Doel:€250.00
Donaties:€0.00

Per saldo:€-250.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 02-05-2022

Vacature: secretaris bestuur
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Rondom Charlois door Alewijn
Vandaag om 13:45:08
Länderbahn en Reichsbahn locomotieven. door Rolf S
Vandaag om 13:30:04
Zwederbaan door nighttrain1
Vandaag om 13:28:16
Raadplaatje door Cc72000
Vandaag om 13:28:15
Aansturing via Arduino werkt niet goed door ROn30
Vandaag om 13:24:29
Hoe Lima 4 assige rijtuigen van slepers te voorzien. door frits959
Vandaag om 13:06:51
Station Amsterdam Weesperpoort 1940-1975 door Modellbahnwagen
Vandaag om 12:12:48
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door Duikeend
Vandaag om 12:10:00
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door 741230
Vandaag om 12:09:57
Maasburg: een Nederlandse modelbaan in 1:87 door Matthijs van Heijningen
Vandaag om 12:07:06
NTM goederenwagens in Spoor-0 door FritsT
Vandaag om 11:35:35
Bahnstrecke 5867 door Frank 123
Vandaag om 11:25:40
Marklin maxi door Mark D.
Vandaag om 11:21:45
Een secundair lijntje in de Puy de Dome en de (Haute) Loire anno 1968 door Huup
Vandaag om 11:04:44
Bouw van de NS zandwagens GZM, GZZ en GZL van Seinarm door MathynK
Vandaag om 10:40:17
25 jaar geleden door hrp
Vandaag om 10:40:05
Korneschans. Een fictief Duits Nederlands grensstation. door DJV
Vandaag om 09:43:21
Ombouw/Pimpen Bolle neuzen door bollen neus
Vandaag om 09:16:10
EifelBurgenBahn door tothebeach
Vandaag om 08:56:30
Die Sauerlandbahn - Tijdperk III door puntenglijder
Vandaag om 08:41:48
Rheinburg, TP V/VI door mwdb
17 mei 2022, 23:08:16
Mallnitzer Tauernbahnstrecke ÖBB N Spoor door Schachbrett
17 mei 2022, 22:50:50
BNLS-Werkspoor - Pimp my hondekop door Jeroen Water
17 mei 2022, 22:49:25
Beschilderen of bespuiten modellen van de Hollandse ijzeren Spoorwegmaatschappij door FritsT
17 mei 2022, 22:10:30
VERPLAATST: Fleishmann SGMm H0 (re) door Reinout van Rees
17 mei 2022, 21:51:41
Baanplan Nederlands/Duits grensstation door Robin.V
17 mei 2022, 21:01:46
Roco digitaal met eerste lokmuis door VAM65
17 mei 2022, 19:19:51
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door Huup
17 mei 2022, 18:44:03
Roco NS Vectron in NS-flow design door spock
17 mei 2022, 18:42:37
VERPLAATST: Blauwkapel afgesplitst, nu stoomlok op Weesperbrug door ex44
17 mei 2022, 17:47:27
  

Auteur Topic: Bestaat er zoiets als een Railcom signaal blocker (voor Arduino decoder)?  (gelezen 7899 keer)

henk

  • Offline Offline
  • Berichten: 20431
Re: Bestaat er zoiets als een Railcom signaal blocker?
« Reactie #30 Gepost op: 17 september 2021, 10:56:02 »
Maakt denk ik niet uit. Externe voeding betekent volgens mij vooral dat het probleem niet aan die kant kan liggen. Het DCC-signaal of het Railcomsignaal komen daar nu helemaal niet.
Het is heel Nederlands om iets heel Nederlands te vinden.

Klaas Zondervan

  • Offline Offline
  • Berichten: 22586
    • Pagina van klaas
Re: Bestaat er zoiets als een Railcom signaal blocker?
« Reactie #31 Gepost op: 17 september 2021, 10:56:38 »
Aha, het ding heeft een externe voeding. Dan kan het daar niet aan liggen. Die voeding blijft gewoon staan als er een pauze in het DCC signaal komt.
Het probleem moet dan gezocht worden in iets anders.

