Doel:€250.00
Donaties:€85.00

Per saldo:€-165.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 21-04-2020
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Pfarrerwinkel bahn door Jelmer
Vandaag om 21:44:00
Cardigan Bay Coastal Railroad in 0n30 door Martin Welberg
Vandaag om 21:42:24
Spoor III in Nederland gebruikt? door decauville_nl
Vandaag om 21:37:40
Bahnstrecke 5867 door Wim Vink
Vandaag om 21:26:22
Mehano Blue Tiger H0, kap openen voor inbouw decoder, ASB's en andere problemen door Wim Vink
Vandaag om 21:24:55
Doornvliet door cor_b
Vandaag om 21:12:46
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door St00mboy
Vandaag om 21:02:54
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door Blausee-Mitholz
Vandaag om 20:59:51
Marklin 2020, nieuws van de fabrikant door Quinzeedied
Vandaag om 20:59:02
Roco wissels schakelen maar één kant op (DCC), maar analoog 14-16VAC beide kante door arwin
Vandaag om 20:57:08
Bouw NS 532 spoor 1 door edwin1974
Vandaag om 20:32:44
BMB 00-modulebaan, Algemeen. door St00mboy
Vandaag om 20:30:54
PREFO Tram Bouwpakket Gezocht door HOf Fan
Vandaag om 20:30:02
Rijtuigen op De Meer door verst107
Vandaag om 20:25:49
Minicamera of inspectiecamera, ervaringen? door Erik Baas
Vandaag om 20:08:33
Ombouw/Pimpen Bolle neuzen door RikM
Vandaag om 19:57:06
Spoor nul RijGroep NoordOost/Nederland door bernhard67
Vandaag om 19:48:24
"Litter Bin" voor Brits spoor en Britse modelspoorprojecten door St00mboy
Vandaag om 19:34:07
Buitenlust door rolfm
Vandaag om 19:03:16
Intermodellbau 2020 Dortmund 13-16 augustus door Martin Welberg
Vandaag om 19:03:12
Wie kan mij helpen met een baanplan voor rocoline met bedding? door Michel29874
Vandaag om 18:56:59
Zware botsing met SNG-stel, 22-05-2020 door Ronald69
Vandaag om 18:43:30
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door Wim Vink
Vandaag om 18:16:35
Sloop NS1700 en DE-III stellen door Sander.
Vandaag om 18:06:04
Fleischmann Profi-rails, productie wordt gestaakt! door phdirk
Vandaag om 17:33:06
Verfraaien D-trein rijtuigen door R v/d Hoven
Vandaag om 17:24:50
's-Heer Heinkenspolder door Reinier Z.
Vandaag om 17:16:18
Lengte bezetmeldsectie bij n-spoor? door gvandersel
Vandaag om 16:39:54
Kellerstein; een nieuwe baan in H0 door Romavami
Vandaag om 16:11:49
NCS 7/8 tot NS 61 62 Maffei lok in spoor 0 door FritsT
Vandaag om 16:06:31
  

Auteur Topic: NL baan: Frotterdam in h0  (gelezen 237256 keer)

nighttrain1

  • Team beurzen, Powered bij Oltronix: 2x300VA
  • Offline Offline
  • Berichten: 4424
  • Ook deze tijd zal ooit die goeie ouwe tijd worden!
Re:Frotterdam in h0
« Reactie #30 Gepost op: 09 februari 2013, 23:06:14 »
Ben,

Wat ben jij een mooie baan aan het bouwen, wel iets om jaloers op te zijn!!!
Wat nou weinig ruimte? Vele hebben zo veel ruimte niet.
Leuke draad! Met een grappige makkelijk onthoudbare naam, ga ik volgen. Maar, is het een kastje met gelagerde lades?
Groeten Richard, nighttrain

2012-2020 6x*

Bouw:Modelbaan & modulebakken

Ben

  • Offline Offline
  • Berichten: 3569
Re:Frotterdam in h0
« Reactie #31 Gepost op: 10 februari 2013, 07:06:44 »
De laden lopen op rolletjes in geleiders en je kunt ze uitnemen. :)

Gr, Ben.

Ronald Koerts

  • Offline Offline
  • Berichten: 7810
    • Bouw Endstation der Linie: Bahnhof Poggendam
Re:Frotterdam in h0
« Reactie #32 Gepost op: 10 februari 2013, 08:46:51 »
MALM Ladekast 3 lades, wit € 49.95 / st. Artikelnummer: 402.145.51

Bedankt Ben! Eens kijken hoe dat eruit ziet. Dit kan nog weleens handig zijn in de toekomst.

