Doel:€250.00
Donaties:€329.50

Per saldo:€79.50

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 20-01-2022

Vacature: secretaris bestuur
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Discussie ICR LS/ET door Daan!
Vandaag om 12:08:46
Länderbahn en Reichsbahn locomotieven. door Benrail
Vandaag om 12:03:26
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door puntenglijder
Vandaag om 12:02:32
keerlussen door SBBcargo
Vandaag om 11:59:12
Korneschans. Een fictief Duits Nederlands grensstation. door HuubvG
Vandaag om 11:56:16
Rondom Charlois door Alewijn
Vandaag om 11:53:18
Dat overkomt mij niet. door HuubvG
Vandaag om 11:42:09
Croppers Yard, iets kleins in 00 door GD
Vandaag om 11:42:01
Een geschifte tractor door Fritsprt
Vandaag om 11:40:51
Falkenheim door DJV
Vandaag om 11:29:47
Boxtel - Veghel - (Uden) door Thom
Vandaag om 11:22:01
Exact-Train 2022, nieuws van de fabrikant. door R v/d Hoven
Vandaag om 11:19:36
sneller loc stoppen in blok rocrail door Waalspoor
Vandaag om 11:11:32
Toon hier je (model)TRAM foto's. door Christoph
Vandaag om 11:05:02
Ombouw/Pimpen Bolle neuzen door bollen neus
Vandaag om 11:04:27
Bouw Beel + "wat reed er achter de Beel" door Hans van de Burgt
Vandaag om 11:00:21
Onderdelen Lima Mat 46? door Jamie
Vandaag om 10:56:02
Station Baarn, in Z door spoorzeven
Vandaag om 10:52:23
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door DJV
Vandaag om 10:44:49
TILLIG 2022, HO, nieuws van de fabrikant door spoorzeven
Vandaag om 10:40:16
Randstadrail Baan 1:87 H0 (V.h. Den Haag-R’dam Hofplein Lijn) door g-j
Vandaag om 10:20:04
NS stoomloc (Maffei) in Spoor-1. Etsplaten, bouwproject. door FritsT
Vandaag om 10:19:50
VERPLAATST: Tillig SZD Type Y in de Nord West Express? door Reinout van Rees
Vandaag om 10:13:31
TV-Programma "De Grote Kleine TreinenCompetitie" door hrp
Vandaag om 09:48:04
Wie kan Roco blokkendoos treinstel in grasgroen met bloedneus overspuiten? door VAM65
Vandaag om 08:11:41
Raadplaatje door BrightonBelle
Vandaag om 07:07:35
Republica Bakoba Verda (start van een beginner), Märklin M door Wico
Vandaag om 00:11:06
Perronnummering, digitale bestanden en afmetingen door phdirk
28 januari 2022, 22:29:02
Zeitgeist 2022 door Dave.......
28 januari 2022, 21:35:51
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door Floris
28 januari 2022, 20:50:40
  

Auteur Topic: Airbrush set werkt niet  (gelezen 2362 keer)

denobis

  • Offline Offline
  • Berichten: 505
Re: Airbrush set werkt niet
« Reactie #30 Gepost op: 23 september 2021, 13:07:52 »
deze compressor is bedoeld om aan een systeem te knopen met losse drukregelaars.
dat word vooral gedaan door professionals die meerder spuiten gelijker tijd gebruiken.

Ronaldp

  • Offline Offline
  • Berichten: 753
Re: Airbrush set werkt niet
« Reactie #31 Gepost op: 23 september 2021, 13:11:54 »
Aan wat voor losse regelaar moet ik dan denken?