Geert2

  • Offline Offline
  • Berichten: 76
Re: Bestaat er zoiets als een Railcom signaal blocker?
« Reactie #32 Gepost op: 17 september 2021, 11:07:59 »
Het DCC signaal wordt via een 6N137 opto coupler naar de µC geleid voor decodering. Enkel één polariteit van DCC gaat er door, niet het RAILCOM signaal. Of de opto moest zeer gevoelig ingesteld staan?

Waarom zijn een deel van de texten op foto zwart gemaakt?

Geert
Schaal HO - digitaal zelfbouw - Favoriete Lok: V200 DB
Huidig project: LocoNet 16 poorten ingangen/uitgangen

Gerke

  • Mcn NSR
  • Offline Offline
  • Berichten: 2149
  • NS 4503!
    • Modelspoorvereniging Midden Limburg
Re: Bestaat er zoiets als een Railcom signaal blocker?
« Reactie #33 Gepost op: 17 september 2021, 11:15:22 »
Omdat daar het merk staat en ik wil voorkomen dat mijn probleem gekoppeld wordt aan de decoder. Vandaar.
Met groet,

Ger.

Klaas Zondervan

  • Offline Offline
  • Berichten: 22586
    • Pagina van klaas
Re: Bestaat er zoiets als een Railcom signaal blocker?
« Reactie #34 Gepost op: 17 september 2021, 11:17:07 »
Het probleem is toch gekoppeld aan de decoder?
Ik zie geen reden om die naam te verbergen.

Mar-Cas

  • Offline Offline
  • Berichten: 160
  • Samen bouwen a.d. woonkamerbaan is wel zo gezellig
Re: Bestaat er zoiets als een Railcom signaal blocker?
« Reactie #35 Gepost op: 17 september 2021, 11:27:07 »
Het ding is een “ home made” arduino. (zie atmel328)

Aangezien hij zonder railcom wel goed werkt is het dcc ingang circuit wel correct.
Blijft nog het programma dat waarschijnlijk bij (kortstondig) wegvallen van het dcc signaal de arduino in een verkeerde status zet.

Caspar
« Laatst bewerkt op: 17 september 2021, 11:33:44 door Mar-Cas. Reden: Kortstondig toegevoegdp »
Greetz Caspar

Geert2

  • Offline Offline
  • Berichten: 76
Re: Bestaat er zoiets als een Railcom signaal blocker?
« Reactie #36 Gepost op: 17 september 2021, 11:33:15 »
Mogelijk is er geen oplossing voor en zit het in de software?

De maker is uitermate behulpzaam, maar het Railcom verhaal is wat het is.

Als de maker het blijkbaar niet weet?

Het kan wel een goede schakeling zijn, maar als deze niet werkt met RAILCOM, dan mag dat geweten worden door andere lezers van dit forum.

Geert
Schaal HO - digitaal zelfbouw - Favoriete Lok: V200 DB
Huidig project: LocoNet 16 poorten ingangen/uitgangen

Gerke

  • Mcn NSR
  • Offline Offline
  • Berichten: 2149
  • NS 4503!
    • Modelspoorvereniging Midden Limburg
Re: Bestaat er zoiets als een Railcom signaal blocker?
« Reactie #37 Gepost op: 17 september 2021, 11:41:24 »
Staat ook keurig in de handleiding.
Met groet,

Ger.

Gerke

  • Mcn NSR
  • Offline Offline
  • Berichten: 2149
  • NS 4503!
    • Modelspoorvereniging Midden Limburg
Re: Bestaat er zoiets als een Railcom signaal blocker?
« Reactie #38 Gepost op: 17 september 2021, 11:50:01 »
Ik heb wat aanvullende info gekregen. Ik citeer:

"Wel zou je dit plastje kunnen posten:



Dat is de basis van veel dcc decoders met Arduino.
Daar komen mogelijk wat betere suggesties uit.

