortracé is klaar, maar HSA heeft niet op tijd treinen beschikbaar. De Italiaanse fabrikant Ansaldo Breda is namelijk te laat met de levering van locomotieven. Verder is het spoorbeveiligingssysteem niet op orde.
De HSL-Zuid tussen Amsterdam en Parijs zou oorspronkelijk in april 2007 in gebruik worden genomen. Meer dan een keer is de opening vertraagd. In januari volgend jaar zouden de eerste treinen tussen Amsterdam en Rotterdam rijden, maar daar gaat opnieuw een streep door. Wanneer er wel kan worden gereden, is onduidelijk.
Maximaal
Omdat het tracé (sinds begin oktober) gereed is, moet HSA de Staat wel een gebruikersvergoeding betalen vanaf 1 juli volgend jaar. Eurlings wil het bedrijf echter maximaal vier jaar uitstel van betaling geven om omvallen te voorkomen. Want zolang er geen treinen rijden, heeft HSA geen inkomsten. HSA is voor 90 procent eigendom van NS, de andere 10 procent zit bij KLM .
De verkeerswoordvoerders staken hun woede niet onder stoelen of banken. "Dit is verbijsterend. Een echte puinhoop", aldus Paul de Krom (VVD). "HSA heeft er een potje van gemaakt", stelde SP-Kamerlid Emile Roemer
www.nu.nl
Iemand nog verbaasd ::)
-
Ansaldo Breda te laat met leveren.....tsssssjaa, wie kan dát nou van tevoren bedenken... ;D
-
Volgens mij diene men daar "Bombardier" te lezen (niet goedgekeurde ETCS)
-
Ja, wie gaat er dan ook in zee met Italianen????? ???
Richard
-
Er staat me iets bij dat Siemens (Duitsers, betrouwbaar dus, right?) het kantelbak-systeem van Fiat (die het weer van British Rail hadden) in licentie bouwde en toen besloot hun eigen systeem te bouwen. Dat was geen onverdeeld succes.
En Italianen bouwen snelle auto's, dus snelle treinen zou geen probleem mogen zijn. :)
- Peter
-
De Italiaanse fabrikant Ansaldo Breda is namelijk te laat met de levering van locomotieven. l
Die zullen er ook nooit komen.
-
Wat een nonsens, die Traxx dingen met prio-stammen kunnen toch al de HSL op, dat heeft toch verder niks te maken met Ansaldo Breda? Iemand, de HSA of de minister maakt er als je het mij vraagt een potje van!
-
De media hebben de neiging om zaken door elkaar te halen wanneer het over treinen gaat, dus je moet de berichten met een flinke korrel zout nemen.
- Peter
-
En heel vaak is het zo, dat één persagentschap het bericht schrijft en alle anderen het nagenoeg letterlijk over nemen - ook radio en TV neemt de 'onjuistheden' gewoon op sleeptouw.
Sander
-
Berichtgeving is inderdaad klok en klepel verhaal. De meeste media hebben moeite met het fenomeen 'treinstel', en dat is al jáááren zo.
En die Traxx'en die met opgeleukte ICR'en over de HSL gaan kruipen (160 km/u) zijn nou niet echt waar de HSL voor gebouwd is.
-
Die treinen die in januari zouden gaan rijden zou volgens mij Traxx'en met de opgeleukte ICRm'en betreffen, dus zie ik niet in waarom het uitgesteld moet worden. Het feit dat de minister op het matje wordt geroepen suggereert dat er met de berichtgeving weinig mis is. Mocht het zo zijn dat het kabinet ook maar klakkeloos onwaarheden uit de media overneemt, dan is het een waardeloos zooitje daar.
-
Michiel, hoe kan het kabinet klakkeloos onwaarheden van de media overnemen, als die media een bericht schrijven over de verklaring van het kabinet ?
Sander
-
Oeps, even overheen gelezen.
Rest nog de vraag waar het kabinet deze onzin vandaan haalt? Dat er met de beveiliging iets mis kan zijn kan ik inkomen, maar dat hele verhaal van Ansaldo Breda is mijnsinziens onzin. Het kan natuurlijk zijn dat het kabinet het helemaal hier niet over heeft gehad, maar dat de media het erbij heeft getrokken, zoals anderen al zeiden.
Er klopt iig weinig van. De HSL-zuid loopt ook niet tot Parijs, maar tot Antwerpen. Er is in dit bericht meer fout dan goed heb ik het idee ::)
-
Geen idee Michiel, weet jij wat de minister precies heeft gezegd of heb je in de media 'enige onzin' gelezen ? Je stelt wel heel makkelijk "waar het kabinet deze onzin vandaan haalt" .... Dan zul je toch echt eerst het oorspronkelijke verhaal van het kabinet moeten lezen.
Sander
-
Maar dat staat in de media en die hebben het altijd fout. :)
Volgens mij was het trouwens de Kamer die boos was op Eurlings.
- Peter
-
Klopt, de kamer was boos. En dat snap ik niet helemaal. Eurlings had uitgelegd dat hij niet veel kan doen, omdat in het koopcontract van de treinen geen enkele clausule is opgenomen over vertraging bij levering.
Dat koopcontract is afgesloten tussen de fabrikant en het consortium NS (90%) en KLM (10%). Daar is de minister/de regering helemaal geen partij in. Waarom de kamer dan boos is op Eurlings, snap ik niet. Of heb ik iets gemist ?
Sander
-
Yohoo, ik snap best waarom het in dit land niet gaat lukken! Ik rijd nu al een paar maanden over de verlengde A73, een grotere puinhoop zelden gezien. Moet je voor de lol eens met de auto van Kóln naar Franfurt tuffen,
ik ben dan nog voorzichtig met 220 km/h, wordt je ingehaald op het spoor ernaast door een ICE3, man, dat ding gaat echt hard!
De bouwtijd duurde wel aardig lang, begrijpelijk als je het aantal kunstwer-ken ziet. Toch heeft men in het buitenland minder last van inspraak / zei-kerds, dan in Nederland. Enne wat dacht je van TGV-land.
Conclusie+ de problemen blijven wel even! Wim, (die spoedig over B wegen naar het zuiden scheurt)
-
Dat koopcontract is afgesloten tussen de fabrikant en het consortium NS (90%) en KLM (10%). Daar is de minister/de regering helemaal geen partij in. Waarom de kamer dan boos is op Eurlings, snap ik niet. Of heb ik iets gemist ?
Sander
welkom in de wereld van de politiek ;D
-
De bouwtijd duurde wel aardig lang, begrijpelijk als je het aantal kunstwer-ken ziet. Toch heeft men in het buitenland minder last van inspraak / zei-kerds, dan in Nederland. Enne wat dacht je van TGV-land.
Een van de grote verschillen is dat dit landje iets voller bebouwd is. Daarnaast is het Nimby (Not In MY Back Yard) effect over het algemeen erg sterk aanwezig in Nederland. Dit in combinatie tot de ruime beroep/bezwaar/instemmingsprocedures geeft erg veel vertraging voor dergelijke projecten.
Maar ja.. poldermodel dan krijg je dat.
Martijn
-
Klopt, de kamer was boos. En dat snap ik niet helemaal. Eurlings had uitgelegd dat hij niet veel kan doen, omdat in het koopcontract van de treinen geen enkele clausule is opgenomen over vertraging bij levering.
Dat koopcontract is afgesloten tussen de fabrikant en het consortium NS (90%) en KLM (10%). Daar is de minister/de regering helemaal geen partij in. Waarom de kamer dan boos is op Eurlings, snap ik niet. Of heb ik iets gemist ?
Sander
Minister is nu eenmaal politiek verantwoordelijk.
Verder overigens enig aandeelhouder in NS en dus voor 90 procent eigenaar van HSA.
Deze week is de begrotingsbehandeling van Verkeer & Waterstaat in de Tweede Kamer. Vandaar dat er weer wat opwinging over ontstaat, omdat kamerleden nu eenmaal denken dat ze altijd moeten scoren. Volgens mij is er niets nieuws aan de orde geweest. Stond allemaal al in de 23e voortgangsrapportage HSL-zuid die de minister in oktober naar de kamer heeft gestuurd.
Dat rare krantenbericht is vermoedelijk door een journalist opgesteld die - niet gehinderd door al te veel kennis van zaken - heeft geprobeerd het kamerdebat samen te vatten.
De lijn ligt er al lang, het kernprobleem is de beveilging, dus wat dit met inspraakprocedures heeft te maken ontgaat me volledig.
-
Het verschil met Nederland en TGV land is dat bezwaarmakers in Nederland een project minstens 3 jaar kunnen traineren, en als ze volhardend zijn nog wel langer.
