Google+
Doel:€250.00
Donaties:€156.49

Per saldo:€-93.51

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 18-11-2017
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Digikeijs DR5000 - DR4018 schakeldecoder aansluiten en instellen door banne
Vandaag om 17:19:05
BNLS Baanbreker - Project 083 tot 338 door Quinzeedied
Vandaag om 17:16:55
TEE-treinen in Nederland door martijnhaman
Vandaag om 17:16:38
Roco 43592 digitaliseren door Diedrik
Vandaag om 17:15:57
Index artikelen Railmagazine door martijnhaman
Vandaag om 17:12:15
Mijn eerste H0 modeltreinbaan in aanbouw door MartinH0
Vandaag om 17:11:08
DR4024 een ander adres geven met IB basic door phdirk
Vandaag om 16:53:34
Schwarzburg-Neuffen-Bahn door Wim Vink
Vandaag om 16:50:18
Opendag en Verkoopbeurs Friese Modelbaan Club & Modelspoormuseum 25&26 Nov 2017 door roco
Vandaag om 16:44:24
Koploper ziet bezetmelders niet door Reinier Z.
Vandaag om 16:44:20
Zand happen met dieselloc door Sander.
Vandaag om 16:40:49
Ervaringen met veilingsites (marktplaats, ebay, catawiki, etc) door cbx
Vandaag om 16:40:49
Toon hier je nieuwe (model) spooraanwinst(en)... door Ruud K
Vandaag om 16:27:37
BNLS-Module L'Esimé door Chris80
Vandaag om 16:09:19
Aansluiten Tillig Elite op Rocoline door Rolf S
Vandaag om 16:06:35
OHMB Station Schoonhoven: de zilverstad express... door tothebeach
Vandaag om 16:03:44
BNLS-Module: "Bh0UB's" door Paul Bender
Vandaag om 15:55:09
Bröckenbahn door Frank 123
Vandaag om 15:49:40
Aansluiten schakelaar 1xAAN/UIT/AAN door frodo
Vandaag om 15:47:10
aansluiten magneetartikel 6852 op de multimuis door Hofnar
Vandaag om 15:37:36
RTM in 0m door JanHdH
Vandaag om 15:32:29
Rangeerbolder door Arnold van Heyst
Vandaag om 15:32:15
RAIL4U - eenmanszaak in goederentransport in nood - Petitie door Sebastian
Vandaag om 15:31:10
Schwarzbau-modellen door Ruud K
Vandaag om 15:24:35
Stremming Goes-Vlissingen door Klaas Zondervan
Vandaag om 15:21:37
Helix of Helling? door doniek
Vandaag om 15:09:50
Station 2.0 door Wijktrein
Vandaag om 14:43:08
Ombouw/Pimpen Bolle neuzen door bollen neus
Vandaag om 14:40:59
Servo bevestigingsbeugel. Suggesties? door zuylen
Vandaag om 13:49:36
Krupp am Ruhr (N-baan, 4x1 meter) door Erwinmk
Vandaag om 12:40:02
  

Auteur Topic: Digikeijs 4018 wisseldecoder programmeren  (gelezen 1380 keer)

Ronald van der kooi

  • Offline Offline
  • Berichten: 217
Digikeijs 4018 wisseldecoder programmeren
« Gepost op: 13 november 2017, 20:07:51 »
Na 1 4018 te hebben geinstalleerd de 2 de geprobeerd maar deze doet het niet
Eerst maar eens een reset gedaan.
Dus op ingang 1 moet adres 1 nu wezen wissel aangesloten doet niks maar rode led geeft wel het signaal van omgaan aan.
Dan ingang 8 een wissel die doet het wel vreemd.
Dan de decoder een nieuw adres geven toets 29 in knopje van decoder ingedrukt rode led brandt doe de toets van de wissel om en rode lampje gaat uit.
Wissel op 1 ingang moet nu 29 zijn en 8 moet 36 zijn allebeide niks.
Mijn vraag is is de decoder stuk of doe ik iets verkeerd
« Laatst bewerkt op: 16 november 2017, 03:46:15 door Bert van Gelder. Reden: Titel »
bezig met project tusken (tussen) wad en walden
rijdt tijdperk 3 ns
Gestart met baanplan kafigsdorf tp 3 duits

Ronald van der kooi

  • Offline Offline
  • Berichten: 217
Re: Digikeijs 4018 doet het niet
« Reactie #1 Gepost op: 14 november 2017, 08:01:50 »
Iemand van de electro techneuten een idee misschien
bezig met project tusken (tussen) wad en walden
rijdt tijdperk 3 ns
Gestart met baanplan kafigsdorf tp 3 duits

NS264

  • Team forummoderators
  • Offline Offline
  • Berichten: 4411
  • Koen Frijlink
    • Midland
Re: Digikeijs 4018 doet het niet
« Reactie #2 Gepost op: 14 november 2017, 08:28:55 »
Hoi,

Ik wil je niet ontmoedigen maar er is al zoveel over digikeijs geschreven dat er vast iets te vinden moet zijn wat de oorzaak is.

