Doel:€250.00
Donaties:€107.50

Per saldo:€-142.50

Steun ons nu!
Actie: steun €2.50 via de Wim Vink kalender 2021!

Laatst bijgewerkt
op 23-11-2020
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Spoor op industrieterrein Lage Weide door Reinier Z.
Vandaag om 23:51:52
Belgische torpedowagens van Cockeril Sambre Chertal door Ronet-1981
Vandaag om 23:42:58
Verdunnen verf op nitro basis door Bahn-AG
Vandaag om 23:32:15
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door Klaas Zondervan
Vandaag om 23:28:42
M.s.v. De Percee bouwt aan nieuwe clubbaan door J. Moors
Vandaag om 23:14:40
Amsterdam Weesperpoort als nieuw station door Modellbahnwagen
Vandaag om 23:08:22
Bad Harzwald een fictieve havenbaan in spoor 0 door Wim Vink
Vandaag om 23:03:55
Modelbouwwedstrijd op TV. door ingenium
Vandaag om 22:54:29
Roco 2020, nieuws van de fabrikant door Karst Drenth
Vandaag om 22:20:09
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door bask185
Vandaag om 21:53:43
"Litter Bin" voor Brits spoor en Britse modelspoorprojecten door Hans van de Burgt
Vandaag om 21:46:29
Messing laddertje met precies gelijke sporten door Pauldg
Vandaag om 21:42:14
Raadplaatje door Rick
Vandaag om 21:38:13
Ervaring nieuwe Z21 app door Hans Grasmaijer
Vandaag om 21:35:44
Ergensnergens in H0e door EricZmS
Vandaag om 21:17:04
RTM in 0m door JanHdH
Vandaag om 21:04:34
Onze 3d printer door Twanvuurens
Vandaag om 20:58:22
Kellerstein; een nieuwe baan in H0 door Klaas Zondervan
Vandaag om 20:54:28
Projekt 083-338 door Freek Jonkers
Vandaag om 20:50:46
Dönsdorfer Bauberichte door Basilicum
Vandaag om 20:30:14
Bruggen-IG: de spoorbrug in Geldrop in N door ATB
Vandaag om 18:50:43
Bramsburg door EricZmS
Vandaag om 18:25:41
Van Swarzach naar Swarzburg door nkob
Vandaag om 18:25:41
Nieuw n-spoor baantje...De Albula door Ronaldp
Vandaag om 18:24:10
Dat overkomt mij niet. door NL-modelspoor
Vandaag om 18:16:38
Rondom Charlois door Alewijn
Vandaag om 17:59:15
Wat is er gebeurd met het "toon hier je nieuwe (model)spoor aanwinsten" draadje? door Marc tramt
Vandaag om 17:57:10
Nieuwe Noorse baan : Nordlandsbanen: Hell Stasjon - Polarsirkelen door hansberekvam
Vandaag om 17:28:23
Het oude station Blaak in H0 1970 - 1993 door Forever Rocofan
Vandaag om 17:18:42
Länderbahn en Reichsbahn locomotieven. door Benrail
Vandaag om 17:09:29
  

Auteur Topic: Multimaus programmeren: 2 locs hebben hetzelfde adres  (gelezen 743 keer)

WimVman

  • Nieuwe gebruiker
  • Offline Offline
  • Berichten: 5
Multimaus programmeren: 2 locs hebben hetzelfde adres
« Gepost op: 30 oktober 2020, 19:56:40 »
Deze beginneling zoekt een oplossing voor twwe tegelijk rijdende locs:
1= geprogrammeerd als L=3 , andere als L=5. Bij cv ook 3 en 5. Toch starten beide tegelijk, weet iemand wat ik fout doe? Thnx
« Laatst bewerkt op: 15 november 2020, 12:01:40 door Bert van Gelder »

hgr

  • Offline Offline
  • Berichten: 120
Re: Multimaus programmeren : probleem 2 locs zelfde adres
« Reactie #1 Gepost op: 30 oktober 2020, 20:03:14 »
Misschien een overbodige vraag.
heb je ze ook in de Loc's op die adressen zo geprogrammeerd?

