Doel:€250.00
Donaties:€0.00

Per saldo:€-250.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 10-10-2018
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Leek met vragen.. Arduino.. door Timo
Vandaag om 12:58:07
CityNightLine 1:1, 1:87 en 1:160 door Euronight Jeroen
Vandaag om 12:53:27
De spoorhaven van Zuidbarge. door Jelmer
Vandaag om 12:50:44
Voith Maxima met Uhlenbrock decoder rijdt te lang door in windigipet door Remunj
Vandaag om 12:50:06
BMB 00-modulebaan, Algemeen. door St00mboy
Vandaag om 12:44:39
Rocky rail 6400 door Bartje81
Vandaag om 12:41:09
Oersik etsplaat spoor 0, bouwverslag door Jelmer
Vandaag om 12:40:29
Mijn eerste H0 modeltreinbaan in aanbouw door Jelmer
Vandaag om 12:17:16
Toon hier je nieuwe (model) spooraanwinst(en)... door Klaas Zondervan
Vandaag om 11:50:11
Schwarzburg-Neuffen-Bahn door Ruud K
Vandaag om 11:31:45
Stopsectie Conrad werkt niet door HennySavenije
Vandaag om 11:28:09
Raadplaatje door Illya Vaes
Vandaag om 11:25:06
Mallnitzer Tauernbahnstrecke ÖBB N Spoor door Schachbrett
Vandaag om 11:13:34
Railad ombouwen door Floris Dilz
Vandaag om 10:59:07
Mara Harbor door Wim Corduwener
Vandaag om 10:55:55
Brawa E95 rijdt beroerd door Charly
Vandaag om 10:55:43
"Litter Bin" voor Brits spoor en Britse modelspoorprojecten door St00mboy
Vandaag om 10:38:16
Aansluiten Elco op LED-sluitseinen door Gerard
Vandaag om 10:34:13
MB-module: "L'Esimé" door Chris80
Vandaag om 10:21:01
Ervaringen ombouw MTB modellen DC -> AC? door Dewey
Vandaag om 10:15:39
BNLS-actie: Artitec DAF SRV door Floris Dilz
Vandaag om 10:07:16
Experimenteren met Arduino - Mardec, reageert wel op DCC signaal van MultiMaus door NTeering
Vandaag om 09:51:49
Update: baan in de tropen door HIJ
Vandaag om 09:51:03
Baan ontwerp door Debvd
Vandaag om 09:31:43
Spoor 1 locs programmeren met IBI door Ernst Jorissen
Vandaag om 08:36:41
Landerbahn en Reichsbahn locomotieven. door Rotterdam
Vandaag om 08:36:23
  

Auteur Topic: Digikeijs 4018 wisseldecoder programmeren  (gelezen 2529 keer)

Ronald van der kooi

  • Offline Offline
  • Berichten: 265
Digikeijs 4018 wisseldecoder programmeren
« Gepost op: 13 november 2017, 20:07:51 »
Na 1 4018 te hebben geinstalleerd de 2 de geprobeerd maar deze doet het niet
Eerst maar eens een reset gedaan.
Dus op ingang 1 moet adres 1 nu wezen wissel aangesloten doet niks maar rode led geeft wel het signaal van omgaan aan.
Dan ingang 8 een wissel die doet het wel vreemd.
Dan de decoder een nieuw adres geven toets 29 in knopje van decoder ingedrukt rode led brandt doe de toets van de wissel om en rode lampje gaat uit.
Wissel op 1 ingang moet nu 29 zijn en 8 moet 36 zijn allebeide niks.
Mijn vraag is is de decoder stuk of doe ik iets verkeerd
« Laatst bewerkt op: 16 november 2017, 03:46:15 door Bert van Gelder »
bezig met project tusken (tussen) wad en walden
rijdt tijdperk 3 ns
Gestart met baanplan kafigsdorf tp 3 duits

Ronald van der kooi

  • Offline Offline
  • Berichten: 265
Re: Digikeijs 4018 doet het niet
« Reactie #1 Gepost op: 14 november 2017, 08:01:50 »
Iemand van de electro techneuten een idee misschien
bezig met project tusken (tussen) wad en walden
rijdt tijdperk 3 ns
Gestart met baanplan kafigsdorf tp 3 duits

NS264

  • Team forummoderators
  • Offline Offline
  • Berichten: 4989
  • Koen Frijlink
    • Midland
Re: Digikeijs 4018 doet het niet
« Reactie #2 Gepost op: 14 november 2017, 08:28:55 »
Hoi,

Ik wil je niet ontmoedigen maar er is al zoveel over digikeijs geschreven dat er vast iets te vinden moet zijn wat de oorzaak is.

