Doel:€250.00
Donaties:€100.00

Per saldo:€-150.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 01-08-2022

Vacature: secretaris bestuur
Algemeen

De stichting

Recente berichten

DE 3 van MK Modelbouwstudios nooit ontvangen door Schiespoor
Vandaag om 19:04:02
Groot Bruntendijk ontmanteld, Leve Klein Bruntendijk. door ruudns
Vandaag om 19:02:52
Going Straight is easy 😎 door barry1972
Vandaag om 18:56:08
Lasersnijden/graveren met diode laser door MOVisser
Vandaag om 18:52:20
€2 Rommelmarkt Pola Station B655 opknappen. door Hendrik Jan
Vandaag om 18:34:50
ACME set 55080 met NS restauratierijtuig materieel bespreking door clickmaniac
Vandaag om 18:19:33
Awe Viaduct door bask185
Vandaag om 17:40:44
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door tijgernootje
Vandaag om 17:29:21
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door clickmaniac
Vandaag om 17:07:34
wissels dcc vriendelijk. door Ronald Halma
Vandaag om 16:30:23
NS 6000 (in schaal 0) door FritsT
Vandaag om 16:18:44
Alt Wutachbahn - Sau-Schwänzle-bahn Weizen - Zollhaus - Blumberg door tothebeach
Vandaag om 16:03:19
SSN 01 1075 naar en van duitsland over de goederen betuwe lijn met Eloc door Rob Ellerman
Vandaag om 15:49:15
Re: HOe en bovenleiding door H0eGenaamd
Vandaag om 15:02:53
V160 de meest kloppende/mooiste door Pauldg
Vandaag om 14:57:58
PB models: Wadlopers model 2022, voorbeschouwing. door Besselspoor
Vandaag om 14:46:42
Onlangs gespot - gefotografeerd, de links door Jeroen Water
Vandaag om 14:11:38
Mallnitzer Tauernbahnstrecke ÖBB N Spoor door Schachbrett
Vandaag om 14:10:15
Een moderne vierasser (freelance) in schaal 0 door FritsT
Vandaag om 14:07:45
Modelspoorbeurs Houten 27 augustus. De voor- en nabeschouwing door Wim Vink
Vandaag om 13:35:51
Museumdepot Beekbergen in H0 door AndrevdG
Vandaag om 12:36:44
m'n gras, m'n gras! door bask185
Vandaag om 12:06:43
Van DAF FM1600 naar DAF FM1600 DF - Defensie Lijndienst door ronald1956
Vandaag om 11:41:23
Liliput BR 45 wil niet rijden. door 008200
Vandaag om 10:41:25
Heen, En en Weer: de tram. door Huup
Vandaag om 10:18:13
Leiden Centraal op N schaal door Mitchell
Vandaag om 09:05:51
Dat overkomt mij niet. door Klaas Zondervan
Vandaag om 08:48:42
BoB: diorama/minibaan annex programmeerspoor op boekenplank (H0, 75x25) door Peter J K
Vandaag om 00:12:28
Waar zou je een 3D printpen voor kunnen gebruiken? door MOVisser
Vandaag om 00:05:34
Bouw van een GTR - 4-assige kolenwagen van de NS door Rob Ellerman
08 augustus 2022, 23:14:49
  

Auteur Topic: Bestaat er zoiets als een Railcom signaal blocker (voor Arduino decoder)?  (gelezen 8655 keer)

Gerke

  • Mcn NSR
  • Offline Offline
  • Berichten: 2179
  • NS 4503!
    • Modelspoorvereniging Midden Limburg
Re: Bestaat er zoiets als een Railcom signaal blocker?
« Reactie #45 Gepost op: 17 september 2021, 12:43:18 »
En ingehaald door de actualiteit! Dank Klaas!
Met groet,

Ger.