Veel storingen worden op een zelfde manier opgelost dus ik zou zeggen neem een paar draadjes door en wellicht vind je de oplossing.

mvg Koen.
Ook gezellig met...: Sieneke

Wim Ros

  • BHV
  • Offline Offline
  • Berichten: 7822
  • Alleen de waarheid ligt in het midden.
    • Perrongeluk
Re: Digikeijs 4018 doet het niet
« Reactie #3 Gepost op: 14 november 2017, 16:30:41 »
Met welke centrale doe je dat? En verder zoals altijd, doen wat er in de handleiding staat stap voor stap, zal leiden tot het juiste resultaat.

Mvg
Wim.
Intellibox via LocoNet-Interface met s88 via een s88 naar LocoNet adapter.Of L.NET-S88SD16-N Marklin 6021 via een 63820, LocoNet-Interface en een s88 naar LocoNet adapter. Lenz Digital Plus via  LI101F of s88XPressNetLi s88SD16-n. http://rosoft.boards.net

Ronald van der kooi

  • Offline Offline
  • Berichten: 217
Re: Digikeijs 4018 doet het niet
« Reactie #4 Gepost op: 14 november 2017, 17:10:32 »
Ik gebruik de roco multimaus
ik heb al 1 decoder helemaal ingesteld
ik heb alles in de gebruiksaanwijzing gedaan zoals het er staat
cv 8 op 8 voor reset.( halve minuut stroom van decoder af)
cv 47 op 0
sterkere trafo gebruikt voor power

« Laatst bewerkt op: 14 november 2017, 17:17:42 door Ronald van der kooi »
bezig met project tusken (tussen) wad en walden
rijdt tijdperk 3 ns
Gestart met baanplan kafigsdorf tp 3 duits

Ronald van der kooi

  • Offline Offline
  • Berichten: 217
Re: Digikeijs 4018 doet het niet
« Reactie #5 Gepost op: 14 november 2017, 21:11:54 »
Mmmm heb toch nog wat gevonden een iets zwaardere voeding en dikkere draden gebruiken kan het probleem oplossen
Morgen avond maar even proberen
bezig met project tusken (tussen) wad en walden
rijdt tijdperk 3 ns
Gestart met baanplan kafigsdorf tp 3 duits

Ronald Koerts

  • Offline Offline
  • Berichten: 6896
    • Bouw Endstation der Linie: Bahnhof Poggendam
Re: Digikeijs 4018 doet het niet
« Reactie #6 Gepost op: 14 november 2017, 21:19:55 »
Yep, dat kan het nog weleens doen :) Dat is bij de DR4018 een min of meer 'bekend' probleem. Ik weet niet welke multimaus zet je hebt maar als je de 'oude' zware trafo hebt dan kan je de DR4018 ook even aan de baanspanning hangen. Die kan namelijk 3A leveren. Dat is voldoende voor de DR4018.

Groet Ronald.
Zijn we aan het bouwen? Ja! We zijn aan het bouwen: Ronald’s nieuwe project: Endstation der Linie: Bahnhof Poggendam!

Ronald van der kooi

  • Offline Offline
  • Berichten: 217
Re: Digikeijs 4018 doet het niet
« Reactie #7 Gepost op: 14 november 2017, 21:39:34 »
Ik heb nog een roco 10718 trafo te liggen 15v-5A ik denk dat dat wel genoeg is ;D
bezig met project tusken (tussen) wad en walden
rijdt tijdperk 3 ns
Gestart met baanplan kafigsdorf tp 3 duits

Wim Ros

  • BHV
  • Offline Offline
  • Berichten: 7822
  • Alleen de waarheid ligt in het midden.
    • Perrongeluk
Re: Digikeijs 4018 doet het niet
« Reactie #8 Gepost op: 15 november 2017, 00:02:38 »
En als de decoder alleen maar wissels moet bedienen, heb je hemaal niets te maken met welke CV dan ook, dan is het gewoon knoppie drukken en wissel omzetten met het gewenste adres via je Multi_maus. Simpeler kan het niet worden en moeilijker ook niet.

