Doel:€250.00
Donaties:€112.50

Per saldo:€-137.50

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 22-01-2019
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Modulebaan.nl Kijk- Speel- en Doedag 26 Januari 2019 door WesleyMunnik
Vandaag om 17:15:18
Schwarzburg-Neuffen-Bahn door Ruud K
Vandaag om 17:14:07
Externe voeding aansluitingen door johanw
Vandaag om 17:11:57
Artitec / REE 1300 de eerste foto' s door Chris
Vandaag om 17:06:09
Communicatie Decoder Pro en Intellibox Basic door EgbertB
Vandaag om 16:25:54
Artitec 2019 raad-draadje door Bert van Gelder
Vandaag om 16:22:02
NS 5500 / HSM 700 spoor 0 / 1 door FritsT
Vandaag om 16:21:28
BNLS-Werkspoor - Pimp my hondekop door tinus
Vandaag om 16:16:52
Hoe een ruit voor het toilet blinderen? door Hans van de Burgt
Vandaag om 16:08:58
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door Sean
Vandaag om 16:04:27
3D/RM-IG: Onshape - Materieel 1:76 door St00mboy
Vandaag om 15:55:19
Toon hier je nieuwe (model) spooraanwinst(en)... door Ronald Halma
Vandaag om 15:41:26
Mijn eerste H0 modeltreinbaan in aanbouw door Ronald Hofmeester
Vandaag om 15:30:06
Jos en Sven bouwen een nieuw H0e diorama voor Rail 2019 door Sven
Vandaag om 15:25:02
Onlangs gespot - gefotografeerd, de links door Jeroen Water
Vandaag om 14:56:17
Roßnitz door sdz1976
Vandaag om 14:36:57
Sehr-am-Üzant II door Pnarfk
Vandaag om 14:00:40
Geoline wissels elektrificeren door Klaas Zondervan
Vandaag om 13:43:56
Twee centimeter sneeuw verwacht, dienstregeling gehalveerd......... door 72sonett
Vandaag om 13:42:21
Gezocht: foto van rangeerlok met kapotte Blauwe Engel op de miljoenenlijn. door ltmdepot
Vandaag om 12:44:41
Verven styreen door Hans Mol
Vandaag om 12:36:33
The R & J Colliery Ltd. 1:76 Brits. door RobbertJan
Vandaag om 12:02:14
Ombouw/Pimpen Bolle neuzen door bollen neus
Vandaag om 11:36:09
Roco NS1600 (eerste generatie): digitaal maken door Combino
Vandaag om 11:34:33
Brawa loc digitaal maken, welke decoder past hier in? door Remunj
Vandaag om 10:28:27
BMB 00-modulebaan, Algemeen. door St00mboy
Vandaag om 10:25:30
2 verschillende voltages op 1 rail door Timo
Vandaag om 10:14:02
LS Models, STVA (NS) autotransportwagens door Daan!
Vandaag om 09:18:05
ESU 2019 door rail4marcel
Vandaag om 09:10:50
MB-module "Dolce far N-te" door nkob
Vandaag om 08:55:40
  

Auteur Topic: Arcomora: ARLOCO bezetmelder  (gelezen 14669 keer)

heuvelbaan

  • Offline Offline
  • Berichten: 188
    • opbouw blog treinbaan
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #120 Gepost op: 13 april 2018, 21:58:00 »
Vanavond de weerstanden gecontroleerd, zitten allemaal goed. (de kleurcoderingen van de niet en goed werkende Arloco komen overeen)

De LM393 omgewisseld, geen resultaat.

Morgen ga ik alle solderingen maar eens nalopen.

En als dat dan niet werkt dan weet ik het niet meer, stoppen met Arloco?
Zou het wel zonde vinden want de wisselaansturing (Mardec) werkt perfect!
Maar heb nu wel 3 Arloco's waarvan er maar 1 werkt.  ???

Is eventueel iemand bereid om eens naar mijn (nog) niet werkende Arloco's te kijken?
Woon zelf in Almere maar ik wil er graag een stukje voor omrijden, dus afstand is geen probleem.

