Doel:€250.00
Donaties:€95.00

Per saldo:€-155.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 17-10-2019
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Draaistellen 1 op 1 gevonden. door Hans Reints
Vandaag om 06:55:13
Wat is er momenteel te zien op de Betuweroute? door AndrevdG
Vandaag om 04:43:27
Roco Blokkendoos componentjes oververhit? door Biesje
Vandaag om 01:40:02
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door Syb030
Vandaag om 01:06:07
antislipbandjes vervangen door Te 2/2
Vandaag om 00:02:51
NCS 7/8 tot NS 61 62 Maffei lok in spoor 0 door FritsT
18 oktober 2019, 23:30:44
Bouw Beel + "wat reed er achter de Beel" door Hans van de Burgt
18 oktober 2019, 23:29:25
Artitec / REE 1300, materieelbespreking. door Fritsprt
18 oktober 2019, 23:23:22
BMB-deelname aan overige rijdagen of evenementen door iarnrod
18 oktober 2019, 23:21:59
Court du Bouton, een enkelsporige Zwitserse Jura baan in H0 door Edsko Hekman
18 oktober 2019, 23:10:29
Digikeijs H0 NS Seinen DR710 en DR711 leverbaar door GerardvV
18 oktober 2019, 22:26:25
Boek: Jaren 80 in woord en beeld door NS8714
18 oktober 2019, 22:17:04
Foto’s uploaden met Apple? door bosje77
18 oktober 2019, 21:38:54
Mallnitzer Tauernbahnstrecke ÖBB N Spoor door Schachbrett
18 oktober 2019, 21:28:50
Schwarzburg-Neuffen-Bahn door william_2
18 oktober 2019, 21:19:55
Westlandbaan door Tulpendaal
18 oktober 2019, 21:19:45
Een stukje Odsherreds Jernbane (OHJ) door St00mboy
18 oktober 2019, 21:08:02
Rijnstraat door Gerco van Beelen
18 oktober 2019, 20:23:59
Uit en Thuis, de bouw door Klaas Zondervan
18 oktober 2019, 20:12:18
Uhlenbrock decoder 75330 21 polig, hoe sluitverlichting instellen? door Timo
18 oktober 2019, 19:36:52
BMB 00-modulebaan, Algemeen. door St00mboy
18 oktober 2019, 19:09:49
Ombouw/Pimpen Bolle neuzen door bollen neus
18 oktober 2019, 18:58:17
Drie keer twee is 702 (mat 46-4) door Pauldg
18 oktober 2019, 17:23:08
NTM goederenwagens in Spoor-0 door FritsT
18 oktober 2019, 17:07:41
De parel van Houten; een NS Hippel met lijmsporen door moonlicht
18 oktober 2019, 16:41:33
Roco Blokkendoos LokPilot4, overbelasting? door MRdirect
18 oktober 2019, 16:36:38
Digikeijs DR4018 schakeldecoder werkt niet met Roco wissels door Remunj
18 oktober 2019, 16:26:40
Stationsplein Baden Baden door Dion
18 oktober 2019, 16:07:04
Baan in Los Angeles door AndrevdG
18 oktober 2019, 15:36:13
Roco WLan-Maus en batterijen, snel leeg. door AlbertG
18 oktober 2019, 15:14:57
  

Auteur Topic: NL baan: Frotterdam in h0  (gelezen 184417 keer)

nighttrain1

  • Powered bij Oltronix; 2x300VA & plaatser moeilijkste raadplaat 2013
  • Offline Offline
  • Berichten: 4045
  • Ook deze tijd zal ooit die goeie ouwe tijd worden!
Re:Frotterdam in h0
« Reactie #30 Gepost op: 09 februari 2013, 23:06:14 »
Ben,

Wat ben jij een mooie baan aan het bouwen, wel iets om jaloers op te zijn!!!
Wat nou weinig ruimte? Vele hebben zo veel ruimte niet.
Leuke draad! Met een grappige makkelijk onthoudbare naam, ga ik volgen. Maar, is het een kastje met gelagerde lades?
Groeten Richard, nighttrain

2012-2019*****

Bouw: Modelbaan & modulebakken

Ben

  • Online Online
  • Berichten: 3185
Re:Frotterdam in h0
« Reactie #31 Gepost op: 10 februari 2013, 07:06:44 »
De laden lopen op rolletjes in geleiders en je kunt ze uitnemen. :)

Gr, Ben.

Ronald Koerts

  • Offline Offline
  • Berichten: 7575
    • Bouw Endstation der Linie: Bahnhof Poggendam
Re:Frotterdam in h0
« Reactie #32 Gepost op: 10 februari 2013, 08:46:51 »
MALM Ladekast 3 lades, wit € 49.95 / st. Artikelnummer: 402.145.51

Bedankt Ben! Eens kijken hoe dat eruit ziet. Dit kan nog weleens handig zijn in de toekomst.

