Doel:€250.00
Donaties:€0.00

Per saldo:€-250.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 10-10-2018
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Mijn eerste H0 modeltreinbaan in aanbouw door Rondje_HO
Vandaag om 17:12:55
Fadsen voor achter de Piko 2200 door henk
Vandaag om 17:12:36
Stopsectie Conrad werkt niet door bellejt
Vandaag om 17:11:49
Toon hier je nieuwe (model) spooraanwinst(en)... door Erjen89
Vandaag om 17:08:56
Without automatisch door Reinier Z.
Vandaag om 16:56:16
DCC++ centrale en arduino: ervaringen? door BastiaanV
Vandaag om 16:49:54
NS 5500 / HSM 700 spoor 0 / 1 door FritsT
Vandaag om 16:42:00
2 kleuren led met 4 aansluitingen door bellejt
Vandaag om 16:38:15
basis set electronische onderdelen door u43hvs
Vandaag om 16:36:00
Gützold 2019 door André82
Vandaag om 16:34:16
Mallnitzer Tauernbahnstrecke ÖBB N Spoor door Frank103
Vandaag om 16:33:33
Cranicher Altbahn door Arjen52
Vandaag om 16:26:16
Spoor 1 locs programmeren met IBI door phdirk
Vandaag om 16:14:26
Arcomora: ARLOCO bezetmelder door NTeering
Vandaag om 16:11:32
Update: baan in de tropen door phdirk
Vandaag om 16:10:28
De spoorhaven van Zuidbarge. door mass am see
Vandaag om 16:03:28
Raadplaatje door Illya Vaes
Vandaag om 15:51:50
MARDEC, de Multifunctionele ARduino dcc DECoder. door Overet
Vandaag om 15:36:28
NS modelbaan Hoekdam H0 door Ronald Hofmeester
Vandaag om 15:04:51
  

Auteur Topic: Digitaal trein rijdt niet  (gelezen 2556 keer)

teuntje

  • Offline Offline
  • Berichten: 36
Digitaal trein rijdt niet
« Gepost op: 12 juni 2018, 16:07:59 »
Beste Allemaal, wat doe ik verkeerd.
Ik heb diverse locs ( 14 stuks ) laten ombouwen naar digitaal en eentje tweedehands gekocht ( allemaal nieuwe Esu locdecoders)
Elf stuks gaan na het uitlezen op het programmeer spoor keurig rijden en ook op het normale traject, echter 3 stuks ( na keurig uitgelezen te hebben en herkend zijn) gaan niet rijden. Ze rijden wel bij diegene die de decoders heeft ingebouwd, rara hoe kan dat ( betreft een Ecos) doe ik iets verkeerd of wat kan het zijn. vr gr teuntje
« Laatst bewerkt op: 12 juni 2018, 16:10:34 door teuntje »

ErikW

  • Offline Offline
  • Berichten: 93
Re: Digitaal trein rijdt niet
« Reactie #1 Gepost op: 12 juni 2018, 16:52:00 »
Zijn alle decoders van hetzelfde type?  Op welk protocol zijn de decoders geprogrammeerd?  Gebeurt het ook als zo'n loc als enige op de baan staat?

Als het echt niet werkt, kun je ze nog een reset geven (CV8).

Hobojohn

  • Offline Offline
  • Berichten: 344
Re: Digitaal trein rijdt niet
« Reactie #2 Gepost op: 12 juni 2018, 16:55:50 »
Schot voor de boeg:

1. Komt het lokadres van de lok overeen met je bedieningsapparaat?
2. Min rijspanning (CV2) wel op 1 of daarboven?
3. Zijn de lokwielen(stroomafnemers!) en het spoor goed schoon?
4  Gebruik je voor het uitlezen een apart programmeerspoor? Zo ja is de verbinding met je bedieningsapparaat met je rijsporen wel goed in orde?

Groet
Jan


teuntje

  • Offline Offline
  • Berichten: 36
Re: Digitaal trein rijdt niet
« Reactie #3 Gepost op: 12 juni 2018, 16:56:23 »
Decoders zijn allemaal het zelfde, op programmeer spoor staat hij alleen en gaat niet rijden, terwijl hij wel uitgelezen is en herkend word. Resetten heb ik geen verstand van, ben beginnend digitaal rijder.