Gerke

  • Mcn NSR
  • Offline Offline
  • Berichten: 2179
  • NS 4503!
    • Modelspoorvereniging Midden Limburg
Re: Bestaat er zoiets als een Railcom signaal blocker?
« Reactie #46 Gepost op: 17 september 2021, 15:00:44 »
Ik heb allerlei waardes geprobeerd, maar werkt niet. Bij 2K gaat de servo zéér sporadisch om, bij gebruik zwaarder of lichter geen uitvoering van het commando. Zou het aan de Z21 kunnen liggen? Ik ben de eerste die tegen het probleem aan loopt en gebruik de Z21.
Met groet,

Ger.

denobis

  • Gast
Re: Bestaat er zoiets als een Railcom signaal blocker?
« Reactie #47 Gepost op: 17 september 2021, 15:50:08 »
met een weerstand alleen red je het niet misschien wel met een rc filter maar dan moet je die zo dimensioneren dat je de frequentie van het railcom signaal weg filtert

Jeroen Rood

  • Offline Offline
  • Berichten: 58
Re: Bestaat er zoiets als een Railcom signaal blocker?
« Reactie #48 Gepost op: 17 september 2021, 16:16:16 »
Die decoder, dat is toch gewoon een DCC-Next van ArCoMoRa ?

Gerke

  • Mcn NSR
  • Offline Offline
  • Berichten: 2179
  • NS 4503!
    • Modelspoorvereniging Midden Limburg
Re: Bestaat er zoiets als een Railcom signaal blocker?
« Reactie #49 Gepost op: 17 september 2021, 16:19:15 »
Yep.
Met groet,

Ger.

Klaas Zondervan

  • Offline Offline
  • Berichten: 22848
    • Pagina van klaas
Re: Bestaat er zoiets als een Railcom signaal blocker?
« Reactie #50 Gepost op: 17 september 2021, 16:26:06 »
Met een RC-filter verpest je ook het DCC signaal.

denobis

  • Gast
Re: Bestaat er zoiets als een Railcom signaal blocker?
« Reactie #51 Gepost op: 17 september 2021, 16:39:58 »
hoeft niet klaas wat ik begrijp zit het railcom signaal hoger in frequentie dan het ddc signaal dus laagdoorlaat filtertje kan uitkomst bieden

Geert2

  • Offline Offline
  • Berichten: 76
Re: Bestaat er zoiets als een Railcom signaal blocker?
« Reactie #52 Gepost op: 17 september 2021, 16:49:45 »
Eigenlijk zal het aanbieden van een RAILCOM signaal aan een DCC decoder geen invloed mogen hebben op de decodering signaal. De software zal na het inlezen van een niet DCC signaal (puls) van voorafaan  beginnen inlezen totdat deze wel een correct DCC signaal (DCC pulsen) inleest.

Het probleem zit mogelijk in de software…

Geert
Schaal HO - digitaal zelfbouw - Favoriete Lok: V200 DB
Huidig project: LocoNet 16 poorten ingangen/uitgangen

Klaas Zondervan

  • Offline Offline
  • Berichten: 22848
    • Pagina van klaas
Re: Bestaat er zoiets als een Railcom signaal blocker?
« Reactie #53 Gepost op: 17 september 2021, 16:53:19 »
@denobis, bij DCC worden eisen gesteld aan de steilheid van de flanken. Als je er een filter tussen zet ga je hoe dan ook die steilheid verslechteren.

VvKan

  • Offline Offline
  • Berichten: 1520
  • Veroniek
Re: Bestaat er zoiets als een Railcom signaal blocker?
« Reactie #54 Gepost op: 17 september 2021, 17:06:23 »
Eigenlijk zal het aanbieden van een RAILCOM signaal aan een DCC decoder
Naar mijn mening is dit een foutieve veronderstelling.   Er wordt géén Railcom signaal aangeboden aan een decoder, de centrale doet dat niet, er is een cut-out in het uitzenden van het DCC signaal.  In deze tijd zend de decoder zijn signaal naar de centrale, dus precies andersom.
Zo heb ik het in ieder geval altijd begrepen uit de teksten over Railcom.
Bronnen: divers
VERONIEK
0 0m H0 H0m TT Lenz ABC RailCom SBB BLS FO BVZ