In Frankrijk krijg je de aanzegging dat je onteigend wordt, en binnen een jaar ben je dan weg. Ander verschil is dat onteigenden in Frankrijk volledig gecompenseerd worden. In Nederland krijgt b.v. een boer die onteigend wordt een getaxeerd bedrag voor zijn bedoening, maar dat is altijd te weinig om er iets vergelijkbaars voor terug te kopen.
Nog een verschil: in Frankrijk wordt de complete originele infrastructuur hersteld. Kijk maar eens naar de LGV van Lille naar Calais, daar liggen volgens de Michelinkaart ongeveer 80 viaducten onderdoor en overheen. In werkelijkheid blijken het er nog meer te zijn, want ik heb ze op de fiets allemaal bezocht.
-
Kan iemand me even uitleggen wat het vermeende inspraakverschil tussen Frankrijk en Nederland te maken heeft met de problemen met het beveiligingsprobleem op de HSL-zuid of de late levering van treinstellen?
-
...ECTS...
ETCS. :)
- Peter
-
Ik heb het rapport gelezen en wat ik er uit opmaak is dat de Traxxen niet zijn uitgerust met een up-to-date versie van ETCS, omdat het niet op tijd geleverd kan worden door Bombardier. Hierdoor moet bij het openstellen van de lijn de versie van ETCS op het niveau worden ingesteld die aanwezig is op de Traxxen, met als gevolg dat de Thalys naar hetzelfde level moet en dus max 160 km/h mag rijden. Het probleem zit hem dus niet in het materieel, maar enkel in de beveiliging.
-
ETCS. :)
- Peter
Chips 8)
Gr.
Eric
-
Klopt, de kamer was boos. En dat snap ik niet helemaal. Eurlings had uitgelegd dat hij niet veel kan doen, omdat in het koopcontract van de treinen geen enkele clausule is opgenomen over vertraging bij levering.
Dat koopcontract is afgesloten tussen de fabrikant en het consortium NS (90%) en KLM (10%). Daar is de minister/de regering helemaal geen partij in. Waarom de kamer dan boos is op Eurlings, snap ik niet. Of heb ik iets gemist ?
Sander
Snap ik wel. HSL is met overheidsmiddelen aangelegd, onder voorwaarde dat gebruiker zodra deze klaar is gaat betalen. Dus nu.
Dat er geen treinen zijn, en dus geen inkomsten om de overheid voor de HSL te betalen, is zaak van gebruiker. Als deze slim was had hij in de bestelling een boeteclausule opgenomen die deze kosten bij niet tijdige levering bij de treinstelfabrikant neer te leggen (die dan waarschijnlijk direct faillisement kan aanvragen, maar dat is een ander verhaal ;) )
Dus dat de kamer boos is op de minister die 4 jaar (!) uitstel van betaling wil geven begrijp ik wel.
Dat van die ETCS software, tja, komt vaker voor in de software wereld. Was het niet slim geweest ergens een ETCS testspoor aan te leggen, eventueel in Europees verband, waar al vanaf het begin in ieder geval basisfunctionaliteit en compatibiliteit tussen de systemen van de diverse fabrikanten (Alstom, Bombardier) getest had kunnen worden? In plaats van te wachten tot het op de HSL zelf getest kan worden?
-
Volgens mij hebben ze in Zwitserland en bij onze zuiderburen al ETCS in gebruik, maar een eerdere versie.
Groeten, Alexander
-
zelfs in NL is ETCS al in gebruik ;)
-
Ik dacht een ander "level", heeft dat niet te maken met de maximum snelheid of zo? ETCS level 2 op de Betuweroute, level 3 op de HSL?
Binnen zo'n level kun je dan weer verschillende softwareversies hebben, zowel in de trein als voor de lijn zelf. Dus kan er veel mis gaan in compatibiliteit zoals nu weer blijkt.
-
@ rail4rem, ja en nee.
Zitten nog wat buggetjes in he, is voor zo ver mij bekend nog niet 100 % op de rails. De Belgen en Zwitsers hebben een werkende versie.
Groeten, Alexander
-
Ik dacht een ander "level", heeft dat niet te maken met de maximum snelheid of zo? ETCS level 2 op de Betuweroute, level 3 op de HSL?
Beide level 2 voor zover ik weet. Level 3 is zonder SMB's en die zijn op beide lijnen (nog) wel aanwezig, er is wel verschil tussen beide lijnen, maar wat dat is ben ik alweer vergeten ;D
@Alexander,
het werkt dan nog niet voor 100%, maar het werkt wel en is aanwezig ;)
-
Kijk hier (http://nl.wikipedia.org/wiki/European_Train_Control_System) voor een beschrijving van de verschillende levels en werking van ETCS.
Gr.
Eric
-
Eric, de link is een beetje mank ....
-
Link gerepareerd.
Gr.
Eric
-
Oh ja, level 3 werkt met `zwevende` blokken. Dat is het verschil met level 2.
De Belgen en Zwitsers hebben een werkende versie.
Copy/paste?
-
net gekopieerd van de site van nicospilt.
Amsterdam RAI, 17 maart 2008. Schaalmodel van de voor de HSL-Zuid bestelde treinstellen. Deze "Albatros" is momenteel weer volop in het nieuws. De Italiaanse fabrikant Ansaldobreda kan deze treinstellen niet op tijd leveren. De kans bestaat zelfs dat deze fabriek failliet gaat, omdat de Deense spoorwegen op het punt staan een grote bestelling te annuleren vanwege een grote overschrijding van de leverdatum.
-
Ach ja, dat kan er ook nog wel bij. In het kader van "het oog wil ook wat" zou het volgens mij geen groot gemis zijn als die treinstellen er niet kwamen, het zijn net opgevoerde eenden. Er zijn toch veel fraaier vormgegeven hogesnelheidstreinen te vinden in de wereld.
Als het bericht klopt, vervelend als je je boterham verdient bij Ansaldo-Breda, dat wel. Het zijn in Italië vast ook niet de beste tijden om een nieuwe baan te vinden.
Gerard
-
Nog even terugkomen op de boze 2e kamer en het uitstel van betaling die de minister aan HiSpeed wil geven vanwege het nog niet kunnen rijden door de te late levering van de treinstellen, hier zit nog een ander aspect aan, staat ook iets over in laatste Spoorwegjournaal.
HiSpeed heeft het contract gewonnen uit een openbare Europese aanbesteding. Met alle eisen en voorwaarden die hierin staan. De vraag is nu of HiSpeed uitstel te geven van betaling voor de infrastuctuur door het te laat leveren van de treinen wel eerlijk en in overeenstemming met de aanbesteding is.
Een andere aanbieder kan, om op tijd te kunnen gaan rijden, in zijn aanbesteding wel uitgegaan zijn van aanschaf van duurdere treinstellen die wel op tijd leverbaar waren, of de kosten voor vertraging hebben meegenomen waardoor zijn aanbieding duurder was dan die van HiSpeed. En daarom het contract niet gewonnen hebben.
De huidige situatie lijkt dan wel politiek acceptabel, maar of dit eerlijk en rechtvaardig is is nog maar de vraag. En in het uiterste geval zou dit zelfs tot rechtszaken, parlementaire enquetes etc. kunnen lijden. Dit spreekwoordelijke muisje zou nog wel eens een heel vervelend staartje kunnen krijgen.
-
En is er inmiddels al nieuws? Het laatste bericht is alweer van even terug. Ligt alles nog steeds te roesten?
-
zag gisteren nog een traxx met die zuurstokrijtuigen bij Rotterdam Blijdorp staan, dus er is wel wat beweging op de HSL aldaar.
-
En er gaat nog veel meer beweging komen:
Hij valt aardig groot uit zo in profiel:
(http://farm4.static.flickr.com/3612/3481969091_f7329b1be2.jpg?v=0)
© Mark Olthof
(http://farm4.static.flickr.com/3646/3482829492_bf7d0c5e1b.jpg?v=0)
© Daniel Friederichs
Robbert.
-
Kijk eens aan, de vertraagde 1 april grap ;D
-
ma 11 mei 2009, 14:50 Belgen nemen deel hsl-traject in gebruik
ANTWERPEN - Op het Belgische deel van het hsl-traject, dat al jarenlang ongebruikt klaarligt, rijden over een maand de eerste treinen. Het Belgische spoorbedrijf NMBS laat elk uur een trein pendelen tussen Antwerpen en het splinternieuwe station Noorderkempen bij Brecht, zo'n tien kilometer van de Nederlandse grens.
De Belgische NMBS heeft namelijk als eerste spoorbedrijf in Europa de noodzakelijke Europese spoorbeveiliging ERTMS in haar treinen kunnen bouwen, meldde topman Marc Descheemaecker maandag.