Ronald Halma

  • Team Mitropa
  • Offline Offline
  • Berichten: 9708
  • Live you life to the fullest!
    • Team USA Metusa Junction
Re: Digitaal trein rijdt niet
« Reactie #4 Gepost op: 12 juni 2018, 16:56:47 »
Niet altijd direct adviseren een reset te geven, is nergens voor nodig.

Teuntje, welke centrale gebruik je?

teuntje

  • Offline Offline
  • Berichten: 36
Re: Digitaal trein rijdt niet
« Reactie #5 Gepost op: 12 juni 2018, 16:59:04 »
ECOS 

Rondje_HO

  • Offline Offline
  • Berichten: 3743
Re: Digitaal trein rijdt niet
« Reactie #6 Gepost op: 12 juni 2018, 18:46:15 »
Niet altijd direct adviseren een reset te geven, is nergens voor nodig.

....


Mee eens, zeker bij sound-loks moet je niet zomaar even resetten. Voor je het weet ben je je geluiden kwijt  :-\

VAM65

  • Elke laatste donderdag gratis toegankelijke rij-avond. Zie ook onze website door op het groene bolletje onder "Nederland 3a/3b" te drukken.
  • Offline Offline
  • Berichten: 1923
  • Nederland 3a/3b
    • Omroep Modelspoor Club - Hilversum
Re: Digitaal trein rijdt niet
« Reactie #7 Gepost op: 12 juni 2018, 21:23:50 »
Rijden die 3 locs wel analoog?
Elke laatste donderdag gratis toegankelijke rij-avond. https://m.facebook.com/omroepmodelspoorclub/

teuntje

  • Offline Offline
  • Berichten: 36
Re: Digitaal trein rijdt niet
« Reactie #8 Gepost op: 13 juni 2018, 07:43:59 »
NEE  rijden niet analoog

Ronald Koerts

  • Offline Offline
  • Berichten: 7140
    • Bouw Endstation der Linie: Bahnhof Poggendam
Re: Digitaal trein rijdt niet
« Reactie #9 Gepost op: 13 juni 2018, 08:32:16 »
Misschien een hele aparte vraag: Al geprobeerd op de hoofdbaan? En niet op het programmeerspoor? Welke decoder(s) zitten erin?

Groet Ronald.
Zijn we aan het bouwen? Ja! We zijn aan het bouwen: Ronald’s nieuwe project: Endstation der Linie: Bahnhof Poggendam!

teuntje

  • Offline Offline
  • Berichten: 36
Re: Digitaal trein rijdt niet
« Reactie #10 Gepost op: 13 juni 2018, 08:43:30 »
Hoi Ronald, ook op de hoofdrijbaan rijden ze niet er zitten Esu Lokpilot V 4.0 in

Ronald Halma

  • Team Mitropa
  • Offline Offline
  • Berichten: 9708
  • Live you life to the fullest!
    • Team USA Metusa Junction
Re: Digitaal trein rijdt niet
« Reactie #11 Gepost op: 13 juni 2018, 08:51:44 »
Ik vermoed toch iets simpels in de instelling. Ken de zelf Ecos niet dus kan niks zeggen over de combi met de Esu decoders. Maar normaal gesproken is dat inprikken (of solderen), adres ingeven, CV29 instellen en gaan.

RienW

  • Offline Offline
  • Berichten: 39
Re: Digitaal trein rijdt niet
« Reactie #12 Gepost op: 13 juni 2018, 09:35:21 »
Nieuwste software update op de Ecos (17-05-18)?

Welke centrale gebruikt de inbouwer?

Rien W

Ronald Koerts

  • Offline Offline
  • Berichten: 7140
    • Bouw Endstation der Linie: Bahnhof Poggendam
Re: Digitaal trein rijdt niet
« Reactie #13 Gepost op: 13 juni 2018, 09:39:50 »
Dan zou ik toch bij eentje een "reset" uitvoeren en kijken of de decoder op adres 3 wil reageren.

Groet Ronald.
Zijn we aan het bouwen? Ja! We zijn aan het bouwen: Ronald’s nieuwe project: Endstation der Linie: Bahnhof Poggendam!

Dirk J

  • Offline Offline
  • Berichten: 1315
Re: Digitaal trein rijdt niet
« Reactie #14 Gepost op: 13 juni 2018, 09:54:52 »
Die drie die niet rijden, welke adressen zouden die moeten hebben?