Doel:€250.00
Donaties:€0.00

Per saldo:€-250.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 02-05-2022

Vacature: secretaris bestuur
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Rondom Charlois door Alewijn
Vandaag om 13:45:08
Länderbahn en Reichsbahn locomotieven. door Rolf S
Vandaag om 13:30:04
Zwederbaan door nighttrain1
Vandaag om 13:28:16
Raadplaatje door Cc72000
Vandaag om 13:28:15
Aansturing via Arduino werkt niet goed door ROn30
Vandaag om 13:24:29
Hoe Lima 4 assige rijtuigen van slepers te voorzien. door frits959
Vandaag om 13:06:51
Station Amsterdam Weesperpoort 1940-1975 door Modellbahnwagen
Vandaag om 12:12:48
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door Duikeend
Vandaag om 12:10:00
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door 741230
Vandaag om 12:09:57
Maasburg: een Nederlandse modelbaan in 1:87 door Matthijs van Heijningen
Vandaag om 12:07:06
NTM goederenwagens in Spoor-0 door FritsT
Vandaag om 11:35:35
Bahnstrecke 5867 door Frank 123
Vandaag om 11:25:40
Marklin maxi door Mark D.
Vandaag om 11:21:45
Een secundair lijntje in de Puy de Dome en de (Haute) Loire anno 1968 door Huup
Vandaag om 11:04:44
Bouw van de NS zandwagens GZM, GZZ en GZL van Seinarm door MathynK
Vandaag om 10:40:17
25 jaar geleden door hrp
Vandaag om 10:40:05
Korneschans. Een fictief Duits Nederlands grensstation. door DJV
Vandaag om 09:43:21
Ombouw/Pimpen Bolle neuzen door bollen neus
Vandaag om 09:16:10
EifelBurgenBahn door tothebeach
Vandaag om 08:56:30
Die Sauerlandbahn - Tijdperk III door puntenglijder
Vandaag om 08:41:48
Rheinburg, TP V/VI door mwdb
17 mei 2022, 23:08:16
Mallnitzer Tauernbahnstrecke ÖBB N Spoor door Schachbrett
17 mei 2022, 22:50:50
BNLS-Werkspoor - Pimp my hondekop door Jeroen Water
17 mei 2022, 22:49:25
Beschilderen of bespuiten modellen van de Hollandse ijzeren Spoorwegmaatschappij door FritsT
17 mei 2022, 22:10:30
VERPLAATST: Fleishmann SGMm H0 (re) door Reinout van Rees
17 mei 2022, 21:51:41
Baanplan Nederlands/Duits grensstation door Robin.V
17 mei 2022, 21:01:46
Roco digitaal met eerste lokmuis door VAM65
17 mei 2022, 19:19:51
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door Huup
17 mei 2022, 18:44:03
Roco NS Vectron in NS-flow design door spock
17 mei 2022, 18:42:37
VERPLAATST: Blauwkapel afgesplitst, nu stoomlok op Weesperbrug door ex44
17 mei 2022, 17:47:27
  

Auteur Topic: Airbrush set werkt niet  (gelezen 2940 keer)

denobis

  • Gast
Re: Airbrush set werkt niet
« Reactie #45 Gepost op: 23 september 2021, 14:46:34 »
klopt helemaal ronald.
het mooiste is als je een spuitcabine hebt de regelaar naast de cabine te monteren is makkelijk bij het afregelen.

denobis

  • Gast
Re: Airbrush set werkt niet
« Reactie #46 Gepost op: 23 september 2021, 14:48:01 »
Ok je schrijft dat de compressor aan en uitschakelt, maar hoe weet je bij welke druk dat is ? want als dat componentje op je drukvat niet goed marcheert en bijvoorbeeld te snel uitschakelt zou je onvoldoende druk op kunnen bouwen.   Ook schrijf je dat de druk naar de spuit niet continue is, maar is dat op allebei de uitgangen het geval ?
was ook echt een opmerking van iemand die niet weet hoe het werkt en niet het hele draadje gelezen heeft..
« Laatst bewerkt op: 23 september 2021, 14:50:29 door denobis »