De 125 kilometer lange hsl-spoorlijn tussen Nederland en België is sinds de bouw in 2007 nog niet gebruikt. Een van de redenen is dat er nog geen locomotieven waren met het nieuwe systeem voor treinbeveiliging. Dat systeem remt treinen vanzelf als de machinist te hard rijdt.
De Nederlandse Spoorwegen hebben gepland om na de zomer gewone treinen 160 km/u te laten rijden op delen van het hsl-traject. Als eerste komt er een dienst tussen Amsterdam en Rotterdam. Door het geringere aantal stops doet de trein slechts 43 minuten over de rit, twintig minuten sneller dan treinen op het gewone spoor.
Bedoeling is dat de echte hogesnelheidstreinen, die 250 km/u kunnen halen, begin 2010 aan een eerste dienstregeling beginnen. Eind april is het eerste prototype hogesnelheidstrein aangekomen. Dinsdag komt het tweede exemplaar aan in Amsterdam.
Als de testen positief zijn, kan de serieproductie van de treinstellen beginnen. Zodra de fabrikant een voldoende aantal exemplaren klaar heeft, begint een eerste dienstregeling. Uiteindelijk wil de Nederlandse exploitant Hispeed zestien hsl-treinstellen inzetten en de Belgische NMBS drie.
-
Ik heb weken geleden bij station Noorderkempen een trein zien staan, lok reeks 1300 in het midden en aan beide zijden een stuurstandrijtuig met nog gewonen rijtuigen. Neem aan dat het hier proefritten betrof...
-
Met wat voor treinen gaat de NMBS op de HSL rijden?
-
Gisterern, 19 mei werd er proefgereden op de HSL-zuid met thalys 4341. Dit stel passeerde 's-avonds op de Moerdijkbrug: http://www.flickr.com/photos/florisleeuw/3546018779/ ;D
-
Volgens dit bericht (http://www.nu.nl/algemeen/1966948/hsl-amsterdam-breda-rijdt-eind-2009.html) op nu.nl moet de HSL toch echt dit jaar gaan rijden....
Koen
-
stoppen treinen op de HSL ook in breda ???
-
Voor de trein naar Brussel en Parijs niet. Maar Breda is wel onderdeel geworden van het semi-HSL net binnen de Benelux. Waarom? Geen idee.
-
Oke..ik denk dat ze dat hebben gedaan om ook Brabant met de Benelux verbinding te verbinden
-
Die Thalys staat 's nachts over n Breda.
Zag hem vanochtend om 3.20 uur staan toen ik erlangs reed.
groetjes Chris
-
Fijn he nachtdiensten ;D
-
01 juli in trouw;
De eerste rechtstreekse treinen op het HSL-traject tussen Amsterdam en Rotterdam gaan op 7 september rijden. Verkeersminister Camiel Eurlings maakte de datum woensdag in de Tweede Kamer bekend.
(gekopieerd van trouw.nl)
Johan
-
En de Thalys volgt dan in december, volgens eenzelfde artikel in de krant hier.
-
NS Hispeed is inmiddels vast begonnen met een reclame offensief.
Zo hebben ze op de website van NS Hispeed vast aandacht besteed aan de nieuw in te zetten materieel, genaamd de Fyra. Bij onder andere de modelspoorder ook wel bekend als het “Vogelbekdier”.
Hier in ieder geval een 5 minuten durend reclamefilmpje dat op YouTube staat. (http://www.youtube.com/watch?v=knTK8qKY8OM&eurl=http%3A%2F%2Fwww%2Enshispeed%2Enl%2Fnl%2Falgemeen%2Dns%2Dhispeed%2Fnieuws%2Dover%2Drijden%2Dop%2Dde%2Dhsl%2Dzuid&feature=player_embedded)
Een Filmpje waar men op de site van NS Hispeed met trots naar linkt.
Voor wie meer zou willen weten kan ook nog het volgende door NS Hispeed zelf aangedragen persbericht doornemen. (http://www.nshispeed.nl/images/stories/pdf/090707persberichtfyra.pdf)
Volgens RTL Z, op dinsdag 7 juli, rijden de Fyra treinen pas vanaf eind volgend jaar.
Vanaf 7 september a.s. zullen er wel tussen Amsterdam en Rotterdam treinen komen te rijden over het HSL traject. Deze treinen zullen 160 km/h gaan rijden en daarmee tot 20 minuten tijdswinst boeken tussen de beide steden. Deze tijdswinst is voornamelijk te danken aan het kortere traject.
m.v.g.
Mark
-
ha leuk. je hebt in deze trein zitplaatsen zonder enig zicht naar buiten... (bij 4.01 minuut)
-
Vandaag is op de Watergraafsmeer de Fyra aan de pers gepresenteerd.
Hier wat plaatjes van het gebeuren:
http://picasaweb.google.nl/Chrisplaatjes/20090707DePresentatieVanFyra?feat=directlink (http://picasaweb.google.nl/Chrisplaatjes/20090707DePresentatieVanFyra?feat=directlink)
En ook nog een kort filmpje van het binnenrijden in het Onderhoudsbedrijf:
http://www.youtube.com/watch?v=EryHbiSquUY
Groet, Chris
-
nice , met 250 km/h bladeren opzuigen. ;D
-
Ik zei nog tegen de mensen daar dat de ontwerper wel een hele leuke avond moet hebben gehad voordat ie aan deze klus begon... :o
Iemand van de toeschouwers zei tegen mij dat ie hem in het echt wel meeviel. Ik ben er allen nog niet achter wat...
-
't is toch maar een dom gedoe. Als ik naar Parijs wil moet ik vanuit Arnhem in Utrecht en Rotterdam overstappen of in Breda en Antwerpen.
Waarom hebben ze niet gelijk de HSL spoorlijn Breda -Utrecht -Schiphol aangelegd?? Dan profiteert tenminste het hele land van die lijn in plaats van nu een klein gedeelte....
-
Wie weet komt dat ooit nog wel.
Mooie campagne, mooie naam, mooie trein.
-
o ja de IC uit Zwolle zou natuurlijk ook naar Antwerpen kunnen ;D
-
Waarom hebben ze niet gelijk de HSL spoorlijn Breda -Utrecht -Schiphol aangelegd?? Dan profiteert tenminste het hele land van die lijn in plaats van nu een klein gedeelte....
...maar niet Rotterdam, tweede stad van het land. Dat zou niet logisch zijn: in Rotterdam zitten veel meer high-endbedrijven (accountancy- en advocatenkantoren om wat voorbeelden te noemen) dan in Utrecht en Breda, en bovendien zijn er 600.000 inwoners aan potentieel. Plus de makkelijkere aanreis vanuit Den Haag naar Rotterdam i.p.v. naar Breda. Het is in oppervlakte inderdaad een klein gedeelte van het land dat op deze manier van de HSL profiteert, maar economisch het leeuwendeel.
-
Aanreis naar Utrecht vanuit R'dam en Utrecht zou ook nog kunnen... krijg je een stervorm. Utrech.. het Paris van de Pays Bas... heb net een kaartje voor een voorstelling in Parijs geboekt (juni 2010) maar eens kijken hoe ik de stad bestorm met IC, Thalys, Fyra of weet ik niet wat voor een andere boemel met -tig keer over stappen in NL (incl steeds langere overstaptijden).
-
mooie trein.
:o
In Nederland zal je toch houden dat alleen de allergrootste steden een HSl aansluting krijgen.
Anders krijgen we een stop-HST ;D, omdat de steden relatief dicht op elkaar liggen.
Een goed intercitynetwerk zou beter zijn. Helaas doet NS er alles aan om mensen in de HST te krijgen (toeslag) door de intercity meer en meer te laten stoppen >:( :-\. Als voorbeeld bij een IC naar Arnhem die op Veenendaal stopt :-X. Het zou dus beter zijn om voortaan alles viersporig te maken (helaas duurt dat even/kan het niet altijd), waardoor IC's meer ruimte krijgen en dan een HST invoeren die zoals nu op de allergrootste steden stopt.
-
In Breda ligt een mooi opstappunt vanuit Venlo - Horst-Sevenum - Deurne - Helmond - Eindhoven - Tilburg.
Eh, ja, deze lijn heeft InterCity status ;D
Gezellig een avondje uit. (y) Horst-Sevenum, Weer eens wat anders dan Brussel of Antwerpen
Groet, Ruurd
-
Dat station staat ergens in de weilanden, hoe kan je dat vinden met je hersenen in een paar liter bier ??? En tot hoe vroeg stopt daar een trein, of moet je dan wachten op de eerste in de ochtend ??
