Doel:€250.00
Donaties:€177.50

Per saldo:€-72.50

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 16-06-2021
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Länderbahn en Reichsbahn locomotieven. door Vroeger
Vandaag om 20:12:26
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door Frans Peeters
Vandaag om 19:47:42
Van China naar Tilburg door Falkenberg
Vandaag om 19:46:24
Oriënt Express in Nederland vandaag door Rob Ellerman
Vandaag om 19:42:39
Piko NS 2000, aankondiging 2021 door Rob Ellerman
Vandaag om 19:39:42
De bouw van mijn modelbaan in Thailand door AndrevdG
Vandaag om 19:31:45
Alt Wutachbahn - Sau-Schwänzle-bahn Weizen - Zollhaus - Blumberg door Eric v C
Vandaag om 19:30:54
Baan in Los Angeles door Wim Vink
Vandaag om 19:22:02
Frans loodsje et cetera door Scratchbuilt
Vandaag om 19:09:43
Het Spoorwegmuseum breidt uit met 1501, 1 juni 2021 door ex-DR V100
Vandaag om 18:57:01
SGM; de laatste loodjes. Fotodraadje. door Sven
Vandaag om 18:47:05
19 Toen door ArjanB
Vandaag om 18:38:08
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door mcnjasper
Vandaag om 18:25:28
Storing programmeerspoor DR5000 door Bert_Apd
Vandaag om 18:14:42
Artitec plan U, materieelbespreking door Huup
Vandaag om 18:05:40
Oneindige Overslag 0e RC door EricZmS
Vandaag om 17:34:03
Harzwald Hafen Bahn door Wim Vink
Vandaag om 16:46:25
Roßnitz door mass am see
Vandaag om 16:40:24
De fabriek - Spoor 0 door tijgernootje
Vandaag om 16:21:02
N-rijder in spe. 2,80 mtr x 60 cm. door nkob
Vandaag om 16:17:07
Almrose koppelingen, waar verkrijgbaar? door Hendrik Jan
Vandaag om 16:14:19
Raadplaatje door GerardvV
Vandaag om 16:04:10
Heen, En en Weer door Huup
Vandaag om 15:44:26
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door zuylen
Vandaag om 15:41:51
Mallnitzer Tauernbahnstrecke ÖBB N Spoor door Schachbrett
Vandaag om 15:38:07
Modelbouw voor gevorderden door Johan Schalken
Vandaag om 15:24:02
Depot + vervolg Vlieringen-2 door Hans Reints
Vandaag om 15:09:11
Baanbouw Frycio; eindelijk ruimte door Frycio82
Vandaag om 14:48:30
Nieuw boek over TBC stoomtram (Tiel-Buren-Culemborg) door Deetrein
Vandaag om 14:27:43
Bentheimer Eisenbahn, gisteren, vandaag en morgen. door Hans Reints
Vandaag om 13:43:58
  

Auteur Topic: S88 alleen signaal als de loc rijdt  (gelezen 4142 keer)

Ben

  • Offline Offline
  • Berichten: 4153
Re: S88 alleen signaal als de loc rijdt
« Reactie #15 Gepost op: 22 mei 2020, 13:31:51 »
Ik lees in de topicstart dat het probleem is begonnen na het herbedraden. Kun je daar iets uit afleiden of terug redeneren?

Of maak een proefopstelling, ga testen en langzaam uitbreiden. Daarmee kun je je hardware uitsluiten.

Gr, Ben.

Dirk

  • Offline Offline
  • Berichten: 679
Re: Re: Digikeijs DR5000 Centrale, loconet probleem
« Reactie #16 Gepost op: 22 mei 2020, 13:51:13 »
Dirk, wat heeft het nu voor nut om je vraag in dit draadje weer te stellen.
Je hebt hier al een draadje over lopen.
Op deze manier krijg je alleen maar versnipperde antwoorden.
beter versnipperde antwoorden dan geen antwoorden. Het nut van de vraag hier te plaatsen is dat ik nu toch reactie krijg,

Dirk
2-rail digitaal, IB antiek, DR5000, Multimaus, Rosoft servo decoders en diverse Digikeijs spullen,Peco code 100.

Dirk

  • Offline Offline
  • Berichten: 679
Re: S88 alleen signaal als de loc rijdt
« Reactie #17 Gepost op: 22 mei 2020, 13:53:24 »
Een proef opstelling is niet zo evident, ik heb geen rails meer, ik heb een stuk van de baan geïsoleerd en dat geeft het zelfde probleem.
2-rail digitaal, IB antiek, DR5000, Multimaus, Rosoft servo decoders en diverse Digikeijs spullen,Peco code 100.

Ben

  • Offline Offline
  • Berichten: 4153
Re: S88 alleen signaal als de loc rijdt
« Reactie #18 Gepost op: 22 mei 2020, 13:55:58 »
Niet met rail maar met één S88LN en zien of je terugmelding werkt op de monitor. Alles los nemen en één voor één aansluiten. En zien waar het mis gaat....

