Doel:€250.00
Donaties:€10.00

Per saldo:€-240.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 04-07-2022

Vacature: secretaris bestuur
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Pendelbaan met 1 keerlus (H0, L-vorm, 4,50 x 3,00 mtr) (Zandvoort) door Peter J K
Vandaag om 00:09:12
Draaischijf automatiseren voor pendelverkeer door Duikeend
06 juli 2022, 23:40:51
Ik mag een baan gaan bouwen, maar nu … door Peter J K
06 juli 2022, 23:38:44
Edits Booster kapot ? door JanO
06 juli 2022, 23:26:12
Toon hier je (model)TRAM foto's. door Antal
06 juli 2022, 23:24:46
Rondom Charlois door Huup
06 juli 2022, 23:24:31
De parel van Houten; een NS Hippel met lijmsporen door NS1220
06 juli 2022, 23:11:16
Raadplaatje door DJV
06 juli 2022, 23:09:51
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door DJV
06 juli 2022, 22:55:34
Oneindige Overslag 0e RC door EricZmS
06 juli 2022, 22:43:24
Labbern in Rotzbach Allerlei door ex44
06 juli 2022, 22:38:40
Witmoosdorf door H0ppakee
06 juli 2022, 22:19:33
LS models ICR door Benelux795
06 juli 2022, 22:02:45
Spoormuseum in H0 door Eegtrain
06 juli 2022, 21:51:06
Bahnstrecke 5867 door Frank 123
06 juli 2022, 21:27:35
Harzwald Hafen Bahn (spoor 0) door Wim Vink
06 juli 2022, 20:32:24
Sluitlichten schakelbaar maken via functiemappen Marklin 37765 BR218 door Bahn-AG
06 juli 2022, 20:24:01
Spoor op industrieterrein Lage Weide door WouterMarklin
06 juli 2022, 20:11:54
Havenbaantje, Duitse havenstad, periode 2e wereldoorlog. door AndréDev
06 juli 2022, 19:38:16
Toon hier je (model)treinfoto's door Rob Ellerman
06 juli 2022, 19:29:14
BNLS-Module: "Rvbr-Btk, Ringvaartbrug Haarlemmermeer nabij Buitenkaag" NS H0 door nighttrain1
06 juli 2022, 19:18:49
Die Sauerlandbahn - Tijdperk III door basjuh1981
06 juli 2022, 18:54:33
Ervaringen met Piko A-gleis, wissels gevraagd door Ben
06 juli 2022, 17:29:25
La vie...Sud-Est; zolderbaan met thema zuidoost Frankrijk door Paulus
06 juli 2022, 17:10:34
Roco wagen Akzo, info gezocht. door jandcargo
06 juli 2022, 17:07:15
Roco 1600, versie 2022 door Jamie
06 juli 2022, 16:57:04
Brawa UIC koelwagen (1:45) Interfrigo modern logo door jandcargo
06 juli 2022, 16:53:58
DR4018 of DK50018 door ronaldvd2000
06 juli 2022, 16:09:16
Info gezocht over SBB Graantrein; lengte, inzet, vervoerder, etc. door Rick
06 juli 2022, 15:48:15
Bouwproject Zolderspoorbaan DB epoche III Hoofdstation met zijlijn door H0_trainiac
06 juli 2022, 15:41:23
  

Auteur Topic: Bestaat er zoiets als een Railcom signaal blocker (voor Arduino decoder)?  (gelezen 8327 keer)

Gerke

  • Mcn NSR
  • Offline Offline
  • Berichten: 2150
  • NS 4503!
    • Modelspoorvereniging Midden Limburg
Re: Bestaat er zoiets als een Railcom signaal blocker?
« Reactie #45 Gepost op: 17 september 2021, 12:43:18 »
En ingehaald door de actualiteit! Dank Klaas!
Met groet,

Ger.

