Doel:€250.00
Donaties:€177.50

Per saldo:€-72.50

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 16-06-2021
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Fleischmann 98812 open maken door stoombr38
Vandaag om 17:20:24
3D/RM: AHOB in H0 door Mitchell
Vandaag om 17:16:15
Nog een lofzang? Roco's BR 01 (NK) door 44
Vandaag om 17:09:54
Videoserie: Rocrail voor beginners door AlbertG
Vandaag om 17:09:14
Brawa Rheingold door MathynK
Vandaag om 17:05:05
Rheinburg, TP V/VI door Chris Westerduin
Vandaag om 16:57:26
Mooi weer om buiten te spelen door sncf231e
Vandaag om 16:39:17
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door Bert V
Vandaag om 16:26:17
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door gdh
Vandaag om 16:13:16
Schorumdijk Gem. Vaagburg 1940-1960. (Jaren ‘40-‘60 baan met haventje) door Modellbahnwagen
Vandaag om 16:08:43
SGM; de laatste loodjes. Fotodraadje. door Roy van Dijk
Vandaag om 16:03:41
Aux1-6 versterken door spock
Vandaag om 15:59:15
Raadplaatje door spoorzeven
Vandaag om 15:47:00
Z21-app via DR5000 op Chromebook door bmwpiet
Vandaag om 15:37:21
De fabriek - Spoor 0 door bollen neus
Vandaag om 15:34:08
Busch: Jacht op wild zwijn door naakte man vereeuwigd in plastic door Remunj
Vandaag om 15:10:59
Roco 2021, nieuws van de fabrikant. door Benelux795
Vandaag om 15:06:23
Update: baan in de tropen door Hans Grasmaijer
Vandaag om 14:41:31
Gezocht: samenstelling van olietrein Pernis-Drenthe. door tijgernootje
Vandaag om 14:37:38
Hoe ging het vervoer van bollen, fillers en ouwe stompen destijds? door Peter Kleton
Vandaag om 14:23:03
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door tijgernootje
Vandaag om 14:12:12
Oude tijden, nieuwe tijden, Duitsland 2e wereldoorlog door Wim Vink
Vandaag om 14:11:12
Falkenheim door Wim Vink
Vandaag om 14:08:21
Frans loodsje et cetera door Noordernet
Vandaag om 13:23:45
"Litter Bin" voor Brits spoor en Britse modelspoorprojecten door BrightonBelle
Vandaag om 13:21:09
BNLS-module: "Grasland" door nighttrain1
Vandaag om 13:14:49
25 jaar geleden door Willem1951
Vandaag om 12:53:51
Länderbahn en Reichsbahn locomotieven. door GORILLUS
Vandaag om 12:43:27
Line-up foto's van modellen door Karben
Vandaag om 12:32:50
BNLS-module: "Nuenen-Tongelre" door nighttrain1
Vandaag om 10:57:59
  

Auteur Topic: S88 alleen signaal als de loc rijdt  (gelezen 4244 keer)

Dirk

  • Offline Offline
  • Berichten: 689
S88 alleen signaal als de loc rijdt
« Gepost op: 20 mei 2020, 12:08:57 »
Allen,

na het herbedraden van de baan heb ik nu blijkbaar een fout die ik niet kan thuis brengen,Op de monitor kan ik zien dat de melding werkt echter alleen als de loc rijd. Zodra die stil staat gaat de melding uit, of ik met geluid en lichten stil sta maakt niet uit. dit bij alle locs. dat fenomeen had ik vroeger niet. Ik heb drie strings via loconet. De adressering klopt vor zover ik kan zien op de monitor/

Dirk
« Laatst bewerkt op: 20 mei 2020, 19:47:54 door 44. Reden: Teetje toegevoegd »
2-rail digitaal, IB antiek, DR5000, Multimaus, Rosoft servo decoders en diverse Digikeijs spullen,Peco code 100.

HansQ

  • Offline Offline
  • Berichten: 2008
  • Daar waar de rook is, is de kortsluiting...
Re: S88 alleen signaal als de loc tijd
« Reactie #1 Gepost op: 20 mei 2020, 12:19:59 »
Dirk, wij weten niet hoe jouw baan in elkaar zit. Graag wat meer informatie over wat voor spullen je gebruikt en hoe je het aan elkaar hebt gehangen...
HansQ, RailClub Utrecht
spoor N modulebouw, electronica, Selectrix

Dirk

  • Offline Offline
  • Berichten: 689
Re: S88 alleen signaal als de loc tijd
« Reactie #2 Gepost op: 20 mei 2020, 12:26:07 »
En welke info wil je nog, Loconet, S88, wat kan ik meer zeggen?

