BeneluxSpoor.net forum

Vraag en antwoord => Digitaal => Topic gestart door: teuntje op 12 juni 2018, 16:07:59

Titel: Digitaal trein rijdt niet
Bericht door: teuntje op 12 juni 2018, 16:07:59
Beste Allemaal, wat doe ik verkeerd.
Ik heb diverse locs ( 14 stuks ) laten ombouwen naar digitaal en eentje tweedehands gekocht ( allemaal nieuwe Esu locdecoders)
Elf stuks gaan na het uitlezen op het programmeer spoor keurig rijden en ook op het normale traject, echter 3 stuks ( na keurig uitgelezen te hebben en herkend zijn) gaan niet rijden. Ze rijden wel bij diegene die de decoders heeft ingebouwd, rara hoe kan dat ( betreft een Ecos) doe ik iets verkeerd of wat kan het zijn. vr gr teuntje
Titel: Re: Digitaal trein rijdt niet
Bericht door: ErikW op 12 juni 2018, 16:52:00
Zijn alle decoders van hetzelfde type?  Op welk protocol zijn de decoders geprogrammeerd?  Gebeurt het ook als zo'n loc als enige op de baan staat?

Als het echt niet werkt, kun je ze nog een reset geven (CV8).
Titel: Re: Digitaal trein rijdt niet
Bericht door: Hobojohn op 12 juni 2018, 16:55:50
Schot voor de boeg:

1. Komt het lokadres van de lok overeen met je bedieningsapparaat?
2. Min rijspanning (CV2) wel op 1 of daarboven?
3. Zijn de lokwielen(stroomafnemers!) en het spoor goed schoon?
4  Gebruik je voor het uitlezen een apart programmeerspoor? Zo ja is de verbinding met je bedieningsapparaat met je rijsporen wel goed in orde?

Groet
Jan

Titel: Re: Digitaal trein rijdt niet
Bericht door: teuntje op 12 juni 2018, 16:56:23
Decoders zijn allemaal het zelfde, op programmeer spoor staat hij alleen en gaat niet rijden, terwijl hij wel uitgelezen is en herkend word. Resetten heb ik geen verstand van, ben beginnend digitaal rijder.
Titel: Re: Digitaal trein rijdt niet
Bericht door: Ronald Halma op 12 juni 2018, 16:56:47
Niet altijd direct adviseren een reset te geven, is nergens voor nodig.

Teuntje, welke centrale gebruik je?
Titel: Re: Digitaal trein rijdt niet
Bericht door: teuntje op 12 juni 2018, 16:59:04
ECOS 
Titel: Re: Digitaal trein rijdt niet
Bericht door: Rondje_HO op 12 juni 2018, 18:46:15
Niet altijd direct adviseren een reset te geven, is nergens voor nodig.

....


Mee eens, zeker bij sound-loks moet je niet zomaar even resetten. Voor je het weet ben je je geluiden kwijt  :-\
Titel: Re: Digitaal trein rijdt niet
Bericht door: VAM65 op 12 juni 2018, 21:23:50
Rijden die 3 locs wel analoog?
Titel: Re: Digitaal trein rijdt niet
Bericht door: teuntje op 13 juni 2018, 07:43:59
NEE  rijden niet analoog
Titel: Re: Digitaal trein rijdt niet
Bericht door: Ronald Koerts op 13 juni 2018, 08:32:16
Misschien een hele aparte vraag: Al geprobeerd op de hoofdbaan? En niet op het programmeerspoor? Welke decoder(s) zitten erin?

Groet Ronald.
Titel: Re: Digitaal trein rijdt niet
Bericht door: teuntje op 13 juni 2018, 08:43:30
Hoi Ronald, ook op de hoofdrijbaan rijden ze niet er zitten Esu Lokpilot V 4.0 in
Titel: Re: Digitaal trein rijdt niet
Bericht door: Ronald Halma op 13 juni 2018, 08:51:44
Ik vermoed toch iets simpels in de instelling. Ken de zelf Ecos niet dus kan niks zeggen over de combi met de Esu decoders. Maar normaal gesproken is dat inprikken (of solderen), adres ingeven, CV29 instellen en gaan.
Titel: Re: Digitaal trein rijdt niet
Bericht door: RienW op 13 juni 2018, 09:35:21
Nieuwste software update op de Ecos (17-05-18)?

