Doel:€250.00
Donaties:€85.00

Per saldo:€-165.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 21-04-2020
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Celeb's en modelspoor door Rinus H0
Vandaag om 15:21:01
Soldeerapparaat kopen, aanbevelingen? door eezacque
Vandaag om 15:15:44
S88 alleen signaal als de loc rijdt door Bert_Apd
Vandaag om 15:13:59
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door mass am see
Vandaag om 15:03:50
Bouw Beel + "wat reed er achter de Beel" door Duikeend
Vandaag om 14:53:23
Fleischmann Profi-rails, productie wordt gestaakt! door NS264
Vandaag om 14:49:31
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door Wim Vink
Vandaag om 14:27:29
Raadplaatje door Daan Neijenhuis
Vandaag om 14:23:18
Toon hier je pas gereed gekomen (model-)spoorbouwsels ... door Joran
Vandaag om 14:21:56
VAM-materieel en de Roco nummers door HenkWinsum
Vandaag om 14:19:13
Verfraaien D-trein rijtuigen door Ronald69
Vandaag om 14:18:36
NS Modelbaan Amersveld 1999 - heden door JaJo
Vandaag om 14:12:07
Zware botsing met SNG-stel, 22-05-2020 door Erwin Lamens
Vandaag om 14:10:42
Nieuw in de winkel! door VAM65
Vandaag om 14:09:10
Prefo ET54/EB54 bouwpakket bouwen door ANDREUS
Vandaag om 14:09:09
Artitec 2020, nieuws van de fabrikant. door VAM65
Vandaag om 13:58:43
Havenbaantje, Duitse havenstad, periode 2e wereldoorlog. door MOVisser
Vandaag om 13:55:47
VAM-overlaadstation, 3D door Hans van de Burgt
Vandaag om 13:50:18
BNLS-Module: "Rvbr-Btk, Ringvaartbrug Haarlemmermeer nabij Buitenkaag" NS H0 door nighttrain1
Vandaag om 12:50:35
Littfinski keerlusmodule: Schakelt met één lok niet, wel met de anderen door hgr
Vandaag om 12:26:48
Verlichting bij pendeltreinen door Gerke
Vandaag om 12:00:43
Baan in Los Angeles door NS264
Vandaag om 11:55:55
NL baan: Frotterdam in h0 door Ben
Vandaag om 11:52:49
Mallnitzer Tauernbahnstrecke ÖBB N Spoor door Schachbrett
Vandaag om 11:17:43
Roco z21 verbinden met 10764 werkt niet! door St00mboy
Vandaag om 11:16:43
Roco wissels schakelen maar één kant op (DCC), maar analoog 14-16VAC beide kante door henk
Vandaag om 11:13:49
Station perron door Rob E.
Vandaag om 11:00:03
25 jaar geleden door Willem1951
Vandaag om 10:57:49
Rivarossi E424 oud model reparatie door Duizendpoot
Vandaag om 10:29:47
Testbaantje in een koffer, h0f door minibart
Vandaag om 10:09:04
  

Auteur Topic: Arcomora: ARLOCO bezetmelder  (gelezen 24777 keer)

ETH023

  • Offline Offline
  • Berichten: 323
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #150 Gepost op: 23 augustus 2019, 20:15:16 »
Hallo Marco,

Ik heb ook een andere arduino geprobeerd maar dat is hetzelfde resultaat. Moet je de software zonder shield installeren of maakt dat niet uit?

Met vriendelijke groeten Erwin
Erwin

NTeering

  • Offline Offline
  • Berichten: 867
    • ARduino Controlled MOdel RAilway
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #151 Gepost op: 23 augustus 2019, 20:20:16 »
Ja de Arduino kan niet goed zijn. Of de bootloader is niet goed.
Op de downloadsite (www.arcomora.com/download) staat  een artikel hoe je die kunt fixen.
Kun je met de IDE (als je die hebt) wel iets uploaden (bv. het Blink example)?
Maar je kunt inderdaad ook reset EEPROM proberen. Staat in Windows startmenu onder Arcomora.
Het shield is niet perse nodig. De voeding komt dan van USB

Nico

ETH023

  • Offline Offline
  • Berichten: 323
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #152 Gepost op: 23 augustus 2019, 20:27:52 »
Hallo Nico,

De reset EEPROM werkt ook niet op beiden arduino's dan krijg ik ook de foutmelding uploading failed.

