Google+
Doel:€250.00
Donaties:€29.30

Per saldo:€-220.70

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 17-06-2018
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Egyptisch smalspoor ( 0e ) door Wim Vink
Vandaag om 08:14:33
Modelspoorfabrikanten en hun "fantasiemodellen" door MOVisser
Vandaag om 08:11:11
Update: baan in de tropen door MOVisser
Vandaag om 08:01:33
Mijn eerste H0 modeltreinbaan in aanbouw door Wim Vink
Vandaag om 07:56:19
Baan in Los Angeles door Sandopie
Vandaag om 07:44:46
Arduino Mega 2560, voor spoorwegoverweg met fotocellendetectie door NS264
Vandaag om 01:05:28
De bouw van Schellenbach door Martin Domburg
Vandaag om 00:17:45
"Litter Bin" voor Brits spoor en Britse modelspoorprojecten door Pinkelpa
Vandaag om 00:00:45
Raadplaatje door Klaas Zondervan
20 juni 2018, 23:57:00
Hoe frosted ultra detail (shapeways) schoonmaken voor schilderen? door Joran
20 juni 2018, 23:50:07
Mallnitzer Tauernbahnstrecke ÖBB N Spoor door Schachbrett
20 juni 2018, 22:56:29
DE 64/6500 verbouwde varianten in model door Taigagaai
20 juni 2018, 22:28:15
BNLS Baanbreker - Project 083 tot 338 door Falkenberg
20 juni 2018, 22:27:01
LSModels 2018 door André82
20 juni 2018, 22:19:45
Piko Railjet, ingebouwde decoder wordt te warm? door ivanzon
20 juni 2018, 22:15:51
Frans diorama 1:48 door Scratchbuilt
20 juni 2018, 22:14:35
BNLS-Module: Brandland door Spoortief
20 juni 2018, 21:37:58
Tramstraat in Waterland in H0m door Jelmer
20 juni 2018, 21:16:54
  

Auteur Topic: Digitaal trein rijdt niet  (gelezen 2187 keer)

teuntje

  • Offline Offline
  • Berichten: 36
Digitaal trein rijdt niet
« Gepost op: 12 juni 2018, 16:07:59 »
Beste Allemaal, wat doe ik verkeerd.
Ik heb diverse locs ( 14 stuks ) laten ombouwen naar digitaal en eentje tweedehands gekocht ( allemaal nieuwe Esu locdecoders)
Elf stuks gaan na het uitlezen op het programmeer spoor keurig rijden en ook op het normale traject, echter 3 stuks ( na keurig uitgelezen te hebben en herkend zijn) gaan niet rijden. Ze rijden wel bij diegene die de decoders heeft ingebouwd, rara hoe kan dat ( betreft een Ecos) doe ik iets verkeerd of wat kan het zijn. vr gr teuntje
« Laatst bewerkt op: 12 juni 2018, 16:10:34 door teuntje »

ErikW

  • Offline Offline
  • Berichten: 85
Re: Digitaal trein rijdt niet
« Reactie #1 Gepost op: 12 juni 2018, 16:52:00 »
Zijn alle decoders van hetzelfde type?  Op welk protocol zijn de decoders geprogrammeerd?  Gebeurt het ook als zo'n loc als enige op de baan staat?

Als het echt niet werkt, kun je ze nog een reset geven (CV8).

Hobojohn

  • Offline Offline
  • Berichten: 330
Re: Digitaal trein rijdt niet
« Reactie #2 Gepost op: 12 juni 2018, 16:55:50 »
Schot voor de boeg:

1. Komt het lokadres van de lok overeen met je bedieningsapparaat?
2. Min rijspanning (CV2) wel op 1 of daarboven?
3. Zijn de lokwielen(stroomafnemers!) en het spoor goed schoon?
4  Gebruik je voor het uitlezen een apart programmeerspoor? Zo ja is de verbinding met je bedieningsapparaat met je rijsporen wel goed in orde?

Groet
Jan


teuntje

  • Offline Offline
  • Berichten: 36
Re: Digitaal trein rijdt niet
« Reactie #3 Gepost op: 12 juni 2018, 16:56:23 »
Decoders zijn allemaal het zelfde, op programmeer spoor staat hij alleen en gaat niet rijden, terwijl hij wel uitgelezen is en herkend word. Resetten heb ik geen verstand van, ben beginnend digitaal rijder.