Welke centrale gebruikt de inbouwer?

Rien W
Titel: Re: Digitaal trein rijdt niet
Bericht door: Ronald Koerts op 13 juni 2018, 09:39:50
Dan zou ik toch bij eentje een "reset" uitvoeren en kijken of de decoder op adres 3 wil reageren.

Groet Ronald.
Titel: Re: Digitaal trein rijdt niet
Bericht door: Dirk J op 13 juni 2018, 09:54:52
Die drie die niet rijden, welke adressen zouden die moeten hebben?
Titel: Re: Digitaal trein rijdt niet
Bericht door: Ronald Halma op 13 juni 2018, 10:15:57
Dan zou ik toch bij eentje een "reset" uitvoeren en kijken of de decoder op adres 3 wil reageren.

Groet Ronald.

Of gewoon adres 3 invoeren..... daarvoor is geen reset nodig :)
Titel: Re: Digitaal trein rijdt niet
Bericht door: Dirk J op 13 juni 2018, 10:28:08
Adres 3 invoeren werkt alleen als CV29 op korte adressen staat. Het zou maarzo een korte / lange adressen probleem kunnen zijn.
Titel: Re: Digitaal trein rijdt niet
Bericht door: Ronald Koerts op 13 juni 2018, 11:04:37
dus even een reset en dan zie je vanzelf of ze rijden op 3

Groet Ronald.
Titel: Re: Digitaal trein rijdt niet
Bericht door: teuntje op 13 juni 2018, 11:37:30
sorry, zoals gezegd ik ben een beginnend digitaal rijder, ik weet bij god niet waar jullie het over hebben
CV 29, reset, ik weet echt niet wat het inhoud en hoe dat moet.
Ik ben van het begin af aan een worst voor gehouden dat het allemaal makkelijk was en dat het beter zou gaan lopen, maar heb spijt dat ik een paar duizend euro heb uitgegeven, had gewoon analoog moet blijven rijden.
Ik ben heel blij met jullie reacties allemaal om te helpen, het enige nadeel hiervan is dat ik niet zo ver ben als jullie, maar toch bedankt
Titel: Re: Digitaal trein rijdt niet
Bericht door: IJsselsteyn op 13 juni 2018, 11:47:09
Ze rijden wel bij diegene die de decoders heeft ingebouwd, rara hoe kan dat ( betreft een Ecos) doe ik iets verkeerd of wat kan het zijn.


Maar wat zegt diegene er eigenlijk van? Het lijkt mij dat de inbouwer van die decoders wel wat meer service mag verlenen.

Wat je ook kunt proberen is in de betreffende locs een nieuw adres te programmeren. Doe eens gek en programmeer er eentje met het nummer 999 en kijk dan eens wat er gebeurt.



Steyn
Titel: Re: Digitaal trein rijdt niet
Bericht door: henk op 13 juni 2018, 12:02:08
Decoders zijn allemaal het zelfde, op programmeer spoor staat hij alleen en gaat niet rijden, terwijl hij wel uitgelezen is en herkend word. Resetten heb ik geen verstand van, ben beginnend digitaal rijder.

