Doel:€250.00
Donaties:€260.00

Per saldo:€10.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 26-11-2021

Vacature: secretaris bestuur
Algemeen

De stichting

Recente berichten

LokSound 5, hoe cabine verlichting schakelbaar? door VAM65
Vandaag om 15:50:52
Korneschans. Een fictief Duits Nederlands grensstation. door DJV
Vandaag om 15:49:20
Ketelwagens, welke hebben jullie? door Ludmilla
Vandaag om 15:48:56
Ostmühle, rangeerbaan in spoor 0 door Hendrik Jan
Vandaag om 15:47:24
Welke kleur blauw beste geschikt voor hemelblauwe achtergrond? door nico99
Vandaag om 15:35:45
NS vervangt uit voorzorg voorlopig DDZ treinen door Thom
Vandaag om 15:33:44
Republica Bakoba Verda (start van een beginner), Märklin M door Jelmer
Vandaag om 15:31:13
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door DJV
Vandaag om 15:28:19
EifelBurgenBahn door meino
Vandaag om 15:25:25
Harzwald Hafen Bahn (spoor 0) door g-j
Vandaag om 15:23:35
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door DJV
Vandaag om 15:22:42
MB-module: Hielan Ware door g-j
Vandaag om 15:20:02
Probleem bezetmelding, tips gevraagd door Rolfie
Vandaag om 15:15:27
Museumdepot Beekbergen in H0 door Reinout van Rees
Vandaag om 15:08:08
Länderbahn en Reichsbahn locomotieven. door puntenglijder
Vandaag om 15:05:10
Friskorn/Philotrain 6203 door HenkZ
Vandaag om 15:03:05
Haven/industrie rangeerbaantje in spoor 0 door Hans_omBC
Vandaag om 14:55:57
Aachenau West door puntenglijder
Vandaag om 14:55:56
Oneindige Overslag 0e RC door joop100
Vandaag om 14:47:41
Grote kleine treinen wedstrijd maar dan in Duitsland door zofman
Vandaag om 14:43:26
Trix Olympische Koploper, rij-eigenschappen verbeteren? door Henk Veenstra
Vandaag om 14:39:48
Roco plastic lichtgeleiders vraag door ronaldvd2000
Vandaag om 14:32:07
licht uit van loc bij stoppen door VAM65
Vandaag om 14:27:41
Raadplaatje door eemstede
Vandaag om 14:12:32
Bruikbare etsplaten voor NS4000 en NS4700 tenders, en NS slijptrein? door Jeroen Water
Vandaag om 14:08:42
Jouef NS 1300 h0, verbouwing naar Tp III door janw
Vandaag om 14:08:24
Rivarossi Mat '46 elektrisch koppelen door tijgernootje
Vandaag om 13:58:01
LTM-51 Garratt in messing, Spoor-0 door FritsT
Vandaag om 13:52:38
Rondom Charlois door Alewijn
Vandaag om 13:49:31
Aansturing wisseldecoders door ucoson
Vandaag om 13:06:09
  

Auteur Topic: Airbrush set werkt niet  (gelezen 2090 keer)

denobis

  • Offline Offline
  • Berichten: 440
Re: Airbrush set werkt niet
« Reactie #30 Gepost op: 23 september 2021, 13:07:52 »
deze compressor is bedoeld om aan een systeem te knopen met losse drukregelaars.
dat word vooral gedaan door professionals die meerder spuiten gelijker tijd gebruiken.

Ronaldp

  • Offline Offline
  • Berichten: 741
Re: Airbrush set werkt niet
« Reactie #31 Gepost op: 23 september 2021, 13:11:54 »
Aan wat voor losse regelaar moet ik dan denken?

