Doel:€250.00
Donaties:€147.00

Per saldo:€-103.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 10-06-2024

Vacature: secretaris bestuur
Algemeen

De stichting

Recente berichten

De bouw van mijn modelbaan in Thailand door Thai-Bundesbahn
Vandaag om 12:48:07
Raadplaatje door MaraNCS
Vandaag om 12:45:38
22 juni modelspoorbeurs Houten door MaraNCS
Vandaag om 12:27:19
"Union Pacific's Power Shop", een nieuwe baan in H0 door Ronald Halma
Vandaag om 12:07:56
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door Erik Mijd
Vandaag om 12:01:43
Haagsche Tram Nr. 810 Lijn Baanplan door GerardvV
Vandaag om 11:49:25
Vandaag 50 jaar geleden door R1954
Vandaag om 11:33:32
PBM: hogere spanning, langzamer rijden? door Herb73
Vandaag om 11:11:42
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door wob
Vandaag om 10:38:14
Der QuadratSchädel (Bemo br 624/634) door Dave.......
Vandaag om 10:21:27
GSS Jubileumbaantje (0e / 0n30) door Scratchbuilt
Vandaag om 09:29:50
Ervaringen met bezorgdiensten (PostNL, DHL, etc) door Menno 1846
Vandaag om 07:49:34
PIKO 52462 NS2000 geluid door Ben
Vandaag om 06:23:54
De overeenkomst tussen een Ovaalramer en een Motorpost. door FritsT
20 June 2024, 23:26:48
NS-6000 in Spoor-1 door FritsT
20 June 2024, 23:22:48
BNLS Module “Wijhe” door Frank 123
20 June 2024, 22:51:36
Station Arnhem jaren '80' door Jelmer
20 June 2024, 22:10:45
LS Models 2024 door metpetergaathetbeter
20 June 2024, 22:06:15
Omloop getrokken reizigersmaterieel 1973 Twentelijn door 1200blauw
20 June 2024, 21:40:26
Bouw van de DE-5 uit een bouwset van FRIE door Rob Bennis
20 June 2024, 20:48:47
Ostmuhle Hafen (spoor 0) door g-j
20 June 2024, 20:36:12
Brezelbahn in H0, Duitsland tp III. door Eric v C
20 June 2024, 19:08:23
Mooi weer om buiten te spelen door sncf231e
20 June 2024, 18:02:55
Line-up foto's van modellen door ceuleer
20 June 2024, 16:07:03
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door Ronald Halma
20 June 2024, 15:26:35
The Summer of 69 door Ronald Halma
20 June 2024, 15:25:52
Rijnstraat door ruudns
20 June 2024, 15:06:08
Welke decoder is dit? door henk
20 June 2024, 14:19:38
De IJmuider spoorlijn - korte geschiedenis en plaatjes door Vislijn
20 June 2024, 13:55:42
Bouw van postrijtuig P 7911-7920 (plan C) van FRIE door MOVisser
20 June 2024, 13:44:46
  

Auteur Topic: Arcomora: ARLOCO bezetmelder  (gelezen 55612 keer)

zwitserland

  • Offline Offline
  • Berichten: 81
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #225 Gepost op: 12 October 2022, 14:25:26 »
Hallo Nico,

Het is mij niet helemaal duidelijk hoe ik op de juiste manier mijn Arloco moet configureren.
Ik heb een proefbaantje met 5 blokken en ieder blok heeft 2 bezetmelders.
Als ik begin met configureren geef ik mijn eerste arloco nummer 1.
Dan geef ik het basis adres ook bv nummer 1.
Daarna komen er wat default waardes waar ik niets aan verander.
Maar nu komt het, hoe moet ik verder?
Zou je mij een voorbeeld kunnen geven hoe ik de 10 melders moet configureren?

Groet Jan.





zwitserland

  • Offline Offline
  • Berichten: 81
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #226 Gepost op: 14 October 2022, 08:32:22 »
Hallo Allen,

Is er misschien iemand die een antwoord heeft op mijn bovenstaande vraag.

Groet Jan.

MartinH0

  • Offline Offline
  • Berichten: 591
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #227 Gepost op: 14 October 2022, 10:35:45 »
Hallo Jan,

Als de handleiding niet voldoende soelaas biedt zou ik de YT filmpjes op internet ook bekijken en de draadjes die vast op dit forum te vinden zijn. Eventueel rechtstreeks Nico Teering (NTeering) een PM sturen maar ik vermoed dat het aan je adressering ligt. In de handleiding staat dat je alleen maar het beginadres hoeft op te geven dus adres 10 is dan 10 verder.
Adres 1 kan soms niet werken. Het kan zijn dat je deze niet kunt gebruiken (beroemde offset met z21/Z21). Probeer eens adres 100 ofzo.
« Laatst bewerkt op: 14 October 2022, 10:43:54 door MartinH0 »
Met vriendelijke groet, Martin

zwitserland

  • Offline Offline
  • Berichten: 81
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #228 Gepost op: 14 October 2022, 10:49:50 »
Hallo Martin,

Bedankt voor je reactie. Ik zal Nico eens een mailtje sturen.