Frans8800

  • Gast
Re: Airbrush set werkt niet
« Reactie #47 Gepost op: 23 september 2021, 15:07:12 »
@ Denobis Ok je mag mij gerust afzeiken , ik probeer alleen mee te denken dat het lezen voor mij soms problemen geeft heeft misschien te maken met mijn N.A.H. dat ik ten gevolge van een infarct heb.  Als alles het compressortje goed marcheert dus aan en uitschakelt zou dat hoe dan ook een constante luchtstroom moeten geven want het drukvat is toch om dat op te vangen ?  Als de uitgaande luchtstroom al niet continue is wat wil je daar extern dan nog aan gaan regelen ? want je zult dan toch een constante input moeten hebben . Corrigeer me gerust hoor maar misschien eens nadenken dat de toon wel de muziek maakt.

denobis

  • Gast
Re: Airbrush set werkt niet
« Reactie #48 Gepost op: 23 september 2021, 15:19:16 »
Sorry Frans afzeiken was niet de bedoeling.
Het drukvat word gevuld tot 4 bar.
Je hebt nodig om te spuiten bv 1,5 bar dus dat moet je terug regelen.
Daar is een regelaar voor.
Zou je constant 4 bar afnemen dat gaat de compressor aan uit aan uit immers het druk vat veranderd constant van druk ook dat houd de regelaar gedeeltelijk tegen door dat hij maar 1,5 bar afgeeft blijft het vat (is gewoon een buffer) voller (loopt veel langzamer leeg ) en de compressor schakelt bij 3 bar weer in en dat merk je dan niet om dat door de regelaar er constant 1,5 bar aan de spuit aangeboden word.
Duidelijker kan ik het niet uitleggen.
Mensen die geen kennis van lucht systemen hebben raad ik dan ook aan gewoon een compleet nieuw systeem aan te schaffen en geen zogenaamde goede gebruikte (er mankeert altijd wel wat aan).
Ik heb mijn hele leven storingen opgelost in de food en petrochemische industrie en daar bij veel te maken gehad met lucht en hydraulische systemen ondanks dat ik van huis uit een elektronicus/elektrotechnicus ben.
Ik kan dus de construktie van een compressor dromen.
« Laatst bewerkt op: 23 september 2021, 15:24:13 door denobis »

Ronaldp

  • Offline Offline
  • Berichten: 756
Re: Airbrush set werkt niet
« Reactie #49 Gepost op: 23 september 2021, 15:54:31 »
We gaan gewoon:
 1x  drukregelaar
2 x verloopnippel 1/4" x1/8" ,
1x luchtslang 1/8" kopen.
En dan heb ik een werkend systeem.

Mvg ronald
Multimaus
Bezetmelders Rosoft
Servo decoders Rosoft
xTreme Keerlus Rosoft
Rails en wissel peco 55
Koploper

denobis

  • Gast
Re: Airbrush set werkt niet
« Reactie #50 Gepost op: 23 september 2021, 15:57:32 »
klopt maar dan voor 1 uitgang.
als je beide uitgangen wil gebruiken dan moet je 2 van die stetjes aanschaffen.
het is jammer dat we zover uit elkaar wonen had je graag geholpen .
nog 1 advies iedere x dat je klaar bent met gebruik de tank afwateren daartoe zit er als het goed is aan de onderzijde van de tank een dopje of kraantje.
« Laatst bewerkt op: 23 september 2021, 16:02:52 door denobis »

Frans8800

  • Gast
Re: Airbrush set werkt niet
« Reactie #51 Gepost op: 23 september 2021, 16:03:26 »
@ Denobis

In dit geval las/begreep ik dat de uitgaande luchtstroom niet continue is, en dat zou van wat ik er van begrijp in ieder geval een voorwaarde zijn om iets te kunnen regelen. Als een externe drukregelaar het moet stellen met een niet continue input lijkt me dat een continue geregelde output lastig wordt.  Waarmee ik bedoelde dat het eerst van belang is dat er iets constants uit de compressor moet komen, waarbij je het in en uitschakelen van de compressor door het drukvat niet zou mogen merken. Het niet continue zijn van de output van de compressor zoals die nu is, kan daarbij allerlei oorzaken hebben, dus lijkt me dat dat voor je verder kunt eerst op moet lossen. Vandaar ook mijn eerdere vragen. 

