Doel:€250.00
Donaties:€65.00

Per saldo:€-185.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 17-03-2020
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Faller 2020 door Edgar
Vandaag om 20:06:01
Dordrecht jaren 70 door Rob Hagg
Vandaag om 20:04:55
Meerkleurige led gezocht, kleuren rood/wit? door Norway13
Vandaag om 20:04:45
EifelBurgenBahn door Krokodil68
Vandaag om 20:03:59
Modules van Kees Gorter door ca.gorter
Vandaag om 20:03:29
probleem N piccolo engels wissel door nkob
Vandaag om 19:55:46
Projekt 083-338 door hervé
Vandaag om 19:54:31
Tal der Eichhörnchen. N door Gerhard64
Vandaag om 19:53:47
Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel door Martin Welberg
Vandaag om 19:51:19
BMB-Module: "Blackwater Goods Yard" door St00mboy
Vandaag om 19:50:00
Transfers/Decals (rol) koersborden door Marc tramt
Vandaag om 19:48:16
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door wob
Vandaag om 19:47:16
BMB 00-modulebaan, Algemeen. door St00mboy
Vandaag om 19:41:04
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door bosje77
Vandaag om 19:39:36
Paul's model train stuff door Paul's model train stuff
Vandaag om 19:33:14
Fl 1657 digitaliseren n-spoor door frans51
Vandaag om 19:33:08
RhB 0m Foto bochtje van restmateriaal door Daniels
Vandaag om 19:05:26
Baanbouw Bosje77 door KJB
Vandaag om 18:59:37
Oersik etsplaat spoor 0 van Erwin, beginnersbouwverslag door FritsT
Vandaag om 18:56:08
Midland Industriebaan, NS Tijdperk IV, HO. door Eric B
Vandaag om 18:43:29
Bouwen van modellen bestaande uit gips door Wim Vink
Vandaag om 18:41:36
NTM goederenwagens in Spoor-0 door Tulpendaal
Vandaag om 18:32:48
Treinongeval Rijnstrecke door Chris2412
Vandaag om 18:27:34
Montage bouwkit Weinert BR 93 door puntenglijder
Vandaag om 18:15:05
63410 via iTrain en z21 licht laten schakelen? door H. de Kaste
Vandaag om 18:05:02
Gezocht: emplacementsverlichtingspaal in Nederlandse stijl door Gert Arkema
Vandaag om 17:53:04
Decoder stuurstand configureren door wob
Vandaag om 17:47:42
Ostmühle, rangeerbaan in spoor 0 door Reeks77
Vandaag om 17:39:04
Ervaringen met veilingsites en webshops (Marktplaats, Ebay, Catawiki, etc). door Arjan6511
Vandaag om 17:36:00
Avondje Kijfhoek door ruudns
Vandaag om 17:20:11
  

Auteur Topic: Arcomora: ARLOCO bezetmelder  (gelezen 23716 keer)

ETH023

  • Offline Offline
  • Berichten: 323
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #150 Gepost op: 23 augustus 2019, 20:15:16 »
Hallo Marco,

Ik heb ook een andere arduino geprobeerd maar dat is hetzelfde resultaat. Moet je de software zonder shield installeren of maakt dat niet uit?

Met vriendelijke groeten Erwin
Erwin

NTeering

  • Offline Offline
  • Berichten: 858
    • ARduino Controlled MOdel RAilway
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #151 Gepost op: 23 augustus 2019, 20:20:16 »
Ja de Arduino kan niet goed zijn. Of de bootloader is niet goed.
Op de downloadsite (www.arcomora.com/download) staat  een artikel hoe je die kunt fixen.
Kun je met de IDE (als je die hebt) wel iets uploaden (bv. het Blink example)?
Maar je kunt inderdaad ook reset EEPROM proberen. Staat in Windows startmenu onder Arcomora.
Het shield is niet perse nodig. De voeding komt dan van USB

Nico

ETH023

  • Offline Offline
  • Berichten: 323
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #152 Gepost op: 23 augustus 2019, 20:27:52 »
Hallo Nico,

De reset EEPROM werkt ook niet op beiden arduino's dan krijg ik ook de foutmelding uploading failed.