Groet Jan.

fozziebear

  • Offline Offline
  • Berichten: 143
  • Nooit gedacht dat ik ooit nog eens zou sporen.
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #229 Gepost op: 14 October 2022, 14:23:03 »
Hallo Zwitserland,

Ik denk dat je met onderstaande zin uit de handleiding al heel veel verder komt. Verder moet je er rekening mee houden dat als je stroomdetectie gebruikt je de eerste poort van de OKKIE niet kan gebruiken.

De eerste actieve sensor krijgt het basis adres.
Het tweede het basisadres +1; het derde basisadres+2, enz.


Met vriendelijke groet,
Ron

PS In de handleiding staat onder het kopje 'Adressering' duidelijk hoe een en ander geconfigureerd dient te worden.
Met vriendelijke groet,
Ron

erikkral

  • Offline Offline
  • Berichten: 343
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #230 Gepost op: 26 November 2022, 13:23:51 »
Tijd voor de installatie van de tweede Arloco onder de treinbaan.
Op de ArLoco wil ik twee Okkies aansluiten, aan weerszijden één. Iedere Okkie gebruikt een massa van de ArLoco.



Nu wil ik op deze ArLoco (als het kan) ook nog de bezetmelders van de keerlus aansluiten. De RoSoft Keerlusmodule heeft drie uitgangen voor drie bezetmelders (massa-detectie) en een massa (GND) natuurlijk.

Nu kom ik dus een massa tekort op de ArLoco.
Kan ik twee massa's aan elkaar knopen? Dus twee draden in één aansluiting van de ArLoco?

fozziebear

  • Offline Offline
  • Berichten: 143
  • Nooit gedacht dat ik ooit nog eens zou sporen.
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #231 Gepost op: 26 November 2022, 17:03:44 »
Hallo Erik,

Laten we beginnen met te zeggen dat de GND van de Arloco de 0 is van de voeding voor de Arloco en niets te maken heeft met welke andere GND dan ook, dus zeker niet die van de rails. Voorzover ik weet wordt de keerlus van Rosoft separaat op een eigen voedingsspanning aangesloten. Ik heb echter het vermoeden dat jij hier iets wil gaan doen wat niet kan en daarom wil ik je vragen of je een tekening kan laten zien van hoe jij denkt het te willen gaan aansluiten qua voedingsspanning.
Met vriendelijke groet,
Ron

erikkral

  • Offline Offline
  • Berichten: 343
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #232 Gepost op: 26 November 2022, 17:54:42 »
Dag Ron,

Ik denk dat je me hier verkeerd begrijpt en volgens mij denk je dat ik aan de gang wil met de massa van de voedingsspanning keerlusmodule en dat ik die wil aansluiten op de ArLoco. Dat is niet het geval. Ik wil de massa van de bezetmelderuitgangen aansluiten op de ArLoco.

Zie hier een plaatje van een keerlusmodule (elders van het forum).


De massa van de module zelf zit rechtsboven bij Power. Die wil ik dus niet doorverbinden met de Arloco, het gaat mij om de GND naast de
SD-uitgangen.

Ik kan een schema gaan tekenen maar ik vraag me af of dat hier iets toevoegt.
« Laatst bewerkt op: 26 November 2022, 17:56:37 door erikkral »

fozziebear

  • Offline Offline
  • Berichten: 143
  • Nooit gedacht dat ik ooit nog eens zou sporen.
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #233 Gepost op: 26 November 2022, 18:56:25 »
Of ik je verkeerd begrijp laat ik even in het midden, maar mijn vermoeden dat je iets verkeerds wil doen is juist na je uitleg. Nogmaals, de GND van de Arloco is niet dezelfde GND als bij de keerlus. Hoe een en ander aan te sluiten i hier mooi te zien http://www.rosoft.info/xTreme-Keerlus.html. Alleen moet je niet de GND van de Arloco met de GND van de keerlus met elkaar verbinden.
Met vriendelijke groet,
Ron

erikkral

  • Offline Offline
  • Berichten: 343
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #234 Gepost op: 26 November 2022, 19:44:12 »
Ik denk dat je echt even dingen goed moet nalezen in je eigen documentatie en voor jezelf op een rijtje moet zetten.
Die GND-aansluiting op de keerlusmodule is een massa voor de SD-poorten. Ik snap niet waarom je aanneemt dat deze massa is doorverbonden met de massa van de Keerlusmodule-voeding zelf .