Welke decoders zitten er nu precies in? Er bestaan verschillende versies van de LokPilot 4. Als je dat niet weet, vraag het dan aan de inbouwer.
Wat bedoel je met uitgelezen en herkend? Moet dat vanzelf gaan?
Titel: Re: Digitaal trein rijdt niet
Bericht door: Dirk J op 13 juni 2018, 12:15:23
.. maar heb spijt dat ik een paar duizend euro heb uitgegeven, had gewoon analoog moet blijven rijden

De eerste ontmoediging begrijp ik. Maar kop op, het komt vast goed. Je had na je eerste autorijles toch ook geen spijt van het geld dat het lessen kost, omdat fietsen makkelijker was?  ;)

Op dit forum gaan we gewoon net zolang door tot het werkt, zolang jij de moed er maar in houdt.  (y)

En inderdaad, ik zou nu eerst navraag doen bij degene die de inbouw voor je gedaan heeft. Vragen zijn met name welke decoders erin zitten en op welke adressen deze staan.
Titel: Re: Digitaal trein rijdt niet
Bericht door: Remunj op 13 juni 2018, 12:16:18
Ik ben van het begin af aan een worst voor gehouden dat het allemaal makkelijk was en dat het beter zou gaan lopen, maar heb spijt dat ik een paar duizend euro heb uitgegeven, had gewoon analoog moet blijven rijden.
Dat is wat kort door de bocht. Met digitaal rijden gaat er een wereld voor je open.

Maar een paar duizend euro uitgegeven?
Wat heb je allemaal gedaan dan.
Voor een starter wel wat veel van het goede lijkt me zo.
Zeker als starter gewoon rustig beginnen en langzaam uitbouwen.
Maar goed dat is nu achteraf gepraat.

Wie was de ombouwer. Als het een winkel was kan je uiteraard garantie claimen.
En bij een hobbyist zou ik toch eens navragen wat hij dan gedaan heeft.
En heb je zelf gezien dat die locs bij de inbouwer wel reden?
Titel: Re: Digitaal trein rijdt niet
Bericht door: Remunj op 13 juni 2018, 12:19:14
CV 29, reset, ik weet echt niet wat het inhoud en hoe dat moet.
Kan ik me als beginner wel voorstellen.
Maar dat vindt je gewoon in de handleiding van de decoder.
Je schrijft de waarde 8 naar CV8 en dan staat de decoder weer op zijn fabrieksinstellingen.
Dan reageert de loc op adres 3.
Titel: Re: Digitaal trein rijdt niet
Bericht door: Remunj op 13 juni 2018, 12:21:43
Elf stuks gaan na het uitlezen op het programmeer spoor keurig rijden en ook op het normale traject, echter 3 stuks ( na keurig uitgelezen te hebben en herkend zijn) gaan niet rijden.
Op welk adres probeer je die 3 die wel rijden. Staan die standaard op adres 3?
Misschien staan die andere 3 op een ander adres?
Titel: Re: Digitaal trein rijdt niet
Bericht door: Ronald Koerts op 13 juni 2018, 12:41:54
hoi,

sorry, zoals gezegd ik ben een beginnend digitaal rijder, ik weet bij god niet waar jullie het over hebben CV 29, reset, ik weet echt niet wat het inhoud en hoe dat moet.

zie ook artikel:  Inleiding Decoders (https://encyclopedie.beneluxspoor.net/index.php?title=Inleiding_decoders)

Ik ben van het begin af aan een worst voor gehouden dat het allemaal makkelijk was en dat het beter zou gaan lopen, maar heb spijt dat ik een paar duizend euro heb uitgegeven, had gewoon analoog moet blijven rijden.

Goed, daar is nu niets meer aan te doen. Het geld is uitgegeven. Nu is het vooral leren, leren en nog eens leren hoe het een en ander werkt. Daarvoor zijn de handleidingen een goed uitgangspunt. In de handleidingen van de ECoS en de decoders zelf staat wat je moet doen om te resetten.

Ik ben heel blij met jullie reacties allemaal om te helpen, het enige nadeel hiervan is dat ik niet zo ver ben als jullie, maar toch bedankt

Waar woon je? Of welke regio. Mogelijk zit er een forumgebruiker in de buurt die je kan helpen c.q. een eerste uitleg kan geven. Ik zou het kunnen doen maar dan moet ik weten waar je woont en of dat voor mij een beetje berijdbaar is.  ;D

Maar een paar duizend euro uitgegeven?  Wat heb je allemaal gedaan dan.