Jeroen Rood

  • Offline Offline
  • Berichten: 58
Re: Bestaat er zoiets als een Railcom signaal blocker?
« Reactie #55 Gepost op: 17 september 2021, 17:09:50 »
Klopt het (vraag aan voor de meer ingelezene) dat railcom anders op de baan gezet wordt?
In het NMRA document lees ik iets over een 30mA / 10mA stroombron en max 2.2V.
Zou dat het filteren eenvoudiger kunnen maken? Of werkt railcom in de praktijk gewoon met de volle spanning?

Pagina 5 : https://www.nmra.org/sites/default/files/s-9.3.2_2012_12_10.pdf

Jeroen.

Klaas Zondervan

  • Offline Offline
  • Berichten: 22848
    • Pagina van klaas
Re: Bestaat er zoiets als een Railcom signaal blocker?
« Reactie #56 Gepost op: 17 september 2021, 17:10:05 »
Ik denk inderdaad dat het een software probleem is. Net even de beschrijving van RailCom op de NMRA site bekeken.
In de pauze van het DCC signaal sluit de booster zijn uitgang kort. De spanning op de DCC lijn is dan nul, dus de DCC-Next decoder krijgt dan helemaal niks binnen. Er is dus geen noodzaak om het RailCom signaal weg te filteren want dat bereikt de decoder helemaal niet.

FreekH

  • Offline Offline
  • Berichten: 418
Re: Bestaat er zoiets als een Railcom signaal blocker?
« Reactie #57 Gepost op: 17 september 2021, 17:22:27 »
Misschien heeft deze probleem-decoder last van de railcom-terugmeldingen door andere decoders?

VvKan

  • Offline Offline
  • Berichten: 1520
  • Veroniek
Re: Bestaat er zoiets als een Railcom signaal blocker?
« Reactie #58 Gepost op: 17 september 2021, 17:31:22 »
Z21 en Digikeijs 5033 booster voeden de hele baan in twee secties. Hoe knoop ik daar een niet-railcom aan/tussen?
Je pakt een booster, al dan niet met Railcom.  In deze booster zet je Railcom uit, zodat die geen cut-out meer geeft.  Daar sluit je dan je niet compatibele decoders op aan.
Zo zou ik het proberen, maar ik weet eerlijkgezegd niet of het ook zo kan.  Want uit je Z21 komt zoals je wenst een signaal met cut-out, dus dat signaal wordt ook aan de booster doorgegeven.  Of die daar een signaal zonder cut-out van kan maken weet ik niet.  Misschien door het verhogen van het aantal preample-bits  ??? 
Aangezien je toch al een booster hebt zou je het experiment kunnen doen.  Koppel de booster los van de baan en sluit daar alleen tijdelijk de bewuste decoders op aan. Zet in de booster Railcom uit en constateer wat er gebeurt.
VERONIEK
0 0m H0 H0m TT Lenz ABC RailCom SBB BLS FO BVZ

Klaas Zondervan

  • Offline Offline
  • Berichten: 22848
    • Pagina van klaas
Re: Bestaat er zoiets als een Railcom signaal blocker?
« Reactie #59 Gepost op: 17 september 2021, 20:43:39 »
Misschien heeft deze probleem-decoder last van de railcom-terugmeldingen door andere decoders?
In die gedachtegang ging ik aanvankelijk ook mee. Maar na lezen van het RailCom verhaal op de NMRA site kwam ik tot de conclusie dat dat helemaal niet kan. Als RailCom actief is, dan is de DCC spanning kortgesloten. Dus RailCom kan helemaal niet bij deze decoder komen.
Het is de kortstondige onderbreking van het DCC signaal waar deze decoder niet mee overweg kan.