Veel storingen worden op een zelfde manier opgelost dus ik zou zeggen neem een paar draadjes door en wellicht vind je de oplossing.

mvg Koen.
Kijk eens op Midland Industriebaan, IV
MultiMuis en Arduino Techniek. HO
NewMancavemusic

Wim Ros

  • BHV
  • Offline Offline
  • Berichten: 7822
  • Alleen de waarheid ligt in het midden.
    • Perrongeluk
Re: Digikeijs 4018 doet het niet
« Reactie #3 Gepost op: 14 november 2017, 16:30:41 »
Met welke centrale doe je dat? En verder zoals altijd, doen wat er in de handleiding staat stap voor stap, zal leiden tot het juiste resultaat.

Mvg
Wim.
Intellibox via LocoNet-Interface met s88 via een s88 naar LocoNet adapter.Of L.NET-S88SD16-N Marklin 6021 via een 63820, LocoNet-Interface en een s88 naar LocoNet adapter. Lenz Digital Plus via  LI101F of s88XPressNetLi s88SD16-n. http://rosoft.boards.net

Ronald van der kooi

  • Offline Offline
  • Berichten: 265
Re: Digikeijs 4018 doet het niet
« Reactie #4 Gepost op: 14 november 2017, 17:10:32 »
Ik gebruik de roco multimaus
ik heb al 1 decoder helemaal ingesteld
ik heb alles in de gebruiksaanwijzing gedaan zoals het er staat
cv 8 op 8 voor reset.( halve minuut stroom van decoder af)
cv 47 op 0
sterkere trafo gebruikt voor power

« Laatst bewerkt op: 14 november 2017, 17:17:42 door Ronald van der kooi »
bezig met project tusken (tussen) wad en walden
rijdt tijdperk 3 ns
Gestart met baanplan kafigsdorf tp 3 duits

Ronald van der kooi

  • Offline Offline
  • Berichten: 265
Re: Digikeijs 4018 doet het niet
« Reactie #5 Gepost op: 14 november 2017, 21:11:54 »
Mmmm heb toch nog wat gevonden een iets zwaardere voeding en dikkere draden gebruiken kan het probleem oplossen
Morgen avond maar even proberen
bezig met project tusken (tussen) wad en walden
rijdt tijdperk 3 ns
Gestart met baanplan kafigsdorf tp 3 duits

Ronald Koerts

  • Offline Offline
  • Berichten: 7140
    • Bouw Endstation der Linie: Bahnhof Poggendam
Re: Digikeijs 4018 doet het niet
« Reactie #6 Gepost op: 14 november 2017, 21:19:55 »
Yep, dat kan het nog weleens doen :) Dat is bij de DR4018 een min of meer 'bekend' probleem. Ik weet niet welke multimaus zet je hebt maar als je de 'oude' zware trafo hebt dan kan je de DR4018 ook even aan de baanspanning hangen. Die kan namelijk 3A leveren. Dat is voldoende voor de DR4018.

Groet Ronald.
Zijn we aan het bouwen? Ja! We zijn aan het bouwen: Ronald’s nieuwe project: Endstation der Linie: Bahnhof Poggendam!

Ronald van der kooi

  • Offline Offline
  • Berichten: 265
Re: Digikeijs 4018 doet het niet
« Reactie #7 Gepost op: 14 november 2017, 21:39:34 »
Ik heb nog een roco 10718 trafo te liggen 15v-5A ik denk dat dat wel genoeg is ;D
bezig met project tusken (tussen) wad en walden
rijdt tijdperk 3 ns
Gestart met baanplan kafigsdorf tp 3 duits

Wim Ros

  • BHV
  • Offline Offline
  • Berichten: 7822
  • Alleen de waarheid ligt in het midden.
    • Perrongeluk
Re: Digikeijs 4018 doet het niet
« Reactie #8 Gepost op: 15 november 2017, 00:02:38 »
En als de decoder alleen maar wissels moet bedienen, heb je hemaal niets te maken met welke CV dan ook, dan is het gewoon knoppie drukken en wissel omzetten met het gewenste adres via je Multi_maus. Simpeler kan het niet worden en moeilijker ook niet.