Het staat er toch echt toegelicht, nota bene in je eigen link.
Citaat
Aansluiting van de stroomverbruikers op een S88SD16- n of andere module met stroomdetectie zoals de 63340 van Uhlenbrock. Bij een common-ground systeem zoals de Intellibox, of het Twin-Center wordt de GND aansluiting verbonden met de Massa aansluiting.

Die GND-aansluitingen op de ArLoco zijn erop gezet om een potentiaalverschil te meten ten opzichte van de genummerde poorten.
Dus leg het mij alsjeblieft uit hoe je een Keerlus/Okkie of wat voor device dan ook dat een potentiaal heeft moet aansluiten zonder een GND. Als het kan, dan zou je er stinkend rijk mee worden.

En nog een weetje: deze setup (dus GND van de bezetmelder-uitgangen verbonden aan de GND-van de ArLoco) is al 1,5 jaar verbonden met deze ArLoco. Is dus al 1,5 jaar in gebruik. Zonder problemen.
« Laatst bewerkt op: 26 November 2022, 19:45:49 door erikkral »

fozziebear

  • Offline Offline
  • Berichten: 143
  • Nooit gedacht dat ik ooit nog eens zou sporen.
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #235 Gepost op: 26 November 2022, 20:10:42 »
Dan zal ik het wel verkeerd begrijpen en in de war zijn. Ik zal er dan ook niet verder op ingaan om verwarring te voorkomen.
Met vriendelijke groet,
Ron

guy1846

  • Offline Offline
  • Berichten: 22
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #236 Gepost op: 27 November 2022, 19:01:41 »
Beste Erik.
ik weet niet of je in de handleiding van de arloco, het schema bekeken hebt.
daar staat nml alles wat je nodig hebt .
de okkie als stroomdetectie zorgt via zijn opto couplers voor  een galvanische scheiding van het signaal dat via het arloco shield naar de arduino uno input's gaat.
de transistor in elke opto , hun collector en emitter maken als het ware  deel uit van de arduino uno schakeling.
De GND vermelding op de OKKIE is verbonden met elke emitter van een opto.  de collector van deze transistor wordt hoog getrokken (5V) door de pullup input v/d arduino.
Deze input gaat naar logic zero als de transistor geactiveerd wordt, zeggen, een aanwezige stroomdetectie.
hou er rekening mee dat aansluitingen aan de rail zijde enkel via opto couplers kan geschieden. (voor de veiligheid)
ivm de keerlusmodule hebt U het plots over massa detectie, dat zie ik niet goed realiseerbaar met 2 Rail,  (stroomdetectie. )
hier moet ik even passen.
in elk geval als die keerlus een massadetectie versie is kan je die in geen geval met de arduino GND verbinden. maar val je onder de 3Rail massadetectie regels.
ik kijk met belangstelling uit naar jouw reactie.
met vriendelijke arcomora groeten,
guy


erikkral

  • Offline Offline
  • Berichten: 343
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #237 Gepost op: 27 November 2022, 19:11:50 »
Sorry, daar waar ik massadetectie schreef bedoelde ik stroomdetectie.
RoSoft is inmiddels te hulp geschoten en heeft aangegeven dat het aan elkaar knopen van de massa's van een Okkie en de massa van een  Rosoft-keerlusmodule-bezetmelderuitgang geen probleem is.
Dat heb ik inmiddels gedaan en het werkt naar behoren.
« Laatst bewerkt op: 27 November 2022, 19:14:44 door erikkral »

guy1846

  • Offline Offline
  • Berichten: 22
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #238 Gepost op: 28 November 2022, 11:29:43 »
fijn zo, wie beter dan Wim RoSoft kan U hier antwoord geven.
vr gr
guy

NTeering

  • Offline Offline
  • Berichten: 1033
    • ARduino Controlled MOdel RAilway
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #239 Gepost op: 30 September 2023, 14:16:26 »
Nieuw Nieuw Nieuw

Vanaf nu leverbaar de nieuwe OkkieNext.
De OkkieNext is een stroomdetectie print voor 16 secties en bevat:
- 16 schroefklemmen voor de aansluiting van de spoorsecties
- 16 schroefklemmen voor aansluiting op het ArLoco shield
   OF
- 16 Dupont pins
- GND schroefklem
- Dubbele schroefklem voor aansluiting van common spoor
- Geleverd als een SMD-print; je hoeft alleen maar de IC's en schroefklemmen te solderen
- Ontworpen voor gebruik in een standaard doos.





mvg
Nico
« Laatst bewerkt op: 30 September 2023, 15:15:44 door NTeering »