Google+
Doel:€250.00
Donaties:€29.30

Per saldo:€-220.70

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 17-06-2018
Algemeen

De stichting

Recente berichten

  

Auteur Topic: Digitaal trein rijdt niet  (gelezen 2180 keer)

Ronald Halma

  • Team Mitropa
  • Offline Offline
  • Berichten: 9601
  • No more OT.....
    • Team USA Metusa Junction
Re: Digitaal trein rijdt niet
« Reactie #15 Gepost op: 13 juni 2018, 10:15:57 »
Dan zou ik toch bij eentje een "reset" uitvoeren en kijken of de decoder op adres 3 wil reageren.

Groet Ronald.

Of gewoon adres 3 invoeren..... daarvoor is geen reset nodig :)

Dirk J

  • Offline Offline
  • Berichten: 1289
Re: Digitaal trein rijdt niet
« Reactie #16 Gepost op: 13 juni 2018, 10:28:08 »
Adres 3 invoeren werkt alleen als CV29 op korte adressen staat. Het zou maarzo een korte / lange adressen probleem kunnen zijn.

Ronald Koerts

  • Offline Offline
  • Berichten: 7044
    • Bouw Endstation der Linie: Bahnhof Poggendam
Re: Digitaal trein rijdt niet
« Reactie #17 Gepost op: 13 juni 2018, 11:04:37 »
dus even een reset en dan zie je vanzelf of ze rijden op 3

Groet Ronald.
Zijn we aan het bouwen? Ja! We zijn aan het bouwen: Ronald’s nieuwe project: Endstation der Linie: Bahnhof Poggendam!

teuntje

  • Offline Offline
  • Berichten: 36
Re: Digitaal trein rijdt niet
« Reactie #18 Gepost op: 13 juni 2018, 11:37:30 »
sorry, zoals gezegd ik ben een beginnend digitaal rijder, ik weet bij god niet waar jullie het over hebben
CV 29, reset, ik weet echt niet wat het inhoud en hoe dat moet.
Ik ben van het begin af aan een worst voor gehouden dat het allemaal makkelijk was en dat het beter zou gaan lopen, maar heb spijt dat ik een paar duizend euro heb uitgegeven, had gewoon analoog moet blijven rijden.
Ik ben heel blij met jullie reacties allemaal om te helpen, het enige nadeel hiervan is dat ik niet zo ver ben als jullie, maar toch bedankt

IJsselsteyn

  • Offline Offline
  • Berichten: 744
Re: Digitaal trein rijdt niet
« Reactie #19 Gepost op: 13 juni 2018, 11:47:09 »
Ze rijden wel bij diegene die de decoders heeft ingebouwd, rara hoe kan dat ( betreft een Ecos) doe ik iets verkeerd of wat kan het zijn.


Maar wat zegt diegene er eigenlijk van? Het lijkt mij dat de inbouwer van die decoders wel wat meer service mag verlenen.

Wat je ook kunt proberen is in de betreffende locs een nieuw adres te programmeren. Doe eens gek en programmeer er eentje met het nummer 999 en kijk dan eens wat er gebeurt.



Steyn

henk

  • Offline Offline
  • Berichten: 17277
Re: Digitaal trein rijdt niet
« Reactie #20 Gepost op: 13 juni 2018, 12:02:08 »
Decoders zijn allemaal het zelfde, op programmeer spoor staat hij alleen en gaat niet rijden, terwijl hij wel uitgelezen is en herkend word. Resetten heb ik geen verstand van, ben beginnend digitaal rijder.

Welke decoders zitten er nu precies in? Er bestaan verschillende versies van de LokPilot 4. Als je dat niet weet, vraag het dan aan de inbouwer.
Wat bedoel je met uitgelezen en herkend? Moet dat vanzelf gaan?
Het is heel Nederlands om iets heel Nederlands te vinden.

Dirk J

  • Offline Offline
  • Berichten: 1289
Re: Digitaal trein rijdt niet
« Reactie #21 Gepost op: 13 juni 2018, 12:15:23 »
.. maar heb spijt dat ik een paar duizend euro heb uitgegeven, had gewoon analoog moet blijven rijden

De eerste ontmoediging begrijp ik. Maar kop op, het komt vast goed. Je had na je eerste autorijles toch ook geen spijt van het geld dat het lessen kost, omdat fietsen makkelijker was?  ;)

Op dit forum gaan we gewoon net zolang door tot het werkt, zolang jij de moed er maar in houdt.  (y)

En inderdaad, ik zou nu eerst navraag doen bij degene die de inbouw voor je gedaan heeft. Vragen zijn met name welke decoders erin zitten en op welke adressen deze staan.

Remunj

  • Offline Offline
  • Berichten: 6013
Re: Digitaal trein rijdt niet
« Reactie #22 Gepost op: 13 juni 2018, 12:16:18 »
Ik ben van het begin af aan een worst voor gehouden dat het allemaal makkelijk was en dat het beter zou gaan lopen, maar heb spijt dat ik een paar duizend euro heb uitgegeven, had gewoon analoog moet blijven rijden.
Dat is wat kort door de bocht. Met digitaal rijden gaat er een wereld voor je open.

Maar een paar duizend euro uitgegeven?
Wat heb je allemaal gedaan dan.
Voor een starter wel wat veel van het goede lijkt me zo.
Zeker als starter gewoon rustig beginnen en langzaam uitbouwen.
Maar goed dat is nu achteraf gepraat.