Groet Ronal.
Zijn we aan het bouwen? Ja! We zijn aan het bouwen: Ronald’s nieuwe project: Endstation der Linie: Bahnhof Poggendam!

tijgernootje

  • Offline Offline
  • Berichten: 8573
  • Treinen ontsporen niet,dan ligt de rails verkeerd
    • treinen foto's 1 op 1 zowel modern als museum spul
Re:NL baan: Frotterdam in h0
« Reactie #33 Gepost op: 10 februari 2013, 12:57:56 »
Leuke naam voor iets wat tot zover in elk geval niet overeenkomt met zijn naam  :o
Dit is geen frotwerk maar een fraai staaltje van een tot zover mooie baan in opbouw  (y)
En als je denkt dat je je nu moet "behelpen met een kleine ruimte" ,dan zou ik toch is kijken waar de gemiddelde modelspoorder het mee moet doen  ;)
Ik ga dit in elk geval in de gaten houden  ;D

Ben

  • Offline Offline
  • Berichten: 3569
Re:NL baan: Frotterdam in h0
« Reactie #34 Gepost op: 17 februari 2013, 16:45:40 »
Update week 7: zagen, zagen. :( 









Gr, Ben.

Harald en Alex

  • Offline Offline
  • Berichten: 220
Re:NL baan: Frotterdam in h0
« Reactie #35 Gepost op: 17 februari 2013, 17:00:03 »
Ben.

Ook niet het mooiste werk misschien maar je hebt er wel plezier van straks.Het ziet er allemaal strak uit.Wel een beetje met dat zaagsel en stof uitkijken maar dat hoeven we je niet uitleggen  :)

Harald & Alex

Ronald Koerts

  • Offline Offline
  • Berichten: 7810
    • Bouw Endstation der Linie: Bahnhof Poggendam
Re:NL baan: Frotterdam in h0
« Reactie #36 Gepost op: 17 februari 2013, 17:49:48 »
Inderdaad misschien niet het leukste werk. Ik moet zeggen het ziet er weer goed uit. Zo te zien gebruik je de TL-verlichting op de onderste balk als verlichting van je schaduwstation. Geeft dat genoeg licht aan de voorkant? Of moet je nog verlichting bijplaatsen?

Groeten Ronald.
« Laatst bewerkt op: 17 februari 2013, 19:44:17 door Ronald Koerts »
Zijn we aan het bouwen? Ja! We zijn aan het bouwen: Ronald’s nieuwe project: Endstation der Linie: Bahnhof Poggendam!

Ben

  • Offline Offline
  • Berichten: 3569
Re:NL baan: Frotterdam in h0
« Reactie #37 Gepost op: 17 februari 2013, 18:33:06 »
Hoi Ronald,

De TL'en op de onderste balk blijven zitten, het moet nog gefatsoeneerd worden met nette bekabeling en een nieuw schakelpunt.

Onder het station maak ik wat ledstrips voor het schaduw kopstation. Eveneens in de spiraal.

De ruimte boven de kasten wordt dichtgetimmerd met wat luiken voor de bereikbaarheid.

Zat te denken over de afwerking links en rechts naast de kasten onder de baan. Ik maak het me maar gemakkelijk met een rok of zo met klittenband. Even de vrouw mobiliseren. :)

H&A,

Tja stof. Het is onvermijdelijk. Maar als de bouw van het station klaar is is het ergste geweest. De overige segmenten voor het polder traject maak ik van het voorjaar kant en klaar lekker buiten in de tuin.

Gr, Ben.

Dennis van Leuverden

  • Bestuur
  • Offline Offline
  • Berichten: 484
  • Gotthardbahn
Re:NL baan: Frotterdam in h0
« Reactie #38 Gepost op: 17 februari 2013, 18:53:37 »
Hoi Ben,

Ik had al een klein voorproefje gezien, maar vind het leuk om te zien hoe je tot de huidige baan bent gekomen. Ik zie de verdere updates wel weer komen :P.

Met vriendelijke groet,
Dennis

Ben

  • Offline Offline
  • Berichten: 3569
Re:NL baan: Frotterdam in h0
« Reactie #39 Gepost op: 06 maart 2013, 21:29:20 »
Week 9 en 10.

De afgelopen week besteed aan het leggen van het eerste stuk van het tracé met ondervloer en daar op het ballastbed van kurk.



De rechter wisselstraat ligt er in op een paar gaatjes en draadjes na. Geen spectaculaire update maar voor mij was het werken met Elite nieuw in vergelijk met het veel grovere Piko A. Vooralsnog ben ik tevreden met dit resultaat.

Alle wissels zijn voorzien van voeding, eveneens de railstukjes er tussen want de rail lasjes vertrouw ik niet al te zeer.

