Doel:€250.00
Donaties:€172.50

Per saldo:€-77.50

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 12-01-2021
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Lofzang op een Fleischmann BR 01 door charp
Vandaag om 03:24:53
Lenz 2021 (spoor 0) door Martin Welberg
Vandaag om 03:10:08
Pimp my Fleischmann BR01 164 ==> Lofzang op een Fleischmann BR 01 door roadster36
Vandaag om 02:23:28
Eerste kennismaking door saskia
Vandaag om 01:10:16
ESU Ecos 2 uit te breiden om meerdere treinen handbediend te laten rijden? door Jan-Peter
Vandaag om 00:39:03
BNLS-Werkspoor - NS 20 Kameel van Kleinspoor (en Artitec) door roadster36
Vandaag om 00:35:38
Wim Mesu NS 600/2000 in 0 door roadster36
24 januari 2021, 23:49:53
Raadplaatje door GerardvV
24 januari 2021, 23:41:27
LTM-51 Garratt in messing, Spoor-0 door FritsT
24 januari 2021, 23:39:04
Roco NS 200/300 Sik groen, model 2020, bedrijfsnummer 288 door Edsko Hekman
24 januari 2021, 23:30:35
Artitec in NOS journaal: 'Naar China verzenden is makkelijker' door Hans van de Burgt
24 januari 2021, 23:16:54
Diodeschakeling met stroomdetectie door Klaas Zondervan
24 januari 2021, 23:15:09
De Wadlander, een eilandbaan. door Noordernet
24 januari 2021, 23:09:45
Scandinavië-IG: Skandinavisk bangården. Voor op Scandinavië gerichte spoorzaken door hansberekvam
24 januari 2021, 23:09:42
Piko 2021, nieuws van de fabrikant door Spoors
24 januari 2021, 23:06:18
Model loco/DJH door Andries
24 januari 2021, 22:50:02
Oude tijden, nieuwe tijden, Duitsland 2e wereldoorlog door bosje77
24 januari 2021, 22:48:21
Mijn Ned. N. Spoorbaan ''Echthoven'' door raymond erdtsieck
24 januari 2021, 22:34:44
Kellerstein; een nieuwe baan in H0 door tuurtje
24 januari 2021, 22:33:05
Toon hier je pas gereed gekomen (model-)spoorbouwsels ... door Carl
24 januari 2021, 22:29:05
De bouw van Schellenbach door Martin Domburg
24 januari 2021, 22:23:32
De knutsels van een badeend door Modellbahnwagen
24 januari 2021, 22:22:33
EifelBurgenBahn door Reinout van Rees
24 januari 2021, 22:21:37
Roco versterker 10761 opgeblazen, te repareren? door Reinier Z.
24 januari 2021, 22:01:09
Hall sensoren type 49E door AlbertG
24 januari 2021, 21:51:49
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door Wim Vink
24 januari 2021, 21:47:05
"Litter Bin" voor Brits spoor en Britse modelspoorprojecten door St00mboy
24 januari 2021, 21:34:41
RhB H0m, Albulisch door Boertje
24 januari 2021, 21:30:52
DAF YA 616 met M114 Houwitser door TEE-RAM
24 januari 2021, 21:26:34
PCC’s en andere trams voor Delft, h0 door GerardvV
24 januari 2021, 21:10:41
  

Auteur Topic: Multimaus programmeren: 2 locs hebben hetzelfde adres  (gelezen 921 keer)

WimVman

  • Nieuwe gebruiker
  • Offline Offline
  • Berichten: 8
Multimaus programmeren: 2 locs hebben hetzelfde adres
« Gepost op: 30 oktober 2020, 19:56:40 »
Deze beginneling zoekt een oplossing voor twwe tegelijk rijdende locs:
1= geprogrammeerd als L=3 , andere als L=5. Bij cv ook 3 en 5. Toch starten beide tegelijk, weet iemand wat ik fout doe? Thnx
« Laatst bewerkt op: 15 november 2020, 12:01:40 door Bert van Gelder »

hgr

  • Offline Offline
  • Berichten: 134
Re: Multimaus programmeren : probleem 2 locs zelfde adres
« Reactie #1 Gepost op: 30 oktober 2020, 20:03:14 »
Misschien een overbodige vraag.
heb je ze ook in de Loc's op die adressen zo geprogrammeerd?