Mvg ronald
Multimaus
Bezetmelders Rosoft
Servo decoders Rosoft
xTreme Keerlus Rosoft
Rails en wissel peco 55
Koploper

Rondje_HO

  • Offline Offline
  • Berichten: 7591
Re: Airbrush set werkt niet
« Reactie #32 Gepost op: 23 september 2021, 13:27:01 »
Let op: ik heb er totaal geen verstand van!  :angel:  Maar als ik deze advertentie zie:

https://hammerhouse.com.sg/products/compressor-as-288-dual

... dan zou er gewoon een drukregelaar op moeten zitten, toch  ???  Maar wellicht is die kapot, getuige deze link met een soortgelijk probleem (maar dan juist niet meer afslaan):

https://www.modelbouwforum.nl/threads/ervaringen-met-de-fengda-fd-186a-compressor.263813/

... en in die link wordt melding gemaakt van een online video over hoe je de afslagcensor moet vervangen: 

https://youtu.be/IPdqDeK49Kk


Geen idee of je er iets aan hebt maar anders kan wellicht een speciaalzaak het wel voor je fixen?

In ieder geval succes en met vr. groet, Martijn.

denobis

  • Offline Offline
  • Berichten: 440
Re: Airbrush set werkt niet
« Reactie #33 Gepost op: 23 september 2021, 13:27:40 »
Gewoon een drukregelaar die kan je tussen de compressor uitgang en je spuit zetten.
Bij mij in de schuur hangen 3 van die regelaars aan de muur met een leiding naar de compressor ieder met een andere ingestelde druk.
Er is geen druk regelaar zichtbaar op zijn foto"s zie mijn foto daar is ie duidelijk zichtbaar.
« Laatst bewerkt op: 23 september 2021, 13:29:53 door denobis »

Ronaldp

  • Offline Offline
  • Berichten: 741
Re: Airbrush set werkt niet
« Reactie #34 Gepost op: 23 september 2021, 13:32:15 »
Heb je een link van een drukregelaar?

Mvg
Multimaus
Bezetmelders Rosoft
Servo decoders Rosoft
xTreme Keerlus Rosoft
Rails en wissel peco 55
Koploper

prutser

  • Offline Offline
  • Berichten: 6153
  • Spaar ze allemaal.
Re: Airbrush set werkt niet
« Reactie #35 Gepost op: 23 september 2021, 13:42:57 »
Google maar op airbrush drukregelaar, zit er meestal gelijk ook een waterafscheider op.
Maar deze moet je wel ergens op je compressor monteren.
Je moet dan wel je smoorventiel/luchtkraantje helemaal open zetten en de druk even proberen op 6 bar of dat hij het ook redt op 3-4 bar.
Je stelt dan je spuitdruk in met de drukregelaar, zal ergens rond de 1 a 2 bar liggen.

Jou compressor levert afhankelijk van de gekozen instelling continu max. 6 of 4 bar en de smoorventielen/luchtkraantjes zijn dan bedoeld om de luchtstroom te knijpen. Die kraantjes zijn eigenlijk een goedkope (regelt alleen de luchtstroom en niet de druk) vervanging voor de drukregelaar.

Stephan.


denobis

  • Offline Offline
  • Berichten: 440
« Laatst bewerkt op: 23 september 2021, 13:51:43 door denobis »

Ronaldp

  • Offline Offline
  • Berichten: 741
Re: Airbrush set werkt niet
« Reactie #37 Gepost op: 23 september 2021, 14:03:33 »
Denobis.

Lucht aansluiting op de compressor boven op is 1/8.
Daar moet ik dus op een luchtslangetje zetten die naar de drukregelaar gaat.
Moet dus opzoek naar een koppeling die in de drukregelaar past.Twee keer..voor in en uitgang
Heb jij daar ook een voorbeeld van?
Multimaus
Bezetmelders Rosoft
Servo decoders Rosoft
xTreme Keerlus Rosoft
Rails en wissel peco 55
Koploper

denobis

  • Offline Offline
  • Berichten: 440
Re: Airbrush set werkt niet
« Reactie #38 Gepost op: 23 september 2021, 14:08:51 »
koppelingen hebben ze ook bij hbm en anders googlen
en anders airgoo europe
die hebben setjes met verloop koppelingen meen dat 1 setje 5 euro kost voor 10 verlopen (verschillende) dan heb je altijd de goede.
Maar als je alles bij elkaar op telt had je beter een nieuwe compressor kunnen kopen.
« Laatst bewerkt op: 23 september 2021, 14:12:57 door denobis »

Ronaldp

  • Offline Offline
  • Berichten: 741
Re: Airbrush set werkt niet
« Reactie #39 Gepost op: 23 september 2021, 14:14:03 »
Benq

Hier de foto van drukregeling compressor.Deze is er voor om de compressor aan en uit te zettenbij 3 en 4 bar.
Dat werkt perfect.
Alleen de druk naar spuit is niet continu.






