Doel:€250.00
Donaties:€85.00

Per saldo:€-165.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 21-04-2020
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Bouw spoor nul modulebaan, Bahnhof Königshofen, tijdperk III door bernhard67
Vandaag om 12:39:29
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door Luc2000
Vandaag om 12:36:38
Hoe groen was de groene E-loc 1000 ? door janw
Vandaag om 12:33:44
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door Wies
Vandaag om 12:27:48
PREFO Tram Bouwpakket Gezocht door Marc tramt
Vandaag om 12:26:16
Schema Loconet bezetmelder door -Anton-
Vandaag om 12:25:36
Spoor nul RijGroep NoordOost/Nederland door bernhard67
Vandaag om 12:22:19
Toon hier je pas gereed gekomen (model-)spoorbouwsels ... door VAM65
Vandaag om 12:19:55
Een compleet dorp voor € 9,90….. (adviesprijs) door MarcoTrix
Vandaag om 12:12:41
LS Models World MW1802, Parijs - Amsterdam, enkele vragen door Rik
Vandaag om 12:11:50
Buitenlust door bernhard67
Vandaag om 12:07:47
Waldberg : Revived. door Reinout van Rees
Vandaag om 12:04:11
Class 66 van Märklin/Trix of van ESU? door erwin janssens
Vandaag om 12:00:56
Handbediende wissel RocoLine met bedding door Harold34
Vandaag om 11:47:35
BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen door St00mboy
Vandaag om 11:46:57
Fleischmann Profi-rails, productie wordt gestaakt! door Modellbahnwagen
Vandaag om 11:45:19
Doornvliet door cor_b
Vandaag om 11:43:02
Trafo na laten kijken? door René 4312
Vandaag om 11:42:57
Piko H0 Hondekop, hoe kun je Philotrain trappetjes monteren? door VAM65
Vandaag om 11:33:50
BMB 00-modulebaan, Algemeen. door St00mboy
Vandaag om 11:31:30
Wasbenzine/residu door Floris Dilz
Vandaag om 11:01:09
Baan in Los Angeles door Wim Vink
Vandaag om 10:58:31
Oersik etsplaat spoor 0 van Erwin, beginnersbouwverslag door Tulpendaal
Vandaag om 10:51:47
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door Daan!
Vandaag om 10:47:16
Rijdag bij Wullum NS door Wim Rosbender
Vandaag om 10:37:19
Lima NS1200, het opknappen/verbeteren. door San-Markos
Vandaag om 10:31:17
Ervaringen met veilingsites en webshops (Marktplaats, Ebay, Catawiki, etc). door Arjan6511
Vandaag om 10:30:03
"Union Pacific's Power Shop", een nieuwe baan in H0 door cor_b
Vandaag om 10:14:28
Dat overkomt mij niet. door dimo1_dimo1
Vandaag om 09:08:03
Ombouw/Pimpen Bolle neuzen door bollen neus
Vandaag om 08:41:13
  

Auteur Topic: S88 alleen signaal als de loc rijdt  (gelezen 2276 keer)

Ben

  • Offline Offline
  • Berichten: 3575
Re: S88 alleen signaal als de loc rijdt
« Reactie #15 Gepost op: 22 mei 2020, 13:31:51 »
Ik lees in de topicstart dat het probleem is begonnen na het herbedraden. Kun je daar iets uit afleiden of terug redeneren?

Of maak een proefopstelling, ga testen en langzaam uitbreiden. Daarmee kun je je hardware uitsluiten.

Gr, Ben.

Dirk

  • Offline Offline
  • Berichten: 622
Re: Re: Digikeijs DR5000 Centrale, loconet probleem
« Reactie #16 Gepost op: 22 mei 2020, 13:51:13 »
Dirk, wat heeft het nu voor nut om je vraag in dit draadje weer te stellen.
Je hebt hier al een draadje over lopen.
Op deze manier krijg je alleen maar versnipperde antwoorden.
beter versnipperde antwoorden dan geen antwoorden. Het nut van de vraag hier te plaatsen is dat ik nu toch reactie krijg,

Dirk
2-rail digitaal, IB antiek, DR5000, Multimaus, Rosoft servo decoders en diverse Digikeijs spullen,Peco code 100.