Mvg Erwin
Erwin

NTeering

  • Offline Offline
  • Berichten: 867
    • ARduino Controlled MOdel RAilway
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #153 Gepost op: 23 augustus 2019, 20:28:54 »
Dan wordt het tijd voor de bootloader.

Nico

ETH023

  • Offline Offline
  • Berichten: 323
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #154 Gepost op: 23 augustus 2019, 22:24:45 »
Hallo,

Ik heb 2 andere arduino's gepakt deze zonder shield voorzien van de software dat ging goed  (y)
Arloco shield erop de okkies aangesloten toen werkt het niet goed meer. Als ik aansluiting 1 tussen de shield en de okkie los haal werkt het wel!

Met vriendelijke groeten,
Erwin
Erwin

NTeering

  • Offline Offline
  • Berichten: 867
    • ARduino Controlled MOdel RAilway
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #155 Gepost op: 24 augustus 2019, 10:19:57 »
Hallo Erwin,

Stond er niet in de handleiding dat je sensor 1 niet kunt gebruiken met een Okkie?


Mvg
Nico

ETH023

  • Offline Offline
  • Berichten: 323
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #156 Gepost op: 24 augustus 2019, 11:57:13 »
Hallo Erwin,

Stond er niet in de handleiding dat je sensor 1 niet kunt gebruiken met een Okkie?


Mvg
Nico

Hallo Nico,

Ja dat staat er wel! Alleen niet dat je er geen draadje mag aansluiten  :) Maar het werkt nu ik kan weer verder met draadjes aansluiten.

Met vriendelijke groeten Erwin

Erwin

ETH023

  • Offline Offline
  • Berichten: 323
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #157 Gepost op: 24 augustus 2019, 13:40:58 »
Ja de Arduino kan niet goed zijn. Of de bootloader is niet goed.
Op de downloadsite (www.arcomora.com/download) staat  een artikel hoe je die kunt fixen.
Kun je met de IDE (als je die hebt) wel iets uploaden (bv. het Blink example)?
Maar je kunt inderdaad ook reset EEPROM proberen. Staat in Windows startmenu onder Arcomora.
Het shield is niet perse nodig. De voeding komt dan van USB

Nico

Hallo Nico,

Via de link kan ik de bootloaders niet fixen. krijg ik ook de foutmelding.

de 2 arduino's ( Wavgat ) die niet werken kan ik nu via de IDE wel iets laten uploaden led laten blinken werkt. Daar heb ik iets voor moeten downloaden zodat het wagat board herkend wordt in de IDE. Alleen via de upload tool kan ik het arloco nog steeds niet downloaden krijg ik weer dezelfde melding! Kan ik het ook via de arduino software ide installeren? Of heb je nog andere tips?

Met vriendelijke groeten Erwin
Erwin

NTeering

  • Offline Offline
  • Berichten: 867
    • ARduino Controlled MOdel RAilway
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #158 Gepost op: 24 augustus 2019, 17:22:36 »
Hallo Erwin,

Ah WAVGAT dus.
Ja, dat verklaart een hoop.
Veel verder dan Blink zul je waarschijnlijk niet komen.
Kijk even in dit Mardec draadje:
https://forum.beneluxspoor.net/index.php?topic=68257.msg3221905439#msg3221905439
Die dingen werken dus gewoon niet. Als je eerst allerlei vage aanpassingen moet doen klopt er iets niet.

Bestel maar andere Arduino's of een DCCNext.