Maar Utrecht en Eindhoven hebben wel de hoofdkantoren van de rijkste bank ter wereld. Dat is een bank voor de boeren, dus een snelle verbinding naar brussel is belangrijk voor het geval ze daar aan snijden in de landbouw subsidies gaan denken. 8)
En er zijn vergevorderde plannen om een directe diesel electrische verbinding van Eindhoven naar Aken op te starten. Die verbinding zou misschien ook verder door kunnen rijden in de toekomst.
Groeten, Alexander
-
:o
Jeh ik vind m mooi ;D
In Nederland zal je toch houden dat alleen de allergrootste steden een HSl aansluting krijgen.
Waarom heeft Breda dan een aansluiting? 9e stad van het land :-\
-
Waarom? Omdat die stad op de route ligt, lijkt me, en overstap vanuit, och, Eindhoven (5e stad van het land) gemakkelijk maakt.
Ik zou wel eens willen weten hoeveel procent van de Nederlandse bevolking één overstap van de HSL verwijderd is.
- Peter
-
Een heel groot deel, schat ik.
- De IC-lijn uit Groningen / Leeuwarden loopt natuurlijk via Zwolle, Amersfoort en Utrecht naar Rotterdam of vanuit Amersfoort naar Schiphol: maximaal 1 overstap.
- IC-lijn vanuit Twente naar Rotterdam of Schiphol: maximaal 1 overstap.
- Zo ongeveer de hele kop van Noord-Holland, alsmede de bewoners langs de Flevolijn, kunnen naar Amsterdam reizen: maximaal 1 overstap.
- De IJssellijn: met maximaal 1 overstap in Breda.
- Zeeland: met maximaal 1 overstap in Rotterdam.
- Noord-Limburg: van de lijn Venlo-Den Haag met maximaal 1 overstap in Rotterdam of Breda.
- Vanuit Leiden en Den Haag stap je natuurlijk over in Rotterdam: maximaal 1 overstap.
- Vanuit Arnhem kun je bovendien naar Amsterdam reizen: maximaal 1 overstap. Da's wel een beetje om, maar omdat het een HSL betreft maakt dat niet zo veel uit (we vliegen met zijn allen ook via Frankfurt naar New York, da's ook een beetje om ;D).
De Zuid-Limburgers? Die redden het slechts theoretisch met maximaal 1 overstap (Amsterdam), maar overstappen in Eindhoven en Breda (of Rotterdam) is natuurlijk veel efficiënter. Vanuit Maastricht zit je overigens ook met één overstap op de HSL, en wel in Brussel.
Dat zijn dus bijna alle hoofdspoorlijnen van Nederland, uitgezonderd de lijn Eindhoven - Sittard - Heerlen.
Ik heb de Wikipedia-lijst van Nederlandse steden met meer dan 100.000 inwoners eens doorgelopen (dat zijn er 21), die hebben allemaal maximaal één overstap op de HSL behalve Zoetermeer. Dat zijn op zichzelf al een slordige 4,3 miljoen Nederlanders. En dan is er nog een heel groot aantal dat in kleinere steden en dorpen woont, waar men ook aan één overstap voldoende heeft. Dus laten we zeggen... 70% van de bevolking, zoiets? De andere 30% zou dan wonen in Midden-Limburg en in gebieden waar alleen nevenspoorlijnen lopen of überhaupt geen spoorlijnen.
Edit: Het overstappen op de betreffende HSL-stations telt dus niet mee. Dat leek mij duidelijk, maar er bleek toch behoefte te zijn aan opheldering. Bij deze.
-
uitgezonderd de lijn Eindhoven - Sittard - Heerlen.
Ik denk het niet hoor.
Als je de IC vanuit Heerlen neemt en dan uitstapt op Amsterdam, is het alsnog 1 overstap.
-
Hey verhaal van wesley is puur theoretisch want,
vanuit Purmerend (slechts 20km van Amsterdam) rijdt geen trein direct naar Amsterdam.
dus dan heb je al 2 overstappen.
Er zullen vast wel meer lijnen zijn met zulke vreemde logica.
Maarja, tegen de tijd dat de Fyra echt zal rijden zal dat vast wel weer veranderd zijn (niet perse verbeterd)
-
Ja, denk vooral ook aan alle dorpen langs een IC corridor waar de IC niet stopt. Deze mensen moeten sowieso al twee keer overstappen. Als voorbeeld Ermelo. De IC vanuit het noorden naar Rotterdam komt weliswaar langs Ermelo, maar stopt er niet. Dus eerst met de stopper naar Amersfoort en daar overstappen op de IC naar Rotterdam.
Veel grote steden zijn inderdaad met 1 overstap verbonden met de HSL, maar of dat 70% van onze bevolking vertegenwoordigd...... Daarbij gaat Wesley er dan ook vanuit dat de grote stedelingen vanaf het centraal station reizen en niet vanaf een ander station in de stad waar de IC ook niet stopt.
Jeroen
-
Werken die mensen ook allemaal in het dorp, of in de grote stad met een intercitystation? Houd er ook rekening mee dat vooral veel zakenreizigers gebruik zullen maken van de HSL-Zuid.
- Peter
-
Dat station staat ergens in de weilanden, hoe kan je dat vinden met je hersenen in een paar liter bier Huh? En tot hoe vroeg stopt daar een trein, of moet je dan wachten op de eerste in de ochtend ??
Mijn opmerking is ietwat cynisch bedoeld. Jouw opmerking klopt, hoor... Daarom nam ik juist dit station als voorbeeld. Maar eerlijk is eerlijk: Center Park Sevenum is weer eens iets anders dan Disney Land Parijs ;D
@Wesley:
Vanuit Zwolle e.v. is er een overstap in Breda.
Vanuit Venlo e.v. is er een overstap in Breda.
Daar hoef je niet eerst voor naar Rotterdam, met een trein die eerst in Breda stopt....
Groet, Ruurd
-
@ Ruurd: klopt, maar bijvoorbeeld de Thalys naar Parijs zal niet stoppen in Breda, bovendien is de IJssellijn vermoedelijk langzamer dan Zwolle - Rotterdam. Voor Venlo had ik duidelijk gezegd "Rotterdam of Breda", net waar je heen wilt.
@ Bart Mestrom: dat zeg ik dus...
De Zuid-Limburgers? Die redden het slechts theoretisch met 1 overstap (Amsterdam), maar overstappen in Eindhoven en Breda (of Rotterdam) is natuurlijk veel efficiënter.
@ Vinysie: 2 punten. 1) je kunt vanuit Purmerend twee keer per uur rechtstreeks naar Schiphol en guess what? Da's een HSL-station (bovendien: zie hieronder over de betekenis van "één overstap"), en 2) er gaat een zooi buslijnen rechtstreeks naar Amsterdam Centraal. Je bent spijkers op laag water aan het zoeken...er zijn vast ook wel ergens wél daadwerkelijk uitzonderingen te vinden, maar het globale plaatje is wel degelijk zoals ik dat schetste.
@ Jeroen Water: dat is dan toch één overstap voordat je op een HSL-station bent? Dat je in Rotterdam nog een keer moet overstappen om daadwerkelijk in die HST terecht te komen, da's zo klaar als een klontje. Peter vroeg ook niet naar het deel van de bevolking dat zonder overstappen naar een HSL-station kon komen, maar naar het deel van de bevolking dat dat met één keer overstappen voor elkaar kreeg. Daar vallen de Ermeloërs dus ook onder.
@ iedereen voor de goede orde: ik reken de overstap in Amsterdam, Schiphol of Rotterdam zelf dus niet mee, want daar vroeg Peter niet naar. Er blijft heus weinig over, dan denk ik bijvoorbeeld aan de Zeeuwse eilanden waar men een bus moet nemen naar Zierikzee o.i.d., dan een bus naar Rotterdam Zuidplein en vervolgens de metro naar Rotterdam Centraal.
-
Wesley,
Met die laatste alinea spreek je jezelf tegen.
Rechtstreekse treinen naar AMS, RTM, Schiphol tel je in je eerste posting met voorbeelden wel als overstap en nu zeg je dat je die niet meetelt.
Gr.
Eric
Edit: Tiep Vaudje aangepast. Dank je Ruurd (y)
-
Wesley,
Als je lang in de trein wilt zitten alvorens de HSL te pakken, is het volkomen loigisch om via
Venlo-Eindoven-Tilburg- Breda-Dordrecht-Rotterdam- Breda te treizen. (y)
Lekkerlang in de intercity én in de HSL... (y)
Maar jouw logica ontgaat mij in deze een beetje...