Dat gaat vrij hard hoor  :) 75 euro voor een ombouw per lok (30 euro voor een decoder + uur inbouw à 45 euro): 1.050,= euro. Dan komt de ECoS er nog eens bij: 400 - 500 euro. Dus dan zit je al op 1500 euro.

Groet Ronald.
Titel: Re: Digitaal trein rijdt niet
Bericht door: Remunj op 13 juni 2018, 12:44:54
Dat gaat vrij hard hoor  :) 75 euro voor een ombouw per lok (30 euro voor een decoder + uur inbouw à 45 euro): 1.050,= euro. Dan komt de ECoS er nog eens bij: 400 - 500 euro. Dus dan zit je al op 1500 euro.
Daarom was het handiger voor Teuntje geweest om rustig en goedkoop te beginnen met een simpel startsetje  ;D :angel:
Maar inderdaad het geld is al uitgegeven.

Iets van de marathon willen rennen maar nog moeten leren lopen  ;D ;D
Titel: Re: Digitaal trein rijdt niet
Bericht door: Rick op 13 juni 2018, 12:57:42
Aan de andere kant zijn er ook elf locs die wel normaal werken volgens de eerste post, dus weggegooid geld is ook kort door de boog.  :)
Titel: Re: Digitaal trein rijdt niet
Bericht door: Klaas Zondervan op 13 juni 2018, 13:03:45
Kortom, vertel even waar je woont en dan komt er waarschijnlijk wel iemand die voor je wil uitzoeken waarom ze het niet doen. Als ze op een andere baan wel rijden kan het nooit een echt groot probleem zijn.
Titel: Re: Digitaal trein rijdt niet
Bericht door: Dave....... op 13 juni 2018, 13:25:04
Teuntje,

Soms wil het helpen om in de EcoS alle automatisch aangemelde locs in te EcoS te wissen.
Dan je locs een voor een op het spoor zetten, dan melden ze zich weer opnieuw aan.
Dat zie je aan het railcomlogo wat knippert.

Druk je op dat logo kan je die loc bedienen.
Zo kan je ze een voor een aanmelden.
( dit werkt met je ESU decoders)
Titel: Re: Digitaal trein rijdt niet
Bericht door: Remunj op 13 juni 2018, 13:32:15
Aan de andere kant zijn er ook elf locs die wel normaal werken volgens de eerste post, dus weggegooid geld is ook kort door de boog.  :)
Zegt toch niemand dat het weggegooid geld is  8)
Alleen als starter een flinke uitgave als je nog geen ervaring hebt  :angel:
Titel: Re: Digitaal trein rijdt niet
Bericht door: teuntje op 13 juni 2018, 15:35:20
ik woon in Steenbergen nb

ik zet de locs gewoon op het programmeer spoor en ga dan naar eigenschappen en druk op start, dan leest de Ecos welke decoder er in zit, geeft hem zelf  een adres en ik stuur ze naar de loc en zet de gegevens vast.
zo staat het ook op elk you tube filmpje en bij 11 locs werkt het prima, kan ik gelijk gas geven en reageren ze, ook die met geluid ed.
Titel: Re: Digitaal trein rijdt niet
Bericht door: Remunj op 13 juni 2018, 15:51:56
En wat geeft de ECOS dan aan als je die drie uitleest?
Titel: Re: Digitaal trein rijdt niet
Bericht door: teuntje op 13 juni 2018, 17:03:58
bij de Sprinter van Fleischmann
Lokpilot V4.0 dcc adres 2011  cv 561 succesvol uitgelezen , deze stottert/schokt staat stil nu

Lima koploper  Generic NMRA  adres 0999 ,   cv 35 succesvol uitgelezen  doet helemaal niet, geen licht ook niet

Rocco 63457 Bruine NS dieselloc Lokpilot V4.   cv 563 succesvol uitgelezen 9 adres conflict met 12 heb ik verandert naar 13 en doet helemaal niets.
dat was het , alvast bedank weer
Titel: Re: Digitaal trein rijdt niet
Bericht door: henk op 13 juni 2018, 17:12:59
Bij die Sprinter denk ik eerder aan een stroomafnameprobleen en/of de motorinstellingen.
Titel: Re: Digitaal trein rijdt niet
Bericht door: IJsselsteyn op 13 juni 2018, 17:42:03
Tja, dan herhaal ik mijn vraag naar aanleiding hiervan dan maar:

Ze rijden wel bij diegene die de decoders heeft ingebouwd, rara hoe kan dat ( betreft een Ecos) doe ik iets verkeerd of wat kan het zijn.