Mocht je daar niet zeker van zijn kun je de Loc die bij adres 5 hoort alleen op het spoor kunnen laten staan en kijken of die rijdt op z'n eigen instelling of op de instelling van de andere loc. Als de loc niet rijdt op z'n eigen instelling, maar wel op die van de andere loc, dan is de loc niet goed geadresseerd.
Dan moet het adres in de loc nog aangepast worden.
Groeten

Herbert

Reinout van Rees

  • Team forummoderators
  • Offline Offline
  • Berichten: 5896
  • Forummoderator
    • Persoonlijke website + weblog
Re: Multimaus programmeren : probleem 2 locs zelfde adres
« Reactie #2 Gepost op: 30 oktober 2020, 20:22:14 »
En: rijden ze allebei op zowel 3 als 5? Ik gok alleen op één van de nummers.

Hoe heb je het adres ingesteld? Met alleen één lok op de baan? Want anders heb je bij lok 2 ook gelijk lok 1 meegepikt.

Reinout
Bouw v/d EifelBurgenBahn (h0, zijlijn in de Eifel)
Eifelgeschiedenis (verhalen en video's over de Eifelburgenbahn)

Ronald Halma

  • Team Mitropa
  • Offline Offline
  • Berichten: 11758
  • Modelrailroading is fun!
    • Team USA Metusa Junction
Re: Multimaus programmeren : probleem 2 locs zelfde adres
« Reactie #3 Gepost op: 30 oktober 2020, 20:46:08 »
Denk toch dat ze beide hetzelfde adres hebben. Anders rijden ze niet tegelijk als je 1 adres bedient ;)

Frank 123

  • Offline Offline
  • Berichten: 1497
Re: Multimaus programmeren : probleem 2 locs zelfde adres
« Reactie #4 Gepost op: 30 oktober 2020, 21:18:12 »
Helemaal met Ronald eens, zie zo snel geen andere verklaring...
En we stomen door....

ruudns

  • Offline Offline
  • Berichten: 5654
  • ***
Re: Multimaus programmeren : probleem 2 locs zelfde adres
« Reactie #5 Gepost op: 30 oktober 2020, 21:26:11 »
......daar komt nog bij dat je beter geen loks op adres 3 kunt programmeren. Dat geeft bij iedere volgende nieuwe lok weer problemen. Adres 3 is nl het standaard adres waarin elke nieuwe digitale lok of decoder mee uit geleverd wordt ;).
Ho, NS periode III tot V. Artitec, Roco, Hamo, FM, Piko, Rivarossi en Liliput.
Verwerken van NS H0 modellen in de NSinmodel treinenlijst (https://forum.beneluxspoor.net/index.php?topic=67158.0).

robbraak

  • Offline Offline
  • Berichten: 81
  • Nog steeds lerende
Re: Multimaus programmeren : probleem 2 locs zelfde adres
« Reactie #6 Gepost op: 30 oktober 2020, 21:31:19 »
Als je een start set digitaal hebt gekocht op welk adres staat deze dan?

Rob

Frank 123

  • Offline Offline
  • Berichten: 1497
Re: Multimaus programmeren : probleem 2 locs zelfde adres
« Reactie #7 Gepost op: 30 oktober 2020, 21:34:03 »
Bij mijn weten staan de meeste af fabriek op adres 3
En we stomen door....