Groeten Marco

heuvelbaan

  • Offline Offline
  • Berichten: 188
    • opbouw blog treinbaan
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #121 Gepost op: 15 april 2018, 18:26:20 »
Pffff, inmiddels weer een stapje verder.

1 Arloco had 2 solderingen die ik er niet zo mooi uit zag zien.
Maar even opnieuw de bout erop gezet en voilà, ik heb nu ook een 2e werkende Arloco.
Dus de rest van de middag bezig geweest alles weer netjes te monteren.

Zal in de loop van de week ook de 3e Arloco eens nalopen op lelijke solderingen.  ???
Vermoedelijk zal dit ook het geval zijn. Gaat vooral om de weerstanden R21, 23, 24 en 25.

Groeten Marco

NTeering

  • Offline Offline
  • Berichten: 747
    • ARduino Controlled MOdel RAilway
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #122 Gepost op: 21 april 2018, 17:34:13 »
Vandaag, 21 april is ArLoco 2.0 gereleased.
Wijzigingen:
- Een sensor kan 'inactief' worden gezet. Dan wordt deze niet meer afgetest en heeft ook geen adres.
- Het adresbereik (1-16) van een ArLoco is vervangen door een basis adres.
  De eerste actieve sensor heeft het basisadres, de tweede heeft basisadres+1 enz.
Hierdoor kunnen er meer dan 16 ArLoco's onder een baan, waarbij iedere ArLoco een beperkt adresbereik heeft.
Dat is handig voor module banen waarbij iedere module z'n eigen ArLoco moet hebben.

Bij een update wordt het oude adresbereik automatisch omgezet naar een basisadres.

Om te updaten gebruik je het update package op arcomora.wordpress.com/download


mvg
Nico
« Laatst bewerkt op: 25 april 2018, 11:30:07 door NTeering »
More DCC fun with ARCOMORA
http://www.ARCOMORA.com

More Analog fun with ASAR
http://forum.beneluxspoor.net/index.php/topic,69109

NTeering

  • Offline Offline
  • Berichten: 747
    • ARduino Controlled MOdel RAilway
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #123 Gepost op: 25 april 2018, 11:36:37 »
Huub Bakker heeft een handleiding gemaakt over hoe je de ArLoco moet koppelen met de MGV85 LocoNet buffer en Rocrail.
Bedankt Huub.
Je kunt 'm vinden onder aan de downloadpagina op arcomora.wordpress.com/download

Mvg
Nico
More DCC fun with ARCOMORA
http://www.ARCOMORA.com

More Analog fun with ASAR
http://forum.beneluxspoor.net/index.php/topic,69109

NTeering

  • Offline Offline
  • Berichten: 747
    • ARduino Controlled MOdel RAilway
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #124 Gepost op: 30 april 2018, 19:20:12 »
In de nieuwe versie van ArLoco 2.0 is alsnog een foutje gevonden.
Het is er een van het type: soms-gaat-het-goed-en-soms-niet.
Sensor 1 reageerde soms niet op een puls, terwijl sensor 1 juist alleen maar geschikt is voor pulsdetectie.
Het probleem was aangekaart door Ruud Boer en Paul de Witte.
Ik kon zelf alleen maar 'bewijzen' dat het wel goed ging.
Maar de oorzaak is gevonden en verholpen in versie 2.0a.

Gebruik opnieuw de update installatie om het probleem op te lossen.

Mvg

Nico
More DCC fun with ARCOMORA
http://www.ARCOMORA.com

More Analog fun with ASAR
http://forum.beneluxspoor.net/index.php/topic,69109

PdeWitte

  • Offline Offline
  • Berichten: 1
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #125 Gepost op: 01 mei 2018, 07:39:38 »
Probleem opgelost, alles werkt nu perfect.
Groet,
Paul

NTeering

  • Offline Offline
  • Berichten: 747
    • ARduino Controlled MOdel RAilway
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #126 Gepost op: 19 oktober 2018, 12:35:00 »
ArLoco 2.1 is er!
Download het van www.arcomora.com/download
Ook de update is daar te vinden.

ArLoco 2.1 ondersteund nu ook de MEGA2560.
Je kunt dan tot 61 secties detecteren.
Uiteraard is het ArLoco shield ook bruikbaar.