Mvg Erwin
Erwin

NTeering

  • Offline Offline
  • Berichten: 858
    • ARduino Controlled MOdel RAilway
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #153 Gepost op: 23 augustus 2019, 20:28:54 »
Dan wordt het tijd voor de bootloader.

Nico

ETH023

  • Offline Offline
  • Berichten: 323
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #154 Gepost op: 23 augustus 2019, 22:24:45 »
Hallo,

Ik heb 2 andere arduino's gepakt deze zonder shield voorzien van de software dat ging goed  (y)
Arloco shield erop de okkies aangesloten toen werkt het niet goed meer. Als ik aansluiting 1 tussen de shield en de okkie los haal werkt het wel!

Met vriendelijke groeten,
Erwin
Erwin

NTeering

  • Offline Offline
  • Berichten: 858
    • ARduino Controlled MOdel RAilway
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #155 Gepost op: 24 augustus 2019, 10:19:57 »
Hallo Erwin,

Stond er niet in de handleiding dat je sensor 1 niet kunt gebruiken met een Okkie?


Mvg
Nico

ETH023

  • Offline Offline
  • Berichten: 323
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #156 Gepost op: 24 augustus 2019, 11:57:13 »
Hallo Erwin,

Stond er niet in de handleiding dat je sensor 1 niet kunt gebruiken met een Okkie?


Mvg
Nico

Hallo Nico,

Ja dat staat er wel! Alleen niet dat je er geen draadje mag aansluiten  :) Maar het werkt nu ik kan weer verder met draadjes aansluiten.

Met vriendelijke groeten Erwin

Erwin

ETH023

  • Offline Offline
  • Berichten: 323
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #157 Gepost op: 24 augustus 2019, 13:40:58 »
Ja de Arduino kan niet goed zijn. Of de bootloader is niet goed.
Op de downloadsite (www.arcomora.com/download) staat  een artikel hoe je die kunt fixen.
Kun je met de IDE (als je die hebt) wel iets uploaden (bv. het Blink example)?
Maar je kunt inderdaad ook reset EEPROM proberen. Staat in Windows startmenu onder Arcomora.
Het shield is niet perse nodig. De voeding komt dan van USB

Nico

Hallo Nico,

Via de link kan ik de bootloaders niet fixen. krijg ik ook de foutmelding.

de 2 arduino's ( Wavgat ) die niet werken kan ik nu via de IDE wel iets laten uploaden led laten blinken werkt. Daar heb ik iets voor moeten downloaden zodat het wagat board herkend wordt in de IDE. Alleen via de upload tool kan ik het arloco nog steeds niet downloaden krijg ik weer dezelfde melding! Kan ik het ook via de arduino software ide installeren? Of heb je nog andere tips?

Met vriendelijke groeten Erwin
Erwin

NTeering

  • Offline Offline
  • Berichten: 858
    • ARduino Controlled MOdel RAilway
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #158 Gepost op: 24 augustus 2019, 17:22:36 »
Hallo Erwin,

Ah WAVGAT dus.
Ja, dat verklaart een hoop.
Veel verder dan Blink zul je waarschijnlijk niet komen.
Kijk even in dit Mardec draadje:
https://forum.beneluxspoor.net/index.php?topic=68257.msg3221905439#msg3221905439
Die dingen werken dus gewoon niet. Als je eerst allerlei vage aanpassingen moet doen klopt er iets niet.

Bestel maar andere Arduino's of een DCCNext.