Mocht je daar niet zeker van zijn kun je de Loc die bij adres 5 hoort alleen op het spoor kunnen laten staan en kijken of die rijdt op z'n eigen instelling of op de instelling van de andere loc. Als de loc niet rijdt op z'n eigen instelling, maar wel op die van de andere loc, dan is de loc niet goed geadresseerd.
Dan moet het adres in de loc nog aangepast worden.
Groeten

Herbert

Reinout van Rees

  • Team forummoderators
  • Offline Offline
  • Berichten: 5701
  • Forummoderator
    • Persoonlijke website + weblog
Re: Multimaus programmeren : probleem 2 locs zelfde adres
« Reactie #2 Gepost op: 30 oktober 2020, 20:22:14 »
En: rijden ze allebei op zowel 3 als 5? Ik gok alleen op één van de nummers.

Hoe heb je het adres ingesteld? Met alleen één lok op de baan? Want anders heb je bij lok 2 ook gelijk lok 1 meegepikt.

Reinout
Bouw v/d EifelBurgenBahn (h0, zijlijn in de Eifel)
Eifelgeschiedenis (verhalen en video's over de Eifelburgenbahn)

Ronald Halma

  • Team Mitropa
  • Offline Offline
  • Berichten: 11644
  • Modelrailroading is fun!
    • Team USA Metusa Junction
Re: Multimaus programmeren : probleem 2 locs zelfde adres
« Reactie #3 Gepost op: 30 oktober 2020, 20:46:08 »
Denk toch dat ze beide hetzelfde adres hebben. Anders rijden ze niet tegelijk als je 1 adres bedient ;)

Frank 123

  • Offline Offline
  • Berichten: 1315
Re: Multimaus programmeren : probleem 2 locs zelfde adres
« Reactie #4 Gepost op: 30 oktober 2020, 21:18:12 »
Helemaal met Ronald eens, zie zo snel geen andere verklaring...
En we stomen door....

ruudns

  • Offline Offline
  • Berichten: 5592
  • ***
Re: Multimaus programmeren : probleem 2 locs zelfde adres
« Reactie #5 Gepost op: 30 oktober 2020, 21:26:11 »
......daar komt nog bij dat je beter geen loks op adres 3 kunt programmeren. Dat geeft bij iedere volgende nieuwe lok weer problemen. Adres 3 is nl het standaard adres waarin elke nieuwe digitale lok of decoder mee uit geleverd wordt ;).
Ho, NS periode III tot V. Artitec, Roco, Hamo, FM, Piko, Rivarossi en Liliput.
Verwerken van NS H0 modellen in de NSinmodel treinenlijst (https://forum.beneluxspoor.net/index.php?topic=67158.0).

robbraak

  • Offline Offline
  • Berichten: 81
  • Nog steeds lerende
Re: Multimaus programmeren : probleem 2 locs zelfde adres
« Reactie #6 Gepost op: 30 oktober 2020, 21:31:19 »
Als je een start set digitaal hebt gekocht op welk adres staat deze dan?

Rob

Frank 123

  • Offline Offline
  • Berichten: 1315
Re: Multimaus programmeren : probleem 2 locs zelfde adres
« Reactie #7 Gepost op: 30 oktober 2020, 21:34:03 »
Bij mijn weten staan de meeste af fabriek op adres 3
En we stomen door....

Klaas Zondervan

  • Offline Offline
  • Berichten: 19926
    • Pagina van klaas
Re: Multimaus programmeren : probleem 2 locs zelfde adres
« Reactie #8 Gepost op: 30 oktober 2020, 21:46:00 »
Een losse DCC decoder hoort inderdaad op adres 3 te staan. Staat zo in de normen. Maar eenmaal ingebouwd in een loc mag het adres anders zijn, dat staat dan in de bijbehorende handleiding.
"Without" wordt omgebouwd tot "Heuvelland"
Het werk aan "Uit en Thuis" ligt daardoor even stil.