En ja, de IJssellijn is misschien wat langzamer, maar wel rechtstreeks Zwolle - enz. - Arnhem - Nijmegen - enz.- Breda - en verder.
Groet, Ruurd
-
Tja en dan mag je er in Antwerpen weer uit... voor Brussel en Parijs.
-
Met die laatste alinea spreek je jezelf tegen.
Rechtstreekse treinen naar AMS, RTM, Schiphol tel je in je eerste posting met voorbeelden wel als overstap en nu zeg je dat je die niet meetelt.
Nee hoor, ik spreek mijzelf niet tegen. Het enige wat ik je nageef is dat ik had kunnen (en blijkbaar moeten, gezien de verwarring) spreken over "maximaal 1 overstap" i.p.v. over "1 overstap". Neem de IC-lijn vanuit Groningen - en mind you: in mijn eerste post gaat het over hele spoorlijnen, niet over stations - als voorbeeld. Vanaf station Groningen kun je rechtstreeks naar een HSL-station (Rotterdam, danwel Schiphol). Het volgende station op die lijn is Haren, daarvandaan kun je met 1 overstap naar een HSL-station. Geen idee of dat het snelst werkt via Groningen, Assen of Zwolle, want ik kom niet uit die hoek, maar zeker is dat je met een stoptrein vanuit Haren naar een IC-station kunt reizen om vervolgens met de IC bij de HSL terecht te komen. 1 overstap dus. Volgende station op de lijn is Assen: een IC-station, dus dat kan weer rechtstreeks. Enzovoort enzovoort.
Ruurd: als je vanuit Venlo naar Breda wilt en Breda ook meteen je eindbestemming is, dan heb je dus niets aan de HSL. Lijkt me plain obvious, maar daar ging het niet over. We hadden het over "de HSL bereiken" en behalve een paar hobbyisten zullen de meeste reizigers dat dus willen doen om verder te reizen, bijvoorbeeld naar Brussel of Parijs. Zie Arnolds opmerking: volkomen logisch om - als je minder keren overstappen zoekt - twee keer overstappen (Breda en Antwerpen) te prefereren boven één keer (Rotterdam) ::).
En ja, de IJssellijn is misschien rechtstreeks, maar Zwolle-Rotterdam was dat ook, last time I checked. En nog stukken (en dus niet "wat") sneller ook: je zit vanuit Zwolle in 1 uur 41 in Rotterdam en met de HSL dus 67 minuten* (excl. overstaptijd) later in Brussel, en in 2 uur 32 in Breda en met de HSL 48 minuten* (wederom excl. overstaptijd) later in Brussel. Als ik kan rekenen zit je dan - nog altijd exclusief overstaptijden - na 2 uur en 48 minuten in Brussel via Rotterdam (1 keer overstappen) en na 3 uur 20 minuten via Breda (ook 1 keer overstappen). 32 minuten tijdverlies, dus tenzij de overstap in Rotterdam 32 minuten meer gaat kosten dan die in Breda, volkomen logisch om de route via Breda te kiezen met even vaak overstappen en een langere reisduur (y).
Maar jouw logica ontgaat mij in deze een beetje...
Had ik overigens al eens gezegd dat ik geen prijs stel op dergelijke sarcastische sneren?
* Toekomstige reistijden op de HSL heb ik gegoogled, maar komen op mij niet onrealistisch over.
-
Van uit Zuid-Limburg naar parijs kun je beter de HSL-zuid links laten liggen.
vanuit Maastricht ben je in 5 kwartier in hartje Brussel, waar je de Thalys neemt, slechts 1 overstap.
Maar je kan van die 5 kwartier ook een uur maken, dan stap je in Liëge Guillemins al op de Thalys.
Dan ben je in 2,5 uur in Parijs.
Jos.
-
Dat had Wesley dan ook al gezegd. ;)
-
@Wesley,
1: Nee, dat had je nog niet gezegd. Maar als jij het zo opvat, is dat jou pakkie an, maar niet mijn inzet.
2: Als je van Venlo verder wilt dan Breda, bijvoorbeeld naar Antwerpen, is het voor een niet-hobbyist tamelijk zinloos om eerst 2 stations verder te reizen en dan met een hoge snelheidstrein terug te scheuren naar het station waar je meteen en minimaal 3 kwartier eerder, had kunnen overstappen.???
Dat is wat ik probeer aan te geven... :D
En de logica om dan tóch eerst naar Rotterdam te reizen ontgaat mij in dezen.
Dat kun je sarcasme noemen, ik noem het gewoon nuchterheid.
3: Vanuit Zwolle en verder: dat heb ik niet gecheckt op de reisplanner. Daar zul jij wel gelijk in hebben.
Groeten, Ruurd
-
Heren, we dwalen af... zo verzandt het in een welles-nietes-verhaal en heeft het weinig meer uit te staan met de HSL-Zuid.
Waar overigens nog steeds niet veel gebeurt. :)
- Peter
-
Tja Ruurd, of je snapt niet wat ik zeg (en dat ik niet gezegd heb wat jij nu weergeeft), of je wilt het niet snappen. Never mind, terug naar de HSL waar inderdaad nog steeds bijzonder weinig gebeurt ;D.
-
vanuit Maastricht ben je in 5 kwartier in hartje Brussel, waar je de Thalys neemt, slechts 1 overstap.
Maar je kan van die 5 kwartier ook een uur maken, dan stap je in Liëge Guillemins al op de Thalys.
Jos.
En volgens mij kun je over deze HSl ook met de gewone intercity, zonder toeslag, rijden.
Komt bij mij de vraag of er nog een fatsoenlijk toeslag vrij alternatief voor de HSL naar Antwerpen komt, of blijft er na het verdwijnen van de Benelux treinen alleen een boemel Roosendaal-Antwerpen over ?
Groeten, Alexander
-
Volgens mij wordt daar nog steeds over gesteggeld. De oorspronkelijke bedoeling was inderdaad dat de Benelux opgeheven zou worden en alleen de L-trein Roosendaal - Antwerpen overbleef. Daarop is natuurlijk verschillende malen in het nieuws geweest dat verschillende groepen (variërend van Rover tot gemeentes en Tweede Kamerfracties) ervoor gelobbyd hebben om de Benelux te behouden, ik weet eigenlijk niet hoe de vlag er op dit moment bij hangt. Volgens mij is er nog steeds geen definitief besluit genomen...
-
En volgens mij kun je over deze HSl ook met de gewone intercity, zonder toeslag, rijden.
Komt bij mij de vraag of er nog een fatsoenlijk toeslag vrij alternatief voor de HSL naar Antwerpen komt, of blijft er na het verdwijnen van de Benelux treinen alleen een boemel Roosendaal-Antwerpen over ?
Groeten, Alexander
In de MBE is geen toeslag, zelfs geen grenstoeslag.
Dat komt doordat Maastricht door de NMBS gezien wordt als een officieel NMBS station.
Maar op de Thalys is wel een toeslag, en reservering verplicht.
Maar om vanuit de Randsatd toeslag vrij naar Brussel te gaan bij de in dienstnemeing van de HSL, die kans is uittermate klein.
NS International exploiteerde de Beneluxtrein.
Maar nu is NS International NS HiSpeed geworden.
En die hebben zich puur gefocust op de HSL.
Of NS HiSpeed zin heeft om de Beneluxdienst over het normale spoor wil exploiteren, die kans is erg klein.
Ze moeten mensen hebben voor in de FYRA, en als je dan nog een reguliere beneluxtrein er naast laat rijden.
Loop je behoorlijke inkomsten mis op de HSL.
Want ze gaan zich zelf niet de ramen ingooien op die manier.
Jos.
-
We kunnen natuurlijk wel nog altijd hopen op andere partijen. In 2010 of 2011 (dat weet ik even niet meer) moet het internationale reizigersvervoer vrijgegeven worden voor concurrentie door privé-ondernemingen, dus wie weet...
-
Volgens mij heeft de NS tot 2014 het alleen recht op de hoofdlijnenen in Nederland, en de Belgen en fransen zijn grote voorstanders van het openstellen van spoorwegnetwerken..... in andere landen.
Voor zover mij bekend zijn er bij de belgen en fransen geen private reizigersvervoerders bijgekomen in de afgelopen 10 jaar. Die Viola mag niet met Air france gaan concurreren van parijs neem ik aan.
Dus ik denk dat het voorlopig gewoon bijbetalen wordt voor de HSL ( mag waarschijnlijk niet verrekend worden met reeds betaalde persoonlijke belastingen 8) )
Groeten, Alexander
-
ik wens de belgen succes ;D
-
Voor zover mij bekend zijn er bij de belgen en fransen geen private reizigersvervoerders bijgekomen in de afgelopen 10 jaar.