Groet Ronal.
Zijn we aan het bouwen? Ja! We zijn aan het bouwen: Ronald’s nieuwe project: Endstation der Linie: Bahnhof Poggendam!

tijgernootje

  • Offline Offline
  • Berichten: 8375
  • Treinen ontsporen niet,dan ligt de rails verkeerd
    • treinen foto's 1 op 1 zowel modern als museum spul
Re:NL baan: Frotterdam in h0
« Reactie #33 Gepost op: 10 februari 2013, 12:57:56 »
Leuke naam voor iets wat tot zover in elk geval niet overeenkomt met zijn naam  :o
Dit is geen frotwerk maar een fraai staaltje van een tot zover mooie baan in opbouw  (y)
En als je denkt dat je je nu moet "behelpen met een kleine ruimte" ,dan zou ik toch is kijken waar de gemiddelde modelspoorder het mee moet doen  ;)
Ik ga dit in elk geval in de gaten houden  ;D

Ben

  • Online Online
  • Berichten: 3185
Re:NL baan: Frotterdam in h0
« Reactie #34 Gepost op: 17 februari 2013, 16:45:40 »
Update week 7: zagen, zagen. :( 









Gr, Ben.

Harald en Alex

  • Offline Offline
  • Berichten: 220
Re:NL baan: Frotterdam in h0
« Reactie #35 Gepost op: 17 februari 2013, 17:00:03 »
Ben.

Ook niet het mooiste werk misschien maar je hebt er wel plezier van straks.Het ziet er allemaal strak uit.Wel een beetje met dat zaagsel en stof uitkijken maar dat hoeven we je niet uitleggen  :)

Harald & Alex

Ronald Koerts

  • Offline Offline
  • Berichten: 7575
    • Bouw Endstation der Linie: Bahnhof Poggendam
Re:NL baan: Frotterdam in h0
« Reactie #36 Gepost op: 17 februari 2013, 17:49:48 »
Inderdaad misschien niet het leukste werk. Ik moet zeggen het ziet er weer goed uit. Zo te zien gebruik je de TL-verlichting op de onderste balk als verlichting van je schaduwstation. Geeft dat genoeg licht aan de voorkant? Of moet je nog verlichting bijplaatsen?

Groeten Ronald.
« Laatst bewerkt op: 17 februari 2013, 19:44:17 door Ronald Koerts »
Zijn we aan het bouwen? Ja! We zijn aan het bouwen: Ronald’s nieuwe project: Endstation der Linie: Bahnhof Poggendam!

Ben

  • Online Online
  • Berichten: 3185
Re:NL baan: Frotterdam in h0
« Reactie #37 Gepost op: 17 februari 2013, 18:33:06 »
Hoi Ronald,

De TL'en op de onderste balk blijven zitten, het moet nog gefatsoeneerd worden met nette bekabeling en een nieuw schakelpunt.

Onder het station maak ik wat ledstrips voor het schaduw kopstation. Eveneens in de spiraal.

De ruimte boven de kasten wordt dichtgetimmerd met wat luiken voor de bereikbaarheid.

Zat te denken over de afwerking links en rechts naast de kasten onder de baan. Ik maak het me maar gemakkelijk met een rok of zo met klittenband. Even de vrouw mobiliseren. :)

H&A,

Tja stof. Het is onvermijdelijk. Maar als de bouw van het station klaar is is het ergste geweest. De overige segmenten voor het polder traject maak ik van het voorjaar kant en klaar lekker buiten in de tuin.

Gr, Ben.

Dennis van Leuverden

  • Bestuur
  • Offline Offline
  • Berichten: 470
  • Gotthardbahn
Re:NL baan: Frotterdam in h0
« Reactie #38 Gepost op: 17 februari 2013, 18:53:37 »
Hoi Ben,

Ik had al een klein voorproefje gezien, maar vind het leuk om te zien hoe je tot de huidige baan bent gekomen. Ik zie de verdere updates wel weer komen :P.

Met vriendelijke groet,
Dennis

Ben

  • Online Online
  • Berichten: 3185
Re:NL baan: Frotterdam in h0
« Reactie #39 Gepost op: 06 maart 2013, 21:29:20 »
Week 9 en 10.

De afgelopen week besteed aan het leggen van het eerste stuk van het tracé met ondervloer en daar op het ballastbed van kurk.



De rechter wisselstraat ligt er in op een paar gaatjes en draadjes na. Geen spectaculaire update maar voor mij was het werken met Elite nieuw in vergelijk met het veel grovere Piko A. Vooralsnog ben ik tevreden met dit resultaat.

