Doel:€250.00
Donaties:€206.00

Per saldo:€-44.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 04-07-2024

Vacature: secretaris bestuur
Algemeen

De stichting

Recente berichten

17 en 18 augustus modeltramweekend door Seinhuis
Vandaag om 14:47:05
Baureihe 52 001 in de Reichsbahn tijd (en 50 377) door Wisselwachter
Vandaag om 14:45:02
Resinprinter; welke zou je nu kopen? door Ronald Halma
Vandaag om 14:40:30
"Bij nader omzien", een Nederlands spoorwegfotoarchief door Eelco Storm
Vandaag om 14:36:20
Rangeerder met Sik door Biessendorf
Vandaag om 14:03:10
Ketelwagens, welke hebben jullie? door Arjan6511
Vandaag om 13:48:21
ÖBB smalspoor in het Waldviertel. door MacArthur
Vandaag om 13:34:07
US diorama in H0 door Wim Vink
Vandaag om 13:32:36
Ns 1200 turquoise en turquoise rijtuigen. door Montanbahn
Vandaag om 13:06:04
USA h0 shelf layout ‘The Paintshop’ (mijn droombaan) door Mudhen
Vandaag om 12:26:56
Onshape cursus door Hans van de Burgt
Vandaag om 12:24:55
NL-baan in Canada door ArjanB
Vandaag om 12:08:55
NS-6000 in Spoor-1 door FritsT
Vandaag om 12:02:16
modelspoor in slovenie door jerrytrein
Vandaag om 11:22:42
Omloop getrokken reizigersmaterieel 1973 Twentelijn door 1200blauw
Vandaag om 11:08:59
(V)IRM, hoe waarschijnlijk? door 008200
Vandaag om 10:54:14
Lucien gaat vreemd Southern Style: normaalspoor, engels en ook nog schaal 0..... door Benelux795
Vandaag om 10:41:13
Silberthal in H0e voor Dick Schuurman door MacArthur
Vandaag om 10:30:11
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door Huup
Vandaag om 10:28:47
Inbouw verlichting exact train rijtuigen D. door zuylen
Vandaag om 10:15:01
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door R1954
Vandaag om 09:11:28
Toon hier je pas gereed gekomen (model-)spoorbouwsels ... door Bob R.
Vandaag om 08:09:17
Zelfbouw decoders: vraag aan de loconet experts door bask185
Vandaag om 08:04:04
Probleem Marklin Mobile Station 2 60653 door Ronald Halma
15 July 2024, 23:42:31
Mijn Ned. N. Spoorbaan ''Echthoven'' door raymond erdtsieck
15 July 2024, 22:59:00
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door Wim Vink
15 July 2024, 22:21:57
HSM trams kop van noordholland door jjg koopmans
15 July 2024, 21:02:24
Overstap naar HTM? door Marc tramt
15 July 2024, 20:53:11
Baanplan deels gebaseerd op Veluwe door Benelux795
15 July 2024, 20:00:01
Nightjet rijtuigen Zuri-Amsterdam door 4020 281-4
15 July 2024, 19:21:41
  

Auteur Topic: Arcomora: ARLOCO bezetmelder  (gelezen 56313 keer)

heuvelbaan

  • Offline Offline
  • Berichten: 466
    • opbouw blog treinbaan
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #195 Gepost op: 03 July 2021, 11:09:57 »
Beste Nico,

Ik heb wee problemen met mijn Arloco in mijn klimspiraal.
Zie hiervoor: https://forum.beneluxspoor.net/index.php?topic=74161.165

Ik krijg nu helemaal geen bezetmeldingen van deze Arloco binnen.
Wel zie ik dat beide leds continue branden?

Zou de Arduino defect kunnen zijn?

Groeten Marco

NTeering

  • Offline Offline
  • Berichten: 1033
    • ARduino Controlled MOdel RAilway
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #196 Gepost op: 03 July 2021, 11:40:22 »
Marco,

Je kunt de Arloco apart testen.
Verbreek een verbinding met de Okkie en maak deze vervolgens laag met een draadje naar gnd.
Als de statusled reageert is de Arduino met shield in orde.
Een eventueel probleem zit dan in de Okkie of de bedrading.

Nico

heuvelbaan

  • Offline Offline
  • Berichten: 466
    • opbouw blog treinbaan
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #197 Gepost op: 03 July 2021, 13:37:55 »
Hoi Nico,

Wel apart, een half jaar geleden ben ik gestopt met rijden en alles werkte naar behoren.
Gisteravond opnieuw opgestart en nu geeft deze Arloco problemen.
Kan me haast niet voorstellen dat de bedrading niet goed is.
Kortsluiting lijkt me ook sterk want de treinen rijden gewoon geven alleen geen bezetmelding meer op deze Arloco.

Alles loskoppelen en los testen zal het laatste redmiddel zijn want dan moet de baan flink uit elkaar. Deze Arloco zit helemaal achteraan aan de onderkant.  :'(

groeten Marco
« Laatst bewerkt op: 03 July 2021, 13:39:34 door heuvelbaan »

heuvelbaan

  • Offline Offline
  • Berichten: 466
    • opbouw blog treinbaan
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #198 Gepost op: 03 July 2021, 14:25:43 »
Hallo Nico,

Ben weer een stukje verder. Het lijkt erop dat de Arduino overleden is.
Zie bijgevoegde plaatjes Als ik rechtstreeks met de PC wil verbinden.