Dirk

  • Offline Offline
  • Berichten: 622
Re: S88 alleen signaal als de loc rijdt
« Reactie #17 Gepost op: 22 mei 2020, 13:53:24 »
Een proef opstelling is niet zo evident, ik heb geen rails meer, ik heb een stuk van de baan geïsoleerd en dat geeft het zelfde probleem.
2-rail digitaal, IB antiek, DR5000, Multimaus, Rosoft servo decoders en diverse Digikeijs spullen,Peco code 100.

Ben

  • Offline Offline
  • Berichten: 3575
Re: S88 alleen signaal als de loc rijdt
« Reactie #18 Gepost op: 22 mei 2020, 13:55:58 »
Niet met rail maar met één S88LN en zien of je terugmelding werkt op de monitor. Alles los nemen en één voor één aansluiten. En zien waar het mis gaat....

Remunj

  • Offline Offline
  • Berichten: 6515
Re: Re: Digikeijs DR5000 Centrale, loconet probleem
« Reactie #19 Gepost op: 22 mei 2020, 14:31:13 »
In je andere draadje krijg je ook antwoord  ::) maar als we het ook niet weten kan het even duren dat je een antwoord krijgt waar je iets mee kunt.
Maar aangezien je het nodige aan het veranderen bent, ook met wisselen tussen boven en onder baan vermoedt ik toch ergens verkeerde aansluitingen, mogelijk in combinatie met verkeerde instellingen.
Zoals Ben al adviseerde, loop alles stap voor stap na. Het beste door aansluitingen los te halen en daarna stapsgewijs weer aansluiten tot het weer fout gaat. Alleen dan kan je er achter komen. Wij kunnen niet zien hoe je eea aangesloten hebt en of dar ook echt klopt.
Gr.
Eric

Dirk

  • Offline Offline
  • Berichten: 622
Re: S88 alleen signaal als de loc rijdt
« Reactie #20 Gepost op: 22 mei 2020, 15:37:31 »
Niet met rail maar met één S88LN en zien of je terugmelding werkt op de monitor. Alles los nemen en één voor één aansluiten. En zien waar het mis gaat....

Dat heb ik al gedaan, maar het verandert niks. Ik ga eens wat resten spoor zoeken en dan alleen een stukje waar een loc op kan en die eens aansluiten aan een module, ik heb er toch eentje reserve. Hopelijk zie ik dan iets veranderen. En dan zal ik helaas alle 78 meldpunten verwijderen, dan moet ik helaas de hele nummering in iTrain weer aanpassen, zo blijven we bezig in deze corona tijden.

Dirk
2-rail digitaal, IB antiek, DR5000, Multimaus, Rosoft servo decoders en diverse Digikeijs spullen,Peco code 100.

Bert van Gelder

  • Team forummoderators
  • Offline Offline
  • Berichten: 3789
Re: Re: Digikeijs DR5000 Centrale, loconet probleem
« Reactie #21 Gepost op: 22 mei 2020, 16:57:22 »
Het nut van de vraag hier te plaatsen is dat ik nu toch reactie krijg,

Dirk

Hallo Dirk,

Dat is niet handig (en niet gewenst), om op 2 plaatsen dezelfde vraag te stellen, of hetzelfde probleem voor te leggen. Daarom hebben we je vraag in het Digikeijs-draadje afgesplitst en aan je bestaande draadje (deze) toegevoegd.