Alle wissels zijn voorzien van voeding, eveneens de railstukjes er tussen want de rail lasjes vertrouw ik niet al te zeer.

Een aantal wissels wordt voorzien van terugmelding om de treinenloop in Koploper nauwkeuriger te regelen. De aandrijving is met servo's, aangestuurd door de OC32 decoder van van Perlo. Polarisatie d.m.v. een relais eveneens vanuit de OC32.







Gr, Ben.


ArjanM

  • Offline Offline
  • Berichten: 41
Re:NL baan: Frotterdam in h0
« Reactie #40 Gepost op: 06 maart 2013, 21:45:18 »
Hoi Ben,

Dat begint al aardig te lijken. Vooral de één na onderste foto is mooi, daarop kun je het verloop van de wisselstraat goed zien.
Is het stuk boven de kruiswissel niet een beetje te bol? Op de foto's lijkt het alsof het net niet helemaal in het verlengde van het rechte spoor ligt, maar eerst naar links en dan naar rechts de bocht om gaat. Kan een vertekening op de foto zijn?

Terug melding op de wissels: goed plan, ben ik ook van plan toe te gaan passen op de nieuwe baan. Daaraan gerelateerd: hoe richt je de terugmelding van de blokken in? Een inrij-, rem- en stop-melder gescheiden door stukken ongedetecteerd. Of de verschillende melders direct aan elkaar vast zonder "lege" stukken ertussen? En detecteer je ook de hele trein?
Gr.
Arjan

Roco-line en Tillig, Intellibox, Loconet, TrainController 8

Ben

  • Online Online
  • Berichten: 3185
Re:NL baan: Frotterdam in h0
« Reactie #41 Gepost op: 06 maart 2013, 21:57:40 »
Hoi Arjan,

Is gezichtsbedrog denk ik. Heb er een stalen liniaal langs gehad.

Op de vrije baan heb ik 3 melders, alles gedetecteerd. Eventueel kan ik nog wat spelen met een tussenliggende virtuele melder. Maar ik wil geen druk treinverkeer dus er zal op de vrije baan nauwelijks gestopt worden.

Niet alle getrokken treinen hebben volledige detectie tenzij ik een paar 100 smd weerstandjes ga lijmen haha. De meeste treinstellen wel.

In m'n schaduwstations zijn hele stukken ongedetecteerd en ik heb er weinig last van m.b.t. achtergebleven materieel.

Over de wissels en detectie: ik kijk niet op een meldertje meer of minder. Het kan reuze handig zijn bij het vrijgeven van blokken of bediening van de seinen.

Gr, Ben.


Dennis van Leuverden

  • Bestuur
  • Offline Offline
  • Berichten: 470
  • Gotthardbahn
Re:NL baan: Frotterdam in h0
« Reactie #42 Gepost op: 07 maart 2013, 19:34:44 »
Het is duidelijk dat je er geen half werk van maakt Ben. Keurig!

Ten aanzien van de getrokken treinen: ik neem aan dat je er binnenverlichting in gaat bouwen. Bedenk dan of stroomvoerende koppelingen niet duurder zijn dan gewoon contactveren onder elk rijtuig, met per rijtuig een decoder. Functiedecoders kosten minder dan € 10,- per stuk. Als je het combineert met de Brelec Ledbar is een decoder maar zo'n € 6,-. Dit is in ieder geval wat ik ga doen: je hebt dan ook meteen detectie op elk rijtuig (want verbruikt stroom).

Voor goederenrijtuigen zit ik nog te broeden op een soort massaveer van kunststof met aan de uiteinden metaal. Daartussen dan inderdaad een SMD weerstand. Maar het zit nog in de denkfase :).

Met vriendelijke groet,
Dennis

ArjanM

  • Offline Offline
  • Berichten: 41
Re:NL baan: Frotterdam in h0
« Reactie #43 Gepost op: 07 maart 2013, 20:13:06 »
Er is toch ook zoiets als "weerstandslak" dat je hiervoor kunt inzetten? Lijkt me een stuk makkelijker dan smd-jes.
Gr.
Arjan

Roco-line en Tillig, Intellibox, Loconet, TrainController 8

NS6400

  • Rangeerprediker
  • Offline Offline
  • Berichten: 1481
  • Het gaat om de reis, niet de bestemming ...
Re:NL baan: Frotterdam in h0
« Reactie #44 Gepost op: 08 maart 2013, 17:36:53 »
Weerstandslak wil weleens warm worden, waardoor de weerstand veranderd. Uiteindelijk krijg je ofwel kortsluiting of geen detectie meer. (ligt aan de soort weerstand die je gebruikt)

Groet,
Paul
Al is de stoomlok nog zo snel, de diesel achterhaald hem wel. Helaas. Kijk ook eens in mijn draadje: LDC West