Mvg
Wim.
Intellibox via LocoNet-Interface met s88 via een s88 naar LocoNet adapter.Of L.NET-S88SD16-N Marklin 6021 via een 63820, LocoNet-Interface en een s88 naar LocoNet adapter. Lenz Digital Plus via  LI101F of s88XPressNetLi s88SD16-n. http://rosoft.boards.net

Ronald van der kooi

  • Offline Offline
  • Berichten: 217
Re: Digikeijs 4018 doet het niet
« Reactie #9 Gepost op: 15 november 2017, 19:52:44 »
zo vanavond  een zwaardere trafo aan de power aansluiting voila hij doet het.
alleen ik moet lang op de knop van de multimaus drukken om de wissel om te laten gaan.
volgens mij ben ik al een draadje daarover voor bijgekomen.
Toch nog even aan het zoeken geweest maar niet gevonden.
Iemand nog een idee hoe ik dat kan veranderen
« Laatst bewerkt op: 15 november 2017, 21:19:14 door Ronald van der kooi »
bezig met project tusken (tussen) wad en walden
rijdt tijdperk 3 ns
Gestart met baanplan kafigsdorf tp 3 duits

phdirk

  • Offline Offline
  • Berichten: 936
Re: Digikeijs 4018 wisseldecoder programmeren
« Reactie #10 Gepost op: 16 november 2017, 10:57:21 »
Hallo Ronald,

Dat lang moeten drukken op de knoppen kan het volgende draadje geweest zijn:

https://forum.beneluxspoor.net/index.php/topic,76055.msg3221783374.html#msg3221783374

Bert-Apd en ik gaan nog eens uitzoeken waar hem dat in zit. Het vreemde is dat veel van mijn treinencollega's de DR4018 zonder problemen gebruiken, maar bij werkt het niet lekker zonder dat duidelijk is waarom.
Met beste groeten,

Dirk Meijer

Ronald van der kooi

  • Offline Offline
  • Berichten: 217
Re: Digikeijs 4018 wisseldecoder programmeren
« Reactie #11 Gepost op: 18 november 2017, 12:55:07 »
De decoder die ik nu niet goed aan de gang krijg is dus van digikeijs en de anderen zijn allemaal van digirails en werken perfect zeer vreemd hebben ze toch wat veranderd op de print of software wat niet goed werkt.
bezig met project tusken (tussen) wad en walden
rijdt tijdperk 3 ns
Gestart met baanplan kafigsdorf tp 3 duits

Wim Ros

  • BHV
  • Offline Offline
  • Berichten: 7822
  • Alleen de waarheid ligt in het midden.
    • Perrongeluk
Re: Digikeijs 4018 wisseldecoder programmeren
« Reactie #12 Gepost op: 18 november 2017, 20:28:28 »
Als iets niet werkt dan neem je toch gewoon contact op met de leverancier, en dan blijf je toch niet doormodderen. Er zit 2 jaar garantie op.

Mvg
Wim.
Intellibox via LocoNet-Interface met s88 via een s88 naar LocoNet adapter.Of L.NET-S88SD16-N Marklin 6021 via een 63820, LocoNet-Interface en een s88 naar LocoNet adapter. Lenz Digital Plus via  LI101F of s88XPressNetLi s88SD16-n. http://rosoft.boards.net

Bert_Apd

  • Offline Offline
  • Berichten: 1162
  • N-Spoor DB Epoche III
Re: Digikeijs 4018 wisseldecoder programmeren
« Reactie #13 Gepost op: 18 november 2017, 23:54:50 »
Hallo Ronald,

Zoals Wim inderdaad zegt, als de DR4018 niet werkt moet je contact opnemen met degene bij wie je de DR4018 hebt gekocht, die kan je daarna verder helpen. Zonodig kun je ook met Digikeijs contact opnemen.

Voor zover mij bekend zijn er echter geen (relevante) verschillen tussen de DR4018's met Digirails of Digikeijs opdruk, ik heb ze hier zelf ook door elkaar in gebruik.

Maar, zoals ook eerder in dit draadje al is gemeld, de meeste problemen worden veroorzaakt door het niet goed bedienen van de "centrale" tijdens het programmeren van de DR4018.

Daarom wil ik nog een keer proberen om de instructies te geven voor het programmeren/resetten van de DR4018 via POM met de Roco/Fleischmann MultiMaus/versterker combinatie.