Mvg ronald
Multimaus
Bezetmelders Rosoft
Servo decoders Rosoft
xTreme Keerlus Rosoft
Rails en wissel peco 55
Koploper

Rondje_HO

  • Offline Offline
  • Berichten: 7725
Re: Airbrush set werkt niet
« Reactie #32 Gepost op: 23 september 2021, 13:27:01 »
Let op: ik heb er totaal geen verstand van!  :angel:  Maar als ik deze advertentie zie:

https://hammerhouse.com.sg/products/compressor-as-288-dual

... dan zou er gewoon een drukregelaar op moeten zitten, toch  ???  Maar wellicht is die kapot, getuige deze link met een soortgelijk probleem (maar dan juist niet meer afslaan):

https://www.modelbouwforum.nl/threads/ervaringen-met-de-fengda-fd-186a-compressor.263813/

... en in die link wordt melding gemaakt van een online video over hoe je de afslagcensor moet vervangen: 

https://youtu.be/IPdqDeK49Kk


Geen idee of je er iets aan hebt maar anders kan wellicht een speciaalzaak het wel voor je fixen?

In ieder geval succes en met vr. groet, Martijn.

denobis

  • Offline Offline
  • Berichten: 505
Re: Airbrush set werkt niet
« Reactie #33 Gepost op: 23 september 2021, 13:27:40 »
Gewoon een drukregelaar die kan je tussen de compressor uitgang en je spuit zetten.
Bij mij in de schuur hangen 3 van die regelaars aan de muur met een leiding naar de compressor ieder met een andere ingestelde druk.
Er is geen druk regelaar zichtbaar op zijn foto"s zie mijn foto daar is ie duidelijk zichtbaar.
« Laatst bewerkt op: 23 september 2021, 13:29:53 door denobis »

Ronaldp

  • Offline Offline
  • Berichten: 753
Re: Airbrush set werkt niet
« Reactie #34 Gepost op: 23 september 2021, 13:32:15 »
Heb je een link van een drukregelaar?

Mvg
Multimaus
Bezetmelders Rosoft
Servo decoders Rosoft
xTreme Keerlus Rosoft
Rails en wissel peco 55
Koploper

prutser

  • Offline Offline
  • Berichten: 6172
  • Spaar ze allemaal.
Re: Airbrush set werkt niet
« Reactie #35 Gepost op: 23 september 2021, 13:42:57 »
Google maar op airbrush drukregelaar, zit er meestal gelijk ook een waterafscheider op.
Maar deze moet je wel ergens op je compressor monteren.
Je moet dan wel je smoorventiel/luchtkraantje helemaal open zetten en de druk even proberen op 6 bar of dat hij het ook redt op 3-4 bar.
Je stelt dan je spuitdruk in met de drukregelaar, zal ergens rond de 1 a 2 bar liggen.

Jou compressor levert afhankelijk van de gekozen instelling continu max. 6 of 4 bar en de smoorventielen/luchtkraantjes zijn dan bedoeld om de luchtstroom te knijpen. Die kraantjes zijn eigenlijk een goedkope (regelt alleen de luchtstroom en niet de druk) vervanging voor de drukregelaar.

Stephan.


denobis

  • Offline Offline
  • Berichten: 505
« Laatst bewerkt op: 23 september 2021, 13:51:43 door denobis »

Ronaldp

  • Offline Offline
  • Berichten: 753
Re: Airbrush set werkt niet
« Reactie #37 Gepost op: 23 september 2021, 14:03:33 »
Denobis.

Lucht aansluiting op de compressor boven op is 1/8.
Daar moet ik dus op een luchtslangetje zetten die naar de drukregelaar gaat.
Moet dus opzoek naar een koppeling die in de drukregelaar past.Twee keer..voor in en uitgang
Heb jij daar ook een voorbeeld van?
Multimaus
Bezetmelders Rosoft
Servo decoders Rosoft
xTreme Keerlus Rosoft
Rails en wissel peco 55
Koploper

denobis

  • Offline Offline
  • Berichten: 505
Re: Airbrush set werkt niet
« Reactie #38 Gepost op: 23 september 2021, 14:08:51 »
koppelingen hebben ze ook bij hbm en anders googlen
en anders airgoo europe
die hebben setjes met verloop koppelingen meen dat 1 setje 5 euro kost voor 10 verlopen (verschillende) dan heb je altijd de goede.
Maar als je alles bij elkaar op telt had je beter een nieuwe compressor kunnen kopen.
« Laatst bewerkt op: 23 september 2021, 14:12:57 door denobis »

Ronaldp

  • Offline Offline
  • Berichten: 753
Re: Airbrush set werkt niet
« Reactie #39 Gepost op: 23 september 2021, 14:14:03 »
Benq

Hier de foto van drukregeling compressor.Deze is er voor om de compressor aan en uit te zettenbij 3 en 4 bar.
Dat werkt perfect.
Alleen de druk naar spuit is niet continu.