Mvg
Wim.
Intellibox via LocoNet-Interface met s88 via een s88 naar LocoNet adapter.Of L.NET-S88SD16-N Marklin 6021 via een 63820, LocoNet-Interface en een s88 naar LocoNet adapter. Lenz Digital Plus via  LI101F of s88XPressNetLi s88SD16-n. http://rosoft.boards.net

Ronald van der kooi

  • Offline Offline
  • Berichten: 265
Re: Digikeijs 4018 doet het niet
« Reactie #9 Gepost op: 15 november 2017, 19:52:44 »
zo vanavond  een zwaardere trafo aan de power aansluiting voila hij doet het.
alleen ik moet lang op de knop van de multimaus drukken om de wissel om te laten gaan.
volgens mij ben ik al een draadje daarover voor bijgekomen.
Toch nog even aan het zoeken geweest maar niet gevonden.
Iemand nog een idee hoe ik dat kan veranderen
« Laatst bewerkt op: 15 november 2017, 21:19:14 door Ronald van der kooi »
bezig met project tusken (tussen) wad en walden
rijdt tijdperk 3 ns
Gestart met baanplan kafigsdorf tp 3 duits

phdirk

  • Offline Offline
  • Berichten: 1068
Re: Digikeijs 4018 wisseldecoder programmeren
« Reactie #10 Gepost op: 16 november 2017, 10:57:21 »
Hallo Ronald,

Dat lang moeten drukken op de knoppen kan het volgende draadje geweest zijn:

https://forum.beneluxspoor.net/index.php/topic,76055.msg3221783374.html#msg3221783374

Bert-Apd en ik gaan nog eens uitzoeken waar hem dat in zit. Het vreemde is dat veel van mijn treinencollega's de DR4018 zonder problemen gebruiken, maar bij werkt het niet lekker zonder dat duidelijk is waarom.
Met beste groeten,

Dirk Meijer

Ronald van der kooi

  • Offline Offline
  • Berichten: 265
Re: Digikeijs 4018 wisseldecoder programmeren
« Reactie #11 Gepost op: 18 november 2017, 12:55:07 »
De decoder die ik nu niet goed aan de gang krijg is dus van digikeijs en de anderen zijn allemaal van digirails en werken perfect zeer vreemd hebben ze toch wat veranderd op de print of software wat niet goed werkt.
bezig met project tusken (tussen) wad en walden
rijdt tijdperk 3 ns
Gestart met baanplan kafigsdorf tp 3 duits

Wim Ros

  • BHV
  • Offline Offline
  • Berichten: 7822
  • Alleen de waarheid ligt in het midden.
    • Perrongeluk
Re: Digikeijs 4018 wisseldecoder programmeren
« Reactie #12 Gepost op: 18 november 2017, 20:28:28 »
Als iets niet werkt dan neem je toch gewoon contact op met de leverancier, en dan blijf je toch niet doormodderen. Er zit 2 jaar garantie op.

Mvg
Wim.
Intellibox via LocoNet-Interface met s88 via een s88 naar LocoNet adapter.Of L.NET-S88SD16-N Marklin 6021 via een 63820, LocoNet-Interface en een s88 naar LocoNet adapter. Lenz Digital Plus via  LI101F of s88XPressNetLi s88SD16-n. http://rosoft.boards.net

Bert_Apd

  • Offline Offline
  • Berichten: 1327
  • N-Spoor DB Epoche III
Re: Digikeijs 4018 wisseldecoder programmeren
« Reactie #13 Gepost op: 18 november 2017, 23:54:50 »
Hallo Ronald,

Zoals Wim inderdaad zegt, als de DR4018 niet werkt moet je contact opnemen met degene bij wie je de DR4018 hebt gekocht, die kan je daarna verder helpen. Zonodig kun je ook met Digikeijs contact opnemen.

Voor zover mij bekend zijn er echter geen (relevante) verschillen tussen de DR4018's met Digirails of Digikeijs opdruk, ik heb ze hier zelf ook door elkaar in gebruik.

Maar, zoals ook eerder in dit draadje al is gemeld, de meeste problemen worden veroorzaakt door het niet goed bedienen van de "centrale" tijdens het programmeren van de DR4018.

Daarom wil ik nog een keer proberen om de instructies te geven voor het programmeren/resetten van de DR4018 via POM met de Roco/Fleischmann MultiMaus/versterker combinatie.