Mvg ronald
Multimaus
Bezetmelders Rosoft
Servo decoders Rosoft
xTreme Keerlus Rosoft
Rails en wissel peco 55
Koploper

Ronaldp

  • Offline Offline
  • Berichten: 741
Re: Airbrush set werkt niet
« Reactie #40 Gepost op: 23 september 2021, 14:15:09 »
koppelingen hebben ze ook bij hbm en anders googlen
en anders airgoo europe
die hebben setjes met verloop koppelingen meen dat 1 setje 5 euro kost voor 10 verlopen (verschillende) dan heb je altijd de goede.
Maar als je alles bij elkaar op telt had je beter een nieuwe compressor kunnen kopen.

Heb je goed gezien😉

Mvg ronald
Multimaus
Bezetmelders Rosoft
Servo decoders Rosoft
xTreme Keerlus Rosoft
Rails en wissel peco 55
Koploper

denobis

  • Offline Offline
  • Berichten: 440
Re: Airbrush set werkt niet
« Reactie #41 Gepost op: 23 september 2021, 14:24:11 »
succes met dat ding.
airgoo europe is de importeur van jouw compressor.
en die druk regeling die jij liet zien is een druk schakelaar die schakelt de motor af bij bv 3 bar en schakelt weer aan bij 4 bar.
« Laatst bewerkt op: 23 september 2021, 14:27:39 door denobis »

Frans8800

  • Online Online
  • Berichten: 243
Re: Airbrush set werkt niet
« Reactie #42 Gepost op: 23 september 2021, 14:30:42 »
Ok je schrijft dat de compressor aan en uitschakelt, maar hoe weet je bij welke druk dat is ? want als dat componentje op je drukvat niet goed marcheert en bijvoorbeeld te snel uitschakelt zou je onvoldoende druk op kunnen bouwen.   Ook schrijf je dat de druk naar de spuit niet continue is, maar is dat op allebei de uitgangen het geval ?

denobis

  • Offline Offline
  • Berichten: 440
Re: Airbrush set werkt niet
« Reactie #43 Gepost op: 23 september 2021, 14:32:25 »
die druk schakelaar zit op het druk vat aangesloten en zonder druk regelaars krijg je nooit een constante en gewenste druk.
en je kan op de manometer zien hoeveel druk hij opbouwt.
en frans ik werk mijn hele leven al met compressors dus weet echt wel hoe het werkt en hoort te werken.
« Laatst bewerkt op: 23 september 2021, 14:34:46 door denobis »

Ronaldp

  • Offline Offline
  • Berichten: 741
Re: Airbrush set werkt niet
« Reactie #44 Gepost op: 23 september 2021, 14:41:51 »
Ok je schrijft dat de compressor aan en uitschakelt, maar hoe weet je bij welke druk dat is ? want als dat componentje op je drukvat niet goed marcheert en bijvoorbeeld te snel uitschakelt zou je onvoldoende druk op kunnen bouwen.   Ook schrijf je dat de druk naar de spuit niet continue is, maar is dat op allebei de uitgangen het geval ?

Als ik de blauw knop helemaal open draai. Geeft die de druk aan wat in het drukvat zit. En ja....ik zie hem dus bij springen bij 3 bar en uit gaan bij 4 bar.
Dus luchtregeling van de compressor is goed.
Alleen de druk regeling naar spuit dus niet. En dit is voor beide uitgangen.
Wil ik dus deze set gebruiken. Moet er op de uitgang een losse drukregelaar komen >:(

mvg Ronald
Multimaus
Bezetmelders Rosoft
Servo decoders Rosoft
xTreme Keerlus Rosoft
Rails en wissel peco 55
Koploper