Groeten Marco

NTeering

  • Offline Offline
  • Berichten: 1033
    • ARduino Controlled MOdel RAilway
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #199 Gepost op: 03 July 2021, 20:50:04 »
Hallo Marco,

Je kunt eens proberen om er opnieuw een bootloader op te zetten.
Maar dan moet ie wel onder de baan vandaan :(

Nico

heuvelbaan

  • Offline Offline
  • Berichten: 466
    • opbouw blog treinbaan
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #200 Gepost op: 04 July 2021, 13:52:39 »
Hallo Nico,

Heel apart, nieuwe Arduino geconfigureerd en de shield over gezet.
Doet helemaal niks, ledjes gaan ook niet branden?
Ouwe Arduino weer terug gezet en alles werkt weer naar behoren.
Snap er geen fluit van maar alles werkt weer.

groeten Marco

NTeering

  • Offline Offline
  • Berichten: 1033
    • ARduino Controlled MOdel RAilway
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #201 Gepost op: 04 July 2021, 14:46:17 »
Tsja, het leven van een modelspoorder zit vol verrassingen :D

heuvelbaan

  • Offline Offline
  • Berichten: 466
    • opbouw blog treinbaan
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #202 Gepost op: 07 July 2021, 19:32:16 »
Hallo Nico,

De Arloco blijft toch problemen geven.
Gisteravond gereden en alles werkte, opeens (geen idee waarom) gaat de statusled continue branden en krijg ik geen bezetmeldingen meer door.
Zojuist het shield er weer af gehaald en de Arduino via de USB weer aan de PC gehangen.
Dan blijkt hij niet meer in bedrijfsmodus te staan, als ik dan afsluit met E, dan gaat hij naar bedrijfsmodus en kan ik hem weer onder de baan hangen.

Wat  zou dit kunnen veroorzaken?
IK heb er geen haast mee want ik weet nu hoe ik het op kan lossen.
Maar als ik de USB aansluit met de shield erop wordt de Arduino niet herkend, dus ik moet hem loskoppelen.

Groeten Marco


NTeering

  • Offline Offline
  • Berichten: 1033
    • ARduino Controlled MOdel RAilway
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #203 Gepost op: 07 July 2021, 20:57:29 »
Citaat
gaat de statusled continue branden
Dat betekent dus: configure mode.

Geen idee waarom dat spontaan gebeurt.
Citaat
met de shield erop wordt de Arduino niet herkend
Wat bedoel je met 'niet herkend'?

Nico

heuvelbaan

  • Offline Offline
  • Berichten: 466
    • opbouw blog treinbaan
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #204 Gepost op: 08 July 2021, 19:20:35 »
Wel apart dat de Arduino regelmatig in configure mode springt.
Ik zal eens gaan opletten wanneer dit gebeurd, bij een bepaald blok of iets dergelijks.  :police:

Met niet herkend bedoel ik wat in in de plaatjes een paar berichten eerder toon.
Plaatjes staan alleen in de verkeerde volgorde.
Maar als de shield eraf is kan ik weer gewoon naar bedrijfsmode gaan, helaas niet met het shield erop.  ???

Groeten Marco



NTeering

  • Offline Offline
  • Berichten: 1033
    • ARduino Controlled MOdel RAilway
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #205 Gepost op: 10 July 2021, 11:05:48 »
Hallo Marco.

Die plaatjes gaan over het niet kunnen uploaden van ArLoco.
En dat werkt niet als het shield erop zit, maar wel als er geen shield op zit?
Daar heb ik zo direct geen zinnige verklaring voor.
Uploaden is een eenmalige actie. Dus als daarvoor het shield er af moet is dat geen echt groot probleem.

Maar dat staat toch los van het spontaan in configuratiemodus gaan?

Nico
« Laatst bewerkt op: 10 July 2021, 11:08:01 door NTeering »

heuvelbaan

  • Offline Offline
  • Berichten: 466
    • opbouw blog treinbaan
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #206 Gepost op: 10 July 2021, 11:56:27 »
Hallo Nico,

Ja, dat is correct Uploaden gaat niet met shield maar wel zonder.

Ik moet de USB kabel verbinden om uit de configuratie mode te komen.
En dan krijg ik dus bovenstaande meldingen.
Als het shield eraf is kom ik gewoon in de Arloco en kan dan de configuratie mode weer verlaten.

Groeten Marco

NTeering

  • Offline Offline
  • Berichten: 1033
    • ARduino Controlled MOdel RAilway
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #207 Gepost op: 10 July 2021, 14:32:27 »
Helemaal begrijpen doe ik het niet.
Om terug te gaan normal mode hoef je toch alleen maar de USB kabel aan te sluiten, Putty te starten en op E drukken?
Waar komt die upload dan vandaan?

Nico

heuvelbaan

  • Offline Offline
  • Berichten: 466
    • opbouw blog treinbaan
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #208 Gepost op: 11 July 2021, 14:54:55 »
Hallo Nico,

Ah, ik denk dat ik iets verkeerd doe.
Ik gebruik geen Putty maar de Arloco snelkoppeling.
De volgende keer zal ik het met Putty proberen.
« Laatst bewerkt op: 11 July 2021, 14:59:47 door heuvelbaan »

NTeering

  • Offline Offline
  • Berichten: 1033
    • ARduino Controlled MOdel RAilway
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #209 Gepost op: 11 July 2021, 18:05:49 »
Maar Marco, de ArLoco  snelkoppeling start óók Putty.
Er zit waarschijnlijk iets niet goed met je snelkoppelingen en de COM poorten.

Nico