Dirk
2-rail digitaal, IB antiek, DR5000, Multimaus, Rosoft servo decoders en diverse Digikeijs spullen,Peco code 100.

HansQ

  • Offline Offline
  • Berichten: 2008
  • Daar waar de rook is, is de kortsluiting...
Re: S88 alleen signaal als de loc tijd
« Reactie #3 Gepost op: 20 mei 2020, 12:39:46 »
2-rail, 3-rail? welke centrale? computergestuurd? welke software? boosters? welk type S88 modules? ringleiding? hoe groot? hoeveel blokken? hoeveel loks? .......
HansQ, RailClub Utrecht
spoor N modulebouw, electronica, Selectrix

Dirk

  • Offline Offline
  • Berichten: 689
Re: S88 alleen signaal als de loc tijd
« Reactie #4 Gepost op: 20 mei 2020, 13:13:18 »
zie handtekening
2-rail digitaal, IB antiek, DR5000, Multimaus, Rosoft servo decoders en diverse Digikeijs spullen,Peco code 100.

Dirk

  • Offline Offline
  • Berichten: 689
Re: S88 alleen signaal als de loc tijd
« Reactie #5 Gepost op: 20 mei 2020, 13:23:20 »
OK, ik begin toch te twijfelen wat betreft de adressering van de modules, ik ben niet meer zeker of de volgorde nog klopt, en of er echt geen overlapping is. Om nu de modules alle 3 te gaan herprogrammeren lijt me link omdat de meldpunten zijn ingevoerd in iTrain, en ik zit nu aan 112 meld punten waarvan er een 10tal nog ongebruikt zijn. De vraag is nu, bestaat er een tool om een LN module uit te lezen en die dan weergeeft hoe die geadresseerd is, een soort sniffer. bvb module insteken en dan dat ik uitlees 1 tot 48 module 2 49 tot 96 enz

Dirk
2-rail digitaal, IB antiek, DR5000, Multimaus, Rosoft servo decoders en diverse Digikeijs spullen,Peco code 100.

Dirk

  • Offline Offline
  • Berichten: 689
Re: S88 alleen signaal als de loc tijd
« Reactie #6 Gepost op: 20 mei 2020, 14:45:52 »
ben nu bezig om toch maar alle modules te herprogrammeren,  Als ik nu in de monitor van de DR5000 de modules elk appart bekijk loopt bij het aanzetten van de centrale alles lijk ik het voor ogen heb, de module begint bij het laagste adres en eindigt bij het eind adres in volgorde. Als ik nu de 2e LN module erbij zet, dan verloopt de melding heel chaotisch, de blauwe blokjes springen helemaal door elkaar heen, is dat normaal? Of zou de melding van 1 tot het einde mooi opvolgend moeten melden? Ik heb het geprobeerd om er een "gap" tussen te laten om er zeker van te zijn dat ik geen overlapping krijg maar dat veranderd niets.

Dirk
2-rail digitaal, IB antiek, DR5000, Multimaus, Rosoft servo decoders en diverse Digikeijs spullen,Peco code 100.

ruudns

  • Offline Offline
  • Berichten: 5754
  • ***
Re: S88 alleen signaal als de loc rijd
« Reactie #7 Gepost op: 20 mei 2020, 16:05:27 »
Heb zelf geen loconet, maar hier is al een paar keer voorbij gekomen dat je van elke module alleen het begin adres moet programmeren en NIET het eind adres. Na je "gap" programmeer je voor de tweede module ook daar alleen het begin adres enz enz. (ook maar gelezen hoor ;) ).
Ho, NS periode III tot V. Artitec, Roco, Hamo, FM, Piko, Rivarossi en Liliput.
Verwerken van NS H0 modellen in de NSinmodel treinenlijst (https://forum.beneluxspoor.net/index.php?topic=67158.0).

Dirk

  • Offline Offline
  • Berichten: 689
Re: S88 alleen signaal als de loc rijd
« Reactie #8 Gepost op: 20 mei 2020, 16:52:11 »
Ja, dat heb ik zo gedaan, en het aantal melders.

Dirk
2-rail digitaal, IB antiek, DR5000, Multimaus, Rosoft servo decoders en diverse Digikeijs spullen,Peco code 100.

Klaas Zondervan

  • Offline Offline
  • Berichten: 21208
    • Pagina van klaas
Re: S88 alleen signaal als de loc rijd
« Reactie #9 Gepost op: 20 mei 2020, 17:05:49 »
Aangezien je 2-rail rijdt neem ik aan dat je s88 modules hebt met een stroomdetector er voor. Heb je al gecontroleerd of een stilstaande loc wel genoeg stroom trekt?
Leg eens een weerstand van 10k dwars over de spoorstaven, komt er dan wel een bezetmelding?