Dat mag dus ook nog niet... er ligt echter EU-regelgeving die de concurrentie in het internationale verkeer vrijgeeft. In Italië is al een onderneming (NTV) bezig met grootse plannen voor verkeer tussen Italië en Frankrijk. Er zijn al treinstellen besteld bij Alstom, dat gaat wel lopen. De vraag is alleen wanneer precies.
Enneuh... Parijs heeft daar dus niet zo veel in te zeggen, hoe graag ze dat ook zouden willen.
-
Dat mag dus ook nog niet...
Wat doen Arriva etc dan in Nederland?
-
Aanbestedingen voor bepaalde lijnen winnen en uitvoeren. Dat is iets anders dan eigenstandig een dienstje (bijvoorbeeld) Amsterdam-Brussel opzetten in rechtstreekse concurrentie met NS Hispeed.
Die aanbestedingen, dat ligt in Frankrijk overigens wel iets anders dan hier (van België heb ik niet zo veel verstand in deze): daar vindt geen aanbesteding plaats, maar voert de SNCF de regionale treindiensten uit in opdracht van de regionale overheden. Ik denk niet dat daar op korte termijn verandering in komt.
-
Gister zijn dan eindelijk de proefritten gestart met de Fyra. Men heeft vanaf de Watergraafsmeer via Arnhem naar Eindhoven gereden. Waarna 3 ritten naar Blerick zijn gemaakt en toen weer terug naar Amsterdam. Hieronder is een foto te zien van de Fyra 4806 opweg naar Blerick vlak na Horst. Meer foto's zijn te zien op klik (http://www.flickr.com/photos/rail4marcel2/)
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_0653site.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_0653site.jpg)
-
Gister zijn dan eindelijk de proefritten gestart met de Fyra. Men heeft vanaf de Watergraafsmeer via Arnhem naar Eindhoven gereden. Waarna 3 ritten naar Blerick zijn gemaakt en toen weer terug naar Amsterdam.
En ik maar denken dat die rare vogels voor de HSL bestemd waren ::)
-
Hij rijdt daar door de Peel en dat is een zeer bizonder natuurgebied....
Groet, Ruurd
-
Ik heb dat lelijke ding gezien in Utrecht CS,wij zaten in de trein naar Den Haag CS.
Cor
-
Gister zijn dan eindelijk de proefritten gestart met de Fyra. Men heeft vanaf de Watergraafsmeer via Arnhem naar Eindhoven gereden. Waarna 3 ritten naar Blerick zijn gemaakt en toen weer terug naar Amsterdam. Hieronder is een foto te zien van de Fyra 4806 opweg naar Blerick vlak na Horst. Meer foto's zijn te zien op klik (http://www.flickr.com/photos/rail4marcel2/)
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_0653site.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_0653site.jpg)
Dit was effe schrikken
Ik zie liever een plan v of een 16/17/1800 met een icr op dat stuk rijden.
-
Tja elk treinstel moet testritten rijden en feit is dat dat vaak op de brabantroute gebeurd. Nu dus weer.
-
En daarvoor is het traject Horst-Sevenum - Deurne een aantal jaren geleden aangepast, met het oog op hogere snelheden.
Groet, Ruurd
-
Daarom was het ook extra opvallend dat werd gekeerd in Blerick en niet zoals te doen gebruikdelijk is Horst.
-
En daarvoor is het traject Horst-Sevenum - Deurne een aantal jaren geleden aangepast, met het oog op hogere snelheden.
Het traject loopt om precies te zijn vanaf de tunnelbak (N270) tussen Helmond en Helmond Brouwhuis tot aan de boog bij Horst-Sevenum, waarbij men 160 km/h mag rijden. De ATB moet dan worden uitgezet, zodat men met 160 km/h (+10% = 176 km/h) over het spoor kan razen ten behoeve van testritten.
Nog 4 foto's van gisteren op www.flickr.com/nielske1990 (http://www.flickr.com/nielske1990)
-
Gister online mijn eerste treinkaartje voor de nieuwe verbinding gekocht. Ga 18 september het ding uitproberen van R'dam naar Amsterdam. Website van Hispeed mondt niet uit in gebruiksgemak maar dat wisten we al...
-
Gister online mijn eerste treinkaartje voor de nieuwe verbinding gekocht. Ga 18 september het ding uitproberen van R'dam naar Amsterdam. Website van Hispeed mondt niet uit in gebruiksgemak maar dat wisten we al...
Ik zit in zo een reizigerspanel. Kreeg laatst weer een enquête over HiSpeed. Altijd geef ik weer aan dat de website slecht is, maar het lijkt niets te helpen.
-
Zag gisteren een Traxx met de welbekende zuurstok rijtuigen, waarvan het middelste rijtuig inmiddels ook van de naam Fyra was voorzien.
-
Gisteren de tijdelijke :'( Beneluxtrein zien langkomen (er is nu immers materieel naar de HSL gegaan), een NMBS reeks 28 met Beneluxrijtuigen en de andere kant op kwam een reeks 11 met een stam I10/I6 NMBS rijtuigen.
Nu kunnen we legaal met deze Belgische rijtuigen op een Nederlandse baan rijden (y)
-
Gister online mijn eerste treinkaartje voor de nieuwe verbinding gekocht. Ga 18 september het ding uitproberen van R'dam naar Amsterdam. Website van Hispeed mondt niet uit in gebruiksgemak maar dat wisten we al...
Ze maken het net zo moeilijk als het nemen en reserveren van een vlucht, straks moet je misschien ook 2 uur van tevoren aanwezig zijn :-X.
Wat als je je trein mist, je kan niet zomaar de volgende nemen i.v.m. de verplichte reservering ???
-
Eindelijk in het echt mogen aanschouwen, hij was om half acht in de ochtend op weg naar Amsterdam (dat ligt bij Hoofddorp).
Ik kon zo snel ongeveer 10 passagiers tellen (y)
Ik hoop dat je ooit gewoon een kaartje uit de automaat kan trekken en zelf kan beslissen welke Freya je neemt :-\
-
Zit er niet in, verplichte resa hoort een beetje bij hogesnelheidstreinen (de Duitse ICE is meer een uitzondering t.o.v. TGV, Eurostar, Thalys, AVE, Eurostar Italia...) Op lange afstanden is dat ook verstandig, omdat je als reiziger niet vijf uur lang wilt moeten staan en de exploitant wil je liever niet vijf uur lang op het balkon (lees: in de weg voor in- en uitstappende reizigers en barklanten) hebben staan. Zoals ik eerder al zei, gaat NS Hispeed er echter blijkbaar vanuit dat Rotterdam-Amsterdam net zoiets is als Parijs - Cannes of Lille - Bordeaux en past daarom in mijn ogen een verkeerde strategie toe. Dat wil zeggen: met de strategie is niets mis, maar hij werkt niet op korte afstanden met een andere doelgroep met ander karakter dan voornoemde verbindingen.
-
een reeks 11 met een stam I10/I6 NMBS rijtuigen.
Heeft iemand de samenstelling van deze stam? En een foto is ook welkom.
-
De foto's staan vast wel ergens op internet maar de samenstelling is nogal wisselend, met reeks 11.8, 28 of 186 al dan niet met een combinatie daarvan.
-
Het gaat me niet zozeer om de lok, maar om de rijtuigen. Hoeveel A, B, eventueel andere (bagage)?
-
Zeg dat dan meteen. ;D
Zeven stuks waarvan 1 A en 6 B. Mocht je de nummers willen zie dan hier (http://www.somda.nl/forum/6052/Spots+internationale+treinen+dienstregeling+2009/) ergens onderaan de pagina.
-
Ik heb al verschillende samenstellingen gezien (maar alleen met een reeks 11) van de stammen I6/I10
Bij de ene stam overheerst de I6 en bij de andere stam zit daarvan maar 1 exemplaar in
En verder heb je nog de reeks 28 met Beneluxrijtuigen
@Wesley,
Helemaal mee eens, voor een rit naar Parijs reserveer ik ook liever, maar b.v. Rotterdam Antwerpen :-X zo'n lange rit is dat niet, zeker niet als ze 250 gaan rijden.
Heel vervelend als je voor je werk met de trein naar Antwerpen moet met enige regelmaat ("sorry ik kom vandaag niet want ik heb mijn trein gemist" :-X.)
We zullen wel zien.
