Doel:€250.00
Donaties:€102.50

Per saldo:€-147.50

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 23-07-2020
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Rode achterlichten worden niet meer geschakeld met F0 door Gerke
Vandaag om 16:56:53
Corona, en de toekomst van modeltreinbeurzen? door Martin Welberg
Vandaag om 16:51:48
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door Martijn de Kuiper
Vandaag om 16:41:56
Benelux-forum Kalender 2021 door Martin Welberg
Vandaag om 16:16:45
Beurs in Houten 29 augustus 2020 - de voor- en nabeschouwing door Martin Welberg
Vandaag om 16:15:44
Frans loodsje et cetera door Ric
Vandaag om 16:04:25
De bouw van mijn modelbaan in Thailand door nkob
Vandaag om 15:44:49
Automatische koppeling door Peter Kleton
Vandaag om 15:03:45
Ervaringen met veilingsites en webshops (Marktplaats, Ebay, Catawiki, etc). door Martijn de Kuiper
Vandaag om 14:57:33
MB-module: "Charleroi Route de Mons" door Marc tramt
Vandaag om 14:55:24
Mallnitzer Tauernbahnstrecke ÖBB N Spoor door Schachbrett
Vandaag om 14:52:00
Reichsbahn tijdperk II door Thai-Bundesbahn
Vandaag om 14:18:55
Elektromagnetische aandrijving Fleischmann sein werkt niet door Te 2/2
Vandaag om 14:13:15
Verzameltopic foto's uniformering Nederlands spoorwegpersoneel van toen tot nu door Jeroen Water
Vandaag om 14:08:49
MB-module: Hielan Ware door Reinout van Rees
Vandaag om 13:49:07
Oersik etsplaat spoor 0 van Erwin, beginnersbouwverslag door 1795
Vandaag om 13:29:45
Roco ETA 515, materieelbespreking door Casmir
Vandaag om 12:48:29
NS 6100 van GM&S door Floris Dilz
Vandaag om 12:40:56
Railways of Zimbabwe Beyer Garratt type 15 stoomlok door SBBcargo
Vandaag om 11:52:41
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door Thai-Bundesbahn
Vandaag om 11:16:06
Ombouw/Pimpen Bolle neuzen door bollen neus
Vandaag om 11:11:00
Bahnstrecke 5867 door Wim Vink
Vandaag om 11:10:15
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door Jeronimos
Vandaag om 10:32:37
BNLS-module: "Werkspoor-Kathedraal" door nighttrain1
Vandaag om 09:29:17
NL baan: Frotterdam in h0 door Mcn1986
Vandaag om 08:52:26
Doornvliet door Hans Mol
Vandaag om 08:43:37
Lettertype Duitse spoorwegen door Ronald69
Vandaag om 00:29:25
Projekt 083-338 door 44
06 augustus 2020, 23:25:21
VERPLAATST: Gezocht cabine trapjes Roco plan T door Bert van Gelder
06 augustus 2020, 23:09:47
Länderbahn en Reichsbahn locomotieven. door Wim Vink
06 augustus 2020, 23:00:08
  

Auteur Topic: LokPilot 5.0 probleem  (gelezen 4478 keer)

bask185

  • Offline Offline
  • Berichten: 689
Re: LokPilot 5.0 probleem
« Reactie #75 Gepost op: 30 juni 2020, 00:10:08 »
Een te lichte voeding kan tot dipjes in de baanspanning leiden. Ik denk dat de symmetrie in de blokgolf misschien aangetast kan worden door kleine variaties in de belasting als j het uiterste vergt van je voeding.

Het ene piekje kan misschien net aan een paar tienden of misschien wel een volt verschillen van een ander piekje. Maar dat dit er voor zorgt dat de loc de DCC signalen hierdoor niet meer herkent, lijkt me net zo vaag als inductief gedragende gloeilampjes.

Echter, je voedt het ding met AC doordat je te veel stroom trekt, kan de 50Hz van het net ook meespelen met een niet-zuivere-baanspanning. En ik denk dat die V5 lichtelijk gevoelig is voor deze ruis. Ik vind deze theorie minder onaannemelijk dan inductief gedragende gloeilampen  ;D

Heb je nou al eens een scoop op de baan gehangen? Meten is weten  :police: Ik ben ondertussen erg benieuwd naar de oorzaak.