Mvg
Nico

ETH023

  • Offline Offline
  • Berichten: 323
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #159 Gepost op: 24 augustus 2019, 20:22:17 »
Hallo Nico,

Duidelijk, ik heb nieuwe arduino's besteld  (y)

Met vriendelijke groeten Erwin
Erwin

heuvelbaan

  • Offline Offline
  • Berichten: 310
    • opbouw blog treinbaan
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #160 Gepost op: 12 september 2019, 22:35:20 »
Hallo Nico,

Ik heb nu een zeer vreemd probleem en nee de kat heeft er niks mee te maken. :-)

Ik heb een klimspiraal met 5 blokken, voor het gemak noem ik de blokken even blok 1 t/m 5.
Als er een loc omhoog rijd begint hij in blok 1 en eindigt in blok 5.
Alles gaat goed tot blok 4, ik zie de statusled op de Arloco wel knipperen maar krijg voor blok 4 geen bezet melding binnen.
De loc rijdt wel keurig door tot blok 5 en daar krijg ik wel weer een bezetmelding binnen.

Simpele ziel als ik ben dan draai ik de draden van blok 4 en 5 even om en zou een ander resultaat moeten krijgen.
Ik dacht dan krijg ik wel bezetmelding in blok 4 en niet in blok 5.
Helaas beek dat niet zo te zijn nog steeds geen bezetmelding in blok 4 maar wel in 5. Vreemd?  ???
Draden weer teruggezet in de oorspronkelijke staat en het resultaat blijft uiteraard onveranderd.

Ik denk nu, er is iets mis met de Okkie? En wil de draad van blok 4 verleggen naar een ander Okkie, daar heb ik nog aansluitingen over.
Draad losgehaald en even testgereden om te kijken of de loc nu stopt in blok 4.
Wat schets mijn verbazing, loc rijdt gewoon door in blok 4 zonder bezetmelding maar stopt nu in blok 5???
Draad weer aangesloten loc rijdt nu weer door, geen bezetmelding in blok 4 maar wel zodra hij blok 5 binnen komt.
Nu ook de bedrading tussen de Okkie en de Arloco gecontroleerd, maar alles zit prima.

Ik ga in ieder geval dit weekend testen met een andere Okkie, maar ik vind het een zeer vreemd probleem.

Groeten Marco





Overet

  • Offline Offline
  • Berichten: 246
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #161 Gepost op: 12 september 2019, 23:37:40 »
Misschien is er iets mis met de isolatie in de rail tussen de blokken 3 en 4?

Tom
Plannen voor baan tijdperk III naar DB-voorbeeld. Roco Multi-maus/Maus2/MausR3, Z21, Mardec, Koploper of Rocrail?

Marcel112

  • Lid EMV
  • Offline Offline
  • Berichten: 1222
    • Project "Spoor op Vleugels"
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #162 Gepost op: 12 september 2019, 23:38:27 »
Heb je de sporen onderling al nagemeten Marco?

Mogelijk dat er ergens toch net wat lekt aan stroom.
Alle foto's van Spoor op Vleugels EMV Foto album
Alle filmpjes van de vereniging op Youtube

heuvelbaan

  • Offline Offline
  • Berichten: 310
    • opbouw blog treinbaan
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #163 Gepost op: 13 september 2019, 09:34:19 »
Hallo Tom en Marcel,

De sporen heb ik inderdaad nagemeten, en er is geen verbinding tussen de blokken.
Ik zou dan ook verwachten als er wel verbinding is er 2 melders tegelijk aan gaan?

Groeten Marco

Zoals ik al schreef ga ik dit weekend even testen met een andere Okkie, misschien een dubbelle of slechte soldeer verbinding.  ???

NTeering

  • Offline Offline
  • Berichten: 867
    • ARduino Controlled MOdel RAilway
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #164 Gepost op: 13 september 2019, 10:21:26 »
Citaat
Alles gaat goed tot blok 4, ik zie de statusled op de Arloco wel knipperen maar krijg voor blok 4 geen bezet melding binnen.

Dat is natuurlijk wel vreemd.
De Arloco ziet dus een melding maar de PC pikt het niet op.
Als ik het goed begrijp krijg je nooit een bezetmelding in je PC van blok 4.
Is er dan wat aan de hand met de configuratie van je treinbesturingsprogramma?
Wat zegt Putty? Welk adres wordt er verstuurd?

Mvg
Nico