Een aantal wissels wordt voorzien van terugmelding om de treinenloop in Koploper nauwkeuriger te regelen. De aandrijving is met servo's, aangestuurd door de OC32 decoder van van Perlo. Polarisatie d.m.v. een relais eveneens vanuit de OC32.







Gr, Ben.


ArjanM

  • Offline Offline
  • Berichten: 41
Re:NL baan: Frotterdam in h0
« Reactie #40 Gepost op: 06 maart 2013, 21:45:18 »
Hoi Ben,

Dat begint al aardig te lijken. Vooral de één na onderste foto is mooi, daarop kun je het verloop van de wisselstraat goed zien.
Is het stuk boven de kruiswissel niet een beetje te bol? Op de foto's lijkt het alsof het net niet helemaal in het verlengde van het rechte spoor ligt, maar eerst naar links en dan naar rechts de bocht om gaat. Kan een vertekening op de foto zijn?

Terug melding op de wissels: goed plan, ben ik ook van plan toe te gaan passen op de nieuwe baan. Daaraan gerelateerd: hoe richt je de terugmelding van de blokken in? Een inrij-, rem- en stop-melder gescheiden door stukken ongedetecteerd. Of de verschillende melders direct aan elkaar vast zonder "lege" stukken ertussen? En detecteer je ook de hele trein?
Gr.
Arjan

Roco-line en Tillig, Intellibox, Loconet, TrainController 8

Ben

  • Offline Offline
  • Berichten: 3569
Re:NL baan: Frotterdam in h0
« Reactie #41 Gepost op: 06 maart 2013, 21:57:40 »
Hoi Arjan,

Is gezichtsbedrog denk ik. Heb er een stalen liniaal langs gehad.

Op de vrije baan heb ik 3 melders, alles gedetecteerd. Eventueel kan ik nog wat spelen met een tussenliggende virtuele melder. Maar ik wil geen druk treinverkeer dus er zal op de vrije baan nauwelijks gestopt worden.

Niet alle getrokken treinen hebben volledige detectie tenzij ik een paar 100 smd weerstandjes ga lijmen haha. De meeste treinstellen wel.

In m'n schaduwstations zijn hele stukken ongedetecteerd en ik heb er weinig last van m.b.t. achtergebleven materieel.

Over de wissels en detectie: ik kijk niet op een meldertje meer of minder. Het kan reuze handig zijn bij het vrijgeven van blokken of bediening van de seinen.

Gr, Ben.


Dennis van Leuverden

  • Bestuur
  • Offline Offline
  • Berichten: 484
  • Gotthardbahn
Re:NL baan: Frotterdam in h0
« Reactie #42 Gepost op: 07 maart 2013, 19:34:44 »
Het is duidelijk dat je er geen half werk van maakt Ben. Keurig!

Ten aanzien van de getrokken treinen: ik neem aan dat je er binnenverlichting in gaat bouwen. Bedenk dan of stroomvoerende koppelingen niet duurder zijn dan gewoon contactveren onder elk rijtuig, met per rijtuig een decoder. Functiedecoders kosten minder dan € 10,- per stuk. Als je het combineert met de Brelec Ledbar is een decoder maar zo'n € 6,-. Dit is in ieder geval wat ik ga doen: je hebt dan ook meteen detectie op elk rijtuig (want verbruikt stroom).

Voor goederenrijtuigen zit ik nog te broeden op een soort massaveer van kunststof met aan de uiteinden metaal. Daartussen dan inderdaad een SMD weerstand. Maar het zit nog in de denkfase :).

Met vriendelijke groet,
Dennis

ArjanM

  • Offline Offline
  • Berichten: 41
Re:NL baan: Frotterdam in h0
« Reactie #43 Gepost op: 07 maart 2013, 20:13:06 »
Er is toch ook zoiets als "weerstandslak" dat je hiervoor kunt inzetten? Lijkt me een stuk makkelijker dan smd-jes.
Gr.
Arjan

Roco-line en Tillig, Intellibox, Loconet, TrainController 8

NS6400

  • Rangeerprediker
  • Offline Offline
  • Berichten: 1479
  • Het gaat om de reis, niet de bestemming ...
Re:NL baan: Frotterdam in h0
« Reactie #44 Gepost op: 08 maart 2013, 17:36:53 »
Weerstandslak wil weleens warm worden, waardoor de weerstand veranderd. Uiteindelijk krijg je ofwel kortsluiting of geen detectie meer. (ligt aan de soort weerstand die je gebruikt)

Groet,
Paul
Al is de stoomlok nog zo snel, de diesel achterhaald hem wel. Helaas. Kijk ook eens in mijn draadje: LDC West