Ik neem aan dat je weet hoe je de MultiMaus moet bedienen dus laat ik de specifieke toetshandelingen achterwege.

  1. Sluit de DR4018 op onderstaande wijze aan op de rail/rail-uitgang van de versterker:

         


       Dus POWER en SIGNAL van de DR4018 beide aan de rails!
       Het aantal wissels is niet relevant maar minimaal eentje op OUT1 (1C2) is handig...
       Mocht een aangesloten wissel "gek" doen, koppel dan die wissel maar even af, zonder wissel(s) kan het ook.


  2. Definieer in de MultiMaus een locomotief met de naam 9999 (die kun je steeds weer gebruiken en zo kun je hem goed onthouden) met de volgende eigenschappen:
         - Lok adres 9999 (dus L9999)
         - 128 rijstappen (dus FS 128)

  3. Kies op de MultiMaus deze net gedefinieerde lok 9999 (dus met adres 9999) en zet de rijregelaar in de nul-stand.

  4. Beweeg de rijregelaar van de MultiMaus even heen en weer (dus net alsof je de loc 9999 een stukje laat rijden).

  5. Kies nu via shift+menu de functie PROGrammeren + OK

  6. Kies nu voor MODUS + OK

  7. Kies nu voor POM + OK
      De MultiMause staat nu in de stand om de decoder met adres 9999 via POM te gaan programmeren.

  8. Druk nu op de PROGRAM knop van de DR4018, het rode ledje zal nu aangaan en moet blijven branden.

  9. Kies nu op de MultiMaus voor CV wijzigen + OK

10. Vul in CV 8 en druk op OK

11. Vul nu de waarde 8 in (staat er meestal al) en druk op OK

12. Het rode ledje van de DR4018 moet nu nog steeds branden.

13. Druk op de PROGRAM knop van de DR4018, het rode ledje zal nu doven.

14. Druk nu net zo vaak op de STOP toets van de MultiMaus tot de centrale de stroom op de rails (en dus ook op de DR4018 aan diezelfde rails) uitschakelt.

15. Wacht nu 5 seconden en druk weer op de STOP toets van de MultiMaus, de stroom wordt nu weer op de rails (en dus ook op de DR4018) geschakeld.

16. In het scherm van de MultiMaus staat nog steeds de locomotief met de naam (en adres) 9999 geselecteerd.

17. Draai nu weer even aan de snelheidsregelaar (dus even "gas" geven)

18. Kies nu op de MultiMaus de wissel-modus en geef het wisseladres in dat je als beginadres aan de DR4018 wilt geven.

19. Druk nu weer op de PROGRAM knop van de DR4018, het rode ledje zal weer aangaan en moet blijven branden.

20. Schakel nu het gekozen wisseladres op de MultiMaus (rechtdoor of afbuigend maakt niet uit)

21. Het rode ledje op de DR4018 gaat nu vanzelf uit.

22. Schakel nu het gekozen wisseladres nogmaals een aantal malen heen en weer, als het goed is zal bij elke schakelopdracht het rode ledje even oplichten.


Als je deze handelingen juist hebt uitgevoerd heb je de DR4018 zowel gereset ( via CV8 = 8 ) en meteen een nieuw wisseladres gegeven.

De instelling van de DR4018 is nu weer Preset 0 (wisseldecoder) met 8 adressen die beginnen met het door jou onder punt 18 opgegeven wisseladres.

Ben benieuwd of het is gelukt.
Als het niet lukt geef dan even aan bij welk punt het mis gaat...  ;)

Groeten,
Bert
« Laatst bewerkt op: 19 november 2017, 06:05:03 door Bert_Apd »

Ronald van der kooi

  • Offline Offline
  • Berichten: 265
Re: Digikeijs 4018 wisseldecoder programmeren
« Reactie #14 Gepost op: 19 november 2017, 10:42:29 »
Bert helemaal top van je uitleg
ik heb hem al een paar keer gereset.
en wissel adres gegeven hij werkt wel alleen moet heel lang drukken voor dat de wissel omgaat.
ga nog wel je instructie erbij nog een keer proberen.
alleen bij digirails hoef ik niet lang te drukken dat is het verschil
De winkel waar ik de digikeijs heb gekocht bestaat niet meer.
zal op den duur digikeijs contacteren voor opties als dit niet lukt.
bezig met project tusken (tussen) wad en walden
rijdt tijdperk 3 ns
Gestart met baanplan kafigsdorf tp 3 duits