Doel:€250.00
Donaties:€85.00

Per saldo:€-165.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 31-07-2021
Algemeen

De stichting

Recente berichten

BNLS-Module: "Rvbr-Btk, Ringvaartbrug Haarlemmermeer nabij Buitenkaag" NS H0 door nighttrain1
Vandaag om 05:04:35
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door AndrevdG
Vandaag om 04:38:46
Fleischmann stoomlocomotieven, wie kan ze repareren? door AndrevdG
Vandaag om 04:29:11
Baan in Los Angeles door AndrevdG
Vandaag om 04:19:41
LS Models / Models World 2021 door Duoblock
Vandaag om 01:29:12
ESU, LokPilot v4, hoe moet je aux 1-6 versterken? door saskia
Vandaag om 01:17:02
Nieuwe generatie spoorseinen NL door Duoblock
Vandaag om 01:17:01
Exattrain varianten op de Gs wagens door Ronet-1981
Vandaag om 00:40:29
Vijfhuis (v.h. Frotterdam) door edwin1974
Vandaag om 00:35:10
Modelbouwweekend Nederlands Transport Museum door Edsko Hekman
Vandaag om 00:14:09
Raadplaatje door Cc72000
Vandaag om 00:04:25
Koperdieven slopen in Niederau (DE) gestalde elektrische locomotieven! door VictorPM
02 augustus 2021, 23:42:57
Station Tzummarum (NFLS) door VFR
02 augustus 2021, 23:29:01
Een secundair lijntje in de Puy de Dome en de (Haute) Loire anno 1968 door Whis
02 augustus 2021, 23:10:35
Wat is de vereiste minimum boogstraal bij spoorwegen oor 160km/h ? door Dwergsein
02 augustus 2021, 23:03:16
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door clickmaniac
02 augustus 2021, 23:02:55
NL pendelbaan H0 tp IV / V door Ruben90
02 augustus 2021, 22:26:34
Toon hier je (model)TRAM foto's. door Dwergsein
02 augustus 2021, 22:03:42
Asse-Bad - Assche-les-Bains door hervé
02 augustus 2021, 21:29:11
Beginner met N spoor, Ecos, Digikeijs 4088 door phdirk
02 augustus 2021, 20:49:49
BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen door Thijs1271
02 augustus 2021, 20:42:32
DJH NS 5000, de grote verbouwing door TonM
02 augustus 2021, 20:35:50
Digitaliseren Stoomloc REE Modeles 231 G ex PLM ref MB-040 : luidspreker door willyTEE
02 augustus 2021, 20:00:12
Harzwald Hafen Bahn door Wim Vink
02 augustus 2021, 18:58:47
NS 8100 in Spoor-1 door FritsT
02 augustus 2021, 18:58:42
Länderbahn en Reichsbahn locomotieven. door puntenglijder
02 augustus 2021, 18:58:38
3m bij 60cm N schaal baanplan Mening en toevoegingen gevraagd door Timoblok69
02 augustus 2021, 18:48:05
Update: baan in de tropen door Eric v C
02 augustus 2021, 17:52:32
Klinknagelstrips voor bagagerijtuig dak in 1:87 gezocht door Tomasso
02 augustus 2021, 17:32:55
Storing in nieuwe loc door josmol
02 augustus 2021, 16:32:18
  

Auteur Topic: Multimaus programmeren: 2 locs hebben hetzelfde adres  (gelezen 1228 keer)

WimVman

  • Nieuwe gebruiker
  • Offline Offline
  • Berichten: 7
Multimaus programmeren: 2 locs hebben hetzelfde adres
« Gepost op: 30 oktober 2020, 19:56:40 »
Deze beginneling zoekt een oplossing voor twwe tegelijk rijdende locs:
1= geprogrammeerd als L=3 , andere als L=5. Bij cv ook 3 en 5. Toch starten beide tegelijk, weet iemand wat ik fout doe? Thnx
« Laatst bewerkt op: 15 november 2020, 12:01:40 door Bert van Gelder »

hgr

  • Offline Offline
  • Berichten: 149
Re: Multimaus programmeren : probleem 2 locs zelfde adres
« Reactie #1 Gepost op: 30 oktober 2020, 20:03:14 »
Misschien een overbodige vraag.
heb je ze ook in de Loc's op die adressen zo geprogrammeerd?

