Dat is gedaan om de schakeling onafhankelijk te maken van welk terugmeld systeem dan ook, en hem ook te kunnen inzetten als er geen besturings programma wordt gebruik, dus ook handmatig digitaal. En boven al hem niet afhankelijk te maken van een controller en software daarvoor, gewoon met een beetje logica die je zo op de hoek van de straat kunt kopen. Dat hebben we al eens eerder besproken.
Maar wat met1. het feit dat stroomdetectie zoals die hier wordt voorgesteld een ingreep is in de stroombaan zelf, en dus ook een spanningsval als gevolg heeft voor de betrokken sectie
Het is je misschien ontgaan dat 2-railers in het algemeen met stroomdetectie werken op de hele baan. Je hebt dus niet alleen spanningsval over de betrokken sectie, maar over de hele baan.
En zelfs al zou je alleen maar stroomdetectie toepassen op de secties van de keerlus, dan moet je toch ook in de aangrenzende secties een diodeschakeling toepassen omdat anders de stroomdetectie onbetrouwbaar wordt. Dus je argument snijdt geen hout.
Maar wordt stroomdetectie over de hele baan wel zo algemeen toegepast?
Ja.
Maar wat met1. het feit dat stroomdetectie zoals die hier wordt voorgesteld een ingreep is in de stroombaan zelf, en dus ook een spanningsval (2x Vfwd, 1,4V van de peak-to-peak waarde van de DCC voeding) als gevolg heeft voor de betrokken sectie2. de stroomdetectie als gevolg heeft dat de maximaal toegelaten stroombeperkt blijft tot Ifwd (voorwaartse max diodestroom)3. er toch een relatief grote ingreep op de treinbaan zelf moet gebeuren: "snijden" van track, aanbrengen van gesoldeerde verbindingen,..4. enkel geschikt voor DCC; optische detectie zowel voor DCC als voor DC (analoge banen)
En waarop baseer je dat antwoord?