Mvg,

Bas

Ben

  • Online Online
  • Berichten: 3732
Re: LokPilot 5.0 probleem
« Reactie #76 Gepost op: 30 juni 2020, 06:59:15 »
Voor mij is het helder. ;)


De Intellibox II vraagt om 16 V AC, minimaal 52 VA. Ik voed de centrale met een Roco 10725 trafo die 16 V AC 50 VA levert. Dat zou lijkt me genoeg moeten zijn. Ik rij niet met meer dan 5 loks tegelijkertijd en heb maar 2 wissels met een digitale decoder. Alle andere wissels zijn analoog en worden apart gevoed.


Die 50VA is te krap voor jouw toepassing, zie ook wat Uhlenbrock adviseert. De interne booster moet 3,5A kunnen leveren. Feitelijk geef je het zelf al aan: als je verlichting bij schakelt gaat het mis, je kunt nooit het gevraagde vermogen leveren en de IB2 zelf snoept ook het nodige van die 50VA af. Naar een 70VA trafo dus zoals is aanbevolen en zorg ook voor voldoende voedingspunten naar je baan met tenminste voldoende draaddikte.

Het broodje aap verhaal van het Esu forum is bewezen onzin en zou ik laten voor wat het is. En ja je kunt een scoop aan de baan hangen maar modelspoor bedrijven is niet al te ingewikkeld: gewoon doen wat in de gebruiksaanwijzing staat is doorgaans het beste.

Gr, Ben.

Bahn-AG

  • Offline Offline
  • Berichten: 607
Re: LokPilot 5.0 probleem
« Reactie #77 Gepost op: 30 juni 2020, 15:38:20 »
Hallo

Die roco lampjes trekken 20mA. Voor 5 wagens dus 500mA.
Zelfs al zou je de IB met 50VA voeden, dan nog is er meer dan genoeg reserve.

Heel andere insteek; staat er misschien een piko lok op de baan met een esu erin?

Bart
« Laatst bewerkt op: 30 juni 2020, 15:40:31 door Bahn-AG »

Klaas Zondervan

  • Offline Offline
  • Berichten: 19292
    • Pagina van klaas
Re: LokPilot 5.0 probleem
« Reactie #78 Gepost op: 30 juni 2020, 15:42:32 »
Het vermogen van de voeding kan volgens mij het probleem niet zijn. Het is alleen de 5.0 die problemen geeft, andere decoders hebben geen last.
"Without" wordt omgebouwd tot "Heuvelland"
Het werk aan "Uit en Thuis" ligt daardoor even stil.

RBlok

  • Offline Offline
  • Berichten: 16
Re: LokPilot 5.0 probleem
« Reactie #79 Gepost op: 09 juli 2020, 15:30:47 »
Waarschijnlijk een domme reactie van mij, als NIET electronicer.
In de Loksound manual (maar die zal niet wezenlijk verschillen voor de rijfuncties) kom ik de volgende "reset" tegen:
De LokSound 5 decoder laat een automatisch uitlezen van de motorparameters toe. Deze methode zal dikwijls tot een zeer goede lastregeling leiden. Door de oneindig veel verschillende combinaties van motoren en aandrijvingen kan niet altijd tot een goed resultaat leiden, een proef zal dit bevestigen.
Ga als volgt te werk:
• Plaats de loc op een recht en vlak spoor, met een lengte dat de loc 2 seconden lang met volle kracht kan rijden, dit zal tijdens de meting automatisch verlopen, zorg voor een beveiliging op de uiteinden van het spoor.
• Selecteer de loc op de rijregelaar, zorg dat de functie toets F1 is uitgeschakeld, de rijregelaar op 0 staat en de rijrichting goed staat.
• Schrijf nu in CV54 de waarde 0 (via programmeerspoor of met POM programmeren op het hoofdspoor).
• Druk de functie toets “F1” , de loc zal nu met volle snelheid gedurende 1,5 seconde onbestuurbaar zijn.
• De loc zal automatisch stoppen en de uitgemeten waarden voor CV51, CV52, CV53, CV54, CV55 zullen door de decoder opgeslagen worden.
Vanuit deze waarden kunnen indien noodzakelijk verdere regelingen toegepast worden.

Bij mij liepen twee locs met deze behandeling weer perfect na een schokkende decelleratie en acceleratie.

spock

  • Offline Offline
  • Berichten: 313
Re: LokPilot 5.0 probleem
« Reactie #80 Gepost op: 09 juli 2020, 23:51:49 »
Hallo Rblok,

Deze beschrijving is voor het afregelen van de motorregeling.
Het probleem is hier dat het DCC signaal niet meer herkend wordt. Dat is iets anders dan de motorregeling.

Ik sluit me bij een voorganger aan, zet een skoop op de baan en meet het signaal.

mvg spock