Dus aan Teuntje: wat zegt de inbouwer van de decoders ervan, want ik neem aan dat je daar verhaal hebt gehaald.
En heb je de drie betreffende modellen bij die persoon ook zelf zien rijden?
En zo ja, met welke centrale en welke adressen stuurt hij de modellen aan?

Zolang we hier geen duidelijkheid over krijgen, wordt het erg lastig om je verder te helpen, want dan kunnen we amper iets uitsluiten om verder te zoeken.


Steyn
Titel: Re: Digitaal trein rijdt niet
Bericht door: Martin Domburg op 13 juni 2018, 17:47:15
Misschien ter overvloede:

1. Stuurt je centrale DCC aan op 28 stappen? De Ecos kan namelijk maar zo op SX of Motorola staan.

2. In geval van ja bij punt 1. Zet cv29 op 2 en cv1 op 3. Kijk of hij dan wel rijd op adres
3.

3. Werkt bovenstaande niet, kom er even mee langs in Houten, dan kan ik kijken of er wat anders verkeerd staat. Of de firmware een update geven.
 

Groetjes

Verstuurd vanaf mijn BLA-L29 met Tapatalk
Titel: Re: Digitaal trein rijdt niet
Bericht door: teuntje op 13 juni 2018, 19:41:04
inbouwer is op vakantie, ik zit 3 weken zonder advies of hulp wat dat betreft
Titel: Re: Digitaal trein rijdt niet
Bericht door: teuntje op 13 juni 2018, 20:05:20
waar kan ik die cv instellingen veranderen  gr
Titel: Re: Digitaal trein rijdt niet
Bericht door: Martin Domburg op 13 juni 2018, 20:06:23
In de Ecos via het programmeerspoor

Verstuurd vanaf mijn BLA-L29 met Tapatalk

Titel: Re: Digitaal trein rijdt niet
Bericht door: teuntje op 13 juni 2018, 20:15:33
zo ver was ik al, maar waar vind ik die dan de cv,s
Titel: Re: Digitaal trein rijdt niet
Bericht door: Hans Grasmaijer op 13 juni 2018, 20:17:44
Dat is balen.

De feiten op een rijtje:
De loks reden allen bij de installeur.
De loks kunnen allen worden uitgelezen op jouw programmeerspoor.
Drie loks rijden niet op jouw baan.
Dit is jouw eerste ervaring met digitaal rijden.

Houd het daarom simpel.
Lees de loks nogmaals uit en noteer:
de cv1 waarden. (identiteit vd lok), zal wel 3-16 zijn.  (eerste lok nr 3, tweede lok nr 4, etc.)
de cv2 waarde: beginspanning voor de motor, moet 2 of 3 zijn.

Controleer met een trafo of de loks die niet willen rijden wel analoog willen rijden: de draadjes vd trafo tegen de wielen houden.
Als de loks ook analoog niet rijden: wielen schoonmaken, lok openmaken, check of de grijze en oranje draadjes vd decoder op de motor zijn aangesloten (misschien door transport losgeraakt) en vervang koolborstels voorzover van toepassing.
Dan weer analoog testen. De lok moet nu rijden.
En dan digitaal testen op je programmeerspoor.
Hopelijk rijdt de lok dan ook digitaal.
Testen op de baan: één lok tegelijk.

Veel succes. Als de loks het nog steeds niet doen is er vast wel een forumlid die je komt helpen.
Ik woon 15000 km van je vandaan, dat gaat dus niet.