Gerke

  • Mcn NSR
  • Offline Offline
  • Berichten: 2150
  • NS 4503!
    • Modelspoorvereniging Midden Limburg
Re: Bestaat er zoiets als een Railcom signaal blocker?
« Reactie #46 Gepost op: 17 september 2021, 15:00:44 »
Ik heb allerlei waardes geprobeerd, maar werkt niet. Bij 2K gaat de servo zéér sporadisch om, bij gebruik zwaarder of lichter geen uitvoering van het commando. Zou het aan de Z21 kunnen liggen? Ik ben de eerste die tegen het probleem aan loopt en gebruik de Z21.
Met groet,

Ger.

denobis

  • Gast
Re: Bestaat er zoiets als een Railcom signaal blocker?
« Reactie #47 Gepost op: 17 september 2021, 15:50:08 »
met een weerstand alleen red je het niet misschien wel met een rc filter maar dan moet je die zo dimensioneren dat je de frequentie van het railcom signaal weg filtert

Jeroen Rood

  • Offline Offline
  • Berichten: 50
Re: Bestaat er zoiets als een Railcom signaal blocker?
« Reactie #48 Gepost op: 17 september 2021, 16:16:16 »
Die decoder, dat is toch gewoon een DCC-Next van ArCoMoRa ?

Gerke

  • Mcn NSR
  • Offline Offline
  • Berichten: 2150
  • NS 4503!
    • Modelspoorvereniging Midden Limburg
Re: Bestaat er zoiets als een Railcom signaal blocker?
« Reactie #49 Gepost op: 17 september 2021, 16:19:15 »
Yep.
Met groet,

Ger.

Klaas Zondervan

  • Offline Offline
  • Berichten: 22732
    • Pagina van klaas
Re: Bestaat er zoiets als een Railcom signaal blocker?
« Reactie #50 Gepost op: 17 september 2021, 16:26:06 »
Met een RC-filter verpest je ook het DCC signaal.

denobis

  • Gast
Re: Bestaat er zoiets als een Railcom signaal blocker?
« Reactie #51 Gepost op: 17 september 2021, 16:39:58 »
hoeft niet klaas wat ik begrijp zit het railcom signaal hoger in frequentie dan het ddc signaal dus laagdoorlaat filtertje kan uitkomst bieden

Geert2

  • Offline Offline
  • Berichten: 76
Re: Bestaat er zoiets als een Railcom signaal blocker?
« Reactie #52 Gepost op: 17 september 2021, 16:49:45 »
Eigenlijk zal het aanbieden van een RAILCOM signaal aan een DCC decoder geen invloed mogen hebben op de decodering signaal. De software zal na het inlezen van een niet DCC signaal (puls) van voorafaan  beginnen inlezen totdat deze wel een correct DCC signaal (DCC pulsen) inleest.

Het probleem zit mogelijk in de software…

Geert
Schaal HO - digitaal zelfbouw - Favoriete Lok: V200 DB
Huidig project: LocoNet 16 poorten ingangen/uitgangen

Klaas Zondervan

  • Offline Offline
  • Berichten: 22732
    • Pagina van klaas
Re: Bestaat er zoiets als een Railcom signaal blocker?
« Reactie #53 Gepost op: 17 september 2021, 16:53:19 »
@denobis, bij DCC worden eisen gesteld aan de steilheid van de flanken. Als je er een filter tussen zet ga je hoe dan ook die steilheid verslechteren.

VvKan

  • Offline Offline
  • Berichten: 1481
  • Veroniek
Re: Bestaat er zoiets als een Railcom signaal blocker?
« Reactie #54 Gepost op: 17 september 2021, 17:06:23 »
Eigenlijk zal het aanbieden van een RAILCOM signaal aan een DCC decoder
Naar mijn mening is dit een foutieve veronderstelling.   Er wordt géén Railcom signaal aangeboden aan een decoder, de centrale doet dat niet, er is een cut-out in het uitzenden van het DCC signaal.  In deze tijd zend de decoder zijn signaal naar de centrale, dus precies andersom.
Zo heb ik het in ieder geval altijd begrepen uit de teksten over Railcom.
Bronnen: divers
VERONIEK
0 0m H0 H0m TT Lenz ABC RailCom SBB BLS FO BVZ