Remunj

  • Offline Offline
  • Berichten: 6967
Re: Re: Digikeijs DR5000 Centrale, loconet probleem
« Reactie #19 Gepost op: 22 mei 2020, 14:31:13 »
In je andere draadje krijg je ook antwoord  ::) maar als we het ook niet weten kan het even duren dat je een antwoord krijgt waar je iets mee kunt.
Maar aangezien je het nodige aan het veranderen bent, ook met wisselen tussen boven en onder baan vermoedt ik toch ergens verkeerde aansluitingen, mogelijk in combinatie met verkeerde instellingen.
Zoals Ben al adviseerde, loop alles stap voor stap na. Het beste door aansluitingen los te halen en daarna stapsgewijs weer aansluiten tot het weer fout gaat. Alleen dan kan je er achter komen. Wij kunnen niet zien hoe je eea aangesloten hebt en of dar ook echt klopt.
Gr.
Eric

Dirk

  • Offline Offline
  • Berichten: 679
Re: S88 alleen signaal als de loc rijdt
« Reactie #20 Gepost op: 22 mei 2020, 15:37:31 »
Niet met rail maar met één S88LN en zien of je terugmelding werkt op de monitor. Alles los nemen en één voor één aansluiten. En zien waar het mis gaat....

Dat heb ik al gedaan, maar het verandert niks. Ik ga eens wat resten spoor zoeken en dan alleen een stukje waar een loc op kan en die eens aansluiten aan een module, ik heb er toch eentje reserve. Hopelijk zie ik dan iets veranderen. En dan zal ik helaas alle 78 meldpunten verwijderen, dan moet ik helaas de hele nummering in iTrain weer aanpassen, zo blijven we bezig in deze corona tijden.

Dirk
2-rail digitaal, IB antiek, DR5000, Multimaus, Rosoft servo decoders en diverse Digikeijs spullen,Peco code 100.

Bert van Gelder

  • Team forummoderators
  • Offline Offline
  • Berichten: 4172
Re: Re: Digikeijs DR5000 Centrale, loconet probleem
« Reactie #21 Gepost op: 22 mei 2020, 16:57:22 »
Het nut van de vraag hier te plaatsen is dat ik nu toch reactie krijg,

Dirk

Hallo Dirk,

Dat is niet handig (en niet gewenst), om op 2 plaatsen dezelfde vraag te stellen, of hetzelfde probleem voor te leggen. Daarom hebben we je vraag in het Digikeijs-draadje afgesplitst en aan je bestaande draadje (deze) toegevoegd.

Met vriendelijke groet,

Bert
Team moderatoren

HansQ

  • Offline Offline
  • Berichten: 2003
  • Daar waar de rook is, is de kortsluiting...
Re: S88 alleen signaal als de loc rijdt
« Reactie #22 Gepost op: 22 mei 2020, 17:24:07 »
Het symptoom is dat er detectie als er stroom verbruikt wordt (rijdende lok) en geen detectie als de lok stilstaat?
Is er al gekeken naar de aanvoer van de rijstroom? Stroom detectie werkt niet als de rijspanning te ver inzakt...
HansQ, RailClub Utrecht
spoor N modulebouw, electronica, Selectrix

Klaas Zondervan

  • Offline Offline
  • Berichten: 21075
    • Pagina van klaas
Re: S88 alleen signaal als de loc rijdt
« Reactie #23 Gepost op: 22 mei 2020, 17:35:22 »
Inzakken van de rijspanning lijkt me niet aan de orde. Dirk rijdt digitaal, dus als de loc stilstaat zal de spanning eerder hoger worden.

Dirk

  • Offline Offline
  • Berichten: 679
Re: S88 alleen signaal als de loc rijdt
« Reactie #24 Gepost op: 22 mei 2020, 19:11:49 »

Ja, dat dacht ik ook. Ik kreeg wel de hint van een dubbele spanningsval, ga ik morgens eens uitzoeken

Dirk
« Laatst bewerkt op: 22 mei 2020, 19:22:58 door Bert van Gelder. Reden: Citaat verwijderd. Graag REAGEER-knop gebruiken, NIET de CITAAT-knop »
2-rail digitaal, IB antiek, DR5000, Multimaus, Rosoft servo decoders en diverse Digikeijs spullen,Peco code 100.

Remunj

  • Offline Offline
  • Berichten: 6967
Re: S88 alleen signaal als de loc rijdt
« Reactie #25 Gepost op: 22 mei 2020, 20:21:44 »
Heb je de volledige baan gedetecteerd?
Of heb je ook ongedetecteerde delen. Zoja dan moet je via de zogenaamde diodeschakeling voeden zodat alle delen van de baan dezelfde baanspanning hebben. Anders loopt de stroom via de weg van de minste weerstand. En dat is grotendeels via de ongedetecteerde delen.

Als je dat eerst eens aangeeft hoe je baan opgebouwd is.