Voor de treinhobbyist is er weer een nieuwe treinsamenstelling Te maken (y)
-
Foto Arie Poots, Dordrecht
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/2009___1486_NMBS_1190_BNL_Z_dijk_Ddr_.jpg)
NMBS 1190 + 5xB + 2xA = 7 rijtuigen
-
Rotterdam CS, 10 sept. 09, ca. 17:40 :
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/cimg1560.jpg)
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/cimg1561.jpg)
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/cimg1563.jpg)
-
Bedankt voor de info! (y)
Nog een vraagje voor de NMBS kenners over de kleurstelling, is dit Memling of New Look? Ik denk de laatste, maar ben er niet zeker van.
-
Heel vervelend als je voor je werk met de trein naar Antwerpen moet met enige regelmaat ("sorry ik kom vandaag niet want ik heb mijn trein gemist" :-X.)
Dat is natuurlijk ook weer vrij ver van de waarheid... kaartjes tegen vol tarief bieden meestal volledige flexibiliteit in het omwisselen en/of annuleren van de kaartjes. Een superdiscounttarief uiteraard niet, maar dat is ook niet bedoeld voor dagelijkse gebruikers.
-
Gister met het ding meegeweest van Rotterdam naar Schiphol. Leuk om weer eens een ander stuk van NL uit de trein te zien. Uiteraard redelijk wat tunnel en veel geluidschermen. Het lawaai in de trein vind ik uitzonderlijk hoog maar dat is natuurlijk ook geen wonder gezien de leeftijd van het materieel en de betonnen en glazenbakken waarin je rijdt....
-
@Wesley
Ik heb het eens uitgezocht (ja ja, dat had ik gelijk moeten doen :-[) en je hoeft niet te reserveren, je kan gewoon een kaartje uit de automaat halen met toeslag en daarmee op iedere willekeurige Fyra stappen en op een niet gereserveerde plaats gaan zitten.
Dus als je je Fyra mist dan moet je bij de volgende Fyra gewoon een plekje zoeken.
Vergelijkbaar met de Duitse ICE dus.
Mijn bewering klopt dus inderdaad niet (gelukkig!)
Ik moest onlangs naar Apeldoorn vanaf Schiphol en de rechtstreekse was de Berlijntrein.
Daar mag je mee zonder toeslag maar de trein was voor 100% gereserveerd!
Sta je daar in een bijna lege trein met je 1ste klas kaartje terwijl je nergens mag zitten (wat we natuurlijk wel gedaan hebben).
Toen uiteindelijk de rechthebbende instapten bij Amersfoort zijn we daar maar overgestapt (kon ik eindelijk de Protos van dichtbij bekijken :))
Nou woon ik vlakbij Schiphol dus zal ik waarschijnlijk wel eens gebruik maken van de Fyra
-
Welke van de twee alternatieven je zou moeten volgen voor de dienst naar Antwerpen en Brussel, dat is een wat lastiger vraagstuk. Ik weet niet wat op die verbindingen beter zou werken: dezelfde tarieven als de huidige Beneluxtrein of marktprijzen. Ik ben geneigd te denken dat een tariefsysteem van marktprijzen daar wel zou kunnen werken.
Zo'n systeem vind ik – afgaande op de wijze waarop het vormgegeven is bij de ICE via Emmerich – niet erg laagdrempelig. Voordeel van de Superdiscount-kaarten met treinbinding is natuurlijk dat je kunt reserveren, zeker bent van een plaats en langer van tevoren aan goedkope kaarten kunt komen, maar even de trein pakken zit er veelal niet in. Zodra de kortingskaarten* niet meer beschikbaar zijn, kom je op het normale tarief dat bij die ICE in mijn ogen exorbitant hoog is: Arnhem-Köln retour € 86 p.p. in de tweede klasse. Voor de groep reizigers die niet weken van tevoren al wil vastleggen op dag x met trein y te gaan reizen niet erg aantrekkelijk...
*Aanvulling 12.45: "kortingskaarten" is te lezen als Superdiscount/Discount-kaarten, m.a.w. de actietarieven. Deze zijn slechts beperkt beschikbaar.
-
Er is heel veel kans dat de huidige Beneluxtrein + een aantal ontercity's verdwijnen als straks alles rijd.
Er is wel veel verzet hier tegen maar vaak haalt dat niets uit.
Gaat de kortingkaart echt verdwijnen ??
-
Julius,
Daarom zei ik ook heel voorzichtig dat ik het niet weet. Voor korte binnenlandse reizen is het in mijn ogen evident dat een systeem van marktprijzen niet werkt, voor lange internationale (of binnenlandse, maar die hebben we in Nederland niet) reizen juist wel. Het grijze gebied ligt bij korte internationale afstanden zoals Rotterdam-Antwerpen of Amsterdam-Brussel.
€ 86 retour vol tarief voor een internationale treinreis van drie uur lijkt me overigens redelijk in lijn met soortgelijke verbindingen. Amsterdam-Parijs is € 220 (vanwege hogesnelheidstraject, lijkt mij), Amsterdam-Brussel met de Benelux toch ook € 73,20, Zürich-Milano € 118, Barcelona-Montpellier € 112, Brussel-Keulen € 88... Alle prijzen voor een retour tweede klasse (of equivalent) vol tarief, uitsluitend dagtreinen.
-
Voor mensen die van plan waren de HSL uit te proberen, ze rijd voorlopig niet i.v.m. technisch onderzoek....
-
De Fyra tussen Rotterdam en Amsterdam bedoel je?
Ik zag overigens dinsdag (of was het gisteren) een Thalys stel halverwege de tunnel in barendrecht staan.
Mogelijk *Speculaasmodus aan* testen of de baan nog ok was na het ongeluk?
*EDIT* linkje in ander topic (https://forum.beneluxspoor.net/index.php/topic,20978.msg334473/topicseen.html#new) gevonden
-
De Fyra tussen Rotterdam en Amsterdam bedoel je?
Oh ja zo noemen ze dat ding, die heb je inderdaad nodig om de HSL uit te proberen...
-
Afgelopen vrijdag rond 14:00 reed een Thalys met een behoorlijke vaart (200+) bij grensovergang uit richting Nederland naar België. Stond even later niet bij Noorderkempen, dus doorgereden naar Antwerpen.
-
vanmiddag rond 16:20 stond er een HSL treinstel ( 4806 ) op Rotterdam Lombardijen , hij stond zou maar zeggen op een zijspoor
-
Dat is het vogelbekdier die ze voor de testritten gebruiken.
Gr.
Eric
-
Straks ook vanaf Amsterdam rechtstreeks naar London...
zie o.a. dit (http://www.parool.nl/parool/nl/224/BINNENLAND/article/detail/269203/2009/11/24/Volgend-jaar-via-de-hsl-naar-Londen.dhtml) bericht.
Is gelijk duidelijk waarom dat nog niet zo is, ze willen dezelfde controle als op de luchthavens op de stations.
Speciaal aanpassingen op perrons op de Nederlandse stations met poortjes en bagage scanners met de nodige irritaties.
Moet je dan ook 2 uur van tevoren aanwezig zijn ? :-X
-
Mjah:
Als het aan de Britse premier Gordon Brown ligt, krijgt Amsterdam volgend jaar een directe treinverbinding met Londen.
Het zij vermeld dat Gordon Brown naar alle waarschijnlijkheid volgend jaar niet langer de Britse premier is en de Conservatieven hebben niet zoveel op met spoorvervoer. Hoewel, dit zou ze geen cent extra kosten, dus het zou toch kunnen.
Alleen vraag ik me af hoeveel zin het heeft om een heel station om te gaan bouwen, alleen maar omdat Groot-Brittannië geen lid van de Schengen-zone is.
- Peter
-
En dat is nu juist het hele probleem: je kunt - bijvoorbeeld in Amsterdam Centraal, of in Amsterdam Zuid for that matter - geen perronspoor missen in de exploitatie. En dat is wel waar het op neerkomt: als je 3 minuten voor de Eurostar een andere trein van dat perron wilt laten vertrekken, heb je geen garantie dat het perron in die tussenliggende drie minuten 'steriel' gemaakt kan worden. Hetzelfde geldt ook voor Schiphol en Rotterdam. Bovendien... nóg een beveiligingssysteem aan boord van die dingen wordt behoorlijk vol (ik meen eerder al eens gehoord te hebben dat de ATB er echt niet meer bij past, maar correct me if I'm wrong), en zolang ERTMS niet op het hele Nederlandse net in bedrijf is, is dat toch echt verplicht... Last but not least: er zijn niet zo erg veel Eurostarstellen geschikt voor 1500 V gelijkstroom (zonder hopeloos inefficiënt te zijn met half vermogen enzo). Al met al: makkelijker gezegd dan gedaan...
Moet je dan ook 2 uur van tevoren aanwezig zijn ? :-X
Nee, 25 minuten is de procedure in Brussel, Lille en Parijs als ik het wel heb...