NS1220

  • Online Online
  • Berichten: 2560
Re: Multimaus programmeren : probleem 2 locs zelfde adres
« Reactie #9 Gepost op: 30 oktober 2020, 22:09:41 »
1 loc op de baan zetten en het gewenste adres geven.
Je kunt ook direct op adres besturen ipv met de "bibliotheek".
de groeten van Jacob
Modelbouwer in H0 en H0e. Tijdperk ongeveer '65~'75.
Vervoer van goederen met gewone wagons en 20' containers op platte wagens.
En iets in LGBschaal:
https://forum.beneluxspoor.net/index.php?topic=88776.0

Bahn-AG

  • Offline Offline
  • Berichten: 701
Re: Multimaus programmeren : probleem 2 locs zelfde adres
« Reactie #10 Gepost op: 30 oktober 2020, 22:18:48 »
Een losse DCC decoder hoort inderdaad op adres 3 te staan. Staat zo in de normen. Maar eenmaal ingebouwd in een loc mag het adres anders zijn, dat staat dan in de bijbehorende handleiding.

Hallo

Ik lees nergens iets van DCC. Kan ook motorola of selectrix zijn.
In elk geval geen MFX, dan heb je dat geneuzel met adressen niet. :angel:

Bart

Klaas Zondervan

  • Offline Offline
  • Berichten: 19926
    • Pagina van klaas
Re: Multimaus programmeren : probleem 2 locs zelfde adres
« Reactie #11 Gepost op: 30 oktober 2020, 22:21:47 »
Ik lees Multimaus en die kent alleen maar DCC. ;)
"Without" wordt omgebouwd tot "Heuvelland"
Het werk aan "Uit en Thuis" ligt daardoor even stil.

Bahn-AG

  • Offline Offline
  • Berichten: 701
Re: Multimaus programmeren : probleem 2 locs zelfde adres
« Reactie #12 Gepost op: 30 oktober 2020, 22:24:40 »
Je hebt gelijk, staat in de titel en daar had ik overheen gelezen. :-[

Bart

Frank 123

  • Offline Offline
  • Berichten: 1315
Re: Multimaus programmeren : probleem 2 locs zelfde adres
« Reactie #13 Gepost op: 31 oktober 2020, 09:20:30 »
Maar om het probleem op te lossen, geef ze alle 2 even een nieuw adres (loc decoder en in de multi-maus) en kijk dan even of ze wel apart aanstuurbaar zijn.
En we stomen door....

Remunj

  • Offline Offline
  • Berichten: 6736
Re: Multimaus programmeren : probleem 2 locs zelfde adres
« Reactie #14 Gepost op: 02 november 2020, 13:14:08 »
Deze beginneling zoekt een oplossing voor twwe tegelijk rijdende locs:
1= geprogrammeerd als L=3 , andere als L=5. Bij cv ook 3 en 5. Toch starten beide tegelijk, weet iemand wat ik fout doe? Thnx
Weet je zeker dat je de locs daadwerkelijk hebt geprogrammeerd?
Ik heb nl. zo'n vermoeden dat je ze in de locbibliotheek gezet hebt met die nummers. En niet daadwerkelijk de locs in CV1 van de waarde 3 en 5 het geprogrammeerd. En als dat zo uit de doos decoders zijn is het dan niet zo gek dat ze allebei starten op adres 3  :angel:

Vooral het stukje "bij cv ook 3 en 5" komen mijn vraagtekens. Met de MultiMaus kun je geen CV uitlezen dus weet je ook niet of die waardes er in staan.

Misschien kan je even toelichten wat je precies hebt gedaan.
Gr.
Eric