De communicatiesnelheid met Putty is verhoogd van 9600 baud naar 57600 baud.

Succes,
Nico
« Laatst bewerkt op: 19 oktober 2018, 13:42:31 door NTeering »
More DCC fun with ARCOMORA
http://www.ARCOMORA.com

More Analog fun with ASAR
http://forum.beneluxspoor.net/index.php/topic,69109

zwitserland

  • Offline Offline
  • Berichten: 50
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #127 Gepost op: 19 oktober 2018, 15:41:26 »
Hallo Nico,
Bedankt weer voor de mooie update"s
Ik heb een vraag over de Okkie.
Ik gebruik geen Loconet, kan ik de Okkie toch gewoon als bezetmelder gebruiken?

Jan.

NTeering

  • Offline Offline
  • Berichten: 747
    • ARduino Controlled MOdel RAilway
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #128 Gepost op: 19 oktober 2018, 16:11:32 »
In principe wel.
Ieder device dat zichzelf hoog houdt (5V) met een pull-up weerstand kun je gebruiken.
De optocouplers op de Okkie hebben een open collector uitgang.
Wat dat ding er vervolgens mee doet zal de Okkie worst wezen.

Nog even voor alle duidelijkheid:
De Okkie is niet voor terugmelding, dat doet ArLoco, maar alleen voor stroomdetectie.

Nico
« Laatst bewerkt op: 19 oktober 2018, 16:31:47 door NTeering »
More DCC fun with ARCOMORA
http://www.ARCOMORA.com

More Analog fun with ASAR
http://forum.beneluxspoor.net/index.php/topic,69109

NTeering

  • Offline Offline
  • Berichten: 747
    • ARduino Controlled MOdel RAilway
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #129 Gepost op: 09 november 2018, 17:15:06 »
Oeps, Foutje

ArLoco 2.1 zou de MEGA2560 ondersteunen.
Maar dat werkte dus nog niet helemaal.

Dat maakte versie 2.2 noodzakelijk.
Deze werkt nu wel goed met het ArLoco shield op de MEGA2560.
Daarvoor is wel een extra draadje nodig van het shield naar de MEGA.
Kijk in de handleiding voor de noodzakelijke aanpassingen.

Zowel de volledige installatie als de update installatie zijn aangepast en weer te downloaden vanaf www.arcomora.com/download

Nico
More DCC fun with ARCOMORA
http://www.ARCOMORA.com

More Analog fun with ASAR
http://forum.beneluxspoor.net/index.php/topic,69109

zwitserland

  • Offline Offline
  • Berichten: 50
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #130 Gepost op: 26 december 2018, 21:46:55 »
Hallo Nico,

Heb een probleem met het configureren van de Arloco.
Ik krijg onderstaand scherm te zien en kan verder niets.

ARLOCO, the ARduino LocoNet feedback encoder
UNO version 2.2

Normal mode of ARLOCO #1

To configuration: connect USB and press 'C'

Default detection method set to Continuous

Delay before setting occupied (msec): 100
Delay before setting free (msec): 1000
Waittime for pulse detection (msec): 1001

Base address: 1

Als ik dan een keer een enter geef komt er
Train detected on address 1 from sensor 1 op het scherm te staan.

Wat is hier aan de hand?

Groet, Jan  (modelspoorgroep Eindhoven)

NTeering

  • Offline Offline
  • Berichten: 747
    • ARduino Controlled MOdel RAilway
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #131 Gepost op: 27 december 2018, 09:51:02 »
Hallo Jan,

Dat lijkt me niet helemaal de bedoeling.
Ik ga er naar kijken en kom er asap op terug.

Mvg
Nico
More DCC fun with ARCOMORA
http://www.ARCOMORA.com

More Analog fun with ASAR
http://forum.beneluxspoor.net/index.php/topic,69109

zwitserland

  • Offline Offline
  • Berichten: 50
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #132 Gepost op: 27 december 2018, 10:27:58 »
Goedemorgen Nico,

Het lijkt er op dat de UNO overleden is.
Als ik er spanning opzet via de USB of externe voeding dan brand het ON ledje zoals het hoort maar ook het L ledje.
Als ik een andere UNO gebruik heb ik geen problemen.

Groet
Jan.