Met vriendelijke groet,

Bert
Team moderatoren

HansQ

  • Offline Offline
  • Berichten: 1940
  • Daar waar de rook is, is de kortsluiting...
Re: S88 alleen signaal als de loc rijdt
« Reactie #22 Gepost op: 22 mei 2020, 17:24:07 »
Het symptoom is dat er detectie als er stroom verbruikt wordt (rijdende lok) en geen detectie als de lok stilstaat?
Is er al gekeken naar de aanvoer van de rijstroom? Stroom detectie werkt niet als de rijspanning te ver inzakt...
HansQ,
spoor N modulebouw, electronica, Selectrix,
RailClub Utrecht N-brigade

Klaas Zondervan

  • Offline Offline
  • Berichten: 18916
    • Pagina van klaas
Re: S88 alleen signaal als de loc rijdt
« Reactie #23 Gepost op: 22 mei 2020, 17:35:22 »
Inzakken van de rijspanning lijkt me niet aan de orde. Dirk rijdt digitaal, dus als de loc stilstaat zal de spanning eerder hoger worden.
"Without" wordt omgebouwd tot "Heuvelland"
Het werk aan "Uit en Thuis" ligt daardoor stil.

Dirk

  • Offline Offline
  • Berichten: 622
Re: S88 alleen signaal als de loc rijdt
« Reactie #24 Gepost op: 22 mei 2020, 19:11:49 »

Ja, dat dacht ik ook. Ik kreeg wel de hint van een dubbele spanningsval, ga ik morgens eens uitzoeken

Dirk
« Laatst bewerkt op: 22 mei 2020, 19:22:58 door Bert van Gelder. Reden: Citaat verwijderd. Graag REAGEER-knop gebruiken, NIET de CITAAT-knop »
2-rail digitaal, IB antiek, DR5000, Multimaus, Rosoft servo decoders en diverse Digikeijs spullen,Peco code 100.

Remunj

  • Offline Offline
  • Berichten: 6515
Re: S88 alleen signaal als de loc rijdt
« Reactie #25 Gepost op: 22 mei 2020, 20:21:44 »
Heb je de volledige baan gedetecteerd?
Of heb je ook ongedetecteerde delen. Zoja dan moet je via de zogenaamde diodeschakeling voeden zodat alle delen van de baan dezelfde baanspanning hebben. Anders loopt de stroom via de weg van de minste weerstand. En dat is grotendeels via de ongedetecteerde delen.

Als je dat eerst eens aangeeft hoe je baan opgebouwd is.

De diodeschakeling vindt je in de encyclopedie.
Ik krijg zo'n vermoeden dat je die nodig hebt en je problemen dan weg zijn.
Gr.
Eric

Dirk

  • Offline Offline
  • Berichten: 622
Re: S88 alleen signaal als de loc rijdt
« Reactie #26 Gepost op: 23 mei 2020, 09:16:04 »
Ja, ik heb een ringleiding exclusief voor de diodeschakeling, Ik heb 5 draden in de ringleiding, wel is het zo dat ik die schakeling heb zonder weerstand ertussen, toentertijd was er een discussie wel of niet een weerstand. Ik heb totaal geen elektronica achtergrond dus kan ik niet voor mezelf beslissen of die weerstand nodig is, dus vandaag eens een diodebrug maken met weerstand.

Dirk
2-rail digitaal, IB antiek, DR5000, Multimaus, Rosoft servo decoders en diverse Digikeijs spullen,Peco code 100.

Klaas Zondervan

  • Offline Offline
  • Berichten: 18916
    • Pagina van klaas
Re: S88 alleen signaal als de loc rijdt
« Reactie #27 Gepost op: 23 mei 2020, 13:04:03 »
De weerstand in de diodeschakeling heeft geen invloed op de detectie. De diodeschakeling voedt alleen de ongedetecteerde secties, dus als de loc daar stil staat valt er niks te detecteren.