Titel: Re: Digitaal trein rijdt niet
Bericht door: Supercitroen op 13 juni 2018, 20:28:24
Als je na het uitlezen de instellingen verandert, druk je dan wel op het knopje met daarin het pijltje naar beneden en de rail? Of alleen op het groene vinkje?
Het knopje met pijltje en rail zorgt ervoor dat de veranderde instellingen ook naar de decoder in de loc worden geschreven, anders wordt het alleen op de ECoS veranderd.
Titel: Re: Digitaal trein rijdt niet
Bericht door: teuntje op 13 juni 2018, 20:33:38
Beste Hans, bedankt voor je advies, maar kan je me ook vertellen waar ik al die cv waardes kan vinden en kan veranderen, daar zou ik misschien mee geholpen zijn,  programmeerspoor zeggen ze, maar dan houd de info op, in welk programma/ bladzijde  moet ik zijn ??
Titel: Re: Digitaal trein rijdt niet
Bericht door: teuntje op 13 juni 2018, 20:34:44
beste super citroen, ook hier weer bedankt, maar leg me aub ff uit waar en hoe ik die cv,s kan veranderen ??
Titel: Re: Digitaal trein rijdt niet
Bericht door: Rondje_HO op 13 juni 2018, 20:41:37
Totaal geen verstand van (sorry als je niets aan mijn reactie hebt :-\ ) maar staat hier misschien iets bij:

https://www.youtube.com/results?search_query=ecos+station
Titel: Re: Digitaal trein rijdt niet
Bericht door: NS1220 op 13 juni 2018, 20:54:44
Heb je een manual van die centrale?
Titel: Re: Digitaal trein rijdt niet
Bericht door: IJsselsteyn op 13 juni 2018, 21:07:59
beste super citroen, ook hier weer bedankt, maar leg me aub ff uit waar en hoe ik die cv,s kan veranderen ??

Je hebt toch een handleiding bij je Ecos? Heb je die wel eens gelezen?
Voor het geval je de handleiding kwijt bent: http://www.esu.eu/download/betriebsanleitungen/digitalsysteme/


Steyn
Titel: Re: Digitaal trein rijdt niet
Bericht door: Ronald Halma op 13 juni 2018, 21:51:46
Je kunt wel adviseren dat de TS de handleiding van de centrale moet lezen maar ik heb het idee dat hij daar veel moeite mee zal hebben gezien zijn statement van zijn digitale kennis (niet verkeerd bedoeld ;) ). Beter zou hulp aan huis zijn, en als ik in de buurt zou wonen was ik zeker bereid hem te helpen. Maar ik geloof dat ik wat ver van hem af zit.
Titel: Re: Digitaal trein rijdt niet
Bericht door: Hans Grasmaijer op 13 juni 2018, 22:07:08
Teuntje,

1 bevestig eerst eens dat die loks wel analoog goed rijden.
2 die adressen die noemt zijn niet goed. Adressen als 2011, 0999 en 563 voor je eerste 14 loks zijn vreemd. Wat logisch is zijn adressen als 3-16. De vreemde random nummers zijn uitleesfouten, waarschijnlijk door slecht contact, hetzij je programmeerspoor is niet schoon, danwel zijn de wieltjes van de loks niet schoon.
3 ik heb zelf z21 centrale met digitrax decoders. Dat werkt in principe hetzelfde maar er zijn verschillen, zodat ik je niet met cv programmering kan helpen.
4. Steenbergen, dat is toch in NB, tegen Zeeland aan? Daar zit veul modelbaan kennis  :)


Titel: Re: Digitaal trein rijdt niet
Bericht door: IJsselsteyn op 13 juni 2018, 22:16:09
2 die adressen die noemt zijn niet goed. Adressen als 2011, 0999 en 563 voor je eerste 14 loks zijn vreemd. Wat logisch is zijn adressen als 3-16. De vreemde random nummers zijn uitleesfouten, waarschijnlijk door slecht contact, hetzij je programmeerspoor is niet schoon, danwel zijn de wieltjes van de loks niet schoon.