Mocht je daar niet zeker van zijn kun je de Loc die bij adres 5 hoort alleen op het spoor kunnen laten staan en kijken of die rijdt op z'n eigen instelling of op de instelling van de andere loc. Als de loc niet rijdt op z'n eigen instelling, maar wel op die van de andere loc, dan is de loc niet goed geadresseerd.
Dan moet het adres in de loc nog aangepast worden.
Groeten

Herbert

Reinout van Rees

  • Team forummoderators
  • Offline Offline
  • Berichten: 6158
  • Forummoderator
    • Persoonlijke website + weblog
Re: Multimaus programmeren : probleem 2 locs zelfde adres
« Reactie #2 Gepost op: 30 oktober 2020, 20:22:14 »
En: rijden ze allebei op zowel 3 als 5? Ik gok alleen op één van de nummers.

Hoe heb je het adres ingesteld? Met alleen één lok op de baan? Want anders heb je bij lok 2 ook gelijk lok 1 meegepikt.

Reinout
Bouw v/d EifelBurgenBahn (h0, zijlijn in de Eifel)
Eifelgeschiedenis (verhalen en video's over de Eifelburgenbahn)

Ronald Halma

  • Team Mitropa
  • Offline Offline
  • Berichten: 12283
  • Modelrailroading is fun!
    • Team USA Metusa Junction
Re: Multimaus programmeren : probleem 2 locs zelfde adres
« Reactie #3 Gepost op: 30 oktober 2020, 20:46:08 »
Denk toch dat ze beide hetzelfde adres hebben. Anders rijden ze niet tegelijk als je 1 adres bedient ;)

Frank 123

  • Offline Offline
  • Berichten: 1895
Re: Multimaus programmeren : probleem 2 locs zelfde adres
« Reactie #4 Gepost op: 30 oktober 2020, 21:18:12 »
Helemaal met Ronald eens, zie zo snel geen andere verklaring...
En we stomen door....

ruudns

  • Offline Offline
  • Berichten: 5755
  • ***
Re: Multimaus programmeren : probleem 2 locs zelfde adres
« Reactie #5 Gepost op: 30 oktober 2020, 21:26:11 »
......daar komt nog bij dat je beter geen loks op adres 3 kunt programmeren. Dat geeft bij iedere volgende nieuwe lok weer problemen. Adres 3 is nl het standaard adres waarin elke nieuwe digitale lok of decoder mee uit geleverd wordt ;).
Ho, NS periode III tot V. Artitec, Roco, Hamo, FM, Piko, Rivarossi en Liliput.
Verwerken van NS H0 modellen in de NSinmodel treinenlijst (https://forum.beneluxspoor.net/index.php?topic=67158.0).

robbraak

  • Offline Offline
  • Berichten: 81
  • Nog steeds lerende
Re: Multimaus programmeren : probleem 2 locs zelfde adres
« Reactie #6 Gepost op: 30 oktober 2020, 21:31:19 »
Als je een start set digitaal hebt gekocht op welk adres staat deze dan?

Rob

Frank 123

  • Offline Offline
  • Berichten: 1895
Re: Multimaus programmeren : probleem 2 locs zelfde adres
« Reactie #7 Gepost op: 30 oktober 2020, 21:34:03 »
Bij mijn weten staan de meeste af fabriek op adres 3
En we stomen door....