Dirk

  • Offline Offline
  • Berichten: 689
Re: S88 alleen signaal als de loc rijdt
« Reactie #10 Gepost op: 21 mei 2020, 15:11:04 »
Vandaag eens zo'n weerstand geprobeerd, maar dan heb ik zelfs geen melding. Ben ondertussen ten einde raad, geen idee wat ik nog kan proberen. En soms gaat het maar dan weer niks meer.
« Laatst bewerkt op: 22 mei 2020, 18:28:34 door Reinout van Rees. Reden: citaat van vorige bericht weggehaald »
2-rail digitaal, IB antiek, DR5000, Multimaus, Rosoft servo decoders en diverse Digikeijs spullen,Peco code 100.

Dirk

  • Offline Offline
  • Berichten: 689
Afgesplitst: Digikeijs DR5000 Centrale, loconet probleem
« Reactie #11 Gepost op: 22 mei 2020, 11:35:43 »
Allen
na lang twijfelen ga ik toch hier mijn probleem posten. Het probleem is dat de Loconet meldingen alleen getoond worden als de loc in beweging is. Ik schets nogmaals mijn actuele opstelling.
De centrale is de DR5000 firmware 1.5.5, ik heb nu 5 meldmodules in gebruik. Als eerste string heb ik 2 modules dr 4088 op de centrale heb ik bij "ext88N IN" gemeld dat er 2 modules als eerste zitten. Dan als 2e string heb ik 1 DR4088LN met 1 DR4088 en 1 S88 van Rosoft. De DR4088 is juist geprogrammeerd. Die begint bij adres 48 en eind adres is 80? Sofar so good, alle meldpunten werken.maar alleen als de loc rijd. Zodra de loc stopt valt de melding in de monitor weg en dus ook in de software (iTrain) weg. de module led geeft wel aan dat er melding is. ik heb ondertussen al gewisseld van modules, maar zonder resultaat. Ook geprobeerd om een 10K over de sporen te leggen maar dan krijg ik totaal geen melding, wel op de module led, die flikkert.
Nu heb ik deze configuratie vroeger al gebruikt met Koploper, toen werkte het, het enige wat anders is is dat ik de firmware van de DR5000 heb geupgraded naar de laatste versie.
Is er een mogelijkheid om de Firmware te downgraden? dat is het enige dat ik nog niet geprobeerd heb.
Ik ben zinnens om de software aan te kopen, maar zonder fatsoenlijke bezetmelding is dat nutteloos.

Hopelijk is er een oplossing voor mijn probleem.

mvg

Dirk
« Laatst bewerkt op: 22 mei 2020, 16:54:21 door Bert van Gelder »
2-rail digitaal, IB antiek, DR5000, Multimaus, Rosoft servo decoders en diverse Digikeijs spullen,Peco code 100.

Ben

  • Offline Offline
  • Berichten: 4186
Re: Re: Digikeijs DR5000 Centrale, loconet probleem
« Reactie #12 Gepost op: 22 mei 2020, 12:19:00 »

De DR4088 is juist geprogrammeerd. Die begint bij adres 33 en eind adres is 80?


Hier gaat het al mis: je dient een beginadres op te geven en het aantal aangesloten of aan te sluiten contacten. In dit geval dus 3x16 = 48. Er zijn meerdere topics over dit onderwerp: S88LN programmeren.

Gr, Ben.

Dirk

  • Offline Offline
  • Berichten: 689
Re: Re: Digikeijs DR5000 Centrale, loconet probleem
« Reactie #13 Gepost op: 22 mei 2020, 13:12:07 »
Sorry, tikfoutje, ik zit met lijstjes voor me, is idd 48

Dirk
2-rail digitaal, IB antiek, DR5000, Multimaus, Rosoft servo decoders en diverse Digikeijs spullen,Peco code 100.

Remunj

  • Offline Offline
  • Berichten: 7010
Re: Re: Digikeijs DR5000 Centrale, loconet probleem
« Reactie #14 Gepost op: 22 mei 2020, 13:19:36 »
Nu heb ik deze configuratie vroeger al gebruikt met Koploper, toen werkte het, het enige wat anders is is dat ik de firmware van de DR5000 heb geupgraded naar de laatste versie.
Is er een mogelijkheid om de Firmware te downgraden? dat is het enige dat ik nog niet geprobeerd heb.
Ik ben zinnens om de software aan te kopen, maar zonder fatsoenlijke bezetmelding is dat nutteloos.
Dit ligt niet aan de fw van de DR5000. Daar is niets in veranderd op het gebied van terugmelding als ik de release notes lees.
En wat wil je aanschaffen. Zowel de DR5000 updates als Koploper zijn gratis.
Er zal toch iets fout zitten in je instellingen.
Gr.
Eric