Jeroen Rood

  • Offline Offline
  • Berichten: 50
Re: Bestaat er zoiets als een Railcom signaal blocker?
« Reactie #55 Gepost op: 17 september 2021, 17:09:50 »
Klopt het (vraag aan voor de meer ingelezene) dat railcom anders op de baan gezet wordt?
In het NMRA document lees ik iets over een 30mA / 10mA stroombron en max 2.2V.
Zou dat het filteren eenvoudiger kunnen maken? Of werkt railcom in de praktijk gewoon met de volle spanning?

Pagina 5 : https://www.nmra.org/sites/default/files/s-9.3.2_2012_12_10.pdf

Jeroen.

Klaas Zondervan

  • Offline Offline
  • Berichten: 22732
    • Pagina van klaas
Re: Bestaat er zoiets als een Railcom signaal blocker?
« Reactie #56 Gepost op: 17 september 2021, 17:10:05 »
Ik denk inderdaad dat het een software probleem is. Net even de beschrijving van RailCom op de NMRA site bekeken.
In de pauze van het DCC signaal sluit de booster zijn uitgang kort. De spanning op de DCC lijn is dan nul, dus de DCC-Next decoder krijgt dan helemaal niks binnen. Er is dus geen noodzaak om het RailCom signaal weg te filteren want dat bereikt de decoder helemaal niet.

FreekH

  • Offline Offline
  • Berichten: 416
Re: Bestaat er zoiets als een Railcom signaal blocker?
« Reactie #57 Gepost op: 17 september 2021, 17:22:27 »
Misschien heeft deze probleem-decoder last van de railcom-terugmeldingen door andere decoders?

VvKan

  • Offline Offline
  • Berichten: 1481
  • Veroniek
Re: Bestaat er zoiets als een Railcom signaal blocker?
« Reactie #58 Gepost op: 17 september 2021, 17:31:22 »
Z21 en Digikeijs 5033 booster voeden de hele baan in twee secties. Hoe knoop ik daar een niet-railcom aan/tussen?
Je pakt een booster, al dan niet met Railcom.  In deze booster zet je Railcom uit, zodat die geen cut-out meer geeft.  Daar sluit je dan je niet compatibele decoders op aan.
Zo zou ik het proberen, maar ik weet eerlijkgezegd niet of het ook zo kan.  Want uit je Z21 komt zoals je wenst een signaal met cut-out, dus dat signaal wordt ook aan de booster doorgegeven.  Of die daar een signaal zonder cut-out van kan maken weet ik niet.  Misschien door het verhogen van het aantal preample-bits  ??? 
Aangezien je toch al een booster hebt zou je het experiment kunnen doen.  Koppel de booster los van de baan en sluit daar alleen tijdelijk de bewuste decoders op aan. Zet in de booster Railcom uit en constateer wat er gebeurt.
VERONIEK
0 0m H0 H0m TT Lenz ABC RailCom SBB BLS FO BVZ

Klaas Zondervan

  • Offline Offline
  • Berichten: 22732
    • Pagina van klaas
Re: Bestaat er zoiets als een Railcom signaal blocker?
« Reactie #59 Gepost op: 17 september 2021, 20:43:39 »
Misschien heeft deze probleem-decoder last van de railcom-terugmeldingen door andere decoders?
In die gedachtegang ging ik aanvankelijk ook mee. Maar na lezen van het RailCom verhaal op de NMRA site kwam ik tot de conclusie dat dat helemaal niet kan. Als RailCom actief is, dan is de DCC spanning kortgesloten. Dus RailCom kan helemaal niet bij deze decoder komen.
Het is de kortstondige onderbreking van het DCC signaal waar deze decoder niet mee overweg kan.