Mvg ronald
Multimaus
Bezetmelders Rosoft
Servo decoders Rosoft
xTreme Keerlus Rosoft
Rails en wissel peco 55
Koploper

Ronaldp

  • Offline Offline
  • Berichten: 753
Re: Airbrush set werkt niet
« Reactie #40 Gepost op: 23 september 2021, 14:15:09 »
koppelingen hebben ze ook bij hbm en anders googlen
en anders airgoo europe
die hebben setjes met verloop koppelingen meen dat 1 setje 5 euro kost voor 10 verlopen (verschillende) dan heb je altijd de goede.
Maar als je alles bij elkaar op telt had je beter een nieuwe compressor kunnen kopen.

Heb je goed gezien😉

Mvg ronald
Multimaus
Bezetmelders Rosoft
Servo decoders Rosoft
xTreme Keerlus Rosoft
Rails en wissel peco 55
Koploper

denobis

  • Offline Offline
  • Berichten: 505
Re: Airbrush set werkt niet
« Reactie #41 Gepost op: 23 september 2021, 14:24:11 »
succes met dat ding.
airgoo europe is de importeur van jouw compressor.
en die druk regeling die jij liet zien is een druk schakelaar die schakelt de motor af bij bv 3 bar en schakelt weer aan bij 4 bar.
« Laatst bewerkt op: 23 september 2021, 14:27:39 door denobis »

Frans8800

  • Gast
Re: Airbrush set werkt niet
« Reactie #42 Gepost op: 23 september 2021, 14:30:42 »
Ok je schrijft dat de compressor aan en uitschakelt, maar hoe weet je bij welke druk dat is ? want als dat componentje op je drukvat niet goed marcheert en bijvoorbeeld te snel uitschakelt zou je onvoldoende druk op kunnen bouwen.   Ook schrijf je dat de druk naar de spuit niet continue is, maar is dat op allebei de uitgangen het geval ?

denobis

  • Offline Offline
  • Berichten: 505
Re: Airbrush set werkt niet
« Reactie #43 Gepost op: 23 september 2021, 14:32:25 »
die druk schakelaar zit op het druk vat aangesloten en zonder druk regelaars krijg je nooit een constante en gewenste druk.
en je kan op de manometer zien hoeveel druk hij opbouwt.
en frans ik werk mijn hele leven al met compressors dus weet echt wel hoe het werkt en hoort te werken.
« Laatst bewerkt op: 23 september 2021, 14:34:46 door denobis »

Ronaldp

  • Offline Offline
  • Berichten: 753
Re: Airbrush set werkt niet
« Reactie #44 Gepost op: 23 september 2021, 14:41:51 »
Ok je schrijft dat de compressor aan en uitschakelt, maar hoe weet je bij welke druk dat is ? want als dat componentje op je drukvat niet goed marcheert en bijvoorbeeld te snel uitschakelt zou je onvoldoende druk op kunnen bouwen.   Ook schrijf je dat de druk naar de spuit niet continue is, maar is dat op allebei de uitgangen het geval ?

Als ik de blauw knop helemaal open draai. Geeft die de druk aan wat in het drukvat zit. En ja....ik zie hem dus bij springen bij 3 bar en uit gaan bij 4 bar.
Dus luchtregeling van de compressor is goed.
Alleen de druk regeling naar spuit dus niet. En dit is voor beide uitgangen.
Wil ik dus deze set gebruiken. Moet er op de uitgang een losse drukregelaar komen >:(

mvg Ronald
Multimaus
Bezetmelders Rosoft
Servo decoders Rosoft
xTreme Keerlus Rosoft
Rails en wissel peco 55
Koploper