Ik vind 2011 voor een NS Sprinter helemaal niet vreemd of random. Wijst er eerder op dat degene die de decoder heeft ingebouwd gewoon het nummer van het treinstel heeft gekozen.


Steyn
Titel: Re: Digitaal trein rijdt niet
Bericht door: teuntje op 13 juni 2018, 22:20:31
Bedankt Ronald, en je hebt gelijk wat betreft het lezen van het manuel, kom ik er ook niet mee aanuit, heb dit al diverse keren terhand genomen, maar alles is gebaseerd op kennis die je al moet hebben en niet voor een beginner, vind het een slechte handleiding
Titel: Re: Digitaal trein rijdt niet
Bericht door: IJsselsteyn op 13 juni 2018, 22:34:20
Hier (vanaf hoofdstuk 19,4) wordt het in het Nederlands uitgelegd: http://www.tsdbvba.be/handleidingen/ECoS-NL-2017.pdf
Eerlijk gezegd vrij duidelijk. Ik zou dit geen slechte handleiding durven noemen.


Steyn
Titel: Re: Digitaal trein rijdt niet
Bericht door: teuntje op 13 juni 2018, 23:06:41
Beste Steyn, dit is bekend bij me, ik weet hoe dat dat moet, maar we gaan mijn probleem voorbij lopen, het gaat er om dat mijn locs herkent worden, ( decoder succesvol uitgelezen staat er dan) maar dat ze niet gaan rijden en daar staat niets maar dan ook niets van in welke handleing dan ook wat er dan aan de hand kan zijn, laat staat hoe het opgelost moet worden.
Nergens in de handleiding wordt op welk soort storingen dan ook een oplossing geboden en dan ben ik afhankelijk van dit forum, en dan heb je de nodige  kennis nodig om het te begrijpen. jij bent in de gelukkige omstandigheid dat jij er kennis van hebt en ik als beginner niet. vr gr
Titel: Re: Digitaal trein rijdt niet
Bericht door: Martin Domburg op 13 juni 2018, 23:34:09
Als je de loc goed kunt uitlezen, dan kan je ook vertellen welk getal hij aangeeft bij cv 1 en bij cv 29.

Om de loc te laten rijden moet je hem aanmaken in de Ecos, daarbij geef je het adres op van de loc en zet je hem op dcc 28.

Lukt dat wel?

Verstuurd vanaf mijn BLA-L29 met Tapatalk

Titel: Re: Digitaal trein rijdt niet
Bericht door: Martin Hornis op 13 juni 2018, 23:37:28
inbouwer is op vakantie, ik zit 3 weken zonder advies of hulp wat dat betreft
Gewoon wachten totdat de inbouwer weer terug is. Of heb je zoveel geduld niet? Moet het gisteren af? We neuzelen al 4 blz. hierover en het schiet per saldo niet op. Zelf woon ik in Emmen en dat is net even te ver voor mij om even naar Steenbergen te gaan. Plaats een nieuwe oproep met bv.: Hulp gevraagd in Steenbergen.
Titel: Re: Digitaal trein rijdt niet
Bericht door: IJsselsteyn op 13 juni 2018, 23:57:19
waar kan ik die cv instellingen veranderen  gr

Beste Steyn, dit is bekend bij me, ik weet hoe dat dat moet, maar we gaan mijn probleem voorbij lopen, het gaat er om dat mijn locs herkent worden, ( decoder succesvol uitgelezen staat er dan) maar dat ze niet gaan rijden en daar staat niets maar dan ook niets van in welke handleing dan ook wat er dan aan de hand kan zijn, laat staat hoe het opgelost moet worden.


Nu snap ik er niks meer van. Eerst vraag je waar je de cv-instellingen kan veranderen en als ik dan voor jou uitzoek waar dat uit de doeken wordt gedaan in de handleiding dan zeg je dat je weet hoe dat moet... Vreemd!


