Google+
Doel:€250.00
Donaties:€29.30

Per saldo:€-220.70

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 17-06-2018
Algemeen

De stichting

Recente berichten

"Litter Bin" voor Brits spoor en Britse modelspoorprojecten door St00mboy
Vandaag om 19:31:33
Boom valt voor stoomtrein bij de South Devon Railway door Sven
Vandaag om 19:29:39
Westlandbaan door tuurtje
Vandaag om 19:26:35
BNLS Baanbreker - Project 083 tot 338 door DJV
Vandaag om 19:05:02
EifelBurgenBahn door Reinout van Rees
Vandaag om 18:48:57
BNLS-module: "Grasland" door nighttrain1
Vandaag om 18:43:58
Mijn eerste H0 modeltreinbaan in aanbouw door Silver Fox 2512
Vandaag om 18:36:08
Arduino Mega 2560, voor spoorwegoverweg met fotocellendetectie door meino
Vandaag om 18:34:00
Toon hier je nieuwe (model) spooraanwinst(en)... door Sobat Kras
Vandaag om 18:06:07
DE 64/6500 verbouwde varianten in model door Mcn1986
Vandaag om 17:53:32
LSModels 2018 door ingenium
Vandaag om 17:50:27
Raadplaatje door Scratchbuilt
Vandaag om 17:39:38
BNLS-module: "Groeten uit Jottum" door sdz1976
Vandaag om 16:21:17
BNLS-Module: Brandland door nighttrain1
Vandaag om 16:12:37
Groene bolkoppen van Roco door prutser
Vandaag om 15:16:44
De bouw van mijn modelbaan in Thailand door Wim Vink
Vandaag om 15:04:04
Havenbaantje door MOVisser
Vandaag om 14:33:26
Update: baan in de tropen door fc_del_nordeste
Vandaag om 14:23:53
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door Sean
Vandaag om 13:42:04
Pantografen voor NS 1000 in 1:87 van Frie door Rob Moerkerken
Vandaag om 13:30:07
  

Auteur Topic: Digitaal trein rijdt niet  (gelezen 2158 keer)

Remunj

  • Offline Offline
  • Berichten: 6013
Re: Digitaal trein rijdt niet
« Reactie #30 Gepost op: 13 juni 2018, 13:32:15 »
Aan de andere kant zijn er ook elf locs die wel normaal werken volgens de eerste post, dus weggegooid geld is ook kort door de boog.  :)
Zegt toch niemand dat het weggegooid geld is  8)
Alleen als starter een flinke uitgave als je nog geen ervaring hebt  :angel:
Gr.
Eric

teuntje

  • Offline Offline
  • Berichten: 36
Re: Digitaal trein rijdt niet
« Reactie #31 Gepost op: 13 juni 2018, 15:35:20 »
ik woon in Steenbergen nb

ik zet de locs gewoon op het programmeer spoor en ga dan naar eigenschappen en druk op start, dan leest de Ecos welke decoder er in zit, geeft hem zelf  een adres en ik stuur ze naar de loc en zet de gegevens vast.
zo staat het ook op elk you tube filmpje en bij 11 locs werkt het prima, kan ik gelijk gas geven en reageren ze, ook die met geluid ed.

Remunj

  • Offline Offline
  • Berichten: 6013
Re: Digitaal trein rijdt niet
« Reactie #32 Gepost op: 13 juni 2018, 15:51:56 »
En wat geeft de ECOS dan aan als je die drie uitleest?
Gr.
Eric

teuntje

  • Offline Offline
  • Berichten: 36
Re: Digitaal trein rijdt niet
« Reactie #33 Gepost op: 13 juni 2018, 17:03:58 »
bij de Sprinter van Fleischmann
Lokpilot V4.0 dcc adres 2011  cv 561 succesvol uitgelezen , deze stottert/schokt staat stil nu

Lima koploper  Generic NMRA  adres 0999 ,   cv 35 succesvol uitgelezen  doet helemaal niet, geen licht ook niet

Rocco 63457 Bruine NS dieselloc Lokpilot V4.   cv 563 succesvol uitgelezen 9 adres conflict met 12 heb ik verandert naar 13 en doet helemaal niets.
dat was het , alvast bedank weer

henk

  • Offline Offline
  • Berichten: 17277
Re: Digitaal trein rijdt niet
« Reactie #34 Gepost op: 13 juni 2018, 17:12:59 »
Bij die Sprinter denk ik eerder aan een stroomafnameprobleen en/of de motorinstellingen.
Het is heel Nederlands om iets heel Nederlands te vinden.

IJsselsteyn

  • Offline Offline
  • Berichten: 744
Re: Digitaal trein rijdt niet
« Reactie #35 Gepost op: 13 juni 2018, 17:42:03 »
Tja, dan herhaal ik mijn vraag naar aanleiding hiervan dan maar:

Ze rijden wel bij diegene die de decoders heeft ingebouwd, rara hoe kan dat ( betreft een Ecos) doe ik iets verkeerd of wat kan het zijn.

Dus aan Teuntje: wat zegt de inbouwer van de decoders ervan, want ik neem aan dat je daar verhaal hebt gehaald.
En heb je de drie betreffende modellen bij die persoon ook zelf zien rijden?
En zo ja, met welke centrale en welke adressen stuurt hij de modellen aan?