Klaas Zondervan

  • Offline Offline
  • Berichten: 21236
    • Pagina van klaas
Re: Multimaus programmeren : probleem 2 locs zelfde adres
« Reactie #8 Gepost op: 30 oktober 2020, 21:46:00 »
Een losse DCC decoder hoort inderdaad op adres 3 te staan. Staat zo in de normen. Maar eenmaal ingebouwd in een loc mag het adres anders zijn, dat staat dan in de bijbehorende handleiding.

NS1220

  • Offline Offline
  • Berichten: 3628
Re: Multimaus programmeren : probleem 2 locs zelfde adres
« Reactie #9 Gepost op: 30 oktober 2020, 22:09:41 »
1 loc op de baan zetten en het gewenste adres geven.
Je kunt ook direct op adres besturen ipv met de "bibliotheek".
de groeten van Jacob
Modelbouwer in H0 en H0e. Tijdperk ongeveer '65~'75.
Vervoer van goederen met gewone wagons en 20' containers op platte wagens.
En iets in LGBschaal:
https://forum.beneluxspoor.net/index.php?topic=88776.0

Bahn-AG

  • Offline Offline
  • Berichten: 822
Re: Multimaus programmeren : probleem 2 locs zelfde adres
« Reactie #10 Gepost op: 30 oktober 2020, 22:18:48 »
Een losse DCC decoder hoort inderdaad op adres 3 te staan. Staat zo in de normen. Maar eenmaal ingebouwd in een loc mag het adres anders zijn, dat staat dan in de bijbehorende handleiding.

Hallo

Ik lees nergens iets van DCC. Kan ook motorola of selectrix zijn.
In elk geval geen MFX, dan heb je dat geneuzel met adressen niet. :angel:

Bart

Klaas Zondervan

  • Offline Offline
  • Berichten: 21236
    • Pagina van klaas
Re: Multimaus programmeren : probleem 2 locs zelfde adres
« Reactie #11 Gepost op: 30 oktober 2020, 22:21:47 »
Ik lees Multimaus en die kent alleen maar DCC. ;)

Bahn-AG

  • Offline Offline
  • Berichten: 822
Re: Multimaus programmeren : probleem 2 locs zelfde adres
« Reactie #12 Gepost op: 30 oktober 2020, 22:24:40 »
Je hebt gelijk, staat in de titel en daar had ik overheen gelezen. :-[

Bart

Frank 123

  • Offline Offline
  • Berichten: 1895
Re: Multimaus programmeren : probleem 2 locs zelfde adres
« Reactie #13 Gepost op: 31 oktober 2020, 09:20:30 »
Maar om het probleem op te lossen, geef ze alle 2 even een nieuw adres (loc decoder en in de multi-maus) en kijk dan even of ze wel apart aanstuurbaar zijn.
En we stomen door....

Remunj

  • Offline Offline
  • Berichten: 7012
Re: Multimaus programmeren : probleem 2 locs zelfde adres
« Reactie #14 Gepost op: 02 november 2020, 13:14:08 »
Deze beginneling zoekt een oplossing voor twwe tegelijk rijdende locs:
1= geprogrammeerd als L=3 , andere als L=5. Bij cv ook 3 en 5. Toch starten beide tegelijk, weet iemand wat ik fout doe? Thnx
Weet je zeker dat je de locs daadwerkelijk hebt geprogrammeerd?
Ik heb nl. zo'n vermoeden dat je ze in de locbibliotheek gezet hebt met die nummers. En niet daadwerkelijk de locs in CV1 van de waarde 3 en 5 het geprogrammeerd. En als dat zo uit de doos decoders zijn is het dan niet zo gek dat ze allebei starten op adres 3  :angel:

Vooral het stukje "bij cv ook 3 en 5" komen mijn vraagtekens. Met de MultiMaus kun je geen CV uitlezen dus weet je ook niet of die waardes er in staan.

Misschien kan je even toelichten wat je precies hebt gedaan.
Gr.
Eric