Steyn
Titel: Re: Digitaal trein rijdt niet
Bericht door: spock op 14 juni 2018, 00:12:41
Hallo Teuntje,

Ik ben ook een aantal jaar geleden begonnen met de digitale modeltreinhobby met de Ecos2. Ik kan begrijpen dat het in het begin allemaal wat overweldigend is.
Het is allemaal mooi als het in 1 keer werkt (wat bijna nooit het geval is). Gewoon volhouden en het wordt een leuke hobby.

Mijn bevindingen v.w.b. de Ecos2:

Het is een uitgebreide centrale met bijbehorende veel instellingen.
Wat zeer belangrijk is dat de Ecos ALTIJD netjes wordt uitgezet. De Ecos is namelijk een Linux machine. Druk daarvoor een aantal seconden op de STOP knop en de Ecos zal afsluiten.
Ik ben dat ooit een aantal keren vergeten en de treindatabase werd instabiel.

De oplossing was toen om de problematische treinen te verwijderen via het scherm en dit ook te controleren op de webpagina van de Ecos.
De Ecos kan aan het netwerk verbonden worden via een LAN kabel. Deze krijgt dan een Ip-nummer. Als je dit ip-nummer in een browser invoert dan wordt de webpagina van de ECOS getoond.
In dit scherm kun de naar het loc overzicht gaan. Kijk daar of de problematische locs nog vermeld staan. Zo ja, verwijderd deze.
Herstart de Ecos.
Zet daarna de loc op het rij-spoor  en kijk of de loc herkend wordt. Zo niet, de loc zelf aanmaken.

Ter info, bij jouw in de buurt zitten drie verenigingen met alle voldoende kennis om je verder te helpen (Oss, Eindhoven en Den Bosch).

mvg spock
Titel: Re: Digitaal trein rijdt niet
Bericht door: IJsselsteyn op 14 juni 2018, 00:27:14
Ter info, bij jouw in de buurt zitten drie verenigingen met alle voldoende kennis om je verder te helpen (Oss, Eindhoven en Den Bosch).

Steenbergen - Oss: 110 kilometer
Steenbergen - Eindhoven: 110 kilometer
Steenbergen - Den Bosch: 90 kilometer

Zou ik niet direct 'in de buurt' noemen. In Stampergat zit echter modelspoorvereniging Post B. Dat is op slechts 15 kilometer afstand.


Steyn

Titel: Re: Digitaal trein rijdt niet
Bericht door: spock op 14 juni 2018, 00:32:59
Hoi Ijsselstein,

Steenbergen nb (dat is Noord Brabant)

Steenbergen nb -Oss : 20 km.

Lijkt me acceptabel.

mvg spock
Titel: Re: Digitaal trein rijdt niet
Bericht door: teuntje op 14 juni 2018, 00:45:14
bedankt allemaal, we sluiten het af bij deze vr gr
Titel: Re: Digitaal trein rijdt niet
Bericht door: IJsselsteyn op 14 juni 2018, 01:18:05
Hoi Ijsselstein,

Steenbergen nb (dat is Noord Brabant)

Steenbergen nb -Oss : 20 km.

Lijkt me acceptabel.

mvg spock


Nee hoor, Steenbergen in Noord-Brabant ligt hier (https://www.google.nl/maps/place/Steenbergen/@51.575849,4.2434374,12z/data=!3m1!4b1!4m5!3m4!1s0x47c46aca97d3618d:0xf647f8162b880dba!8m2!3d51.5812395!4d4.3155991) en niet vlakbij Oss.   ;)

Maar goed het maakt niet uit, want kennelijk is hulp niet meer nodig.


Steyn
Titel: Re: Digitaal trein rijdt niet
Bericht door: Ben op 14 juni 2018, 06:10:06
@Teuntje: wellicht kun je in Bergen op Zoom terecht, daar zit een modelspoorclub.

Gr, Ben.

Clublocatie :
Steenbergsestraat 9
Bergen op Zoom

Vaste clubavond :
Dinsdag van 19.30 - 22.00
Of op afspraak

E-mail : mscbozoom @ gmail.com
Telefoon (op weekdagen na 17.00): +31653171080