Zolang we hier geen duidelijkheid over krijgen, wordt het erg lastig om je verder te helpen, want dan kunnen we amper iets uitsluiten om verder te zoeken.


Steyn

Martin Domburg

  • Domburg Train Support
  • Offline Offline
  • Berichten: 661
  • Discussie is gezond
    • Domburg Train Support
Re: Digitaal trein rijdt niet
« Reactie #36 Gepost op: 13 juni 2018, 17:47:15 »
Misschien ter overvloede:

1. Stuurt je centrale DCC aan op 28 stappen? De Ecos kan namelijk maar zo op SX of Motorola staan.

2. In geval van ja bij punt 1. Zet cv29 op 2 en cv1 op 3. Kijk of hij dan wel rijd op adres
3.

3. Werkt bovenstaande niet, kom er even mee langs in Houten, dan kan ik kijken of er wat anders verkeerd staat. Of de firmware een update geven.
 

Groetjes

Verstuurd vanaf mijn BLA-L29 met Tapatalk
« Laatst bewerkt op: 13 juni 2018, 17:50:33 door Martin Domburg »
Er bestaan geen domme vragen, alleen domme antwoorden.

teuntje

  • Offline Offline
  • Berichten: 36
Re: Digitaal trein rijdt niet
« Reactie #37 Gepost op: 13 juni 2018, 19:41:04 »
inbouwer is op vakantie, ik zit 3 weken zonder advies of hulp wat dat betreft

teuntje

  • Offline Offline
  • Berichten: 36
Re: Digitaal trein rijdt niet
« Reactie #38 Gepost op: 13 juni 2018, 20:05:20 »
waar kan ik die cv instellingen veranderen  gr

Martin Domburg

  • Domburg Train Support
  • Offline Offline
  • Berichten: 661
  • Discussie is gezond
    • Domburg Train Support
Re: Digitaal trein rijdt niet
« Reactie #39 Gepost op: 13 juni 2018, 20:06:23 »
In de Ecos via het programmeerspoor

Verstuurd vanaf mijn BLA-L29 met Tapatalk

Er bestaan geen domme vragen, alleen domme antwoorden.

teuntje

  • Offline Offline
  • Berichten: 36
Re: Digitaal trein rijdt niet
« Reactie #40 Gepost op: 13 juni 2018, 20:15:33 »
zo ver was ik al, maar waar vind ik die dan de cv,s

Hans Grasmaijer

  • Offline Offline
  • Berichten: 1265
Re: Digitaal trein rijdt niet
« Reactie #41 Gepost op: 13 juni 2018, 20:17:44 »
Dat is balen.

De feiten op een rijtje:
De loks reden allen bij de installeur.
De loks kunnen allen worden uitgelezen op jouw programmeerspoor.
Drie loks rijden niet op jouw baan.
Dit is jouw eerste ervaring met digitaal rijden.

Houd het daarom simpel.
Lees de loks nogmaals uit en noteer:
de cv1 waarden. (identiteit vd lok), zal wel 3-16 zijn.  (eerste lok nr 3, tweede lok nr 4, etc.)
de cv2 waarde: beginspanning voor de motor, moet 2 of 3 zijn.

Controleer met een trafo of de loks die niet willen rijden wel analoog willen rijden: de draadjes vd trafo tegen de wielen houden.
Als de loks ook analoog niet rijden: wielen schoonmaken, lok openmaken, check of de grijze en oranje draadjes vd decoder op de motor zijn aangesloten (misschien door transport losgeraakt) en vervang koolborstels voorzover van toepassing.
Dan weer analoog testen. De lok moet nu rijden.
En dan digitaal testen op je programmeerspoor.
Hopelijk rijdt de lok dan ook digitaal.
Testen op de baan: één lok tegelijk.

Veel succes. Als de loks het nog steeds niet doen is er vast wel een forumlid die je komt helpen.
Ik woon 15000 km van je vandaan, dat gaat dus niet.






« Laatst bewerkt op: 13 juni 2018, 20:23:19 door Hans Grasmaijer »
Tschüss Genossen,

Hans

Zoals je het maakt zo krijg je het.

Supercitroen

  • Offline Offline
  • Berichten: 92
Re: Digitaal trein rijdt niet
« Reactie #42 Gepost op: 13 juni 2018, 20:28:24 »
Als je na het uitlezen de instellingen verandert, druk je dan wel op het knopje met daarin het pijltje naar beneden en de rail? Of alleen op het groene vinkje?
Het knopje met pijltje en rail zorgt ervoor dat de veranderde instellingen ook naar de decoder in de loc worden geschreven, anders wordt het alleen op de ECoS veranderd.

teuntje

  • Offline Offline
  • Berichten: 36
Re: Digitaal trein rijdt niet
« Reactie #43 Gepost op: 13 juni 2018, 20:33:38 »
Beste Hans, bedankt voor je advies, maar kan je me ook vertellen waar ik al die cv waardes kan vinden en kan veranderen, daar zou ik misschien mee geholpen zijn,  programmeerspoor zeggen ze, maar dan houd de info op, in welk programma/ bladzijde  moet ik zijn ??

teuntje

  • Offline Offline
  • Berichten: 36
Re: Digitaal trein rijdt niet
« Reactie #44 Gepost op: 13 juni 2018, 20:34:44 »
beste super citroen, ook hier weer bedankt, maar leg me aub ff uit waar en hoe ik die cv,s kan veranderen ??