Ronald Halma

  • Team Mitropa
  • Offline Offline
  • Berichten: 9601
  • No more OT.....
    • Team USA Metusa Junction
Re: Digitaal trein rijdt niet
« Reactie #4 Gepost op: 12 juni 2018, 16:56:47 »
Niet altijd direct adviseren een reset te geven, is nergens voor nodig.

Teuntje, welke centrale gebruik je?

teuntje

  • Offline Offline
  • Berichten: 36
Re: Digitaal trein rijdt niet
« Reactie #5 Gepost op: 12 juni 2018, 16:59:04 »
ECOS 

Rondje_HO

  • Offline Offline
  • Berichten: 3107
Re: Digitaal trein rijdt niet
« Reactie #6 Gepost op: 12 juni 2018, 18:46:15 »
Niet altijd direct adviseren een reset te geven, is nergens voor nodig.

....


Mee eens, zeker bij sound-loks moet je niet zomaar even resetten. Voor je het weet ben je je geluiden kwijt  :-\

VAM65

  • Elke laatste donderdag gratis toegankelijke rij-avond. Zie ook onze website door op het groene bolletje onder "Nederland 3a/3b" te drukken.
  • Offline Offline
  • Berichten: 1830
  • Nederland 3a/3b
    • Omroep Modelspoor Club - Hilversum
Re: Digitaal trein rijdt niet
« Reactie #7 Gepost op: 12 juni 2018, 21:23:50 »
Rijden die 3 locs wel analoog?
Elke laatste donderdag gratis toegankelijke rij-avond. https://m.facebook.com/omroepmodelspoorclub/

teuntje

  • Offline Offline
  • Berichten: 36
Re: Digitaal trein rijdt niet
« Reactie #8 Gepost op: 13 juni 2018, 07:43:59 »
NEE  rijden niet analoog

Ronald Koerts

  • Offline Offline
  • Berichten: 7044
    • Bouw Endstation der Linie: Bahnhof Poggendam
Re: Digitaal trein rijdt niet
« Reactie #9 Gepost op: 13 juni 2018, 08:32:16 »
Misschien een hele aparte vraag: Al geprobeerd op de hoofdbaan? En niet op het programmeerspoor? Welke decoder(s) zitten erin?

Groet Ronald.
Zijn we aan het bouwen? Ja! We zijn aan het bouwen: Ronald’s nieuwe project: Endstation der Linie: Bahnhof Poggendam!

teuntje

  • Offline Offline
  • Berichten: 36
Re: Digitaal trein rijdt niet
« Reactie #10 Gepost op: 13 juni 2018, 08:43:30 »
Hoi Ronald, ook op de hoofdrijbaan rijden ze niet er zitten Esu Lokpilot V 4.0 in

Ronald Halma

  • Team Mitropa
  • Offline Offline
  • Berichten: 9601
  • No more OT.....
    • Team USA Metusa Junction
Re: Digitaal trein rijdt niet
« Reactie #11 Gepost op: 13 juni 2018, 08:51:44 »
Ik vermoed toch iets simpels in de instelling. Ken de zelf Ecos niet dus kan niks zeggen over de combi met de Esu decoders. Maar normaal gesproken is dat inprikken (of solderen), adres ingeven, CV29 instellen en gaan.

RienW

  • Offline Offline
  • Berichten: 31
Re: Digitaal trein rijdt niet
« Reactie #12 Gepost op: 13 juni 2018, 09:35:21 »
Nieuwste software update op de Ecos (17-05-18)?

Welke centrale gebruikt de inbouwer?

Rien W

Ronald Koerts

  • Offline Offline
  • Berichten: 7044
    • Bouw Endstation der Linie: Bahnhof Poggendam
Re: Digitaal trein rijdt niet
« Reactie #13 Gepost op: 13 juni 2018, 09:39:50 »
Dan zou ik toch bij eentje een "reset" uitvoeren en kijken of de decoder op adres 3 wil reageren.

Groet Ronald.
Zijn we aan het bouwen? Ja! We zijn aan het bouwen: Ronald’s nieuwe project: Endstation der Linie: Bahnhof Poggendam!

Dirk J

  • Offline Offline
  • Berichten: 1289
Re: Digitaal trein rijdt niet
« Reactie #14 Gepost op: 13 juni 2018, 09:54:52 »
Die drie die niet rijden, welke adressen zouden die moeten hebben?