Overigens ben ik niet geheel vreemd met elektrotechniek tot aan mijn herseninfarct heb daar 38 jaar in gewerkt waarvan een heel groot gedeelte in service, en onderhoud.  Wat wel is, is dat lezen naast wat andere dingen nu soms een probleem is , zeker als je zoals bij een draadje meerdere pagina's hebt en moet scrollen. Ondanks dat je bij zoiets veel inlevert, probeer je toch nog mee te doen, maar soms zijn de gevatte en snedige reacties op dit forum wel hetgeen dat mij soms tegen de borst stuit en vaak weerhoud van iets te plaatsen, omdat het vaak al moeilijk genoeg is. Dus vandaar mijn reactie.

denobis

  • Gast
Re: Airbrush set werkt niet
« Reactie #52 Gepost op: 23 september 2021, 16:07:19 »
mijn welgemeende excuses frans kon dat ook niet weten.
ik weet wat een hersen infarct is helaas heeft mijn vrouw ook een infarct gehad.
maar nogmaals de druk regelaar zorgt er voor dat de druk constant blijft. tenzij je het ding op 4 bar zet dan krijg je dus het zelfde als waar dit draadje over begon.
vergelijk het een beetje met een dynamo accu en een laadstroom regelaar.
« Laatst bewerkt op: 23 september 2021, 16:12:22 door denobis »

Ronaldp

  • Offline Offline
  • Berichten: 756
Re: Airbrush set werkt niet
« Reactie #53 Gepost op: 23 september 2021, 16:10:10 »
klopt maar dan voor 1 uitgang.
als je beide uitgangen wil gebruiken dan moet je 2 van die stetjes aanschaffen.
het is jammer dat we zover uit elkaar wonen had je graag geholpen .
nog 1 advies iedere x dat je klaar bent met gebruik de tank afwateren daartoe zit er als het goed is aan de onderzijde van de tank een dopje of kraantje.

Klopt ga eerst 1 uitgang werkend maken.
Er zit nu nog een prop aan onderkant luchtvat.Hier ga ik later een klein kraantje onderzetten om water af te tappen.

Mvg ronald
Multimaus
Bezetmelders Rosoft
Servo decoders Rosoft
xTreme Keerlus Rosoft
Rails en wissel peco 55
Koploper

denobis

  • Gast
Re: Airbrush set werkt niet
« Reactie #54 Gepost op: 23 september 2021, 16:13:36 »
ik zou die prop er maar eens uitdraaien en kijken of er niet een beetje roestwater uit komt.
zit dat er in en komt dat in je regelaar dan gaat ie stuk.

Ronaldp

  • Offline Offline
  • Berichten: 756
Re: Airbrush set werkt niet
« Reactie #55 Gepost op: 23 september 2021, 16:20:26 »
Prop had ik er al uit gedraait.
Kwam geen water uit.

Mvg ronald
Multimaus
Bezetmelders Rosoft
Servo decoders Rosoft
xTreme Keerlus Rosoft
Rails en wissel peco 55
Koploper

denobis

  • Gast
Re: Airbrush set werkt niet
« Reactie #56 Gepost op: 23 september 2021, 16:53:23 »
dan is het goed.
vergeten heel veel mensen vandaar.
trouwens bij hbm hebben ze ook hele goedkope spuitjes ik meen 8 euro die werken prima voor wat grover werk kun je mooi mee oefenen heb er hier ook 1 ben ik mee begonnen.

Ronaldp

  • Offline Offline
  • Berichten: 756
Re: Airbrush set werkt niet
« Reactie #57 Gepost op: 23 september 2021, 17:28:08 »
Is voor mij ook voor grof werk.
Deken en masten van modelbouw schepen.

Mvg ronald
Multimaus
Bezetmelders Rosoft
Servo decoders Rosoft
xTreme Keerlus Rosoft
Rails en wissel peco 55
Koploper

denobis

  • Gast
Re: Airbrush set werkt niet
« Reactie #58 Gepost op: 23 september 2021, 17:31:24 »
koop dan dat goedkope ding er bij mooi om mee te beginnen.

Ronaldp

  • Offline Offline
  • Berichten: 756
Re: Airbrush set werkt niet
« Reactie #59 Gepost op: 13 oktober 2021, 08:55:16 »
En drukregelaar er tussen gezet.
Nu blijft de druk wel gelijk tijdens spuiten.

https://youtube.com/shorts/ycFCv_WckBA?feature=share

Mvg ronald
Multimaus
Bezetmelders Rosoft
Servo decoders Rosoft
xTreme Keerlus Rosoft
Rails en wissel peco 55
Koploper