Mvg
Nico

ETH023

  • Offline Offline
  • Berichten: 323
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #159 Gepost op: 24 augustus 2019, 20:22:17 »
Hallo Nico,

Duidelijk, ik heb nieuwe arduino's besteld  (y)

Met vriendelijke groeten Erwin
Erwin

heuvelbaan

  • Offline Offline
  • Berichten: 298
    • opbouw blog treinbaan
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #160 Gepost op: 12 september 2019, 22:35:20 »
Hallo Nico,

Ik heb nu een zeer vreemd probleem en nee de kat heeft er niks mee te maken. :-)

Ik heb een klimspiraal met 5 blokken, voor het gemak noem ik de blokken even blok 1 t/m 5.
Als er een loc omhoog rijd begint hij in blok 1 en eindigt in blok 5.
Alles gaat goed tot blok 4, ik zie de statusled op de Arloco wel knipperen maar krijg voor blok 4 geen bezet melding binnen.
De loc rijdt wel keurig door tot blok 5 en daar krijg ik wel weer een bezetmelding binnen.

Simpele ziel als ik ben dan draai ik de draden van blok 4 en 5 even om en zou een ander resultaat moeten krijgen.
Ik dacht dan krijg ik wel bezetmelding in blok 4 en niet in blok 5.
Helaas beek dat niet zo te zijn nog steeds geen bezetmelding in blok 4 maar wel in 5. Vreemd?  ???
Draden weer teruggezet in de oorspronkelijke staat en het resultaat blijft uiteraard onveranderd.

Ik denk nu, er is iets mis met de Okkie? En wil de draad van blok 4 verleggen naar een ander Okkie, daar heb ik nog aansluitingen over.
Draad losgehaald en even testgereden om te kijken of de loc nu stopt in blok 4.
Wat schets mijn verbazing, loc rijdt gewoon door in blok 4 zonder bezetmelding maar stopt nu in blok 5???
Draad weer aangesloten loc rijdt nu weer door, geen bezetmelding in blok 4 maar wel zodra hij blok 5 binnen komt.
Nu ook de bedrading tussen de Okkie en de Arloco gecontroleerd, maar alles zit prima.

Ik ga in ieder geval dit weekend testen met een andere Okkie, maar ik vind het een zeer vreemd probleem.

Groeten Marco





Overet

  • Offline Offline
  • Berichten: 200
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #161 Gepost op: 12 september 2019, 23:37:40 »
Misschien is er iets mis met de isolatie in de rail tussen de blokken 3 en 4?

Tom
Plannen voor baan tijdperk III naar DB-voorbeeld. Roco Multi-maus/Maus2/MausR3, Z21, Mardec, Koploper of Rocrail?

Marcel112

  • Lid EMV
  • Offline Offline
  • Berichten: 1187
    • Project "Spoor op Vleugels"
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #162 Gepost op: 12 september 2019, 23:38:27 »
Heb je de sporen onderling al nagemeten Marco?

Mogelijk dat er ergens toch net wat lekt aan stroom.
Alle foto's van Spoor op Vleugels EMV Foto album
Alle filmpjes van de vereniging op Youtube

heuvelbaan

  • Offline Offline
  • Berichten: 298
    • opbouw blog treinbaan
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #163 Gepost op: 13 september 2019, 09:34:19 »
Hallo Tom en Marcel,

De sporen heb ik inderdaad nagemeten, en er is geen verbinding tussen de blokken.
Ik zou dan ook verwachten als er wel verbinding is er 2 melders tegelijk aan gaan?

Groeten Marco

Zoals ik al schreef ga ik dit weekend even testen met een andere Okkie, misschien een dubbelle of slechte soldeer verbinding.  ???

NTeering

  • Offline Offline
  • Berichten: 858
    • ARduino Controlled MOdel RAilway
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #164 Gepost op: 13 september 2019, 10:21:26 »
Citaat
Alles gaat goed tot blok 4, ik zie de statusled op de Arloco wel knipperen maar krijg voor blok 4 geen bezet melding binnen.

Dat is natuurlijk wel vreemd.
De Arloco ziet dus een melding maar de PC pikt het niet op.
Als ik het goed begrijp krijg je nooit een bezetmelding in je PC van blok 4.
Is er dan wat aan de hand met de configuratie van je treinbesturingsprogramma?
Wat zegt Putty? Welk adres wordt er verstuurd?

Mvg
Nico