Ik neem aan dat je weet hoe je de MultiMaus moet bedienen dus laat ik de specifieke toetshandelingen achterwege.

  1. Sluit de DR4018 op onderstaande wijze aan op de rail/rail-uitgang van de versterker:

         


       Dus POWER en SIGNAL van de DR4018 beide aan de rails!
       Het aantal wissels is niet relevant maar minimaal eentje op OUT1 (1C2) is handig...
       Mocht een aangesloten wissel "gek" doen, koppel dan die wissel maar even af, zonder wissel(s) kan het ook.


  2. Definieer in de MultiMaus een locomotief met de naam 9999 (die kun je steeds weer gebruiken en zo kun je hem goed onthouden) met de volgende eigenschappen:
         - Lok adres 9999 (dus L9999)
         - 128 rijstappen (dus FS 128)

  3. Kies op de MultiMaus deze net gedefinieerde lok 9999 (dus met adres 9999) en zet de rijregelaar in de nul-stand.

  4. Beweeg de rijregelaar van de MultiMaus even heen en weer (dus net alsof je de loc 9999 een stukje laat rijden).

  5. Kies nu via shift+menu de functie PROGrammeren + OK

  6. Kies nu voor MODUS + OK

  7. Kies nu voor POM + OK
      De MultiMause staat nu in de stand om de decoder met adres 9999 via POM te gaan programmeren.

  8. Druk nu op de PROGRAM knop van de DR4018, het rode ledje zal nu aangaan en moet blijven branden.

  9. Kies nu op de MultiMaus voor CV wijzigen + OK

10. Vul in CV 8 en druk op OK

11. Vul nu de waarde 8 in (staat er meestal al) en druk op OK

12. Het rode ledje van de DR4018 moet nu nog steeds branden.

13. Druk op de PROGRAM knop van de DR4018, het rode ledje zal nu doven.

14. Druk nu net zo vaak op de STOP toets van de MultiMaus tot de centrale de stroom op de rails (en dus ook op de DR4018 aan diezelfde rails) uitschakelt.

15. Wacht nu 5 seconden en druk weer op de STOP toets van de MultiMaus, de stroom wordt nu weer op de rails (en dus ook op de DR4018) geschakeld.

16. In het scherm van de MultiMaus staat nog steeds de locomotief met de naam (en adres) 9999 geselecteerd.

17. Draai nu weer even aan de snelheidsregelaar (dus even "gas" geven)

18. Kies nu op de MultiMaus de wissel-modus en geef het wisseladres in dat je als beginadres aan de DR4018 wilt geven.

19. Druk nu weer op de PROGRAM knop van de DR4018, het rode ledje zal weer aangaan en moet blijven branden.

20. Schakel nu het gekozen wisseladres op de MultiMaus (rechtdoor of afbuigend maakt niet uit)

21. Het rode ledje op de DR4018 gaat nu vanzelf uit.

22. Schakel nu het gekozen wisseladres nogmaals een aantal malen heen en weer, als het goed is zal bij elke schakelopdracht het rode ledje even oplichten.


Als je deze handelingen juist hebt uitgevoerd heb je de DR4018 zowel gereset ( via CV8 = 8 ) en meteen een nieuw wisseladres gegeven.

De instelling van de DR4018 is nu weer Preset 0 (wisseldecoder) met 8 adressen die beginnen met het door jou onder punt 18 opgegeven wisseladres.

Ben benieuwd of het is gelukt.
Als het niet lukt geef dan even aan bij welk punt het mis gaat...  ;)

Groeten,
Bert
« Laatst bewerkt op: 19 november 2017, 06:05:03 door Bert_Apd. Reden: kleine aanvullingen »

Ronald van der kooi

  • Offline Offline
  • Berichten: 217
Re: Digikeijs 4018 wisseldecoder programmeren
« Reactie #14 Gepost op: 19 november 2017, 10:42:29 »
Bert helemaal top van je uitleg
ik heb hem al een paar keer gereset.
en wissel adres gegeven hij werkt wel alleen moet heel lang drukken voor dat de wissel omgaat.
ga nog wel je instructie erbij nog een keer proberen.
alleen bij digirails hoef ik niet lang te drukken dat is het verschil
De winkel waar ik de digikeijs heb gekocht bestaat niet meer.
zal op den duur digikeijs contacteren voor opties als dit niet lukt.
bezig met project tusken (tussen) wad en walden
rijdt tijdperk 3 ns
Gestart met baanplan kafigsdorf tp 3 duits