Je hebt hier al vaker problemen met je spoorbaan gemeld en voor zo ver ik me kan herinneren bleek het steeds om een bedradingsfout te gaan. Zou dat nu weer het geval kunnen zijn?
"Without" wordt omgebouwd tot "Heuvelland"
Het werk aan "Uit en Thuis" ligt daardoor stil.

Dirk

  • Offline Offline
  • Berichten: 622
Re: S88 alleen signaal als de loc rijdt
« Reactie #28 Gepost op: 23 mei 2020, 16:54:52 »

Wat betreft bedradings fouten, kan natuurlijk altijd, maar daarom heb ik alles volgens kleur nu. Wat ik vandaag ontdekt heb is dat er in de 3-weg wissel een puntstuk in de verkeerde servoswitch zat, dat is opgelost, maar het belangrijkste is dat alles perfect werkt als ik ofwel het centrale gedeelte van stroom voorzie of als ik het booster gedeelte van stroom voorzie, maar zodra ik centrale en booster spanning geef krijg ik die vreemde problemen. Nochtans is de booster en de centrale gescheiden van elkaar, de 2 sporen zijn door geslepen. En lijk ik uit de manual van Digikeijs begrijp moet dat zo, Daar mag ik toch niet de bruine draad gemeenschappelijk gebruiken. Ik zoek nog wat verder.

Dirk
« Laatst bewerkt op: 23 mei 2020, 21:07:38 door Bert van Gelder »
2-rail digitaal, IB antiek, DR5000, Multimaus, Rosoft servo decoders en diverse Digikeijs spullen,Peco code 100.

Remunj

  • Offline Offline
  • Berichten: 6515
Re: S88 alleen signaal als de loc rijdt
« Reactie #29 Gepost op: 23 mei 2020, 17:52:27 »
Allereerst, druk nou eens op de juiste knop als je reageert. Dus op Reageer ipv Citaat. Je draadjes worden er onnodig lang van.
Citaat gebruik je alleen maar als je op een specifiek deel van een eerder bericht wilt reageren.

maar het belangrijkste is dat alles perfect werkt als ik ofwel het centrale gedeelte van stroom voorzie of als ik het booster gedeelte van stroom voorzie, maar zodra ik centrale en booster spanning geef krijg ik die vreemde problemen. Nochtans is de booster en de centrale gescheiden van elkaar, de 2 sporen zijn door geslepen. En lijk ik uit de manual van Digikeijs begrijp moet dat zo, Daar mag ik toch niet de bruine draad gemeenschappelijk gebruiken.
Uit al je berichten kan ik niet anders opmaken dan dat je toch ergens een bedradingsfout hebt.
Gezien je de laatste tijd nogal aan het rommelen bent met je bezetmelders denk ik dat je toch ergens een onbedoelde fout gemaakt hebt.
Bv je vraag om onbezette bezetmelders ergens anders te gebruiken. Maar die zitten in een andere voedingssectie. En dat mag niet.

Bezetmelders die in het DR5000 deel van je baan zitten mogen alleen uit de DR5000 gevoed worden. Idem dito voor het deel met de booster.
Er mag nergens een verbinding tussen zitten. Ook dit staat heel duidelijk aangegeven in de handleidingen met duidelijke plaatjes.
De enige verbinding tussen al je bezetmeldprinten is de terugmeldbus. Alleen die mogen aan elkaar zitten.
Controleer dit nog eens goed.
En verder zal je het echt stap voor stap zelf moeten nakijken hoe e.e.a. aangesloten zit.
Ik vermoedt toch echt ergens een of meerdere foute aansluitingen / verbindingen.
Check ook goed de polariteit van de delen vanuit de DR5000 en booster. Die moeten hetzelfde zijn.
En daar kunnen wij op afstand niet mee helpen. De glazen bol is wat mistig.

En de DR5000 kent geen gemeenschappelijke bruine draad. Die heb je niet en kan je ook niet doorlussen.
De DR5000 en booster hebben een H-brug en die mag je NIET met elkaar verbinden.
Gr.
Eric