-
Maar aangezien High Speed 1 gebouwd is naar een Europees profiel en 25kV~ op de draad heeft, zou je met een Thalys o.i.d. naar St. Pancras door kunnen rijden.
- Peter
-
Tja, die Engelsen willen wel bij Europa horen.
Maar nemen niet de Euro.
Wil je naar Engeland met de trein, moet je door de paspoortcontrole.
Op deze manier hoor je dus in mijn ogen niet echt Bij europa.
Jos.
-
Maar dat heeft niets met de spoorwegen te maken, dus daar zijn andere fora voor.
- Peter
-
Maar aangezien High Speed 1 gebouwd is naar een Europees profiel en 25kV~ op de draad heeft, zou je met een Thalys o.i.d. naar St. Pancras door kunnen rijden.
- Peter
Zo eenvoudig ligt dat niet... de Tunnel zorgt voor een groot pakket aanvullende moeilijkheden. Zo zijn er allerlei veiligheidssystemen verplicht (denk aan branddetectie en dergelijke), is het - volgens mij - verplicht dat je in noodgevallen de reizigers met een half treinstel kunt evacueren (dat is ook de reden dat je een Eurostar in het midden kunt scheiden), moet de stroomafnemer op een bepaalde specifieke hoogte ingesteld/afgeregeld kunnen worden, enz.
Vooralsnog zit je qua HST-materieel voor diensten die door de Kanaaltunnel moeten vast aan Eurostar, of je moet iets gaan ombouwen danwel nieuw bestellen.
-
de eurostar naar Amsterdam.
Beetje variatie op het (HSL)spoor kan ook geen kwaad ;)
-
Er is vast wel weer een reden waarom dat niet kan. ;D ::)
-
Henk,
idd ;D. Zie de vorige pagina:
En dat is nu juist het hele probleem: je kunt - bijvoorbeeld in Amsterdam Centraal, of in Amsterdam Zuid for that matter - geen perronspoor missen in de exploitatie. En dat is wel waar het op neerkomt: als je 3 minuten voor de Eurostar een andere trein van dat perron wilt laten vertrekken, heb je geen garantie dat het perron in die tussenliggende drie minuten 'steriel' gemaakt kan worden. Hetzelfde geldt ook voor Schiphol en Rotterdam. Bovendien... nóg een beveiligingssysteem aan boord van die dingen wordt behoorlijk vol (ik meen eerder al eens gehoord te hebben dat de ATB er echt niet meer bij past, maar correct me if I'm wrong), en zolang ERTMS niet op het hele Nederlandse net in bedrijf is, is dat toch echt verplicht... Last but not least: er zijn niet zo erg veel Eurostarstellen geschikt voor 1500 V gelijkstroom (zonder hopeloos inefficiënt te zijn met half vermogen enzo). Al met al: makkelijker gezegd dan gedaan...
-
Misschien tijd om snel over te schakelen op 25kV? ;D
-
Op de dijksgracht een speciaal perron aanleggen? Alleen te bereiken per pendeltrein, waarin je de contro :Ple uitvoert?
-
Er zouden ooit nachttreinen komen o.a. van London naar Amsterdam. Het materieel is zelfs voor een groot deel gebouwd, maar nooit in gebruik genomen...
-
Misschien tijd om snel over te schakelen op 25kV? ;D
Ja, goed idee, dan kun je nog steeds die dienst Amsterdam - Londen niet uitvoeren (y) ;D
-
Er zouden ooit nachttreinen komen o.a. van London naar Amsterdam. Het materieel is zelfs voor een groot deel gebouwd, maar nooit in gebruik genomen...
Dat nachttreinmaterieel is verkocht aan Canada. Zou opnieuw gebouwd moeten worden dan.
Groeten, Alexander
-
Dat nachttreinmaterieel is verkocht aan Canada. Zou opnieuw gebouwd moeten worden dan.
Groeten, Alexander
Heeft iemand foto"s?
-
Maar dan in een ander draadje, graag, want anders wordt het wel erg off-topic.
- Peter
-
Nieuw draadje (https://forum.beneluxspoor.net/index.php/topic,23747.msg358816.html#msg358816) geopend.
-
En toen, op een koude en gure december ochtend, gebeurde er wat! De HSL-zuid was in gebruik genomen.
Da Thalysen die rond 9 uur Barendrecht moesten passeren hadden hopeloos veel vertraging en heb ik niet gezien. De volgende, rond 11 uur waren ook laat..., maar dan:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/thalysheerjansdam.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/thalysheerjansdam.jpg)
Op het punt waar de HSL-zuid van de lijn Rotterdam-Dordrecht afbuigt, nabij de Kijfhoek en Heerjansdam, komt de Thalys naar Parijs met circa 10 minuten vertraging langs.
-
rijd ie daar al 300 km/h?
-
Vrijwel alle treinen waren flink vertraagd. Vertragingen van twee uur waren vandaag geen uitzondering. Weet niet wat de oorzaak was.
-
Hoe is het trouwens gesteld met de albatros? Word daar nog steeds mee proef gereden? ???
-
Ja daar wordt nog steeds mee proef gereden. Stel is laatst een paar dagen in Belgie geweest. Maar ondertussen staat het stel alweer op de Watergraafsmeer. Is te zien vanuit de trein ;)
-
Stel had last van vierkante wielen en dat scheen niet goed samen te gaan met testrijden... :-X
-
*KICK*
Vraagje: ik zag de afgelopen week een paar keer een Prio-stam met 186'ers op Rotterdam Stadion staan. Is dat voor proefritten op Rotterdam-Breda of keren de treinen Amsterdam-Rotterdam daar vanwege de beperkte perroncapaciteit op Rotterdam Centraaal?
-
Ik zie nog steeds (bijna dagelijks) de prio-treinen keren op Rotterdam CS. Dus dat zal het niet zijn
-
Simpelweg gezegd priostammen met nmbs traxx is nog altijd de normale gang van zaken,al schijnt men binnenkort te willen beginnen met planmatige inzet van een kruimeldief op het deel Asd-Rtd.
Waarde van dat stukje tekst zal moeten blijken uit het feit of men vind dat er eindelijk genoeg heeft rondjes gereden zijn met die dingen. ;)
-
Ik reed van de week op de moerdijkbrug, en zag dat er een Thalys van Breda richting Rotterdam over het HSL spoor ging.
Zijn snelheid is gokken, ik schat het zo ongeveer op 200km/u meer was het niet zeker niet.
-
Klopt. Thalys rijdt vanaf Rotterdam totaan Antwerpen over de HSL Zuid/ HSL 4 op volle snelheid.
-
... kruimeldief ...
Haha! Die kende ik nog niet! ;D
- Peter
-
Ik zie af en toe een Thalys rijden op de HSl-Zuid. Ik zie dat de trein vanuit Rotterdam steeds om xx:30 in Antwerpen aankomt en de trein vanuit Antwerpen naar Rotterdam om xx:30 vertrekt. Ik wil er graag met twee kinderen gaan kijken.
Kan iemand mij vertellen hoe laat de beide treinen langs Breda rijden? En is de dienstregeling nauwkeurig of kunnen de tijden nogal eens verschillen?
-
Twee weken geleden op Antwerpen centraal rondgelopen.
De thalys van en naar Rotterdam kwamen daar netjes op tijd voorbij,met onderling een minuut of 2 verschil dacht ik (xx: 31 en xx:33)
-
http://kubus.mailspool.nl/spoorkaart/
misschien kun je hier iets mee?
mvg,
Erich
-
De spoorkaart is erg leuk én handig! Bedankt voor deze tip.
Ik zie dat gebruik gemaakt wordt van de NS API. Zijn dat posities van treinen op basis van de dienstregeling of de werkelijke posities op basis van GPS?
Maurice
-
Het zijn de werkelijke posities van de treinen. Kan je goed zien als een trein een forse vertraging heeft.
-
Dat is leuk!
Volgens mij is het alleen reizigersmaterieel, goederen zie je niet?
Koen
-
Het zijn de werkelijke posities van de treinen.
Nou, helemaal klopt het dan niet. Ik zie de 3025 +14 voorbij De Haar Aansluiting getoond worden, terwijl hij er nog voor rijdt.
Vermoedelijk wordt er een gok gedaan o.b.v. de vertraging.
-
Kubus meldt een aangenomen positie o.b.v. de actuele reisinformatie en de baanvaksnelheden.
Let maar eens op wat Kubus doet als jouw trein langzamer dan gepland moet rijden of stopt. Kubus laat de trein gewoon met volle vaart doordenderen, pas als de trein officieel vertraging heeft gaat Kubus de positie aanpassen.
groeten Simon