Klaas Zondervan

  • Offline Offline
  • Berichten: 20357
    • Pagina van klaas
Re: Multimaus programmeren : probleem 2 locs zelfde adres
« Reactie #8 Gepost op: 30 oktober 2020, 21:46:00 »
Een losse DCC decoder hoort inderdaad op adres 3 te staan. Staat zo in de normen. Maar eenmaal ingebouwd in een loc mag het adres anders zijn, dat staat dan in de bijbehorende handleiding.

NS1220

  • Offline Offline
  • Berichten: 2680
Re: Multimaus programmeren : probleem 2 locs zelfde adres
« Reactie #9 Gepost op: 30 oktober 2020, 22:09:41 »
1 loc op de baan zetten en het gewenste adres geven.
Je kunt ook direct op adres besturen ipv met de "bibliotheek".
de groeten van Jacob
Modelbouwer in H0 en H0e. Tijdperk ongeveer '65~'75.
Vervoer van goederen met gewone wagons en 20' containers op platte wagens.
En iets in LGBschaal:
https://forum.beneluxspoor.net/index.php?topic=88776.0

Bahn-AG

  • Offline Offline
  • Berichten: 751
Re: Multimaus programmeren : probleem 2 locs zelfde adres
« Reactie #10 Gepost op: 30 oktober 2020, 22:18:48 »
Een losse DCC decoder hoort inderdaad op adres 3 te staan. Staat zo in de normen. Maar eenmaal ingebouwd in een loc mag het adres anders zijn, dat staat dan in de bijbehorende handleiding.

Hallo

Ik lees nergens iets van DCC. Kan ook motorola of selectrix zijn.
In elk geval geen MFX, dan heb je dat geneuzel met adressen niet. :angel:

Bart

Klaas Zondervan

  • Offline Offline
  • Berichten: 20357
    • Pagina van klaas
Re: Multimaus programmeren : probleem 2 locs zelfde adres
« Reactie #11 Gepost op: 30 oktober 2020, 22:21:47 »
Ik lees Multimaus en die kent alleen maar DCC. ;)

Bahn-AG

  • Offline Offline
  • Berichten: 751
Re: Multimaus programmeren : probleem 2 locs zelfde adres
« Reactie #12 Gepost op: 30 oktober 2020, 22:24:40 »
Je hebt gelijk, staat in de titel en daar had ik overheen gelezen. :-[

Bart

Frank 123

  • Offline Offline
  • Berichten: 1497
Re: Multimaus programmeren : probleem 2 locs zelfde adres
« Reactie #13 Gepost op: 31 oktober 2020, 09:20:30 »
Maar om het probleem op te lossen, geef ze alle 2 even een nieuw adres (loc decoder en in de multi-maus) en kijk dan even of ze wel apart aanstuurbaar zijn.
En we stomen door....

Remunj

  • Offline Offline
  • Berichten: 6809
Re: Multimaus programmeren : probleem 2 locs zelfde adres
« Reactie #14 Gepost op: 02 november 2020, 13:14:08 »
Deze beginneling zoekt een oplossing voor twwe tegelijk rijdende locs:
1= geprogrammeerd als L=3 , andere als L=5. Bij cv ook 3 en 5. Toch starten beide tegelijk, weet iemand wat ik fout doe? Thnx
Weet je zeker dat je de locs daadwerkelijk hebt geprogrammeerd?
Ik heb nl. zo'n vermoeden dat je ze in de locbibliotheek gezet hebt met die nummers. En niet daadwerkelijk de locs in CV1 van de waarde 3 en 5 het geprogrammeerd. En als dat zo uit de doos decoders zijn is het dan niet zo gek dat ze allebei starten op adres 3  :angel:

Vooral het stukje "bij cv ook 3 en 5" komen mijn vraagtekens. Met de MultiMaus kun je geen CV uitlezen dus weet je ook niet of die waardes er in staan.

Misschien kan je even toelichten wat je precies hebt gedaan.
Gr.
Eric