De diodeschakeling vindt je in de encyclopedie.
Ik krijg zo'n vermoeden dat je die nodig hebt en je problemen dan weg zijn.
Gr.
Eric

Dirk

  • Offline Offline
  • Berichten: 679
Re: S88 alleen signaal als de loc rijdt
« Reactie #26 Gepost op: 23 mei 2020, 09:16:04 »
Ja, ik heb een ringleiding exclusief voor de diodeschakeling, Ik heb 5 draden in de ringleiding, wel is het zo dat ik die schakeling heb zonder weerstand ertussen, toentertijd was er een discussie wel of niet een weerstand. Ik heb totaal geen elektronica achtergrond dus kan ik niet voor mezelf beslissen of die weerstand nodig is, dus vandaag eens een diodebrug maken met weerstand.

Dirk
2-rail digitaal, IB antiek, DR5000, Multimaus, Rosoft servo decoders en diverse Digikeijs spullen,Peco code 100.

Klaas Zondervan

  • Offline Offline
  • Berichten: 21075
    • Pagina van klaas
Re: S88 alleen signaal als de loc rijdt
« Reactie #27 Gepost op: 23 mei 2020, 13:04:03 »
De weerstand in de diodeschakeling heeft geen invloed op de detectie. De diodeschakeling voedt alleen de ongedetecteerde secties, dus als de loc daar stil staat valt er niks te detecteren.

Je hebt hier al vaker problemen met je spoorbaan gemeld en voor zo ver ik me kan herinneren bleek het steeds om een bedradingsfout te gaan. Zou dat nu weer het geval kunnen zijn?

Dirk

  • Offline Offline
  • Berichten: 679
Re: S88 alleen signaal als de loc rijdt
« Reactie #28 Gepost op: 23 mei 2020, 16:54:52 »

Wat betreft bedradings fouten, kan natuurlijk altijd, maar daarom heb ik alles volgens kleur nu. Wat ik vandaag ontdekt heb is dat er in de 3-weg wissel een puntstuk in de verkeerde servoswitch zat, dat is opgelost, maar het belangrijkste is dat alles perfect werkt als ik ofwel het centrale gedeelte van stroom voorzie of als ik het booster gedeelte van stroom voorzie, maar zodra ik centrale en booster spanning geef krijg ik die vreemde problemen. Nochtans is de booster en de centrale gescheiden van elkaar, de 2 sporen zijn door geslepen. En lijk ik uit de manual van Digikeijs begrijp moet dat zo, Daar mag ik toch niet de bruine draad gemeenschappelijk gebruiken. Ik zoek nog wat verder.

Dirk
« Laatst bewerkt op: 23 mei 2020, 21:07:38 door Bert van Gelder »
2-rail digitaal, IB antiek, DR5000, Multimaus, Rosoft servo decoders en diverse Digikeijs spullen,Peco code 100.

Remunj

  • Offline Offline
  • Berichten: 6967
Re: S88 alleen signaal als de loc rijdt
« Reactie #29 Gepost op: 23 mei 2020, 17:52:27 »
Allereerst, druk nou eens op de juiste knop als je reageert. Dus op Reageer ipv Citaat. Je draadjes worden er onnodig lang van.
Citaat gebruik je alleen maar als je op een specifiek deel van een eerder bericht wilt reageren.

maar het belangrijkste is dat alles perfect werkt als ik ofwel het centrale gedeelte van stroom voorzie of als ik het booster gedeelte van stroom voorzie, maar zodra ik centrale en booster spanning geef krijg ik die vreemde problemen. Nochtans is de booster en de centrale gescheiden van elkaar, de 2 sporen zijn door geslepen. En lijk ik uit de manual van Digikeijs begrijp moet dat zo, Daar mag ik toch niet de bruine draad gemeenschappelijk gebruiken.
Uit al je berichten kan ik niet anders opmaken dan dat je toch ergens een bedradingsfout hebt.
Gezien je de laatste tijd nogal aan het rommelen bent met je bezetmelders denk ik dat je toch ergens een onbedoelde fout gemaakt hebt.
Bv je vraag om onbezette bezetmelders ergens anders te gebruiken. Maar die zitten in een andere voedingssectie. En dat mag niet.

Bezetmelders die in het DR5000 deel van je baan zitten mogen alleen uit de DR5000 gevoed worden. Idem dito voor het deel met de booster.
Er mag nergens een verbinding tussen zitten. Ook dit staat heel duidelijk aangegeven in de handleidingen met duidelijke plaatjes.
De enige verbinding tussen al je bezetmeldprinten is de terugmeldbus. Alleen die mogen aan elkaar zitten.
Controleer dit nog eens goed.
En verder zal je het echt stap voor stap zelf moeten nakijken hoe e.e.a. aangesloten zit.
Ik vermoedt toch echt ergens een of meerdere foute aansluitingen / verbindingen.
Check ook goed de polariteit van de delen vanuit de DR5000 en booster. Die moeten hetzelfde zijn.
En daar kunnen wij op afstand niet mee helpen. De glazen bol is wat mistig.

En de DR5000 kent geen gemeenschappelijke bruine draad. Die heb je niet en kan je ook niet doorlussen.
De DR5000 en booster hebben een H-brug en die mag je NIET met elkaar verbinden.
Gr.
Eric