Poster Geert2 snapt het helemaal.

Ik vermoed overigens dat het in de software zit van de DCC-library. Die raakt waarschijnlijk ‘in de war’ van het Railcom signaal. Maar deze komt van internet en ik kan daar niets aan veranderen. Geen kennis van." Einde citaat.

Allicht dat dat wat meer specifiek het probleem duidelijk maakt?

« Laatst bewerkt op: 23 september 2021, 21:48:39 door Gerke »
Met groet,

Ger.

Klaas Zondervan

  • Offline Offline
  • Berichten: 22586
    • Pagina van klaas
Re: Bestaat er zoiets als een Railcom signaal blocker?
« Reactie #39 Gepost op: 17 september 2021, 11:53:50 »
In dat geval zou ik uitkijken naar een andere decoder. De ontwerper heeft de software van het internet geplukt en weet niet hoe die in elkaar zit. Daar kom je dus niet verder mee.

Geert2

  • Offline Offline
  • Berichten: 76
Re: Bestaat er zoiets als een Railcom signaal blocker?
« Reactie #40 Gepost op: 17 september 2021, 11:57:51 »
Een weerstand van 1,5k laat ook de RAILCOM signalen door. Mogelijk kan je er extra weerstand voor zetten aan de DCC signaal ingang. Verhoog deze telkens met stappen van 1k, en kijk of de decoder nog reageert op DCC, maar niet op RAILCOM?

Dit kan je enkel proberen als je externe 8-16V voeding gebruikt!

Geert
Schaal HO - digitaal zelfbouw - Favoriete Lok: V200 DB
Huidig project: LocoNet 16 poorten ingangen/uitgangen

Gerke

  • Mcn NSR
  • Offline Offline
  • Berichten: 2149
  • NS 4503!
    • Modelspoorvereniging Midden Limburg
Re: Bestaat er zoiets als een Railcom signaal blocker?
« Reactie #41 Gepost op: 17 september 2021, 12:18:30 »
Hoi Geert,

De decoder is inderdaad aan externe voeding aangesloten. Zal gaan proberen te achterhalen om welke weerstand op de print het gaat die ik moet verzwaren.

Ik ga ermee aan de slag. Dank zover weer.
Met groet,

Ger.

Geert2

  • Offline Offline
  • Berichten: 76
Re: Bestaat er zoiets als een Railcom signaal blocker?
« Reactie #42 Gepost op: 17 september 2021, 12:20:28 »
Je moet niks verzwaren, gewoon een weerstand extra aansluiten aan DCC ingang in serie…

Geert
Schaal HO - digitaal zelfbouw - Favoriete Lok: V200 DB
Huidig project: LocoNet 16 poorten ingangen/uitgangen

Klaas Zondervan

  • Offline Offline
  • Berichten: 22586
    • Pagina van klaas
Re: Bestaat er zoiets als een Railcom signaal blocker?
« Reactie #43 Gepost op: 17 september 2021, 12:40:08 »
Geert bedoelt dit, zie plaatje.
Bij de DCC klemmen een extra weerstand er tussen en met de waarde experimenteren. Hoef je voorlopig aan de print niks te veranderen.
Geen idee of het werkt, maar het is het proberen waard



Gerke

  • Mcn NSR
  • Offline Offline
  • Berichten: 2149
  • NS 4503!
    • Modelspoorvereniging Midden Limburg
Re: Bestaat er zoiets als een Railcom signaal blocker?
« Reactie #44 Gepost op: 17 september 2021, 12:42:34 »
Ah, ja, ik vul het verkeerd in. Dus tweede weerstand beginnen met 1K en dan steeds hoger of 1,5K + 1K, dus beginnen met beginwaarde 2,5K?
Nu maar op zeker spelen.
Met groet,

Ger.