Wie was de ombouwer. Als het een winkel was kan je uiteraard garantie claimen.
En bij een hobbyist zou ik toch eens navragen wat hij dan gedaan heeft.
En heb je zelf gezien dat die locs bij de inbouwer wel reden?
Gr.
Eric

Remunj

  • Offline Offline
  • Berichten: 6013
Re: Digitaal trein rijdt niet
« Reactie #23 Gepost op: 13 juni 2018, 12:19:14 »
CV 29, reset, ik weet echt niet wat het inhoud en hoe dat moet.
Kan ik me als beginner wel voorstellen.
Maar dat vindt je gewoon in de handleiding van de decoder.
Je schrijft de waarde 8 naar CV8 en dan staat de decoder weer op zijn fabrieksinstellingen.
Dan reageert de loc op adres 3.
Gr.
Eric

Remunj

  • Offline Offline
  • Berichten: 6013
Re: Digitaal trein rijdt niet
« Reactie #24 Gepost op: 13 juni 2018, 12:21:43 »
Elf stuks gaan na het uitlezen op het programmeer spoor keurig rijden en ook op het normale traject, echter 3 stuks ( na keurig uitgelezen te hebben en herkend zijn) gaan niet rijden.
Op welk adres probeer je die 3 die wel rijden. Staan die standaard op adres 3?
Misschien staan die andere 3 op een ander adres?
Gr.
Eric

Ronald Koerts

  • Offline Offline
  • Berichten: 7044
    • Bouw Endstation der Linie: Bahnhof Poggendam
Re: Digitaal trein rijdt niet
« Reactie #25 Gepost op: 13 juni 2018, 12:41:54 »
hoi,

sorry, zoals gezegd ik ben een beginnend digitaal rijder, ik weet bij god niet waar jullie het over hebben CV 29, reset, ik weet echt niet wat het inhoud en hoe dat moet.

zie ook artikel: Inleiding Decoders

Ik ben van het begin af aan een worst voor gehouden dat het allemaal makkelijk was en dat het beter zou gaan lopen, maar heb spijt dat ik een paar duizend euro heb uitgegeven, had gewoon analoog moet blijven rijden.

Goed, daar is nu niets meer aan te doen. Het geld is uitgegeven. Nu is het vooral leren, leren en nog eens leren hoe het een en ander werkt. Daarvoor zijn de handleidingen een goed uitgangspunt. In de handleidingen van de ECoS en de decoders zelf staat wat je moet doen om te resetten.

Ik ben heel blij met jullie reacties allemaal om te helpen, het enige nadeel hiervan is dat ik niet zo ver ben als jullie, maar toch bedankt

Waar woon je? Of welke regio. Mogelijk zit er een forumgebruiker in de buurt die je kan helpen c.q. een eerste uitleg kan geven. Ik zou het kunnen doen maar dan moet ik weten waar je woont en of dat voor mij een beetje berijdbaar is.  ;D

Maar een paar duizend euro uitgegeven?  Wat heb je allemaal gedaan dan.

Dat gaat vrij hard hoor  :) 75 euro voor een ombouw per lok (30 euro voor een decoder + uur inbouw à 45 euro): 1.050,= euro. Dan komt de ECoS er nog eens bij: 400 - 500 euro. Dus dan zit je al op 1500 euro.

Groet Ronald.
Zijn we aan het bouwen? Ja! We zijn aan het bouwen: Ronald’s nieuwe project: Endstation der Linie: Bahnhof Poggendam!

Remunj

  • Offline Offline
  • Berichten: 6013
Re: Digitaal trein rijdt niet
« Reactie #26 Gepost op: 13 juni 2018, 12:44:54 »
Dat gaat vrij hard hoor  :) 75 euro voor een ombouw per lok (30 euro voor een decoder + uur inbouw à 45 euro): 1.050,= euro. Dan komt de ECoS er nog eens bij: 400 - 500 euro. Dus dan zit je al op 1500 euro.
Daarom was het handiger voor Teuntje geweest om rustig en goedkoop te beginnen met een simpel startsetje  ;D :angel:
Maar inderdaad het geld is al uitgegeven.

Iets van de marathon willen rennen maar nog moeten leren lopen  ;D ;D
Gr.
Eric

Rick

  • Lid Houtense Koekenclub
  • Offline Offline
  • Berichten: 5934
  • Spoor N
Re: Digitaal trein rijdt niet
« Reactie #27 Gepost op: 13 juni 2018, 12:57:42 »
Aan de andere kant zijn er ook elf locs die wel normaal werken volgens de eerste post, dus weggegooid geld is ook kort door de boog.  :)
N spoor, IV-V, Nederlands (met verdwaald Duits en Zwitsers materieel).

56 *

Klaas Zondervan

  • Offline Offline
  • Berichten: 15485
    • Pagina van klaas
Re: Digitaal trein rijdt niet
« Reactie #28 Gepost op: 13 juni 2018, 13:03:45 »
Kortom, vertel even waar je woont en dan komt er waarschijnlijk wel iemand die voor je wil uitzoeken waarom ze het niet doen. Als ze op een andere baan wel rijden kan het nooit een echt groot probleem zijn.
Take it slow, the pace is not what matters, it's the direction that you go. (J.R. Cash)

Dave.......

  • Offline Offline
  • Berichten: 860
Re: Digitaal trein rijdt niet
« Reactie #29 Gepost op: 13 juni 2018, 13:25:04 »
Teuntje,

Soms wil het helpen om in de EcoS alle automatisch aangemelde locs in te EcoS te wissen.
Dan je locs een voor een op het spoor zetten, dan melden ze zich weer opnieuw aan.
Dat zie je aan het railcomlogo wat knippert.

Druk je op dat logo kan je die loc bedienen.
Zo kan je ze een voor een aanmelden.
( dit werkt met je ESU decoders)
MVG Dave

Rheinburg